Emre Utkucan: "Başarısız transferlerin sorumlusu Mancini'dir!"

Faysal Duvardelen

🍑Spank Me
Yeni Üye
tag-reuters-com0000-binary_gm1e9br05pm01-baseimage.jpg

Galatasaray Kulübü Scouting ve Performans Analizi Genel Sorumlusu Emre Utkucan, geçen sezonun devre arasında yapılan başarısız transferlerin sorumlusunun eski teknik direktör Roberto Mancini olduğunu söyledi. Utkucan, scout ekibinin başında olmasına rağmen Endoğan Adili’nin transferinden haberinin olmadığını, Hajrovic ve Burdisso için de olumsuz rapor verdiğini söyledi.

Roberto Mancini zamanında yapılan ve hemen hepsi hayal kırıklığı ile sonuçlanan transferler nedeniyle ağır eleştirilere hedef olan Galatasaray Kulübü Scouting ve Performans Analizi Genel Sorumlusu Emre Utkucan, GSTV canlı yayınına katılarak, eleştirileri yanıtladı. Bu transferlerin tek sorumlusunun Mancini olduğunu vurgulayan Utkucan'ın halen devam eden açıklamalarından satır başları şu şekilde:

BRUMA VE ALEX TELLES'TE SORUMLULUĞU KABUL EDİYORUM
- Bruma ve Alex Telles’le ilgili olarak benim eleştirilmem çok doğal. Çünkü ben ekip olarak evet demişim, her türlü eleştiriyi kabul ediyorum. Bruma transferini 10 milyon Euro'luk oyuncuydu diye görmemek lazım. Bruma rezerv ligin yıldızıydı. Daha sonra onu canlı olarak izledik, o zaman Bruma'yı almana imkan yoktu. Adamlar masaya oturmuyordu.
- Alex Telles Brezilya'nın en iyi sol beki olarak geldi. Mancini benden istedi. Alex Telles çok iyiydi. Mancini benimle beraber saatlerce maçları izledi. Mancini’nin Güney Amerika’da güvendiği isimler de vardı ve Alex Telles transferine karar verdi. Elbette ben önerdim.

ONTIVERO, MANCINI'NİN TANIDIĞI BİR MENAJERİN OYUNCUSU
- Ontivero, bize geldi ve denendi. Ontivero, Mancini’nin tanıdığı bir menajerin bir oyuncusu. Scout ekibiyle alakası yok, bizim fikrimiz sorulmadı. Ontivero zaten Felix diye bir takımda oynuyordu, onun videolarını bile bulmak mümkün değildi ki.

HAJROVIC KONUSUNDA GÖRÜŞÜMÜZ NEGATİFTİ
- Hajrovic konusunda scout ekibinin görüşü negatifti. Mancini’yle görüştüm, olumsuz fikrimi söyledim. Ama Mancini’nin çok güvendiği, scoutu vardı. Onun görüşlerini alıyordu.

BURDISO'NUN MENAJERİ DE MANCINI'NİN ARKADAŞI
- Burdiso’da da o scoutun görüşleri vardı. Ben bunu kendi yöneticilerime de söyledim. Başkan ile daha sonra görüştüm. Son günde kiralık ve ucuz olduğu için o transferi gerçekleştirdi. Burdiso'nun menajeri de Mancini’nin yakın tanıdığı bir insan.

BİZİM RAKAMLARLA İŞİMİZ OLMAZ
- Koray Günter'i alabileceğimizi söylediler, scout ekibi olarak olumlu rapor verdim. Rakamlarla ilgili görüş bildirmedim. Bize olduğundan fazla anlam yüklemenin gereği yok. Biz rapor veren, ayrıntılı rapor veren. Bu rakama bu oyuncu alınır mı denirse, bana ben bunun cevabını veririm.

SALİH DURSUN'U MANCINI İSTEDİ
- Salih Dursun’u Mancini istedi. Salih Dursun transferinde benim en ufak bir katkım yok. Mancini’ye ben izlettirmedim, başka biri izlettirmiş. Ben Salih Dursun yerine başka oyuncu tercih ediyordum.
- Veysel Sarı tamamen Mancini’nin tercihiydi. Biz o zaman Tarık ile Veysel’i beraber alma raporumuzu verdik. Veysel’in maliyeti 700 bin Euro.

ENDOĞAN ADİLİ'DEN HABERİM BİLE YOK
- Endoğan Adili transferinden benim haberim bile olmadı. Ben resmi siteden öğrendim.
- Umut Gündoğan'a gelince. Hoca alt liglerden orta sahaya oyuncusu istedi. Uzun süredir izlediğimiz bir oyuncuydu. İdmanlarına kadar izledik. Umut Gündoğan ve Oğuzhan transferlerinde scout ekibinin katkısı var.
- Oğuzhan Kayar’ı, scoutum izledi. Galatasaray için potansiyeli olan oyuncu raporu verdi. Ben de raporu verdim. Umut Gündoğan ve Oğuzhan Kayar transferlerinde katkımız var.
BU YAZ YAPILAN TRANSFERLERİ PRANDELLI İSTEDİ
- Dzemaili ve Pandev, Prandelli'nin isteğiyle transfer edildi. Prandelli çok ısrar etti.
- Bu yaz yapılan transferleri Prandelli isteyerek yaptırdı.
- Prandelli, sol kanatta oynayabilen Türk oyuncuların listesini istedi. 4 oyuncu çıkardık. Hoca Yasin Öztekin'i tercih etti.
- Gaziantepspor'a giden Oğulcan, 18 yaşından küçük bir oyuncu. Ben A takım scoutuyum.

Son düzenleme:
Ozetle sevilenleri ben istedim, ise yaramazlari baskasi aldi. Dogru mu soyluyor, belki dogru soyluyor ama bastan asagi ben iyiyim de cevrem kotu minvalinde ve suclamalar iceren bir konusma olmus.

Utkucan'i seven biri olarak bu tarzi yakistiramadim.

Deep Thought cihazından gönderildi.

Emre Utkucan'a soralım o zaman 1.si ne işe yarıyor 2.si izlediği 2-3 oyuncu versin madem bizde izleyelim bakalım kimlermiş onlar FM'den beğenme oyuncuları önermesin yada tvden izlediği oyuncuları bize Dortmund gibi scout ekibi lazım adamlar İran'ı bile inceliyor 1 sene parayı oyuncuya değilde scouta yatıralım özellikle Afrika ve Asia'daki oyunculara Afrika'dan hızlı oyuncular Asia'danda disiplinli takım oyununa yatkın oyuncular çıkıyor maalesef Brezilya'lılar Türkler gibi bazı şeyleri görünce şımarıyorlar gerçi Allah'a şükür Telles'te Melo'da istikrar var Telles her zaman aynı olmasada gençliğine veriyorum ama Melo çok istikrarlı.

Programı izlemedim ama tam olarak başlıktaki gibi dediğini düşünmüyorum.Dolaylı yoldan demiştir en fazla.

Bu kulüpte işinin ehli adamlar olmalıdır her konuda. Saha içinde ki futbolcudan (daha doğrusu her branştaki sporcudan) tutun da, hatta Florya'daki çaycısına kadar her kime görev veriliyorsa bu kulübe layık elemanlar olmalıdır.

Ama görüyoruz ki saçma sapan elemanlar kulüpte dolmuş taşıyor. Onlardan birisi de bu zat. Neymiş acayip bir database varmış ellerinde. Yav olsa nolur olmasa nolur. Sen araştırmanı kulübe direk katkı verecek isimlere yönelik yapacaksın, burası İngiltere değil, burası Portekiz değil. Ve bu takım da Real Madrid değil.

Futbolcuya verilen bonservis ve maaş beni bağlamaz diyor, hadi canım sende! Bu kulüp sana görev verdiyse, sen kulübün menfaatini düşüneceksin her şeyden önce. Ve gerçekçi düşüneceksin. 19 yaşındaki bir yabancının Türkiye'de ki futbol şartlarında gelişim kat edemeyeceğini idrak edebilmelisin hiç değilse.

Bir kere sen en kestirme yoldan gideceksin. Futbola Bosman denen kural girdiğinden beri işler değişti. Oyuncuların kontratlarını takip ederek yakın gelecekte bedelsiz transfer olma ihtimali olan (ve Galatasaray için gerçekçi transfer hedefi olabilecek) kalitesi belli düzeyde oyuncuları bulacaksın veya en kötü ihtimalle sözleşme bitişine yakın bir zamanda haberdar edip ederinden daha düşük fiyatlarda alınmasına ön ayak olacaksın. Aynı şekilde yerli oyuncular içinde geçerli bu.

Neymiş Telles Brezilya'nın en iyi sol bekiymiş. Kime göre, neye göre? Brezilya basını yazdı diye, veya fenerli Baroni bir şeyler söyledi diye mi? 2 senedir "..... liginin en iyi oyuncusu" muhabbeti aldı başını gidiyor zaten, kim seçmiş nasıl seçmiş anlayan yok. Ondan sonra sahada el bombaları eksik olmuyor.

Ben bu Utkucan'ı tanımam etmem, arada bir iddia programında falan çıkıyordu Ligtv'de, bir tek orada denk gelirdim. Ama gördüğüm kadarıyla bu iş onun için hobi gibi bir şey. Geçenlerde Burak'ın istatistiklerini paylaşması bile oyuncu analizinde ki kriterlerini ortaya koyuyor zaten, söyleyecek bir şey yok. Cidden korkunç bir durum bu. Balanta konusuna da bir açıklık getirseydi keşke. Kesin ona da Arjantin liginin en iyi stoperi derdi. FM'de acayip gelişiyor diyecek hali yok tabi.

Bana pek doğru gelmiyor. Ne hikmet ise beğenilmeyen topcularda hep Mancini ısrar etmişmiş. Ne anlatıyon oğlum, git işine bak sen.

I am the one who knocks!

Her gelen hoca bir kaç oyuncu aldırır.Ontivero bunlardan biri olabilir belki Mancini aldırmıştır ama her kötü transferi Mancini'ye atmak yanlış.

Geçen yıl anlamsız ve isabetsiz transferler yapıldığı galiba tartışmasız bir kabul.Bunlar için neden alt organlardan sorumlu aranıyo,anlayamıyorum.Nihai kararı yönetim Kurulu verir ve müsbet menfi herşeyin sorumlusu yönetim kuruludur.Karar oluşuncaya kadar hazırlık çalışması yapanlara tüm sorumluluğun yüklenmesi Yönetim kurulunu sorumluluktan arındırmaz.Yanlış işler de yapılbileceğini kabul etmek lazım.Bence asıl sorgulanması gereken bizim takımdaki ücret politikası olmalı.Basında yazılanlar doğruysa asıl sorun oradadır.

Bu arkadas nasil ve kim oluyorda Galatasaray A takimina oyuncu seçiyor? Bunun görevi dünya sehirlerini gezip 15-17 arasi yetenekleri rapor etmek olmali. A takimin oyuncularini TD, yönetim, birde sportif direktör belirler.

Ben inaniyorum Emre Utkucan´a. Burdisso´yu filan neden önersin Emre Utkucan?

Mancini tanidik menejerlere iyi para kazandirdi, bizi de kazikladi acikcasi.

Büyük sacmalikti o transferlerin hepsi.

Dedikleri dogru ya da yanlis ve de tutarsizliklarla dolu ama en kolayi giden adamin arkasindan konusmak. Aciklamalar küstahca.
Bu adama para veriyorlarsa yazık günah.

LG-P920 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

rezil herif, Mancini bi laf etti mi sizin gibi profesyonel bilmeyen insanlara ? adam hala bizden olumlu konusuyor, biz de ülke olarak her gidenen pesinden ana avrat sayariz.

Mancini'nin gitmesine sevindim ama Salihi nasil istedi? Oynatmadi bile. 3 milyon euro verip süs diyemi tuttu?. Mancini ruh hastasi mi Emre Bey?

Buraga yapilan eleştiriler sonunda Buragin gol ve asist sayilarini gösteren birine niye güveneyim onu söyle?.

Senin çapin müthiş gibi gidenin arkasindan salliyorsun. ve bu niye şimdi Emre Bey?

"Ontivero zaten Felix diye bir takımda oynuyordu, onun videolarını bile bulmak mümkün değildi ki."

Zaten scoutluk demek bilinmeyen/bulunmayanı bulup getirmek değil mi. Emre utkucana göre değil heralde. Akşama kadar youtubeden video izleyerek scout olunmuyor malesef.

Kendini tatmin etsin diye oturtmuşuz oraya seni.

Endoğanı tanımıyorum o kim bu kim.

Harbi harbi scoutluk ile transfer komitesini karıştıran bir arkadaş.

Böyle konuşmadı millet uydurmuş..Adamın konuştuğu her şey çok doğru ve olumlu

Bi çoğunun menejer transferi olduğu aşikardı zaten

Tarz olarak yanlış gelebilir ama menajer bağlantıları güçlü Mancini, Ancelotti, Capello gibi pazarlama ürünü hocalara bu konularda hep soru işareti ile bakmışımdır.

Böyle bir durum varsa yönetim de bunu öngörmek zorunda, ve ona göre hareket etmek durumunda ama onların da hoş tutmak için ilgilendiğini sanmıyorum bu işler ile pek.

Burada tüm suçu tek bir isme yıkmak da doğru değil. Transfer kollektif bir çalışmanın ürünüdür ve paydaşı olan herkes de sorumluluk altındadır.

Bruma ve Telles'e 15 milyon € verip aldık adam gelmiş bunlarla övünüyor. Böyle scoutluk olmaz. Bruma alınmadan önce burda herkes gelmesini istiyordu zaten. Önemli olan parlamadan bulup getirmesi.

Geri
Üst Alt