en iyi anadolu futbolcusu performansları

Onur Yücel

10 Numara!
süper lig'de gördüğünüz en iyi anadolu takımı topçusu performansları. Ben 5 tane bana göre en iyi olanları yazıyorum.

Vederson - Ankaraspor: Türkiye'ye ilk geldiği sezondu. Frikikleri,uzaktan şutları,penaltı golleri derken 11 gol birden atmıştı. Tita ve Jaba ile beraber geldi, onlar hücum oyuncuydu ama herkes vederson'a dikkat çekiyordu. 2 sene sonra da Fenerbahçe aldı. 12 sene ülkede kaldı.

Karcemarskas - Gaziantepspor: Bir kaleci bir takımı tek başına kümede tutabilir mi? Evet tutabilirmiş. Karce 2013-2016 arası 3 sene batmış,bitmiş takımı tek başına ayakta tuttu. 2016'da artık kulüp iflas etti ve Karce yollandı. 2016-17'de Karce olmayınca takım düştü ve şimdi amatörde. Lig tarihinin en underrated kalecisidir bana göre.

Mehmet Topuz - Kayserispor: O dönem 4 büyükler dışında takımların oynadığı maçlar ancak şampiyonluğa oynarsa verilirdi. Akşam Maraton programında hangi Kayseri maçını izlesek Mehmet Topuz çılgın atardı. Her yerden füze gönderirdi. Kayseri 2005-2009 arası tarihinin en altın dönemini yaşadı. Her sene Avrupa'da oynadı, Türkiye Kupası kazandı. O takımın tartışmasız yıldızı Topuz'du.

Cicinho - Sivasspor
: Özellikle Roberto Carlos efsane bir performans sergiliyordu. Takımın oyun kurucusu, lideri, her şeyiydi. Gerçek bir büyük takım bekiydi. Carlos ayrılınca o performansın devamı gelmedi, çünkü yeni gelen yerli hocalar o kadar hücum oynatmadı. Ama 2013-14 sezonunda yaptıkları inanılmazdı, Sivas'ı lig 5.yaptı tek başına.

Kratochvil - Denizlispor:
Son ismim Kratochvil. Buz adam. Yanındaki Çağdaş Atan ve Servet Çetin gibi isimler büyük takımlara gitti ama o kaldı. Denizli Avrupa'da ilerlerken takımın lideriydi. 7 sene boyunca takımın penaltıcısıydı, hiç penaltı kaçırmadı. Denizlispor'da oynadığı son maçta kendi kalesine gol atması ve ardından devre arası yolların ayrılması üzücüydü. Denizli bu hatasını küme düşerek ödedi.

Son 18-19 sezonu izlediğim için daha eskileri yazmadım. Onu da izleyenler yazsın. İçlerinde en iyisi seçilecekse Mehmet Topuz derim.

Skubic - Konyaspor
Gekas - Akhisaspor
Batalla - Bursaspor
Zafer Biryol - Konyaspor
Youla - Genclerbirligi
Gokhan Unal - Kayserispor
Makakula - Kayserispor
Emenike - Karabukspor
Bakambu - Bursaspor
Trezeguet - Kasimpasa
Diagne - Kasimpasa

1.Batalla 2.Edin Visca 3.Suleyman Youla 4.flip Daems 5.Okan Yilmaz

Josip Skoko ve diğerleri.

Zamanın Gençlerbirliği takımı ve oyuncuları gerçekten iyiyidi...

cangale
cangel
koim
annene

yasin genel olarak kotu bir imaj birakmis olsa da efsane bir sezon gecirmisligi var.kendini ronaldo ile kiyaslamaya felan başlamıştı 🤣

Geri
Üst Alt