- 9 Ağustos 2011
- 59.456
- 34.150
- 3.408
Ama bu oyuncular kadar bizim futbol sistemimizin sorunu. Mesela Bruma ve Stoch. Bu adamlar Hollanda'da, Belçika'da hatta Hırvatistan'da bile olsalar mükemmel noktalra gelirlerdi. Ama bizim ülkede oyuncu geliştiremiyoruz. Bu sadece Semih'in veya diğer oyuncuların suçu değil. 70 milyondan topçu yetiştiremeyip 3 milyon Türk'ün yaşadığı Almanya'dan medet umuyorsak futbolculardan önce bakmamız gereken başka yerler var.
Aynen dediğin etkenlerde var tabi ama ben genede oyuncunun mental olarak bu işi kafasında bitirmesine bağlıyorum. sistem ne kadar kötü olursa olsun CL gibi bir platformda podyuma çıkıyorsun. Oyuncu kendini isterse eğer geliştirir ve Avrupa takımlarına gidebilecek hale getirebilir. Dünya izliyor o oyuncuyu sonuçta. Kii bizim kulüpten örnek verilirse üst düzey çalışma olanaklarına sahip bir alanları da var oyuncularımızın.
Çok merak ediyorum hangi oyuncumuz şu an ekstra antrenman yapıyor mesela? Bence hiçkimse.
Aslında isterlerse oynarlarda ama dediğim gibi kafalarında bitirmişler olayı. Ruh denilen kısma geliyoruz yani gene.