Erden Timur

Sanchez ve Ziyech dışında fayda sağlayabildiğimiz transfer yok. Nasıl ki geçen sene büyük transfer başarısı vardı dediysek bu sene de büyük bir transfer başarısızlığı var kabul etmek gerekiyor. Erden Timur için Ocak ayı transfer dönemi çok önemli. Transferdeki genel tabloyu toparlaması için bir fırsat.

CL'de gruptan çıkamadığımız senaryoda bu takım bu maliyetli kadro ya ligde tekrardan şampiyon olmalı ya da AL şampiyonu olmalı. İkisinin de gerçekleşmediği bir senaryo hem Erden Timur hem de Okan hoca için çok büyük bir eksi yazar.
AL sampiyonlugu oyle Turkiye Ligi kupasi sampiyonluguna benzemez aga, bu oyuncu grubuyla da fazla hayalcilik olur. Ceyrek final daha gercekci hedef. Belki devre arasinda 2 tane saglam adam bulabilirsek surpriz yapabiliriz ama daha bu oyuncu grubuyla ilk defa beraber Avrupa maclarina ciktigimiz bir sezon oldugunu unutmayalim. Cok kolay diyebiliyoruz bazi seyleri ; Avrupa'dan kupa getirilmeli. Yani 118 yillik tarihimizde 1 kere almis oldugun kupa hakkinda cok iddialari sozler bana kalirsa.

AL sampiyonlugu oyle Konferans ligine benzemez, bu oyuncu grubuyla da fazla hayalcilik olur. Ceyrek final daha gercekci hedef. Belki devre arasinda 2 tane saglam adam bulabilirsek surpriz yapabiliriz ama daha bu oyuncu grubuyla ilk defa beraber Avrupa maclarina ciktigimiz bir sezon oldugunu unutmayalim.
Ben konfeksiyon ligine benzer demedim o lig köy takımları için açılmış bir lig zaten. Ama AL bir şampiyonlar ligi de değil. Bence doğru işler yapılırsa imkansız değil. Ha yine de olmaz diyorsan o vakit turkcell süper şike ligini sürklase edeceksin kardeşim. Arka arkaya oynanacak kadıköy deplasmanı ve süper kupa maçlarında bahçenin eşeklerine basıp geçeceksin geçen sene olduğu gibi. Basıp geçeceksin ki geberip gitsinler.

Arkadaslar transferleri ve planlamayi elestirince erden timurun gitmesini istiyor olmuyor insanlar once bi bunu anlayalim.

Su an acik ara Gsnin en buyuk degeri kendisi umarim hatalarindan ders ala ala bizi en ust seviyeye cikaracak. Kendisine sahip cikmaliyiz buna hic suphe yok.

Mesela hocanın ilk sıradaki istediği sol bek alınmış, ilk gelen oyuncu olmuş. Gelince sevinmişler.

Şimdi gelmiş eksik belliydi sol bek alınmalıydı diyorlar.

Geçen sene full oynamış, son 3 senede 40 asist yapmış adam. Üstüne min riskle, opsiyonlu alınmış.

Fenerlilerden farkınız yok yemin ederim.

Gelmek istemedi ve bok gibi oynuyor Lazio’da, onlarla bile 1 senelik imzaladı.
Onun menajeri sorunluydu galiba öyle bir muhabbet dönmüştü transfer nöbetinde; sen 1 senelik deyince hatırladım.
Zaha kağıt üstünde iyi bir transferdi ama mevki olarak lükstü bize. Eğer iyi performans gösterebilmiş olsa bu lüksü CL parası kapatacaktı. Angelino dan sonra bize Mertens in önüne geçebilecek adam lazımdı. Zaha nın böyle olacağını inanmadılar galiba. Hem ayranımız döküldü hem başımıza kötü şeyler geldi avrupada.

Onun menajeri sorunluydu galiba öyle bir muhabbet dönmüştü transfer nöbetinde; sen 1 senelik deyince hatırladım.
Zaha kağıt üstünde iyi bir transferdi ama mevki olarak lükstü bize. Eğer iyi performans gösterebilmiş olsa bu lüksü CL parası kapatacaktı. Angelino dan sonra bize Mertens in önüne geçebilecek adam lazımdı. Zaha nın böyle olacağını inanmadılar galiba. Hem ayranımız döküldü hem başımıza kötü şeyler geldi avrupada.
10 numaraya kimi alacaktıkki, Nantes’taki eleman 15 bonservise mi ne gitti mesela, en pahalı mevki orası.

Yav Khepren Thuram, De Paul falan istiyorlar, sonra olmayınca yanlış diyorlar.

10k maaş alıp 100k harcama yapmazlar sorsan ama Erden cebinden versin istiyorlar 90k’yı

Orta sahaya 2 senedir alınan adamlar

Torreira
Kerem D
Midstjö
Sergio
Kaan
Ndombele

2 sene önce Emre Kılınç geldi de sol içe koyduk diye seviniyorduk. O yüzden yerinde olsam elli kere bırakırdım, hem rakip takım taraftarlara her gün iftira atsın, hem kendi taraftarım boş yapsın. Ne uğraşıcam

Şu tabloda -ki bence çok da olumsuz bir durum yok- en masum Erden Timur bence. Adam CL'ye kalme ve limit mevzularına takıldığımızı defaatle anlattı, bekle ilgili istenilen transferi yaptı, Mauro gibi çok zor bir transferi hallettti. Zaha,Tete,Ziyech gibi adamları makul şekilde çözdü. Ndombele riskli transferdi tıpkı Icardi gibi ama olmadı, olsaydı zaten adına şarkılar yapılacak tipte bir oyuncu, hepimiz biliyoruz.

Allah taş yapar beyler.

10 numaraya kimi alacaktıkki, Nantes’taki eleman 15 bonservise mi ne gitti mesela, en pahalı mevki orası.

Yav Khepren Thuram, De Paul falan istiyorlar, sonra olmayınca yanlış diyorlar.

10k maaş alıp 100k harcama yapmazlar sorsan ama Erden cebinden versin istiyorlar 90k’yı

Orta sahaya 2 senedir alınan adamlar

Torreira
Kerem D
Midstjö
Sergio
Kaan
Ndombele

2 sene önce Emre Kılınç geldi de sol içe koyduk diye seviniyorduk. O yüzden yerinde olsam elli kere bırakırdım, hem rakip takım taraftarlara her gün iftira atsın, hem kendi taraftarım boş yapsın. Ne uğraşıcam
Galiba ilk sokumanskiye gittiler o mevki için sonra fahiş fiyat isteyince geri adım attılar.
Boşta yanlış hatırlamıyorsam Lanzini vardı, onun sakatlık geçmişine güvenemediler tahminim.
Belki nitelik yerine nicelik seçilip Kerem D ye verilen bonservis yerine noname bakılabilirdi.
Dediğim gibi Zaha nın böyle silik bir performans vereceğini kimse tahmin de etmemiştir, o bütün planları mahvetti.

tarihin en tassaklı kadrosunu kurdu adam. destek çıkılmalı hemde ölümüne. gelmez böyle adamlar kolay kolay. bir kaç devre arası transferleriyle sezon sonu mutlu biterse sene sonu kusursuza yakın bir takım kurulabilir. bir kaç sene bu düzen devam etmeli. o zaman kafamızı kaldırıp bambaska hedefler pesinde kosuyor olacağız.

Kağıt üstünde doğru Denyal. Bir o kadar da riskler içeren transferler bunlar. Zaha gibi Ziyech gibi Icardi gibi Angelinho gibi Ndombele gibi. Bunlar sorunlu, sakatlık yaşamış gözden düşmüş ya da uzun zamandır bir takımda oynamış isimlerden oluşuyor. Icardi’nin farklı bir durumu da var hani bir kenara bırakalım. Ama kritik eksiklerimiz belliyken kanatlara maliyetli transferlere bu derece risklerle ne kadar gerek vardı bunu konuşmak lazım. Erden başkan tek değil bu konuda yani günah keçisi aramaya gerek yok. Bu başarısızlık net ortada ve paydaşları hoca teknik heyet. Bunları söylemek kendisini daha başarılı yapacaktır. Olumlu eleştiri bunlar ki bazılarından geri dönülebilir. Transferde başarı satmakla da oluyor onunda hatırlatalım.

Şunu anlamıyorum.. bonservissiz diye transfer olumlamak. Bonservis vermesinde deli gibi maaş ve diğer ödemeleri yapıyorsun. Günün sonunda benzer maliyetler ortaya çıkıyor. Icardi transferi bizi çok zorladı kabul ama bu sağlam tartışmasız bir ortasaha transferinin yapılamamış olmasını açıklamıyor. Paramız da vardı zira olmasaydı Sanchez’i de alamazdık.

Galiba ilk sokumanskiye gittiler o mevki için sonra fahiş fiyat isteyince geri adım attılar.
Boşta yanlış hatırlamıyorsam Lanzini vardı, onun sakatlık geçmişine güvenemediler tahminim.
Belki nitelik yerine nicelik seçilip Kerem D ye verilen bonservis yerine noname bakılabilirdi.
Dediğim gibi Zaha nın böyle silik bir performans vereceğini kimse tahmin de etmemiştir, o bütün planları mahvetti.
Szymanski’yi kiralayabilirdik maksimum dedi zaten Erden, doğru transfer mi olurdu, bence olmazdı. O bölgede pasör, kreatif birine ihtiyacımız var. Fenere açık oynayan Anadolu takımlarına olan katkısı yanıltmasın, çocuk iyi şutör ama o kadar.

Zaha konusunda da Zaniolo konusunda da dediğim gibi bunlarla 4231 oynayamayız, yazın da çokça 433 hedeflemeliyiz demiştm. Mesela o düzende Kerem ve Sergio da verimli olabilirdi. Zaha’ya kötü demem ama ŞLde fark yaratmalıydı o ayrı ki bunu en çok güvendiğimiz Icardi de yapmadı.

Orta saha istiyoruz mesela, hem iyi pasör, dribblingci, mücadeleci olsun

10 no istiyoruz hem hayvani pres yapsın, gol atsın, kreatif olsun

Şu profilleri 20den aşağı alamazsın. Ha Okan Buruk, X istedi Y alındı söylemleri de sadece Ziyech ve Dombele için geçerli, diğerleri için değil. Ziyech olmasa zaten şu an sonuncu olmuştuk.

Sorunumuz takım olamamak, takımca bir kurgumuz yok bence bu açık artık. Ya da şöyle söyleyeyim hedeflenen oyunu Avrupa’da oynayıp sonuç alacak bir takım yok.

Karşıdaki adamlar noname oyuncularla bizi tokatladı dün, biz hala transfer konuşuyoruz.

Mesela hocanın ilk sıradaki istediği sol bek alınmış, ilk gelen oyuncu olmuş. Gelince sevinmişler.

Şimdi gelmiş eksik belliydi sol bek alınmalıydı diyorlar.

Geçen sene full oynamış, son 3 senede 40 asist yapmış adam. Üstüne min riskle, opsiyonlu alınmış.

Fenerlilerden farkınız yok yemin ederim.

Ben öyle birşey okumadım kimseden, Keramettin. Herkes transferin tutmadığını ve bunun hoca ile alakalı da olduğunu söylüyor. Angelinho özelinde Erden Timur’luk bir durum yok zaten. Bazen tutmaz bu olabilir. Gelinen noktada, sen söyle lütfen, solbek lazım mı değil mi ? Eğer cevap evetse burada bir problem vardır. Bunu da çözmek gerekiyor.

Szymanski’yi kiralayabilirdik maksimum dedi zaten Erden, doğru transfer mi olurdu, bence olmazdı. O bölgede pasör, kreatif birine ihtiyacımız var. Fenere açık oynayan Anadolu takımlarına olan katkısı yanıltmasın, çocuk iyi şutör ama o kadar.

Zaha konusunda da Zaniolo konusunda da dediğim gibi bunlarla 4231 oynayamayız, yazın da çokça 433 hedeflemeliyiz demiştm. Mesela o düzende Kerem ve Sergio da verimli olabilirdi. Zaha’ya kötü demem ama ŞLde fark yaratmalıydı o ayrı ki bunu en çok güvendiğimiz Icardi de yapmadı.

Orta saha istiyoruz mesela, hem iyi pasör, dribblingci, mücadeleci olsun

10 no istiyoruz hem hayvani pres yapsın, gol atsın, kreatif olsun

Şu profilleri 20den aşağı alamazsın. Ha Okan Buruk, X istedi Y alındı söylemleri de sadece Ziyech ve Dombele için geçerli, diğerleri için değil. Ziyech olmasa zaten şu an sonuncu olmuştuk.

Sorunumuz takım olamamak, takımca bir kurgumuz yok bence bu açık artık. Ya da şöyle söyleyeyim hedeflenen oyunu Avrupa’da oynayıp sonuç alacak bir takım yok.

Karşıdaki adamlar noname oyuncularla bizi tokatladı dün, biz hala transfer konuşuyoruz.
Dün kadar bu sene hiç bir avrupa maçında ben çaresiz hissetmedim izlerken. Fizik olarak sadece Boey biraz kafa tutabildi hadi biraz da toreyra. Diğerlerinin hepsi turist gibiydi sahada. Takım olma konusunda geçen seneden bile gerideyiz şu anda.
Dün dakika 10 dan sonra filan lan biz bu maça hiç mi çalışmadık diye düşünmeye başladım.

Ben öyle birşey okumadım kimseden, Keramettin. Herkes transferin tutmadığını ve bunun hoca ile alakalı da olduğunu söylüyor. Angelinho özelinde Erden Timur’luk bir durum yok zaten. Bazen tutmaz bu olabilir. Gelinen noktada, sen söyle lütfen, solbek lazım mı değil mi ? Eğer cevap evetse burada bir problem vardır. Bunu da çözmek gerekiyor.
Oyuncu gelince sevinç naraları atıp bugün yanlış transfer deyip Erden’i suçlamakta ben mantık görmüyorum. Hatta oyuncuyu tanıdığım için Okan’ın set oyununa önem verdiğini düşünmüştüm artık ve yanlış kullandık o da kötü olunca hiç olmadı.

Devre arası transfer doğru şekilde yapıldığı için anlaşmadan ayrılma şansımız olacak, burada ben bir hata görmüyorum.

Yeni yapılacak transfer için de yine hocanın istediği birisi alınacak ama yine tutacağının garantisi yok.

Oyuncu gelince sevinç naraları atıp bugün yanlış transfer deyip Erden’i suçlamakta ben mantık görmüyorum. Hatta oyuncuyu tanıdığım için Okan’ın set oyununa önem verdiğini düşünmüştüm artık ve yanlış kullandık o da kötü olunca hiç olmadı.

Devre arası transfer doğru şekilde yapıldığı için anlaşmadan ayrılma şansımız olacak, burada ben bir hata görmüyorum.

Yeni yapılacak transfer için de yine hocanın istediği birisi alınacak ama yine tutacağının garantisi yok.

Pekala garantisi yok. Ancak Angelinho tutmaktan öte bildiğin yanlış tipte bir solbek stili gösterdi bana mesela. Ayrıca bu oyuncuyu satın almışta olabilirdik ben buna da birşey demem. Dediğim şu, sorumluluk. Ha kiralık ha da satın almışsın. Kebir defterinde çözülecek bir maliyet farkı var. Ama sahada gördüğümüzü çözecek şey ise farklı bir konu. Yani kiralık aldık olsun diyemeyiz diyorum. Maliyet olarak evet kolayca çıkarız işin içinden ama solbek yine almalısın. Başladığın yerdesin.

Pekala garantisi yok. Ancak Angelinho tutmaktan öte bildiğin yanlış tipte bir solbek stili gösterdi bana mesela. Ayrıca bu oyuncuyu satın almışta olabilirdik ben buna da birşey demem. Dediğim şu, sorumluluk. Ha kiralık ha da satın almışsın. Kebir defterinde çözülecek bir maliyet farkı var. Ama sahada gördüğümüzü çözecek şey ise farklı bir konu. Yani kiralık aldık olsun diyemeyiz diyorum. Maliyet olarak evet kolayca çıkarız işin içinden ama solbek yine almalısın. Başladığın yerdesin.
Profil konusunda mevcut uyuna uymayacağının farkındadır teknik ekip herhalde. O yüzden farklı oyun planlamışlardır dedim.

Ki sol bek ve orta saha arasında trade off var. Belki Dombele ve Angelino tutmadı ama kiralık olmaları sayesinde farklı bir seçeneği deneyebilirsin. Bir tanesi yerli olmalı günün sonunda ama.

Ha dediğim gibi doğru özellikli bir oyuncu alsan o da tutmayabilir yarın, bir hamlenin sonucunu 6 ay sonra görüp yanlıştı demek dünyanın en kolay işi, o yüzden o an üzerinden değerlendirmek de gerekiyor.

Profil konusunda mevcut uyuna uymayacağının farkındadır teknik ekip herhalde. O yüzden farklı oyun planlamışlardır dedim.

Ki sol bek ve orta saha arasında trade off var. Belki Dombele ve Angelino tutmadı ama kiralık olmaları sayesinde farklı bir seçeneği deneyebilirsin. Bir tanesi yerli olmalı günün sonunda ama.

Ha dediğim gibi doğru özellikli bir oyuncu alsan o da tutmayabilir yarın, bir hamlenin sonucunu 6 ay sonra görüp yanlıştı demek dünyanın en kolay işi, o yüzden o an üzerinden değerlendirmek de gerekiyor.

Bunu söylüyorum tam olarak. Ön çalışma, teknik analizler doğru yapılmalı. Bir iki maçta seni etkiledi diye oyuncu alınmaz ki. Kaldı ki o maçon üstünden de baya zaman geçmiş. sporcu bunlar inişler çıkışlar oluyor ancak sen en elzem bölgene ya tutarsa diye maya çalamazsın. Doğru fenotipte oyuncu bulmak ilk iş sonrası diğer detaylar. Angelinho özelinde oynadığımız oyunla alakası yok adamın kapasitesinin. Temposu da uygun değil defansif yeteneği de.

Erden başkan konusunda tek eleştirim şu oldu ,biz neden oyuncu satamiyoruz ? Limit denilen ne idugu belirsiz şeyi delmenin tek yolu fener gibi oyuncu satmak madem neden 1 tane bile oyuncu satamiyoruz İtalyan milli takım oyuncusunu kiraya verdik şaka gibi yunus berkan 5 kuruş kazanamadık fener 50 milyon üzeri satış yaptı evet belki menajerlere para yedirip öyle satıyor ama önemli olan satış yapmak ,sizcede trajik degilmi şampiyon olan takım 1 tane oyuncu satamadığı ve ne erden başkan ne yönetim bu konuyu açıklamadı böyle gitmemeli
Kimsede şunu demesin yok para bankalar birliğine gidecek cartcurt o da boş laf çıktı
Özetle oyuncu satamiyoruz nelsson gibi zaniolo gibi hemde şampiyonluk yaşamış adamları yali koç kaça satardı kimbilir

Bu sene kadro kurulurken daha aklıma yatmadı ama önemli olan benim ya da bizim aklımıza yatması değil Teknik kadronun ne planladığı.

Angelino
Davinson
İcardi

Zaten 1. Alternatiflerdi.

Bakambu
Demirbay
Tete
Halil

Rotasyon için alındılar

Tek anlamadığım transfer çalım için alınan

Zaha

Ndombele ise sadece istenmiyordu çok ve son gün alındı.

Bence asıl sıkıntı gidenlerin yeri dolmadı. Daha doğrusu gidenlerin yerine gelenler, istenen performansı vermedi.

Dubois’in sol bek savunması > Angelino
Yunus’un yedekten katkısı > Tete
Gomis’in yedek katkısı > Bakambu
Zaniolo’nun fiziksel katkısı ve şutörlüğü> Zaha
Berkan’ın oynadığı zaman enerjisi >
Demirbay

Oldu.

O yüzden daha maliyetli ama geriye giden bir kadro olduk.

Ama gitmek isteyenler gitti. Gelmesini istediklerimiz ise şu ana kadar verimli olamadı.

Geri
Üst Alt