# Erdin Demir

Bir tane videosu var galiba, o da olmasa adamı bilemezdik.

umut gündoğan dan sonra en umutlu olduğum transfer olur gelirse.türk olarak.potansiyelli türk oyuncu budur işte.telles arkasında bu beklsin artık hakan yerine.o değilde ben bu aydın yılmaz ın bi şekilde gene bu takımda oynayacağını düşünüyorum.ondan bi kurtulabilseydik.

Neden hala KAP yok ?

umut gündoğan dan sonra en umutlu olduğum transfer olur gelirse.türk olarak.potansiyelli türk oyuncu budur işte.telles arkasında bu beklsin artık hakan yerine.o değilde ben bu aydın yılmaz ın bi şekilde gene bu takımda oynayacağını düşünüyorum.ondan bi kurtulabilseydik.

Yes... telles erdin bu isi goturur ve balta sezon sonu bye bye olur. Ama bence aydindan evvel gidecekler var. Turk futbolunda ne kadar altyapi eksikligi oldugunu herkes biliyor, ama bence hem ruhsal hemde pisikolojik bakimindan cogu elemanlar ondan bitik kaliyor. Mesela Selcuk Inan.. adam topu kaybetmemek icin bir macta geriye 15 defa rahat gider.. Hic terredut etmez geriye giderken, ama ileri giderken 3/4 defa dusunup rakibe sans veriyor ve pozisyonu olduruyor. Gecen gun Umut gundogan konustu: bazen oyunu sakinlestiririm, bazen dikine oynarim ama asla geriye gitmem. Bu demek ki selcuk inan'nin gunleri sayili..

Bu adam nerden çıktı onu anlamadım.İlk haberi nerde çıktı?

Videoda çok hoş duruyor gelsin bide takımda görelim.

Yes... telles erdin bu isi goturur ve balta sezon sonu bye bye olur. Ama bence aydindan evvel gidecekler var. Turk futbolunda ne kadar altyapi eksikligi oldugunu herkes biliyor, ama bence hem ruhsal hemde pisikolojik bakimindan cogu elemanlar ondan bitik kaliyor. Mesela Selcuk Inan.. adam topu kaybetmemek icin bir macta geriye 15 defa rahat gider.. Hic terredut etmez geriye giderken, ama ileri giderken 3/4 defa dusunup rakibe sans veriyor ve pozisyonu olduruyor. Gecen gun Umut gundogan konustu: bazen oyunu sakinlestiririm, bazen dikine oynarim ama asla geriye gitmem. Bu demek ki selcuk inan'nin gunleri sayili..

ne olm sizin bu selçuk düşmanlığınız

Bir futbolcu her dediğini yapamaz ki 2.ligden gelen bir topçu için sırf dikine giderim dediği için Selçuğu şimdiden keser demek (????).. devamını sen doldur renktaş

ne olm sizin bu selçuk düşmanlığınız

abicim ben 4 sene baris ayhan ikilisini izledim. Bir keita geldi bizi costurdu. Ben rahat oyuncuyu sevmem.. bugun Ronaldo dunyanin en iyisi cunku adam 90 degil de 100 gol atmak istiyor. Selcuk benim icin GS ideal orta saha adami degil. Birde geri paslari yetmezmis gibi gecen sene sniejdere kasitli pas vermemesi de beni cildirtti.. dusmanlik falan degil. Ben maci izledigimde gol arayan isiran bir orta saha gormek isterim bu kadar basit.

Biraz uzun ama okuyun arkadaslar..

Selcuka yazık. Hiç haketmiyor bu muameleyi . Herkez ona saydırıyor 2.ligdeki adamı bastacı ediyor.

Yav arkadas azıcık açın bakın yorum yapmaya çalısın düşünün neden böyle diye ?

Selcuk inan ve felipe melonun o 10 ar gol attıgı sezonun o patlama yaptıkları 2. yarısına bakalım.

GS ın kadrosu genelde şu şekilde

---Muslera--

Eboue--semih-ufla--Riera

Engin-selcuk-melo-Emre çolak

---Necati-Elmander-----

Bu kadro bazen rieira emrenin yerine gelip defansa hakan geçiyordu...

Bu kadronun farkı ne ? Avantajı ne ?

Öncelikle takım savunması na değineyim

forvetten başlayalım.

Necati ve Elmander ileride top tutan top saklayıp arkadaslarını ileriye çıkartan pozisyon hazırlayabilen adamlardı. Yani topu attın duvar gibi geri gelmiyordu sana.

Üstüne üstlük bunlar top rakipdeyken basan adamlardı elmander basar necati orta sahaya kadar gelip oraya kalabalık tutuyordu.

Engin ve emrede iç oynamayı bildiğinden rakibi 6 kişi ile karşılıyordun. Ama öyle göstermelik karsılama değil harbi den basan 6 kişi buluyordu karısında rakip.

Üstüne eboue ve riera ileri çıkmayı sevdiğinden orta sahayı destekleyebildiğinden bazen bu 7-8 i bile buluyordu orta sahada .

bunun faydası nedir ? rakip öyle elini kolunu sallayarak orta sahanı geçemez üstüne üstlük topu kapdıgında ofansif beklerinle beraber bir anda hucumda 8 kişi oldugundan oyunun kontrolü büyük oranda sendedir.

İşde bu yüzden meloda selcukda daha fazla topla oynayabiliyor oyunda daha fazla görülüp daha rahat ileri çıkabiliyorlardı.

Peki şimdi ne oynuyorlar ?

------Muslera----

Sabri-Ched-semih-Riera

--Selcuk-melo-ceyhun/yekta

------Sneijder-----

-----Drogba--Burak----

Riera yada chedi kesdiğinde hakanı yada zanı koyup brumayı alıyordu bazen eboue oynuyordu

Bu dizilişde top rakipdeyken Drogba basmaz. Burak topsuz oyunda takım savunmasında sıfır. Ya hiç basmaz yada gereksiz bir presle tüm gücünü harcayıp yarı sahayı tavaf eder.Savunmaya yapmaya çalısdıgı her yardımda faul yapar.

Sneijder sadece alanını kapatır geriye fazla gelmez.

Burak drogba orta sahaya çekilmiyor defans da kaleye çok yakın oynadıgından arada büyük mesafe ve sadece 3 adam kalıyor.

ceyhun yada yerine kim oynarsa stoper miş gibi oynadıgından bütün yük selcuk ve melonun omuzunda..

Arkadas bu adamlar pres yapıp top mu kapsın oyun mu kursun gol mü atsın ?

Afedersiniz anaları ağlıyor bu sistemde top kapacağız diye haliyle de kapınca hemen ayaklarından çıkarıp dinlenmeye çalısıyorlar.

O beğenmediğiniz selcuk her maç takımın en fazla koşan adamı .

Bu kadro ve dizilişle selcukdan daha fazlşasını bekleyemezsiniz . İnsafsızlık etmeyin.

selçuk bu sene çok formsuz umut eğer iyi oynarsa ondan formayı kapabilir ligde ama selçuk hala 1.sınıf futbolcudur. tecrübesi ve pozisyon bilgisi yeter. maçları iyi izlersek kademe anlayışının, oyun bilgisinin avrupa standartlarında olduğunu görürüz. hücuma eskisi gibi katılamadığı doğrudur buda onun fiziki olarak bu sene kötü olmasından kaynaklanıyor. ama avrupa maçlarında ilk tercih her zaman selçuk olur, topu kaybetmeme saklama becerisi yeter bu konuda. umutu bir izleyelim görelim eğer denilen kadar iyi ise zaten ligde çok işimize yarar. gerekirse selçuk daha defansif rol oynar umut ileri çıkar.

Almalıyız

Vodafone 975N cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hep beraber gorecegiz. Ben zaten selcugun oynamasini isterim... Ama rahat, ben nasil olsa oynarim bir havasinda degil. Oynayacaksa ben burdayim gibi oynasin yeter

Ntv de

İlgileniyor denildi gerçekten ilgi var mi acaba

GT-S5300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

en iyisi anasını satıyım Milli takıma bırak oyuncu su vermeyeceksin..

bu Milli takım şikeci Demirören'in takımı bizim olamaz..

Geri
Üst Alt