Ercan Önder
10 Numara!
- 25 Kasım 2008
- 10.354
- 1.642
- 1.778
ilk11 oyuncusu olabilicek türk de lazım fena olmaz eren.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Galatasaray'ın artık anadolu kulüplerinde vasat üstü performans göstermiş, dünya literatüründe sıradan bile sayılmayacak adamların peşinden koşmayı bırakması lazım. Eren Derdiyok'u alırken kaç para harcayacaksın? 3? Ya da 4? Veya 5? Yıllık ücreti de en aşağı 1,5-2 milyon EU. Neden? Çünkü bizden başka kimsenin öyle nitelemediği Super Lig'imizde 8-10 tane gol attı.
Mesela Rb Salzburg Munas Dabbur'u 3,5 milyon EU'ya renklerine bağladı. Türkiye'de olsa fiyatı 10 milyon EU adamın. O scout ekibini ki işlerini iyi yapıyorlar diye tahmin ediyorum, istihdam edeceksen artık laflarını dinleyeceksin.
Bu arada Munas Dabbur kimdir? 92 doğumlu İsrail vatandaşı futbolcu 2015-2016 sezonunda Grasshoppers'da 37 resmi maça çıkıp hepsinde 90 dakika sahada kalmış, 22 gol 13 asistlik performans sergilemiş. Bir golünü örnek verelim.
soccer GIF | Create, Discover and Share on Gfycat
adamlar bedavaya topcu alıyor. seneye 15'e satarlar.
biz böle adamları göremiyoruz malesef.
İşin daha acısı biz böyle adamları görüyoruz. Scout ekibimiz hiç fena iş çıkarmıyor. Ancak genelde Türkiye pazarlına yöneliyoruz. Çünkü kulübün içerisinde aktif bir denetim mekanizması yok. Menejer oyunlarını yurt dışında yapmak Türkiye'ye nazaran çok daha zor. Elin Romanya'sı bile çıkıp efsanesi Popescu'yu bile hapse atabiliyor zira. Bizde ahlaksız oturup devlet büyüğüyle yemek yer. Esas sıkıntı haksız kazanç sağlamaya çalışan yönetici ve bizim futbolumuzun içinden gelmiş teknik ekiplerde.
İşte noluyor sonra? Sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalan 30 küsür yaşındaki Donk'a 2,5 milyon EU, oyuncunun kendisine de ki bana göre esas soygun burada 1,5 milyon EU ve 15.000 EU maç başı ücret ödüyoruz. Bu paraların ne kadarı Kasımpaşa'nın cebine, ne kadarı Donk'un cebine gidiyor belli değil.
Rezil Dumankaya sponsorluğu bile aslında Dursun Özbek'in otellerinin yapımına maddi kolaylık sağlasın diye gerçekleştirildi. Görünürde Galatasaray ile saçma sapan ve ucuz bir sponsorluk anlaşması yap, arka planda esas sponsorluğu başkanın otellerinin inşaatında yap. Özbek karlı, Dumankaya karlı bir Galatasaray zararda.