GSC Haber Eren Elmalı'nın Sözleşme Detayları KAP'a Bildirildi

Eren yeteneği kısıtlı ama çalışkan biri ona lafım yok..

Ama bu transfer ligin kapasitesini gösteriyor..

Koşan her futbolcu ve fiziğini diri tutabilen her futbolcu.. yeteneği oyun görüşü olmasa bile ligde iş yapıyor

Sabri gibi biri eşine helikopter alma maddi gücüne erişebiliyor..Dzeko gibi bi balkan devesi oturup emekli kahvesinde pişti oynayacağına gelip buralarda oynayabiliyor...

Lig genel itibariyle temposuz ve hantal futbolcularla dolu

Nominal olarak ödeyebiliriz işte nasıl yani. TL enflasyonu ne alaka
tl enflasyonu şu alaka, şuan tl ve eur tam serbest kura sahip olmadığı için. Önümüzdeki yıllardaki ödeyeceğimiz tl maaş hem eur kuru hemde tl enflasyonu üzerinden değer kaybedecek.

tl enflasyonu şu alaka, şuan tl ve eur tam serbest kura sahip olmadığı için. Önümüzdeki yıllardaki ödeyeceğimiz tl maaş hem eur kuru hemde tl enflasyonu üzerinden değer kaybedecek.
Evet o yüzden %22, son sene ise %18 TL fiyat artışı eklemişler.

Hatipoğlu işi mi bu transfer. Maliyet yine biraz kazık cinsinden olmuş

Maliyet kazık değil yahu 3.5 milyon eur bonservis
Yaklaşık 1 milyon eur maaş. Sıkıntı topçuda iş yok sadece hızlı
Ne 1 milyon maaşı. Her sene artarak 1.7 milyon euroya çıkıyor maaş. Yedek beke de bukadar maaş verilmez yani, sonra niye maaş skalası yükseldi diyoruz . Frankovski gibi as adam 1.8 milyon alıyor, doğrusu o işte

Sene 2017 çelimsiz bir sağ bek olan Kyle Walker tottenhamdan ayrılarak, ligin en güçlü takımı citye transfer olmuştu.

insanlar burun kıvırmıştı fakat sonra parmak ısırtan bir performans sergilemişti.

Eren hikayesi de tıpkı buna benzer bir şekilde başladı. üstüne koyarak bu alımın ne kadar doğru olduğunu bizlere gösterecek

Bu arada Umut Güneş de Başakşehir'e gitti. TS onu da 2 mio EUR bonservise bıraktı.

Sene 2017 çelimsiz bir sağ bek olan Kyle Walker tottenhamdan ayrılarak, ligin en güçlü takımı citye transfer olmuştu.

insanlar burun kıvırmıştı fakat sonra parmak ısırtan bir performans sergilemişti.

Eren hikayesi de tıpkı buna benzer bir şekilde başladı. üstüne koyarak bu alımın ne kadar doğru olduğunu bizlere gösterecek
kyle-walker-tottenham-hotspur-2BB3329.jpg

Walker hiç çelimsiz olmadı ahbert.

Ne 1 milyon maaşı. Her sene artarak 1.7 milyon euroya çıkıyor maaş. Yedek beke de bukadar maaş verilmez yani, sonra niye maaş skalası yükseldi diyoruz . Frankovski gibi as adam 1.8 milyon alıyor, doğrusu o işte
ne 1.7 milyonu ya

finans bilmeden kafana göre ilerisi için böyle bir hesap yapamazsın.

2 sene önceki maaşlar şuan kaç tl olmuş milletin bir düşün öyle yaz derim. üstelik TL'nin kendi enflasyonu, EUR'un kendi enflasyonunu ve alım gücünü hesaba katarsan. Eren hiçbir zaman ilk yıl içinde alacağı paranın değerinde parayı önümüzdeki yıllarda kesinlikle alamayacak

varsayımla mı maaş veriyoruz. O zaman kura endekslersin zammı olur biter
Yurt içinde sözleşmelerin döviz üzerinden yapılması yasaklandı. Kira sözleşmeleri vs. artık dövize endeksli de yapılamıyor.

Varsayım demeyelim de teknik olarak enflasyondan dolayı kur değer kaybedeceği beklentisi.

Eskiden yerli oyuncularla da dövizli sözleşme yapıyorlardı.

Yurt içinde sözleşmelerin döviz üzerinden yapılması yasaklandı. Kira sözleşmeleri vs. artık dövize endeksli de yapılamıyor.

Varsayım demeyelim de teknik olarak enflasyondan dolayı kur değer kaybedeceği beklentisi.

Eskiden yerli oyuncularla da dövizli sözleşme yapıyorlardı.
Varsayalım ki kur artmadı, ne olacak. Yerli topçularına sözlü olarak olası durumda kur zammı yapacağını sözlü olarak söylersin olur biter. Beğenmeyen de yallah

Ben erenin yerli olması dışında hiçbir özelliği olmadığını düşünüyorum. Maaş konusuna gelince bence de çok fazla. Hasan Şaşin bu maaş konusunda iyi bir demeci vardı. La ligadan örnek veriyordu. İlk 4 5 takım dışındakilerin maaş ortalaması 300 400k euro diyor. Eren bence la ligada hiçbir takımda oynayamaz. Durumun vahametini anlayalım. Pozisyon bilgisi maalesef çok kötü, adam kaçırma çok. Umarım ben yanılırım.

Okan hoca israrla 4lu oynayacaksa, takimda Eren’den iyi sol bek kesinlikle yok. Jakobs sakat olmasa anlarim serzenisleri. Neden gomuluyo anlamis degilim.

evet ben de onu diyorum ama adam son senesinde 1.3 milyon eur alacak diyor. Hayır öyle bir şey yok Eren hiçbir zaman 1 milyon eurdan fazla almayacak
Maliyet kazık değil yahu 3.5 milyon eur bonservis
Yaklaşık 1 milyon eur maaş. Sıkıntı topçuda iş yok sadece hızlı
Matematiğin zayıf galiba ya da attığım postu anlamamışsın. Uzun uzun anlatmak da istemiyorum ama kısaca anlatmayı bir deneyeyim

Bu sezonun Euro kurunu bugünkü kur olarak hesap edelim, kur artışı da yıllık ortalama son yılda olduğu kadar olsun diyelim (yılda 13.5%):

- 2024/25 sezonu: €1 = 37.53 TL
- 2025/26 sezonu: €1 = 42.60 TL
- 2026/27 sezonu: €1 = 48.35 TL
- 2027/28 sezonu: €1 = 54.87 TL
- 2028/29 sezonu: €1 = 61.14 TL

O zaman yaptığımız açıklamadaki rakamlar az çok şuna denk geliyor:
- 2024/25 sezonu: 14m TL --> €373k (yarım sezon)
- 2025/26 sezonu: 45m TL --> €1.06m
- 2026/27 sezonu: 55m TL --> €1.15m
- 2027/28 sezonu: 65m TL --> €1.18m
- 2028/29 sezonu: 75m TL --> €1.23m (opsiyonlu sezon)

Gördüğün üzere enflasyonla falan hiçbir ilgisi yok durumun. Ben adamın satın alma gücünü hesaplamıyorum kulübün nominal euro giderini hesaplamaya çalışıyorum. Tabii ki bu kaba bir hesap ama genel bir fikir vermesi için yapmıştım

Geri
Üst Alt