Erman Toroğlu: "Penaltı öncesi çift vuruş falan yok"

Aradan 24 saat bile geçmiyor. Allah belanızı versin sizin. Harbiden forum kuralları çerçevesinde sadece bunu diyebiliyorum. ALLAH belanızı versin yaptıklarınızdan,ettiklerinizden bulasınız inşallah.

Burak pozisyonlari yorumlamayacagim ama son sozlerine asla katilmiyorum

Son donemde bir laf turedi , "baskan daha ne yapsin" , "terim soyleyeceklerini soyledi" , "taraftarin elinden ne gelir" vb

Bu tur sozler cok karsisinda oldugum seyler , benim gorusume gore basta terim ve yonetim cok pasiftirler , benzer sekilde ayni agirlikta olmasa da GS seyircisi de cok etkisizdir

Benim dusuncem bu

Roma macindaki penaltinin vida pozisyonu ile alakasi yok ki

Uzaktan bir top geliyor , oyuncu kolunu sakinmayip reaksiyon veriyor

Vidanin medelin sut atar gibi vurdugu topu ,ustelik gogsunden sektikten sonra eliyle koluyla temasini engelleyecek mesafesi ve zamani yok , bu "topun ele gelmesi" dedigimiz meseledir

Diger pozisyonlarda hatalari olmustur ama bu pozisyonda vida nin bir kasti yoktur

Ama o pozisyon sayesinde penaltı oldu.

Protokolde bir onceki karar sebebiyle oyunun durmasi arkasindan hareketlenen oyuna mudahale hakki yok VAR sisteminin

Ayrica cift vurusu verdigi esnada da karisma hakki yok

Bunun sebebi de ayni jailsondan yedigimiz gol oncesi hatali tac karari gibi

Bunlarla alakali VAR a gidilemiyor , boyle bir karar verilirse rakip takim bunu kural hatasina sokar cunku protokole aykiri , mumkun degil

Zaten VAR in elestirilecegi cok sey var hep soyluyorum ama dunya bu kadar takilmiyor bu islere , bize uymayacak bu sistem

Daha baska eksikleri de var VAR in , her hafta yeni bir seyi ogrenilecek ve isyan buyuyecek

Var kurallarini ben belirlemiyorum , mantiksiz olabilir ama kural bu

4 tane seye bakabilirsin , gol oncesi faul ofsayt elle oynama gibi seylere

Penalti mi degil mi ona

Kirmizi mi degil mi ona (direk kirmizi)

Yanlis oyuncuya kart gosterme hatalarina

Bunun disinda ofsayt olur ama gol olmaz korner olur , hakem de ofsayti kacirmistir , o kroner gol olur , adil degildir ama VAR karisamaz , cunku top kornere gittiginde artik oyun durmustur , tekrar oyuna girdiginde artik korner oncesi ofsayt degerlendirilemez

Hemen alti pas uzerinde bir endirekt vurus kararina da karisamaz ornegin , penalti kadar tehlikeli de olsa . Dudugu caldiginda (ya da calmadiginda) is bitmistir

Ikinci sari kartlara da karisamaz , sonucu kirmizi olacak olmasina ragmen

Bu var protokollerine yeni eklemelerin yapılması lazım
Ceza sahasi icinde cift vurus veriyorsun ama bakamiyorsun rezalet.

Mesela adriano nun 90+5 teki faulu kesin ikinci sari kart . Bizim maci cok etkileyecek bir sey degil ama kirmizi gormesi lazim . Hakemler VAR ekrani basinda surekli izlemelerine ragmen , gormelerine ragmen uyari haklari yok

Ama mesela direk kirmizi diye cagirirlar da hakem izlerse , "kirmizi degil ama sari" yorumu yapip sari verebilir

Bu dunya kupasinda oldu mesela . sari diye cagirmadilar ,kirmizi diye cagirdilar sari verdi

Gundemi bunlarla mesgul etmeye gerek yok.

Cok kotu bir besiktas vardi sahada ancak biz bu kritik macta bu durumu degerlendiremedik.

Teknik hatalar vardi, mac oncesi sonrasi surekli saha disi olaylarin konusulmasinin verdigi konsatrasyon eksikligi vardi, taraftarin gerekli kisilere reaksiyon gosteremeyip kullanilmasi vardi...

Dusunun bu takim bu olaylar bu kadar buyutulmeseydi su an daha mi iyi durumda olurdu? Teknik elemanlarin hatalari var miydi? Oynanan oyundan ve saha disi olaylarin bizi olumsuz etkilemesinden sorumlu kisiler icimizde mi? Dusunun bunlari.

Tabi ki rakiplerimiz ve her mercideki dusmanlarimiz bizim basarisiz olmamizi isteyecek. Boyle bir durumda Galatasaray takimini ve taraftarini koruyamayip, yanlis yonlendirenleri dusunun. Bizim bu kadar kotu etkilenmemizin sorumlulari bunlar degil mi?

Kenetlenin diyenleri ama sahada sacmalayanlari gorun. Taraftarin isteklerini umursamayanlari sadece gaz alarak aldigi tonla parayi keyifle harcayanlari gorun.

Sampiyonlar ligi maci oncesi ve sonrasi israrla saha disi olaylari konusanlari, Galatasaray kulturune ihanet edenleri, uefa'ya gidebilecek miyiz gorecegiz diyenleri, yarin ne olursa olsun ben burda mutluyum diyenleri gorun. Gozlerinizi acin biraz yahu, ft yerinde kim olsa mutlu olur, dost da dusman da.

Tepki gosterin, olu taklidi yapmayin. Unutmayin, Galatasaray'a hizmet eden hicbir insan evladi Galatasaray'dan buyuk degil.

Aslinda seyirci dis etkenlere ve icerideki pasiflige dogru reaksiyon gosteriyor , bu seneki tepki ve tavri gecmisten daha akilci

Ama tum GS camiasinin sunu anlamasi da lazim

Sen burada bursa konyayi hadi hakem yuzunden yenemedigini iddia ediyorsun , ama cezalilarin hepsinin oynadigi son 4 CL macinda golun bile yok

Bir tane sansa aldigin 1 puan var fark yiyecegimiz macta

Orada da neyse ki uefa bize karsi triplerine girmiyoruz

Rocchi mi iyi hakem ? Adama Atletico maçında o kadar kinlendim ki yıllardır adını unutmadım. Resmen doğrandık o maçta.

kötü maç yönetimi farklı, eyyamcılık farklı.

cücü güçten yana, manu real maçında manuyu doğradı, bugün tff beşiktaşlı diye beşiktaşlı oldu. her hakemin çok kötü yönettiği maçları var, en iyisinin bile. bu ayrımı iyi yapabilmek gerek. rocchi bizim maçı kötü yönetmişti, genele bakarsak gayet iyi hakemdir

Bence zaten iyi , kotu veya art niyetli demedim

Ama 8 sene once forumun en nefret edileni de kendisiydi

Bu is yorum isi . Mesela erman toroglu da diyor ki , onyekuru once necip e faul yapiyor itiyor

Bunlar cidden yoruma cok acik pozisyonlar . Var sistemine karsi olmamdaki esas nedendir bu tip pozisyonlar

Hakeme bir kez daha inceleme sansi vermesi guzel ama bir karar cikinca da ortalik yangin yerine donuyor

Oysa senelerce bir cok hakem eskisi ayni pozisyonlari farkli yorumlamadilar mi ?

Bu tartismalar bitmez

neresi yorum yahu, onyekuru faule maruz kaldıktan sonra isterse topu avuçlasın el gerekçesi ile iptal edilemez. sabahtan beri kafa ütüledin yorum da yorum yorum da yorum ne yorumu. net pozisyonlar yoruma kapalıdır. elini halay çeker gibi açarsan top açıkeiken eline çarpıyorsa yorum falan katılmaz. kural açık ve net el açıksa penaltı.

Geri
Üst Alt