Erman Toroğlu: "Penaltı öncesi çift vuruş falan yok"

Bu VAR sadece Turkiyedemi uygulaniyor Allah askina.. Kendim Hollandada kaliyorum ve bunun yaninda alman liginide takip ederim. Iki ligtede VARlik pozisyonlar cok oluyor, ama mac sonu hic soru isaretlerine mahal durum olmuyor.

Nedir bu bizdeki durum

Bu VAR sadece Turkiyedemi uygulaniyor Allah askina.. Kendim Hollandada kaliyorum ve bunun yaninda alman liginide takip ederim. Iki ligtede VARlik pozisyonlar cok oluyor, ama mac sonu hic soru isaretlerine mahal durum olmuyor.

Nedir bu bizdeki durum

bizde ki sıkıntı VAR değil, şerefsizlerin VARlığı

Birader benle karsilikli konusmak istiyorsan "kafa utuleme , bos yapma" gibi kaba uslubu terket , bu tip soylemlerden hoslanmam ve kullanmam . Bana kullanilmasini da istemem

Benim yorumuma gore onyekuru once necip i itiyor ve faul yapiyor , bu benim gorusum , fakat ardindan verdigi penalti da dogru , onyekuru elle oynuyorsa da oncesinde penalti calinacagi icin elle oynamasi oyun disi bir olaydir ve kaale alinmaz

Yani iptal gerekcesi hatali , fakat penalti mi ? Degil . Benim gorusum bu

Vida pozisyonunda ise zaten penalti diyen hakem yorumcusu yok ama anlatalim , medel cok yakin bir mesafeden sert bir vurusla topu uzaklastiriyor

Bu esnada vidanin elini kolunu saklamak sakinmak icin mesafesi de zamani da yok , ayrica vucuttan , ust gogusten sekerek gelen bir top var , bu pozisyonda da devam denmesi dogru

Futbolda "el aciksa penaltidir" yahut su olursa bu olursa diye ifadeler iceren kurallar yoktur yorum pozisyonlarinda

Bu pozisyonlarin elle oynama olup olmadigini yoruma acik hale getiren 10+ madde vardir ve hakem kah mac icinde ve kah da VAR marifeti ile izlerler . Burada uygulamada kucuk bir hata var , video hakemlerinin hakemin mac icinde verdigi dogru karari izleme onerisi vermesi yanlistir . Onun da sebebi son donemde surekli artan "gitsin hakem kendi izlesin" baskisidir

Bu VAR sadece Turkiyedemi uygulaniyor Allah askina.. Kendim Hollandada kaliyorum ve bunun yaninda alman liginide takip ederim. Iki ligtede VARlik pozisyonlar cok oluyor, ama mac sonu hic soru isaretlerine mahal durum olmuyor. Nedir bu bizdeki durum

Cevabi cok basit , medeniyet farki !

Iste bu yuzden sizler cok sanslisiniz , hele de kuzey avrupa ulkelerindekiler

Her pozisyona düdük çalarak günah çıkardı aklınca. birsürü oynatması gereken pozisyon vardı. çalınması gerekenleri pas geçti. penaltılar gibi.
olmaz olmayacak bu hakemlerden. kasti birsürü hareketleri var her mac aynı problemler. şimdi bizim üzerimizdeler yarın baskasının istedikleri gibi şekillendiriyorlar ligi. böyle bi ligde oynamanın anlamı yok. kulüpler birliği açıklamasında başı çeken ali koç ve fiko yarın baslarına geldiklerinde hiç zırlamasınlar. diğer anadolu kulüperi dahil.

birleşilip açıklama yapılması konu asıl buyken hepsi birleşip gs a karşı açıklama yapmayı tercih etti. ama devran döner hiç merak etmeyin.

Birader benle karsilikli konusmak istiyorsan "kafa utuleme , bos yapma" gibi kaba uslubu terket , bu tip soylemlerden hoslanmam ve kullanmam . Bana kullanilmasini da istemem

Benim yorumuma gore onyekuru once necip i itiyor ve faul yapiyor , bu benim gorusum , fakat ardindan verdigi penalti da dogru , onyekuru elle oynuyorsa da oncesinde penalti calinacagi icin elle oynamasi oyun disi bir olaydir ve kaale alinmaz

Yani iptal gerekcesi hatali , fakat penalti mi ? Degil . Benim gorusum bu

Vida pozisyonunda ise zaten penalti diyen hakem yorumcusu yok ama anlatalim , medel cok yakin bir mesafeden sert bir vurusla topu uzaklastiriyor

Bu esnada vidanin elini kolunu saklamak sakinmak icin mesafesi de zamani da yok , ayrica vucuttan , ust gogusten sekerek gelen bir top var , bu pozisyonda da devam denmesi dogru

Futbolda "el aciksa penaltidir" yahut su olursa bu olursa diye ifadeler iceren kurallar yoktur yorum pozisyonlarinda

Bu pozisyonlarin elle oynama olup olmadigini yoruma acik hale getiren 10+ madde vardir ve hakem kah mac icinde ve kah da VAR marifeti ile izlerler . Burada uygulamada kucuk bir hata var , video hakemlerinin hakemin mac icinde verdigi dogru karari izleme onerisi vermesi yanlistir . Onun da sebebi son donemde surekli artan "gitsin hakem kendi izlesin" baskisidir

sergio ramos enayi olduğu için ellerini arkasına koyup rakibi karşılıyor çünkü sergio ramos maldı zaten. ne de olsa ramos ile rakibi arasında 40 cm fark var bu kadar yakından penaltı verilmesi doğru değil. o yüzden elleri halay çeker gibi açmada bir sakınca yok. yılların ramosu kerizlik yapıyormuş meğer

Bundesligadada VAR a baya öfke oluyor. Daha cok hakemlerin birbirine benzeyen pozisyonlari degisik görüyorlar diye sinirlenen cok oluyor. Biri mesela pozisyona macta VARa bakip yada hakemle konustukdan sonra penalti veriyor, diger hakem benzer pozisyona VARa bakip penalti yok diyor.

Sorun sistem degil, Hakemlerin salakligi. Sezon baslamadan belliri pozisyonlara örnek videolari göstereceksin hakemlere ve takimlara. Ondan sonra her hakemin ayni net bir cizgiye sahipi olursa ve sirf ona göre pozisyonlari degerlendirilerse fazla sorun olmaz.

O pozisyona giremiyor protokole gore , tac yahut kornerlerdeki gibi
sana ben girecem bu gidisle

diyelim ortada pozisyonlar. niye hep bizim aleyhimize oluyor

vidanin erene yaptigi makas net penalti.
var sistemi niye soylemedi. mete denen lavugun isine mi gelmedi

onyekurunun pozisyonda bence faul yok. zaten cuneyt varda izledi el verdi. ulan celme elden once oluyor. nasil penalti vermiyor. vermeyecegine okadar emindimki penaltiyi. kahpelikler devam ediyor

Geri
Üst Alt