Birader benle karsilikli konusmak istiyorsan "kafa utuleme , bos yapma" gibi kaba uslubu terket , bu tip soylemlerden hoslanmam ve kullanmam . Bana kullanilmasini da istemem
Benim yorumuma gore onyekuru once necip i itiyor ve faul yapiyor , bu benim gorusum , fakat ardindan verdigi penalti da dogru , onyekuru elle oynuyorsa da oncesinde penalti calinacagi icin elle oynamasi oyun disi bir olaydir ve kaale alinmaz
Yani iptal gerekcesi hatali , fakat penalti mi ? Degil . Benim gorusum bu
Vida pozisyonunda ise zaten penalti diyen hakem yorumcusu yok ama anlatalim , medel cok yakin bir mesafeden sert bir vurusla topu uzaklastiriyor
Bu esnada vidanin elini kolunu saklamak sakinmak icin mesafesi de zamani da yok , ayrica vucuttan , ust gogusten sekerek gelen bir top var , bu pozisyonda da devam denmesi dogru
Futbolda "el aciksa penaltidir" yahut su olursa bu olursa diye ifadeler iceren kurallar yoktur yorum pozisyonlarinda
Bu pozisyonlarin elle oynama olup olmadigini yoruma acik hale getiren 10+ madde vardir ve hakem kah mac icinde ve kah da VAR marifeti ile izlerler . Burada uygulamada kucuk bir hata var , video hakemlerinin hakemin mac icinde verdigi dogru karari izleme onerisi vermesi yanlistir . Onun da sebebi son donemde surekli artan "gitsin hakem kendi izlesin" baskisidir