Erol Bedir: "Yabancı sınırlandırmasını kaldırmak lazım!"

Aslan Karadağ

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla,
Yönetici
Moderatör
66d5bd26-6980-432f-8dc6-12270e8edb93.webp

Kayserispor Başkanı Erol Bedir, yabancı sınırlandırılmasının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Süper Lig'in 5. haftasında Göztepe ile karşılaşacak Kayserispor'da maçın hazırlıkları başladı. Tesislere gelerek takımın antrenmanını takip eden Başkan Erol Bedir, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Türk futbolunda tartışmamız gereken çok başka konular var. Sisteminizi kurar, kurallarınızı koyarsanız, bütçenizi de ona göre ayarlarsanız bana göre bırakın yabancı sayısını kısıtlamayı, yabancı sınırlandırmasını kaldırmak lazım. İsteyen istediği yerde, istediği futbolcuyu en uygun şekilde alsın. Ama çıkacak olan yasayla birlikte kulüp, ülke menfaatleri dışında olmasın. Katar'da kazanıldığı gibi Türkiye'ye emekli olup da para kazanmaya gelen futbolcu gibi gezen insanların yeri olmaktan ülkeyi kurtaralım. Yoksa yabancı rakamını herhangi bir şekilde telaffuz etmek kimseye bir şey kazandırmaz. Çünkü hiçbir bilimsel geçerliliği yok. Yabancı sayısının tartışılmasının suni gündem olduğunu düşünüyorum."

A Spor

Kayserili birinin daha kaliteli ve daha ucuz futbolcu varken bunu görmezden gelmesi düşünülemezdi zaten.helal olsun erol bedir

Kral adam yav, bu röportajında inceden Türk oyuncu transferinden para cukkalayan şerefsizlere de dokundurmuş.

Akıllı adam yine doğru konuşmuş.Ben 18 kulübün en az 12 13 unun bu kuralla devam demesini düşünüyorum.

Geri
Üst Alt