Yerli kaliteniz Beşiktaş'a göre biraz daha yukarda olsa da, özellikle Arda giderse çok sıkıntı yaşayabilirsiniz. Türkiye için 10 üzerinden 10 denecek iki tane yerliniz var Arda ve Selçuk. Fenerbahçe'de Volkan, Gökhan, Emre ve Mehmet bu kategorideler. Beşiktaş'ta kimse yok.
Ben açıkçası her üç takımda oynaması en muhtemel 5 Türk futbolcuyu yan yana yazdığımda Fenerbahçe lehine bariz fark görüyorum. Tabi geçen yıla oranla aradaki makas kapanacak ama Fenerbahçe halen daha 1 adım önde olacak sanki.
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Serdar, Mehmet, Emre
Galatasaray: Sabri, Servet/Ersan, Selçuk, Kazım, Arda
Beşiktaş: Cenk, İ.Toraman, Egemen, İsmail, Necip
Yerli transferinde pek fazla hareket şansınız olmadığı için yabancı oyuncularınız büyük önem kazanıyor. Eğer Lugano, Santos, Alex ve Niang sınıfında (Türk oyuncular için dediğimiz gibi 10 üzerinden 10 diyelim) yabancılar alabilirseniz mesela Kallström, Drogba, Frey gibi (Elmander bu sınıfa dahil değil bana göre), iki takımın kadro kalitesi belli ölçüde dengelenmiş olur.
Yalnız yine de işiniz hiç kolay değil, oturmuş ve eksik bölgelerini güçlendirmiş bir ekibin karşısına yeni kurulmuş bir takım olarak çıkacaksınız. Uyum yakalayıp, takım olmak önemlidir futbolda, öyle 3-5 ayda da olmaz kolay kolay. Şampiyonluk yolunda en büyük handikabınız bu olacaktır. Her şeyden önce sabırlı olmanız lazım.