Konumuz karakter testi ise Ben Vini'de bir karakter problemi görmedim. Devre arası acil bir yedek santrafor ihtiyacı doğdu. EPL'den aynı rolde olan birini kiraladık işte. Uslu uslu oturdu kulübede. Girdiğinde de kötü oynasa da elinden geleni yaptı. Bir adet çok kritik maçta çok kritik bir dakikada da oyuna girdi, önce güzel bir top indirdi sonra da kritik golü attı. Şampiyonluk meşalesini yaktı resmen.
Yusuf zaten bu konuda en çok patlayan oyuncu. Onu da daha büyük bir hata olarak yerli statüsünde niyetiyle aldık galiba. O da ciddi hata o ayrı ama yerlilerde de yabancı sınırından dolayı eşit derecede bir karakter testi mevzusuna girmiyoruz gibi geliyor. Deneme/yanılma kullanıyoruz o mevzuda daha çok.
Aurier'de de eğer sakatlık olayı yalan falan değilse bir karakter sorunu görmedim. Oyuncu profili ve seçimi olarak hataydı ama o da yarım sezonluk idareten alınmış biriydi. Ona da çok kapsamlı bir karakter testi uygulayacak halin yok.
Ayrıca kiralık ve böyle yarım sezonluk adamlarda da karakter testi yapmakla uğraşılmaması normal. Yatırım yaptığın, uzun süre kontrat verip ciddi bel bağladığın adamlarda uygularsın o karakter testini daha çok. Kısa süreli kiraladığın ve özellikle ana rolde olmayacak adamlar karakter testinden tam geçemese bile eğer daha iyi alternatif bulamıyorsan bütçene göre istisna yapabilirsin. Bu saydıklarından o konuda patlayan bir tek Yusuf işte ama onu da galiba yerli oynatırız diye o tongaya düştük...