ESA Uzay Aracı Meteora İniş Yapıyor

güneşe yakınlaştığı sırada arkasındaki kuyrukları görebilecekmişiz

maalesef pilleri bitiyormuş kendini güneşe doğru çeviremezse bütün operasyon boşa gidecek ama göktaşından aldığı su parçacıklarının izotoplarıyla dünyadaki suyun izotopları karşılaştırılacakmış.böylece dünyaya suyun göktaşı çarpmalarından geldiğimi anlaşılacak.

Ya hep ya hic dediler ve cihaz kendini bosluga birakip tekrar kilitlemeyi basari. 35derecelik bu yer degistirme ile paneller isik alacak tekrar.

Dünyada bukadar problem varken ( en basit yemek problemi) bukadar paraları astronom bilimlerine aktarmayı olumsuz karsiliyorum.

* LG G2 Tapatalk *

Her şeyi düşünmüşler, şunun içine bir nükleer reaktör koymayı akıl edememişler mi? :(

haklısın o paralarla ne başkanlık sarayları yapılırdı!!!

Yanlış anlaşılmasın. ..ben bilime çok önem veriyorum. Bilim insanlar için var olmalı. Bazi bilimsel yollar olur ki.kisa vadede insanlar yardımcı olur..ve bazileri (astronom) daha uzun vadede (proje den proje ye fark var elbet).
Lakin bazi problemler daha vahim ve ilk önce onlara önem verilmesi gerekir.
(Öncelik teorisi)

Basit dil (insan) misalı:
Afrika daki yemek problemi çözemeyen dünya nın uzay fantazileri nedir ?

Hem bilim olacak... ama realist dünya problemleri de unutmamak lazım.

Son düzenleme:
Yanlış anlaşılmasın. ..ben bilime çok önem veriyorum. Bilim insanlar için var olmalı. Bazi bilimsel yollar olur ki.kisa vadede insanlar yardımcı olur..ve bazileri (astronom) daha uzun vadede (proje den proje ye fark var elbet).
Lakin bazi problemler daha vahim ve ilk önce onlara önem verilmesi gerekir.
(Öncelik teorisi)

Basit dil (insan) misalı:
Afrika daki yemek problemi çözemeyen dünya nın uzay fantazileri nedir ?

Hem bilim olacak... ama realist dünya problemleri de unutmamak lazım.
O parayi, en onemli sey olan bilim yerine silah ve askeriyeye harcanan paralardan alsak?

Zaten para yetmiyor gibi bir durum yok ki, aclik veya fakirlik giderilmek istenirse giderilir zaten ama boyle kalmasi isteniyor. bu sey gibi, hayvanlarla ilgili calismalar yapinca, insanlar zor durumda nerdeydiniz?? Vefat eden birini aninca, sehitlerde nerdeydiniz?? Diyen okuzler olur. Sanki ilgi ve alakamizin bir kapasitesi varmis, ayni anda hepsiyle ilgilenemezmisiz gibi.

Bu da ayni hesap. Para kisitli da oraya harcaniyor degildi. Isterlerse hem oraya hem buraya yetisir. Sadece istenmiyor.

rosetta yla twitleşmeleri çok acıklıydı.son sözü, "yorgun hissediyorum,, biraz kestireyim" oldu garibin.

Rosetta devam edecek ama Philae kendini kapatti. Gunese yaklastikca panellerin gunes alma ihtimali var o zaman tekrar acilacak. Olmazsa da gonderdigi veriler ile idare edilecek

Rosetta devam edecek ama Philae kendini kapatti. Gunese yaklastikca panellerin gunes alma ihtimali var o zaman tekrar acilacak. Olmazsa da gonderdigi veriler ile idare edilecek

ama bu süre içerisinde panel sıcaklığını 0 derecede tutması gerekiyormuş ve uykudayken de belli bir enerjiye ihtiyacı varmış.ama tabi açılması da ihtimal dahilinde.

Geri
Üst Alt