Eski Oyuncumuz Lucas Neill'in Mali Çöküşü

Samed Çiçek

Tecrübeli Üye
IMG_7836.webp

Bilmem hatırlayanlar var mı, ben nu adamı unutmuştum dün birden bire aklıma geldi. Bizde oynadığı bir sezon üst düzey performans göstermişti ve defanstaki en favori oyuncularımdan biri geriye baktığımda. Bir araştırma yapıyım dedim şimdi ne yapıyormuş diye, adam iflas etmiş ne yazık ki. Tüm parasını kayıb etmiş yani. İngiliz basını Daily Mail de kaynak bulup Türkçeye çevirdim:

Avustralyalı eski futbolcu Lucas Neill, futbol kariyerinin zirvesinde haftada 76.000 dolar kazanırken, yanlış yatırımlar ve mali danışmanlıklar nedeniyle mali çöküş yaşadı. West Ham United'da kaptanlık yapmış ve 2006 Dünya Kupası'nda Socceroos'un önemli bir oyuncusu olan Neill, yaklaşık 40 milyon dolar kazandı ancak 2016'da iflasını ilan etti. dailytelegraphSports Dark

Mali sorunları, İngiliz film endüstrisine vergi avantajı sağlamak amacıyla yapılan yatırımların başarısız olması ve 2008 mali krizinin ardından gayrimenkul yatırımlarında yaşadığı kayıplarla derinleşti. 2015'te bir kredi ödemesini yapamayınca, İngiltere'nin Newcastle upon Tyne yakınlarında bulunan bir ahır ve 144 dönümlük araziyi kaybetti. The West Ham Way

İflas sürecinde, varlıklarını beyan etmesi istendiğinde, söz konusu arazinin zaten elinden çıktığını ve değersiz olduğunu düşündüğü için bildirmedi. Ancak, bu arazi 3 milyon sterline satılmış ve kalan 2,1 milyon sterlin, Neill'in bilgisi dışında offshore bir fona aktarılmıştı. Bu durum, iflas sürecinde varlıklarını gizlediği suçlamalarına yol açtı ve üç yıl hapis cezası riskiyle karşı karşıya kaldı. Kasım 2023'te Preston Crown Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, jüri tarafından 26 dakikada aklandı. Latest news & breaking headlines

Neill, bu süreçte ailesini koruyamadığını ve onları hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. Eşi Lindsey Morris, aileyi geçindirmek için güzellik terapisti ve kişisel antrenör olarak çalıştı, çünkü Neill'in aylık 1.700 dolarlık futbolcu emeklilik maaşı dışında geliri yoktu. Elektrik faturalarını ödeyemediği için evinin elektriğinin kesildiği ve çocuklarının sabah saatlerinde kapıya gelen icra memurlarıyla karşılaştığı anlar yaşandı. Sports Darkdailytelegraph

Şu anda Neill, yerel bir futbol kulübünde kadın ve kız takımlarını çalıştırıyor ve yerel bir dijital firmada proje yöneticisi olarak çalışıyor. Futbolculara, mali danışmanlık alırken dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor ve "İnsanlar size yardımcı olmak istediklerini söylüyorlar, ancak sürekli olarak sizden küçük bir pay almak istiyorlar" diyor.

İşin içinde kumar ya da dolandırılma olmadan bir insan nasıl milyonlarca doları yatırım yaparken eritebilir aklım almıyor. Yanlış yatırım yapsan en fazla malının yüzde 20sini falan kaybedersin gibi geliyor bana.

Fb maçı öncesi kulaklıklarını takıp ısınmasıyla verdiği güvenle aklımda kalacak biri.

Geri
Üst Alt