# Esteban Cambiasso

Cevap: # Esteban Cambiasso

Ben Ruud Gullit ve Frank Rijkaard'i öneriyorum. Orta sahamizda o efsane ikiliyi tekrar bulusturalim. Rijkaard yabanci degil hem de, teknik direktör olarak is yapmadi ama futbolculugu yasina ragmen belki tutar.

Senin gibilere kalsa (yabancı sınırlaması olmasa); Kaleye Cheh defansa Puyol - Serdar Kesimal, kanatlara Dani Alves - Bale arta sahaya Arda- Xavi-İnniesta forvete Messi-İbrahimoviç şeklinde bir kadro kurulsa yine de bir kulp takar bir şeyi beğenmezsiniz.

Yekta'ya Cana'ya(Bu oyuncukarı beğenmediğim veya eleştirdiğimden yazmıyorum orta göbekte oynadıklarından örnek veriyorum) süper transfer deyip Cambiasso'ya burun kıvıranın aklından şüphe ederim.

Senin gibilere kalsa (yabancı sınırlaması olmasa); Kaleye Cheh defansa Puyol - Serdar Kesimal, kanatlara Dani Alves - Bale arta sahaya Arda- Xavi-İnniesta forvete Messi-İbrahimoviç şeklinde bir kadro kurulsa yine de bir kulp takar bir şeyi beğenmezsiniz.

Yekta'ya Cana'ya(Bu oyuncukarı beğenmediğim veya eleştirdiğimden yazmıyorum orta göbekte oynadıklarından örnek veriyorum) süper transfer deyip Cambiasso'ya burun kıvıranın aklından şüphe ederim.

o zaten dalgasına yazıyor. neden yapıyor bilmiyorum ama öyle :)

dediğin kadroya şunları der mesela; bale gelmesin çok hızlı. puyol ve xavi çok yaşlı. messi çok hareketli.

ikisini birlikte oynatsak olmaz mı :)

pirlo juventus'a gitti gidiyor.

Öyle olur tabi. Baya boğucu bi ikili olur. Ama fazla defansif gibi ön tarafı çok hayvani kurmak gerekir o zaman. Pirlo'yu ne yapıp edip alsalar keşke. Xavi'den sonraki favori orta saha adamımdır:D Gördüğü yere atabiliyo zaten pası. Tribünden bi adam elini kaldırsa tam ona bile atabilir:D

pirlo öyledir de zor gibi.

cambiasso cana kadar defansif değil aslında. öne çok katkı verebilir. ama dediğin gibi ön 4'lü güçlü olursa cambi-cana baya iyi olur.

o zaten dalgasına yazıyor. neden yapıyor bilmiyorum ama öyle :)

dediğin kadroya şunları der mesela; bale gelmesin çok hızlı. puyol ve xavi çok yaşlı. messi çok hareketli.

Aslında bir kaçtane söz var bunlar gibilere söyleyecek ama buradaki genel adap gereği en hafifi seçerek cevap vereyim.

Daha ......tığı ....k marmaraya varmamış kişiler bunlar!

hücum bölgesinde; arda-taarabt,gervinho-drogba dörtlüsü :)

Amacimiz Mustafa Sarp'i izlemek degil tabii ki. Ama Cambiasso'dan çok daha ucuz, daha genç, dolayisiyla daha fazla ve uzun vaadede verim alabilecegimiz isimler varken Cambiasoo veya Pirlo'yu transfer etmek mantiksiz olur. Yasli oyunculardan sakatliktan dolayi verim alamayip yüklü maddi kayiplar yasamamiz kuvvetle muhtemel ayrica.

Avrupa`ya katilamicagimizdan dolayi cogu genc ve potansiyali yüksek futbolcular bizi tercih etmiyecektir.

Ayrica böyle bir kaos ortamindan sonra takima Cambiasso gibi bir futbolcu alabiliyorsan alirsin. Bizde transferlerin hepsinin yasi gecmis ,ilerlemis olsun demiyoruz, ama bir kaci öyle olursa iyi olur.

Amacimiz Mustafa Sarp'i izlemek degil tabii ki. Ama Cambiasso'dan çok daha ucuz, daha genç, dolayisiyla daha fazla ve uzun vaadede verim alabilecegimiz isimler varken Cambiasoo veya Pirlo'yu transfer etmek mantiksiz olur. Yasli oyunculardan sakatliktan dolayi verim alamayip yüklü maddi kayiplar yasamamiz kuvvetle muhtemel ayrica.

Taraftar sabirsiz. Aysal sabirsiz. Yönetim riske girmek istemiyor.

Cambiasso demek garanti demek. Su an icin ideal cözüm olur. Basarisizliga tahammül yok seneye.

P.s. Cana ve cambi asla yan yana oynamaz ve oynayamaz.

Cana tek ön liberolu sistemin adami. Cambi ise hem tek ön libero hem cift ön libwrolu sistemi oynar, b2b'de oynar.

Yahu Real Madrid taraftarı bile olsam Cambiasso'ya Pirlo'ya burun kıvırmazdım herhalde.İçimizde yaşı diğerlerimize nispeten ufak olanlar sanıyorlar ki bir insan 30 yaşına geldiği zaman spor hayatı bitiyor.Ben 30 yaşında değilim ama pek de uzak sayılmam,keza abim de 30 yaşında birisi o yüzden söyleyim.30 yaş nedir kardeşim?Gencecik adamsın demektir.Ciddi bir sakatlık yaşamadıktan sonra önünde en az 5-6 sene daha futbol oynayacak yılın var demektir.Kaliteli bir futbolcu için o yıllarını da üst düzey oynayarak geçirebilir demektir.Bir oyuncu yaşlanınca piyasası düşüyor olabilir ama bunun sebebi arkasından gelen aynı kalitede oyuncuların olması ve gittiği/gideceği son kulüpler olduğundandır.

Oyuncuyu eleştirip farklı olacağım ayağına insanın kendisini rezil etmesinin mantığı nedir?Hiçbir şey bilmiyorsan bile takımın şu anki durumuna bakıp çok fazla seçici olamayacağımızı tahmin edebilmek gerekir.

cambiasso 30 yasinda diye yasli diyenlee tugay ingiltere liginde kac yasina kadar oynadi? milanli seedorf 34 yasinda nasil oynuyor?

Ne kadar yaşlı adam istemesem de Cambiasso reise hayır diyemem.:ask:

Nou Camp'ın girişindeki yazı bu adam yüzünden mi yazılmış? :asd:

bıktım bu gelecek vaadeden oyuncu sevdanızdan stancu culio baros gençtide noldu....

biz 3 yılı kurtaracak adam lazım öncelikle 32 yaşında bile olur....

Biz millet olarak böyleyiz.Hagi ilk geldiğinde dalga geçiyorlardı.Yok bastonla oynayacak filan.Tafferele kör diyorlardı.Ondan sonra tükürdüklerini yalıyorlardı.Valla şuanda Seedorf veya Van Bommel gibi adamlar gelse sevinirim.Bunlara P.Vieira,Marcos Senna'yıda katabiliriz.

30 bir futbolcunun en verimli ,olgun faydali oldugu yastir.Bazilari iskembeden konusuyor.Hatta bununla tatmin olmayanlara belirtmek lazim ki gunumuzde gelisen tip,teknoloji ,yasam kosullari gibi faktorlere bagli olarak futbolu birakma yasi 38-40'lara kadar dayandi.Gelsin gul gibi oynar,sesleri keser.

Unal Aysal in amaci suan icin takimin basina fatih terimi getirmek bu ilk isini yapicaktir zaten aciklamalarindan da anliycagimiz uzere takima 4 yada 5 tecrubeli yabanci yildiz alicaz demisti bu oyuncular ilk 11 e direk katki vericek tabiki cunku riske girmek istemiyor stancu culio tarzi transferler ile bu 5 yabanci transferide bitince onlarin yanina kaliteli turk futbolcu alir buyuk ihtimalle eldeki oyuncularinda maksimum 10 tane Turk ile devam edilecektir bunun da amaci su 2000 yilinda takimda tafo popescu hagi capone gibi tecrubeli adamlar vardi onlarinda yaninda kaliteli yada motivasyon ile oynayan oyuncular mevcuttu bunu da yapabilen en iyi teknik direktor fatih terim en son ornegi 2008 avrupa sampiyonasi. sampiyonluk ve cl de gelince zaten alinan yeni turk oyuncular la ile alttan yetisen jenerasyon ile bir uyum olucaktir diye dusunuyorum unal aysalinda kafasinda plan budur buyuk ihtimal.

cambiasso

stakelenburg

stoper

forvet

sol bek

bunlarin yanina serdar kesimal taner yalcin cenk tosun hasan ali kaldirim da geldimi tam terimin istedigi motivasyonla gazla siz yaparsininiz siz edersiniz petit cak cak cak konusur, bam bam bam basiyoruz tarzi soylemlerle eski gunlere doneriz iyide olur

Geri
Üst Alt