Anlamak çok zor iş.
okumadigin icin anlamamissin. "Pismis, az yagli, kemiksiz et yemenin hic bir zarari yoktur ve bu nedendir ki bizde ayilar gibi hepciliz demek biraz absurd degil mi? "
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Anlamak çok zor iş.
Eti çiğ yediğin zaman dişlerin çürümüyor ve bembeyaz sağlıklı kalıyor bildiğim kadarıyla bazı köpeklere diş hastalıkları için barf diyeti falan yaptırıyorlar
bu shen sallıyor baya.ayrıcda diş çürüklerinn asıl sebebi diş üzerindeki bakterilerin sekerle beslenmesi femrmantasyon ve sonucunda asit oluşturmalarıdır.Eti çiğ yediğin zaman dişlerin çürümüyor ve bembeyaz sağlıklı kalıyor bildiğim kadarıyla bazı köpeklere diş hastalıkları için barf diyeti falan yaptırıyorlar
Paylaştığım linklerin hepsini okudum; mesajımı anlamaya çalışsaydın neden o linkleri yolladığımı anlardın. Mesajın en altına yazdığım üzere; linkleri paylaşma amacım farklı farklı görüşlerin olduğu ve bu konuda kesin bir sonuç olmadığıydıCatching Up With Science: Burying the "Humans Need Meat" Argument -
Ayrica referans olarak gosterdigin linkleri okumani oneririm. Paylastigin linkin basligi; "Et insanlara gereklidir" argumanini gömmek
okumadigin icin anlamamissin. "Pismis, az yagli, kemiksiz et yemenin hic bir zarari yoktur ve bu nedendir ki bizde ayilar gibi hepciliz demek biraz absurd degil mi? "
Dayanaksız savlarını doğru kabul etmemizi ve bunun üzerinden tartışmamızı bekliyorsun, bu sebeple uzatmanın alemi yok.
Leo'nun paylaştığı gibi yiyor Fransızlar, 20-30 saniye kızgın tavaya atıyorlar kalın eti sonra hemen servis ediyorlar, bıçakla keserken tabak kan oluyor... Ben alışkın olmadığım için pek sevemedim, sen denedin mi hiç?
Paylaştığım linklerin hepsini okudum; mesajımı anlamaya çalışsaydın neden o linkleri yolladığımı anlardın. Mesajın en altına yazdığım üzere; linkleri paylaşma amacım farklı farklı görüşlerin olduğu ve bu konuda kesin bir kanı olmadığıydı
Dayanaksız savlarını doğru kabul etmemizi ve bunun üzerinden tartışmamızı bekliyorsun, bu sebeple uzatmanın alemi yok.
Leo'nun paylaştığı gibi yiyor Fransızlar, 20-30 saniye kızgın tavaya atıyorlar kalın eti sonra hemen servis ediyorlar, bıçakla keserken tabak kan oluyor... Ben alışkın olmadığım için pek sevemedim, sen denedin mi hiç?
Eti çiğ yemek ile ilgili bir şey yazmadım, insanların önceden herbivore olduğunu ve et yemek için hiç bir sebebimiz olmadığını yazmışsın, bunun tam tersi ''eti çiğ yiyelim,kemiğini sıyıralım'' demek değildir diye düşünüyorum. Detaylı ve bilimsel düşünüldüğünde ''ASLA'' omnivore değiliz, demişsin. İşte bende buna itiraz ediyorum çünkü; bunu söyleyen pek çok bilim insanı var, iddia ettiğin gibi ''kesin'' bir şey yok ortada.
Were Humans Meant to Eat Meat?
Humans are Omnivores -- The Vegetarian Resource Group
Should Humans Eat Meat? [Excerpt] - Scientific American
Catching Up With Science: Burying the "Humans Need Meat" Argument -
7 Evidence-Based Health Reasons to Eat Meat
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8842068
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20479151
Harvard Üniversitesinin araştırmasından tut; çeşitli bilim insanlarının konuya farklı bakış açılarına kadar uzanan ufak bir kesit sundum, burada anlatmak istediğim şey de gayet basit; ortada kesin bir şey yok.
Farkli goruslerin oldugunu bana karsi tezleri destekleyen linkleri gostererek yapman daha mantikli. zaten et yemek zararlidir diyen birine "bak, et yemek zararliymis, burda yaziyor" demek traji komik.
Muhtemelen google et yemek yayarlidir turunde yaptigin aramadan sonra cikan linklerin hepsini kopyaladin ve simdi sacama bi nedenle "farkli gorusler var" diyerek kendini komik durumdan kurtarmaya calismassin ki zaten buna gerek yok. Okumadim dersin, gozumden kacmis dersin..olur biter.
Evet mantigima gore konusuyorum. Sigarayla ilgili ornek verdim. Orengimde herhangi bir yanlis gordun mu? Bilim adamlarinin sigaradan tum zararli maddeleri arindirmasi sigaranin "yani dogal sigara tuketiminin" sagliga zarari oldugu gercegini degistiriyor mu? Pozitif tartisma bicimi, karsit goruste oldugun insanin mantiksal cercevede yaptigi orneklendirmeleri kabul edebilmek veya katilmaktan gecer. Hayir yanlis dusunuyorsun dogrusu budur dersin. Saygi duyarim. Ama sozlerimin sana mantikli gelme olasiligina ragmen sirf karsit fikirdeki konumunu koruyabilmek icin "dayanaksiz savlarin" vs gibi sozler kullanmakta yanlis. Yoksa gel istersen sen bi link paylas, ben bi link paylasayim, sonra sen daha bi link, sonra bi de ben.. hic bir kisisel sav ve gorus ortaya koymadan. Saglikli tartisma anlayisin bu mudur?