Euro 2012 Elemeleri 3.Maç | Almanya 3-0 Türkiye | 8 Ekim | Maç Sonucu

Cevap: Euro 2012 Elemeleri 3.Maç | Almanya 3-0 Türkiye | 8 Ekim | Maç Sonucu

Mesut neden bu kadar olay oldu?

Servete birsey olmaz...Ayagai kirilsa bile Alci ile maca cikar :)(Oynamasini cok isteyen arkadaslara söylüyorum)

Cünki Servet Galatasaray´in Oyuncusu degil.. Servet ancak Böyle Rakip Takim cok Kuvvetli olup Gümbür Gümbür bastirdimi defans yapip oynayacak..

Galatasaray defansmi yapiyor..? hayir Oyunu oynamaya calisiyor.. iste bunuda Servet beceremiyor....

Hacı, sana cevap vermiyorum farkındaysan!?

Peki sen bilirsin. Kısa bir öneri, niye bugün bu çocuk Real Madrid'de oynuyor, 1 gol 3 asist yapıyor, bugün toplamda Emre+Nuri+Hamit'in yaptıklarını tek başına yaptı? Bu tartışılmıyor ama sevinçleri vs. tartışılıyor.

Daha çok ağlarız Mesut gibi nicelerinin ardından.

Alman oyuncularin dikine kosulari gercekten süperdi. Bos alana en dogru zamanda gidiyorlar. Bunlari yapan 22 yasindaki Mesut, 20(!) yasindaki Kroos. Net bir skor ile aldilar, tebrik etmek lazim.

Biz de kendimizi kandirmayalim. 3 metre ilerdeki adama pas yapamayan milli oyuncularimiz var. Bazen soruyorum kendime Türk takimlarin günlük antrenmanlari nasil geciyor.

Birde dikkatimi cekiyor kac aydir, milli takimda en cok geri pas yapan bizim, Galatasarayli futbolcular. Sabri olsun, Servet olsun.

Hele Sabri acayip cok geri pas atmaya basladi. Adamin dikine hemen hemen hic pas olmiyor. Hic unutmuyorum bir macta Neil sag beke gecmisti son 10 dk falan, adam 2 pas atmisti, ikisinde de pozisyona girmistik.

EURO 2012 Elemeleri'ndeki Almanya-Türkiye maçı öncesi Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in, Türk Milli Takımı'nda oynamayı reddettiği 7 satırlık yazı ortaya çıktı.

İşte 7 satırın hikayesi:

Ay-yıldızlı ekibimizin 15 Kasım 2006'da İtalya'yla Bergamo'da yaptığı ve 1-1 berabere kaldığı özel maçın kadrosuna dönemin teknik direktörü Fatih Terim tarafından o zaman 18 yaşında olan Mesut Özil de davet edilir.

Ancak 2 Kasım 2006'da Türkiye Futbol Federasyonu'na 7 satırlık İngilizce bir yazı gönderen Mesut Özil, Ay-yıldızlı ekipte forma giymek istemediğini kesin bir dille ifade eder ve bundan sonra kendisine herhangi bir davet gönderilmemesini ister.

Yazdığı satırların altına imzasını atan ve daha o dönemde Almanya Milli Takımı'nı tercih edeceğini açıkça belli eden Mesut, Türkiye maçından önce yaptığı açıklamada da kendi vatanı olarak Almanya'yı gördüğünü ve başka bir ülkenin formasını giymeyi aklından bile geçirmediğini dile getirmişti.

En azından dik durmuş.

Peki sen bilirsin. Kısa bir öneri, niye bugün bu çocuk Real Madrid'de oynuyor, 1 gol 3 asist yapıyor, bugün toplamda Emre+Nuri+Hamit'in yaptıklarını tek başına yaptı? Bu tartışılmıyor ama sevinçleri vs. tartışılıyor.

Bosver Kardes.. Laf anlatmak zor is.. Ben yatiyorum cünki Gücüm kalmadi.. Sana Kolay gelsin. Herkese iyi geceler..

Bundan sonra kolay kolay Almanya'dan genç yetenek beklemeyin bence Milli Takım'a.

Mesut baya model oldu artık oralarda.

Mesut gibi Almanya'yı seçeceklerdir.

Kafatasçılığı bırakın. Adam 90 dakika boyunca ıslıklandı, o dakikaya kadar profesyonelliğinden ödün vermedi. Golünü attığı zaman abartılı sevinç yaşamadı diye adamı yerden yere vurmayın. Evrensel futbolculuk bence budur. Adam yaptığı seçimden ötürü, kanını taşıdığı ırkın antipatisini toplamamak için sevincini oldukça mütevazi hale getirdi. Art niyetli biri olsaydı 90 dakika boyunca ıslıklayan taraftara gol sevincinde harekette yapabilirdi.

Ne olmuş yani? Geçen 3 asistde Nuri yaptı, Bayern'e attığı frikikte şahaneydi geçen hafta! Nasıl olacak?

Kafatasçılığı bırakın. Adam 90 dakika boyunca ıslıklandı, o dakikaya kadar profesyonelliğinden ödün vermedi. Golünü attığı zaman abartılı sevinç yaşamadı diye adamı yerden yere vurmayın. Evrensel futbolculuk bence budur. Adam yaptığı seçimden ötürü, kanını taşıdığı ırkın antipatisini toplamamak için sevincini oldukça mütevazi hale getirdi. Art niyetli biri olsaydı 90 dakika boyunca ıslıklayan taraftara gol sevincinde harekette yapabilirdi.

Açık açık söylüyorum. Ben o golden sonra o sahayı turlar, bizim taraftarın olduğu yere doğru koşarak yerde kayar baya da hareket yapardım. Herif gene sakin bir adammış. Ben çıldırdım o kadar ıslıktan sonra.

biz kendi ülkemizdeki gençlere bakalım, onlara değer verelim. Bizde de cevherler var ama üzerinde durulmuyor.. Yemişim mesutu da onları seçecekleri de.. Bu zamana kadar onlarda mı hayır geldi milli takıma, bu ülkeye..

Bundan sonra kolay kolay Almanya'dan genç yetenek beklemeyin bence Milli Takım'a.

Mesut baya model oldu artık oralarda.

Mesut gibi Almanya'yı seçeceklerdir.

Türkiye bu akilla, bu zihniyet ile giderse bence herkes akil eder Almanyayi secmekle..

Ya beyler, "Kendimi Alman hissediyorum" diyen adam zaten o formayı eline almasın!

"O forma kutsaldır Nasip olmaz herkese!"

Ne olmuş yani? Geçen 3 asistde Nuri yaptı, Bayern'e attığı frikikte şahaneydi geçen hafta! Nasıl olacak?

Nuri'yi ön liberoda çürütelim zaten biz daha.

Zaten diyorum bak, daha Almanya'dan kolay kolay genç yetenek beklemeyin. Mesut'u model alacakları artık kesin. Alman Milli Takım'ını seçeceklerdir artık maalesef.

Hiddink: "Bence Özer iyi oynadi."

Rijkaard : CL Sampiyonu ( kötü hoca )

Hiddink: Sayisiz basarisi var, Chelsea´de 6 ayda efsane olan, acayip sevilen adam ( kötü hoca )

Del Bosque: CL Sampiyonu, Dünya Sampiyonu ( kötü hoca )

Aragones: Avrupa Sampiyonu ( kötü hoca )

Fatih Terim: Uefa Sampiyonu, Fiorentina´da efsane ( kötü hoca )

Türk futbolu: Iyi :D

Geri
Üst Alt