EURO 2024 D Grubu M:2 | Hollanda 0-0 Fransa | MS | 21 Haziran | TRT 1

fransa ilk maçta nasıldı - o günün maçlarını izlemedim.

Hollanda - Fransa dün akşamki gibi heyecan vermeyebilr ama tempolu maç olursa keyifli olabilir.
Fransa kontrollü oyunu tercih ettiği için maç sıkıcıydı. Bu maçta öyle olacaktır. Tabi ilk golü yerse riske girecektir.

Ekran görüntüsü 2024-06-21 214458.webp

Netherlands XI: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake; Schouten, Reijnders, Simons; Frimpong, Depay, Gakpo

France XI: Maignan; Kounde, Upamecano, Saliba, Hernandez; Kante, Tchouameni; Dembele, Griezmann, Rabiot; Thuram
yanilmiyorsam , d grubu 1.si ile bizim grubun 2. olani karsilasacak .
dolayisiyla kismen bu macin ve dahasi bu grubun 1. olani
bizi de ilgilendiriyor-sayet olur da *gruptan *2.olarak cikarsak .

her iki takim da saglam kadrolarla geldiler,bir kac eksik disinda.
fransizlar da uzun suregelen bariz cikis mevcut. eldeki kadro da final gormus isimler olmasi da cabasi .

hollanda tarafi genc ve tecrubelilerin bir karisimiyla finallere geldi.
hazirlik maclarin da sahsen cok begenmistim.
ilk maci da bekledigim sekilde iyi oynayip bol pozisyonlu bitirdiler. galip gelmeleri de momentumlari adina kritik nuans di .

kanimca iki ulkenin de bayagi ilerleyecek bir core kadrolari ve genel oyun sablonlari mevcut. dolayisiyla hangisi ile eslesirsek esleselim, ilginc maclar bizleri bekliyor olacak.

yakin gecmiste her iki ulke ile de karsilastik. hollanda ile daha cok versus yaptik. bir kac istisna disinda genel de rakiplerin istedigi sekilde sonuclandi versuslar.

bizim takimin gercek potansiyeli nedir, acikcasi simdilik muamma.
cikip fransizlari da, hollandalilari da yenersek, sasirmam. fark yersek de.
net olan bir denklem ; gunumuzde olursak sona kadar gotururuz versusu.

bugune donersek - hollanda versus fransa :

sahsen, ilk maclar baglamin da gozlemim , fransa dan cok, hollanda taktiksel cizilim olarak kollektif ,direkt skora odak bir gorunumde idi .

diger yandan,
fransa da bireysel isimlerin auralari oldukca yuksek durumda . super yildizlari elbette en buyuk kozlari olsa da,
rabiot boxtobox hibridi kurgularinda gizli kahramanlardan, keza >
griezman derinden mertens tandansli bir rolde, thuram kanat forveti hibridi kurgularin da bireysel olarak problem cikaracak disliler den....
bunlar disinda, duran top orglari ve poach durumlar da yay ici giroud'u iyi kullanmalari olagan. kanat bek den theo nun mac boyu bindirmeleri de cabasi .

hollanda tarafin da ,

433 cikmalari surprizime gitse de - begendigimi belirtebilirim.

nazarimda cok iyi bir 11le maca basliyorlar . kendi oyunlarini oynayacaklar, dunku gibi italyanlarin yaptigi ful defans yapalim olursa chiesa vs ile kor topal sans bulalim gibi degilde, daha cok hazirlik maclari dahil *bir oyuncu disinda ideal formda isimler ile cikmayi ve kazanma odak yayilim yapmalarini takdir ettim. yedekte super sub formda *werghorst hazir bekliyor olmasi da buyuk avantaj dutchlar adina .

*ake ve *kaleci ilk mac mukemmeldi. ayni sekil devam etmeliler bu mactan pozitif sonuc almalari adina. ikisinin disinda,ilk macin yildizlarindan reijinders.

*reijinders,*xavi, *schouten uclusu orta da dengeli gozukuyor. bu denklemi kagit uzerinde ayri begendim. ozellikle reijinders ilk mac saha nin her yerinde idi adeta. bugun de benzer bir cift yurek performans bekliyorum.
bu *uclu nun karsisinda kante, rabiot,tchou mevcut. saglam disli uclu versusu olacaktir suphesiz.

acikcasi , listemden olan , iki favori genc ozel yetenek xavi ve frimp'in ayni anda 11 de olmasi ayri keyif verici bir durum . merkez de *xavi bekledigim oyununu oynarsa izlemesi keyifli olur,, sagda *frimp'in adeta japon hizli treni gibi xfaktor olmasini bekliyorum nacizane.
kendisini karsilayan ismin de benzer serilik ve hiz da olmasi da izlemesi asiri keyifli bir versus olmasina saha aciyor.

kaldi ki, frimp den once, bu kanatta derin de. dutchlar dan *dumfries fransizlar dan *theo nun buyuk versusu icin bile ekrana ozel olarak gecilir.
tavsiye notudur nazarimda. < - >

bu ikisinin yakin gecmiste milano derbisin de cekismesi, duellosu vs ikisinin. de kirmizi ile oyundan atilmalarina yol acmisti. high heat bir durum mevcut.
kanimca bugunku maca da bu yansiyacaktir .

iki tarafta toplam yanilmiyorsam 6 oyuncu var milano takimlarinda olan .

guzel mac olsun. hak eden kazansin.

@Aras Şimşek , @Murat Durmaz
frimp~xavi 'ye dair bir ara nacizane bahsetmistim mesajlar dan bir ikisin de.

saygi ve selamlar

ne mutlu bizlere kaptan van dijk yürür önümüzde

Koeman hıyarı ilk maç frimpong u almamısti simdi 11 e almis banamıydı garezin lan

Geri
Üst Alt