EURO 2024 F Grubu M:1 | Türkiye 3-1 Gürcistan | MS | 18 Haziran | TRT 1

Hadi bakalım yağmur falan 2008 İsviçre maçı stili...

Komşu komşuyu gurbette yener. Aklını alacağız Gürcistan.

.
971ded5eca7dcca71ff6374086add5ed.jpg

tekrar ozellikle belirtmek de fayda var. montella tum yuku tek oyuncuya endekslememeli. saha ici bizim kroos'umuz hakan olmali, ayni anda bir tik onde ilkay'imiz da olmali. *orkun bu gorevi ne derece yapabilir,muamma. *yusuf dusunulebilir.
bir sekilde cift basli hibrid oyun kurgusu olmali. biri derin de ,digeri bir tik onde.
keza,
dinamik bir top sirkulasyonu olmali. her sey hakan'a yuklenmemeli. orta da ismail,orkun, salih ,okay, artik kimler hakan'in etrafin da vs olacaksa ghost turu degil de kendisine top isteyen, al ver yapan, hatlar arasina kacip ozellikle hakan'in uzerindeki yuku ve markaji hafifletmeleri gerekir* . < ->

benzer pozitif ornek ->
almanya da kroos'un yukunu hafifleten oyunculara ozellikle dikkat cekmistim oynadiklari mac basliginda .

Aslında basit bir olay var.

_______ Pirlo Hakan
____
Barış ____X____X______Ferdinho

Barış ve Ferdi Fullback Winger gibi oynayacaklar...Hakan Kroos/Pirlo vari deeplaying playmaker rolünde oynacak.

Güzel bir Sistem olur.

Bence bizim ilkay profilinde bir oyuncumuz yok ustat.
sevgili naci , oncelikle ivedi geri donus icin tesekkur ediyorum.

benim orda *tipoloji(oyuncunun oyun tarzi ozelllikler) olarak degil de - *taktik kurguya yonelik benzer *gorev ve konumlanmayi - eldeki kadro dan kimler oluru yoruma acmakti .

misal , elde 3 isim var -diyelim ; yusuf, orkun, arda .
bunlar dan hangisi olur - arda nin mac eksikligi ve fizik kondisyonu 90 dakika icin yeterli mi , kanimca bu pek gozden kaciyor.

orkun kulup takiminda bayagi geriledi, yedege dustu. son hazirlik maclarinda da vasati asamadi malesef.

*yusuf'un fransa liginde bu sezonki saha konumlamasini begenmistim. keza ligde sampiyon olduklari sezon uefa da oynatildigi konum ve gorev dikkat cekici ve pozitifti . bu nedenle ,benim nacizane secimim yusuf olurdu .
*ofans baglamin da.

basa donersek -
kuntz donemi de ayniydi, montella donemi de ; tum yuk hakan uzerinde . rakipler adina bu cok kolay cozumlenecek bir durum. hele ki bu tur turnuvalar da daha ciddi etud ederler. velhasil, saha da yanindakiler tasin altina elini mutlak sokmali. *onde de ofans basrolun de biri mutlak olmali.

saygi ve selamlar .

Bu yağmur geldi bizi mi buldu. Çek macida boyleydi

Geri
Üst Alt