Okan Buruk: "İspanya bu gece çok ağır favori."
turnuva basindan bugune, bir tek gurcu macinin ilk yarisi begenmemistim kendilerini. kalan surelerde kendilerine yakisan futbolu agirlikli olarak sundular.
ingiltere minimal oyunun ivme kazanamamasin da farkli kadro ve kilit onemli eksikler etki etmis midir bu da yoruma acik . sol kanat bek shaw'i turnuva boyu bayagi bold aradilar. son macta girdi, bugun 11de cikarsa tarafima surpriz olmaz. deneysel tandansli arnold'un dm de turnuva boyu oynatilmasinda israr edilmesi ve oyuncunun beklenti alti kalmasi da tum planlari neredeyse sekteye ugratacakti vs vs -derken, bi sekilde birer birer ilerleyip yari finali gorduler.
ilginc olan ise, ingilizler adina turnuva da en iyi macin > son oynadiklari hollanda macinin geriye dusmelerine ragmen *ilk *yarisindaki bariz ustunlugun gol sanslarinin yeteri kadar gollere kapi acamamasi bi cesit handikapti . . .
ki,
2.yari baslar baslamaz hollanda hocasi kontra yanitla saglam bir taktikle *sistemde ufak bir dokunusla -> ingilizleri eski minimal duz oyunlarina zorla dondurdu . ilk yari bariz ingilizler , 2.yari son dakikalar haric hollanda tarafi maci hak etmisti nazarimda .
bugune gelirsek, ingilizler adina kanimca recete tarafim da belli ;
hollanda macinin ilk yarisindaki oyunu final de 90 dakika icerisine verimli ve efektif yedirmeyi becerebilirlerse, sanslari mevcut .
ingilizlerin *hocasi da kupa gelsin gelmesin, bir takdiri hak ediyor kanimca.
basa geldiginden bugune - kac kez yari final ve final oynatti , bu bakimdan ovgu ve takdiri hak ediyor, oynattigi oyundan bagimsiz....
*hocanin son yari finalde yine pragmatik tarafini konusturup *2.yari daki muthis oyuncu degisimli *hamlelerle oyunun seyrini degistirmesi derslik dokunuslardi. < - oyuna giren isimlerin hepsi verim verdi,skora etki gosterdi. palmer asist yapti digeri de golu yazdi.
bu da bold hocaya yazar nazarimda. nitekim ada medyasinda bu nokta bayagi konusuldu,hakli olarak bold ovuldu .
kendisinden *benzer dokunuslari finalde de bekliyorum.
hak eden kazansin. guzel mac olsun.
11ler belli oldugunda bir iki ekleme yapmayi dusunuyorum .
iyi seyirler.
saygi ve selamlar.