EuroLeague Final-4 İstanbul'da Düzenlenecek!

FINAL 4 çok çok zor.

Takımın defansif yönden bir karakter koyması lazım. Ama elde ki malzeme istese de bunu bir ölçüde yapabilecek kadar elverişli sadece.

şikecilerin 1 numaralı dostu turgay demirel ülker arenaya aldırır final four'u.takımları iyi olduğu için kendi sahalarında kupa kaldırmak istiyorlar.inşallah finalde yenilirler de bir de ülker arena'yı yakarlar statlarından sonra.

Önce yarı final sonra final oynayan fb, kendi evinde düzenlenecek final four'u da ıskalamaz muhtemelen ve klasik final sendromunu yaşamazlarsa Euroleague şampiyonu olurlar. Futbolda organizasyon anlamında istenmeyen tüy muhamelesi gören Türkiye'nin basketbolda bu kadar organizasyona ev sahipliği yapması da enteresan. Gerek milli takım bazında gerek kulüp düzeyinde 2001'den beri ne organizasyonlar düzenlendi bu ülkede..

Sanılanın aksine fenerin bu sene final bile yapamayacağını düşünüyorum. Geçen sezon Euroleague'nin ağır top takımlarının bütçeyi ve haliyle kadro kalitesinin düşürmesiyle meydan Fenerbahçe, Kuban, Laboral gibi takımlara kaldı. Ama bu sezon formatın da değişmesiyle daha zorlu ve daha önemli bir lig olacağı için Fb'nin işinin hiç de kolay olacağını düşünmüyorum. Geçen sezonki kadroya sadece bir oyuncu takviye ettiler. Ve kadro bir sene daha yaşlandı. F4'ün İstanbul'da olması onları motive edebilir tabii sadece onları değil bizi de eder.

F8 yapacağımıza inancım tam. Ama o aşamada karşımıza çıkacak takımla ne derece baş edebiliriz şüpheli.

F8 için arenada en fazla 2 maç verip dışarıda Zalgiris-Kızılyıldız-Brose gibi takımları yenmeliyiz..Bir ihtimal Daçka-Kazan-Efes de adaylar arasında..

1. Takım 23, 8. Takım 17 galibiyet alır. Sıralamamızı 2li hatta 3lü averaj belirleyecek muhtemelen. 7. Sıradan(belki 6) play off'a kalırız. İçeride CSKA dışında her takıma karşı favoriyiz. Maksimum 2 maç kaybederiz. Ama dışarıda da Real, Barca, Pana, Oly, Kadıköy Match Fixers ve Maccabi'den en az birini tokatlayacağımızı düşünüyorum bu sene. Kızılyıldız, Brose, Zalgiris, Daçka, Efes, Milano, Kazan, Baskonia deplasmalarından da en az 3-4 galibiyet alırız.

Geri
Üst Alt