Euroleague Top 16 | Grup Tahmini ve Haberler

Yasin Yıldırım

#13 Alex Morgan
Ulubatlı Souness
Bz_vpCtIEAAiCkI.png

Evet renktaşlar bilindiği gibi gelecek hafta Neptunas'ı deplasmanda yenersek 4. sırada olup gruptan çıkmayı garantiliyoruz. 3. bitirmemiz gibi bir durum da var ama o çok yaş iş. Biraz da mucize gerek tabii ki. Ama şu anki duruma ve havaya bakarsak grubu 4. sırada bitireceğiz gibi. Kalan 2 maçta {Neptünas (D) ve Olympiakos} 0 çekersek EuroLeague'de son 2 takım arasında yer alacağız. Avrupa maceramız EuroCup'da yani 2 numaralı kulvarda sürecek ancak bizim gibi bir takımın EuroCup'da yer alması çok hayal kırıklığı olur çünkü çok kaliteli bir takımız , iyi oyuncularımız var. Şanssızlıklar peşimizi bırakmadı (ödemeler,sakatlıklar) belki ama hala başımızda ülkenin en iyi winner antrenörlerinden biri var ve ülkenin en iyi kadrolarından birine sahibiz. Eğer zorlarsak Eurocup'da en kötü F4 yaparız o ayrı.

İlk tur gruplarındaki maçların 8/10'u bitti. Gruplar yavaş yavaş iyice şekillenmeye başladı. Yukarıda da anlattığım gibi normal şartlarda 4. olacağız. Ve konuyu sonraki tur için yani TOP 16 grubu için rakiplerimiz hakkında tahminlerimizi , haberlerini , kendi düşüncelerimizi yazmak için açtım.

Umarım iyi bir gruba düşeriz. Bir mucize gerçekleşse de 3. olsak diye insan söylemiyor değil.

Şimdiki sıralamalara göre , TOP 16'da ;

Real Madrid [A Grubu 1.si] İspanya
Maccabi TA [B Grubu 2.si] İsrail
Panathinaikos [C Grubu 3.si] Yunanistan
Galatasaray LH [D Grubu 4.si] Türkiye
Barcelona [C Grubu 1.si] İspanya
Kızılyıldız [D Grubu 2.si] Sırbistan
Unics Kazan [A Grubu 3.sü] Rusya
Alba Berlin [B Grubu 4.sü] Almanya

Kağıt üzerinden bakıldığında Euroleague'de son yılların en ölümcül grubu diyebiliriz. Çünkü zıt takımlar , deplasmanı sert takımlar , turnuvanın favori takımları hepsi bir arada olacak. Her ne kadar gruptan çıkarız diyemesek de 2 transferle (combo guard-pivot) ile gruptan çıkma planları yaparız.

Suanki duruma ve havaya bakarsak, grubu 4.bitirmemiz cok zor malesef. Neptunas evinde etkili bir takim ama asil sorun bizde.Bu kadar yumusak adamlardan kurulu bir takim daha var mi euroleague de bilmiyorum.Umarim senin dedigin gibi olur ve gruptan cikariz.Sonrasina bakariz, cunku cikarsak şartlar ve kadro değisebilir.

Neptunas'ı deplasmanda yenmek Oli'yi burada yenmekten zor :D Ama ben yine de inanıyorum Neptunas'ı yeneriz.Belki bir transfer daha gelir haftaya kadar.Patrick daha çok süre alır büyük ihtimalle.Patrick'in savunması müthiş yalnız.
Eğer gruptan çıkarsak ve 1-2 transfer yaparsak şu yukarıdaki bahsedilen gruptan çıkmak mucize değil.
Bu arada bence Efes 1. olacak o grupta.
Maccabi bu sene iyi değil en azından içerideki maçı alırız.
Barca ve gelirse Real kesin çıkar.Gerisi 3 ve 4.lüğe oynar.

Mucize gerçekleşti. TOP 16 grubundayız. Şimdi rakiplerimizi bekleme vakti ..

Aslında bizim için en iyi söylem: "İmkansız Galatasarayca değildir."
İnşallah mevcut yönetim biraz olsun çaba sarf ederler. Hem kadın takımımız hem de erkek takımımız en az futbol takımı kadar ilgiyi hak ediyorlar.

Kızılyıldız ve Unics Kazan'ın halen gelmeme ihtimali var. Oralarda bir değişim olsa sanki grup rahatlayacak ama her türlü bu arenada olmak cok önemli bu takımın geleceği için. Çok büyük bir eşik atlattık.

Kızılyıldız,Real Madrid ve Unics Kazan'ın halen gelmeme ihtimali var. Oralarda bir değişim olsa sanki grup rahatlayacak ama her türlü bu arenada olmak cok önemli bu takımın geleceği için. Çok büyük bir eşik atlattık.
Real 15 sayı fark önde son 5 dk artık heralde burdan dönmez mac.

Real Madrid'in bu macı neden kazanmak istediğini bir türlü çözemedim. F Grubu daha kolay oysaki :)

Malaga geliyor, Alba değil, Alba yarın evinde iddiasız Zagreb'i yenip rakibimiz olacak.

GALATASARAY
Barcelona
Real Madrid
Panatinaikos
Maccabi Tel Aviv
Unicaja Malaga
Unics Kazan
Kızılyıdız

Grupta Barca-Real dışında bence banko yok.

Pana evinde iyide deplasmanda dağılmaya müsait ve ellerinde gerçekten çok iyi oyuncular yok.

Maccabi geçen seneden eser yok, Devin Smith dışında takım olarak istikrarsızlar, Pargo istikrarsız, Sofo istikrarlı bir şekilde kötü ötesi berbat.

Belkide EL'nin bugüne akdar gördüğü en karışık grup, Kazan ve Kızılyıldız özellikle süpriz yapma konusunda çok başarılı bence grupta olmaları güzel,

Bir tek Malaga için garantili çıkamaz diyebilirim, tabi bizde takviye yapmazsak çıkamayız,

Gordon - Kaya - YABANCI UZUN Haddadi - Diogu - Blatche -Shelden Williams - Radulija - Eli Holman - Chris Jhonson - Salah Mejri'den birini alırsak Micov kendine gelmek üzere, Pocius umudum çok yüksek değil ama kendini toparlarsa, Erceg hücumda aynen devam ederse, 6-7 galibiyetle gruptan çıkabiliriz. Bu gruptan 6 galibiyet alan bence çıkar, çerez takım yok bu grupta.

Ben yarın Belgrad'da seyircisiz oynamanın etkisiyle Kızılyıldız'a karşı bir hakem katliami bekliyorum. Onun dısında en fazla Alba, Cedevita'ya yenilirse ölüm grubu rahatlar ama iki yazdığımda fazla ihtimal değil tabi.

Alacağımız 2 savunmacıyla yine gecen seneki Euroleague takımı kimliğine bürünebiliriz fakat bu sefer sadece deplasman galibiyetleri değil, büyük takımlarıda İpekçi'de yenmek gerekecek Top8 için. Gecen senenin aksine 5 maçımızı seyircili oynayacağımız için her zaman olduğu gibi işe yine b.k yoluna adım atarak başlayacaz. Umarım sonu gecen seneki gibi asfalt olur.

Son zamanların en ölümcül grubu diyebiliriz. Malaga yerine Alba Berlin gelirse + KızılYıldız gelirse.

Kızılyıldız 90-82 yendi Laboral'i ve grup 2.'si olarak bizim gruba geldi. Laboral ise grup 3.'sü oldu ve Efes & FbÜ'nün bulunduğu gruba gitti.

Sassari , Zalgiris deplasmanında inanılmaz bir vatakambek gerçekleştirdiği maçta son saniyelerde inanılmaz hatalar yapınca 80-79 yenildi. Böylece Zalgiris bizim gruba , Nizhny de Efes ve FbÜ'nün bulunduğu gruba gitti. Sassari maçı alsaydı Unics Kazan FbÜ ve Efes'in grubuna Nizhny de bizim gruba gidecekti.

Real
Barca
Maccabi
Pana
Galatasaray
Kızılyıldız
Zalgiris

kesinleşti sanırım. Son takım belli olacak herhalde.

Grubumuz 1 takım harici kesinleşti. Alba Berlin-Cedevita maçında Alba kazanırsa diğer gruba , kaybederse bizim gruba gidecek. Şu an ilk çeyrek skoru 17-13 Alba lehine.

Edit : Bir de Barça son maçta yenilir ve FbÜ yenerse FB 1. Olacak ve bizim gruba gidecek. Barça'nın yerine olsam 2. olur diğer gruba giderdim :)

Geri
Üst Alt