Euroleague Top 16 | Grup Tahmini ve Haberler

FB 3.olur o grupta. Adamlar kolay çekmiş
Real Barca Tel Aviv geçer, 4 Pana olabilir :/

Uzunları çok formda eyvallahta Fenerbahce'nin bu dış savunmayla grupta ilk ikiye girebileceğini sanmıyorum. Hele ilk turda bile ligin en fazla üçlük yiyen takımıysa Top 16'da işlerinin ne kadar zor olduğundan bahsetmeye gerek yok. Anadolu Efes'in şansı daha fazla bence.

Takima takviye yapilmazsa 7 yada 8. Sira da kaliriz maalesef.

Zalgris
Real(D)
Cvezda(D)
Alba
Pana(D)
Maccabi
Barca(D)

Hadi bakalım Allah utandırmasın.

Seyircisiz maçlar Real ve Barca olsaydı keşke. Onları hiçbi türlü yenemeyiz zaten

iyi bari grubun en zayıf 2 takımıyla seyircisiz oynuyoruz
diğer 5 içsaha maçını kazanamasak bile oluşması muhtemel atmosfer insanı heyecanlandırıyor

Çeptalk

Real ve Barca zaten F4 takımı onları konuşmaya bile gerek yok, özellikle ikiside diğer takımlara maç vermezse avantajımız olur, kendilerinden tek beklentimiz bu.

Maccabi kötü oynuyor arkadaşlar onu fazla büyütmeyin gözünüzde, normaldir şampiyon oldular rahatladılar, koç gitti, takım dağıldı, Sofo Jawai gibi takılmaya başladı, gruptan çıkarlar, fakat rahat değil.

Pana kadro kalitesi çok düşük bir takım, evlerinde iyiler ama deplasmanda facialar, bence elenecekler, pana maçlarında önemli olan ikili averajı yakalama, Alba, Zalgris belki olmak üzere deplasmanda galibiyet alacaklarını sanmıyorum.

Kızılyıldız bu grubun dengesini değiştirebilecek takım kesinlikle, evlerinde zaten seyirciyle muhteşemler, deplasman içinde uygun yapıları var, eğer rakipleri çözemezse rahat çıkarlar bütün olayları aslında Williams'ın pasını savunmakta kesinlikle şutunu riske edip organizasyonu dağıttıracaksın, o zaman kontrol dışılar. Bizim grupta biz dahil çözemediler burada bakalım neler olacak

Alba onlariçin burası başarı zaten biz orada tökezlemezsek, birine nasılsa çelme takacaklar, grubun en zayıf halkası.

Zalgris grupta inşallah bol çelme takacaklar, bize ters gelebilecek birtakım değiller, nedense hep bize çıksın dediğim bir takım olmuştur hep, bence 2 maçı da alıcaz, Alba'ya göre daha tehlikeli ama bize tarz olarak uygun bir takım özellikle Erceg bu maçlarda çoşar, Jankunas onun tam aradığı 4 nuamra arkasından Songaila geliyor zaten.

GALATASARAY gelecek takviyeler önemli, 1 ve 4 numara savunmaları berbat ama hücumlar keskin, Micov ve Pocius gibi yarı sakat oyuncuları tam performansına dönecektir, son maç aslında onları uyandırdı, potaya giden kısaları adam değişerek savunarak bu sorunlarını çözdüler gibi duruyor, evlerinde çok farklı oynayan hücum potansiyeli yüksek bir takım, savunmacı bir kısa ve sert bir uzunla grubun kaderini değiştirebilecek bir takım.

Barca 13-1
Real 12-2
Maccabi 7-7
GALATASARAY 7-7
Kızılyıldız 6-8
Pana 5-9
Zalgiris 4-10
Alba 2-12

Buda benim grup tahminim, tabi ki min. 2 transfer yapılması durumunda. Biz çıkamazsak Kızılyıldız çıkar. Maccabi çıkamama ihtimali bence azda olsa var, Pana'nın ise deplasmanda maç alamayacağını düşünüyorum, takviye yapmazlarsa evlerinde alacakları 4-6 arası galibiyette kalırlar.

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum. Hatta teknik olmaktan ziyade sadece hissiyat, K.Yıldız'ın ilk tür performansının yanına dahi yaklaşamayacağını düşünüyorum. Top 16 ilk tura benzemez ki takımlar biz dahi sezon başı görünümünden cok daha sert olacak. Gecen sene ki Partizan'dan daha başarılı olabileceklerini sanmıyorum. Üstelik o Partizan, bu Kızılyıldız'dan daha kaliteliydi.

Grup kolay değil ama çok iyi fikstür çektik takımda ivmelenirse top 16'nın 2. yarısı çıkarız gruptan.

Barca 10-4
Real 10-4
Kızılyıldız 8-6
Galatasaray 7-7
Maccabi 7-7
Pao 6-8
Zalgiris 4-10
Alba 4-10

Zalgiris maçlarından 2 Galibiyet
KızılYıldız maçından 1 galibiyet
Panathinaikos maçlarından 1 galibiyet
Alba Berlin maçlarından 1 galibiyet
Maccabi maçlarından 1 galibiyet
Real-Barça maçlarından 1 galibiyet

= 7 galibiyet olur. Geçen sene de yanlış hatırlamıyorsam 7 galibiyetle çıkmıştık. Ama bu grupta 7 galibiyet yetmeyebilir. Herkes kendi sahasındaki takımları yener. Mesela Pana kendi evinde zor kaybeder. Kaybederse de Barça'ya falan yenilir. Alba Berlin , Maccabi , KızılYıldız kendi evlerinde çok bambaşka takım oluyorlar. Onları deplasmanda yenmek çok zor. Belki Real Madrid kendi sahalarında deplasmana oranla iyi oynamıyor. Ama o da kaliteli ve geniş rotasyonla tamamlayabiliyorlar.

Artık ilk söz Ergin Ataman'da ve oyuncularında değil , yönetim ve taraftarda. Yönetim gereken desteği verir ve transfer için para bulursa , taraftar da iç saha-dış saha demeden maçlara gelirse. 7 Galibiyet'ten daha fazlasını alabiliriz.

Geçen sene şampiyon olan Maccabi'yi evimizde yenseydik 3. olarak gruptan çıkacaktık ve belki de final-four oynayacaktık. Maccabi de Barcelona ile eşleşip elenecekti .. Bazen aklıma gelince sinirleniyorum ...

Bu arada KızılYıldız maçlarının ilk ayağı Sırbistan'da olacakmış. Böylesi daha iyi oldu. Onların reaksiyonuna göre kendi sahamızda maça misliyle cevap veririz :)

Alba Berlin sahasında Navarro'suz Barcelona'yı 80-70 yendi ve ilk maçlarda en büyük sürprizi yapan daha doğrusu tek sürprizi yapan takım oldu. Bu haftayı kendi sahamızda ancak taraftarımızın olmadığı maçta Zalgiris'i zor da olsa yenerek kapadık. Haftaya Real Madrid deplasmanı var. Ordan mağlubiyeti direkt hanemize yazalım.

Ben albayi içerde bile yenemeyecegimizi düşünüyorum

Haftaya ilk 5 için çok önemli bir maç olacak Alba karşılaşması. İnşallah kazanıp en azından kendimizi ilk 5e atıp daha sonra Pana veya Maccabiyi alta çekip top 8 kalmalıyız. Bence Panayı altımıza almamız daha olası.

Burçin Badem, malum olaylar ve bu sezon tribünde doluluk oranının düşük olması sebebiyle A Lisansı konusunda EL yönetiminden veto yediğimizi ve çalışmaların askıya alındığını söyledi. Sanırım çeyrek final veya F4 gibi başarı elde edemediğimiz sürece Lisansı almamız imkansız. Bu konuda EL yönetiminin belli kriterler koymasını anlıyorum fakat asıl bekledikleri şeyin üzerini neden bu kadar örtüyorlar bu çok garip işte.

Madem seyirci ortalaması düşük diye başarılı bir takımı veto ediyorsun o zaman neden 2 yıl önceki gibi ligin en düşük seyirci ortalamasıyla oynayıp üzerine başarısız olan takımlara karşı önlem almıyorsun?

Ayrıca malum mevzuyla ilgili Galatasaray bu lige katıldığı 3 sezonda İtalya'dan İspanya'ya, Yunanistan'dan İsrail'e bir çok ülkenin takımlarını ağırladı ve hemen hemen hepsinin Kızılyıldız taraftarı kadar ateşli taraftarları vardı. Neden o maçların hiçbirinde buna benzer olaylar yaşanmadı da Kızılyıldız maçında yaşandı? Tabiki hiçbirşey ölümü meşrulaştırmaz fakat bir organizasyon yönetimi bir olaya bu kadar sığ bir şekilde yaklaşabilir mi?

Tek beklentiniz maddiyse o zaman lige katılmadan önce belli bir bütçe belirlensin ve o bütçeye cıkamayacak takımlar lige alınmasın bu kadar basit. Katıldığı her sezon organizasyona bir şeyler katan bir takıma karşı saçma sapan sebeplerle bu tutum tek kelimeyle gerizekalılık, başka bir şey değil. Yönetemiyorsanız organizasyonu Fiba'ya devredin!

Burçin Badem, malum olaylar ve bu sezon tribünde doluluk oranının düşük olması sebebiyle A Lisansı konusunda EL yönetiminden veto yediğimizi ve çalışmaların askıya alındığını söyledi. Sanırım çeyrek final veya F4 gibi başarı elde edemediğimiz sürece Lisansı almamız imkansız. Bu konuda EL yönetiminin belli kriterler koymasını anlıyorum fakat asıl bekledikleri şeyin üzerini neden bu kadar örtüyorlar bu çok garip işte.

Madem seyirci ortalaması düşük diye başarılı bir takımı veto ediyorsun o zaman neden 2 yıl önceki gibi ligin en düşük seyirci ortalamasıyla oynayıp üzerine başarısız olan takımlara karşı önlem almıyorsun?

Ayrıca malum mevzuyla ilgili Galatasaray bu lige katıldığı 3 sezonda İtalya'dan İspanya'ya, Yunanistan'dan İsrail'e bir çok ülkenin takımlarını ağırladı ve hemen hemen hepsinin Kızılyıldız taraftarı kadar ateşli taraftarları vardı. Neden o maçların hiçbirinde buna benzer olaylar yaşanmadı da Kızılyıldız maçında yaşandı? Tabiki hiçbirşey ölümü meşrulaştırmaz fakat bir organizasyon yönetimi bir olaya bu kadar sığ bir şekilde yaklaşabilir mi?

Tek beklentiniz maddiyse o zaman lige katılmadan önce belli bir bütçe belirlensin ve o bütçeye cıkamayacak takımlar lige alınmasın bu kadar basit. Katıldığı her sezon organizasyona bir şeyler katan bir takıma karşı saçma sapan sebeplerle bu tutum tek kelimeyle gerizekalılık, başka bir şey değil. Yönetemiyorsanız organizasyonu Fiba'ya devredin!

seneye eurocuptamıyız

Kizilyildiz 2 galibiyet
Alba 1 galibiyet
Zalgris 2 galibiyet
Macabbi 1 galibiyet
Pana 1 galibiyet
Barca 0 galibiyet
Real 0 galibiyet

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Geri
Üst Alt