Evden Çalışma Sistemi Kalıcı Hale Gelmeli mi?

Alper Yılmazlar

Berlin Panteri
6086b6a718c77337448d1395.jpg

Pandemi nedeniyle dünya genelinde ofis çalışanlarının büyük bir kısmının evden çalışma düzenine geçmesiyle ofisler boş kaldı. ABD'de uzmanlar tarafından öngörülen bundan sonra evden çalışma düzeninin kalıcı olacağı.

Ofis çalışanları memnun musunuz evden

100% evet, ama ileride eskisi gibi serbest olursa ben sahsen 2 gun ofise giderim 3 gunde evden calisirim. En azindan oradaki insanlari da gormus olur, biraz ev disina cikmis olurum. Arabaya da yazik, her gun calistirip durmaya gerek kalmaz. Ama haftanin 5 gunu ofise gitmek dunyanin en sacma seyi eger yaptigin iste musterilerle yuz yuze gelme zorunlulugun yoksa. (tabi ki ofiste calisanlar icin diyorum)

bizim ülkede hayır, çünkü insanların sağlığından önce devletin bekası düşünülüyor.

100% evet, ama ileride eskisi gibi serbest olursa ben sahsen 2 gun ofise giderim 3 gunde evden calisirim. En azindan oradaki insanlari da gormus olur, biraz ev disina cikmis olurum. Arabaya da yazik, her gun calistirip durmaya gerek kalmaz. Ama haftanin 5 gunu ofise gitmek dunyanin en sacma seyi eger yaptigin iste musterilerle yuz yuze gelme zorunlulugun yoksa. (tabi ki ofiste calisanlar icin diyorum)
Madem uzaktan halledebiliyorduk bunca isi sabahın 7'sinde yollara koyulup onca insan içine girmeye ne gerek var

8 -5 ofis calısanları zaten ofis icinde toplasan 4 saat net calısmazlar. Acil günler dısında öğle yemeği gelse diye beklersin sonra da vakit gecer zaten. Pandemi güzel şeyler gösterdi insallah bu güzellik devam eder böyle. Sosyallesmeyi biz iş dısında da hallederiz zaten.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Okullar ve ofis işleri evden halledilmeli. Butun ülke asosyal olsun.

Yazılım sektöründeyim.Geçen senenin şubat ayından itibaren evden çalışıyorum. Sosyal olarak biraz sıkıntılı olması dışında sorun yok. İşlerimiz aksamadı ve discord üzerinden konuşarak iletişim halinde kalıyoruz. Elbette uzaktan iş takibi programlarını da kullanıyoruz birbirimizden haberdar olmak için.

Eğer sokağa çıkma yasağı olmasaydı ve sosyal olarak biraz daha fazla insan görebilseydim bu şekilde çalışmayı kesinlikle daha çok tercih ederdim.

Geri
Üst Alt