Evime Hırsız Girdi

Murat Yanut

⭐⭐⭐⭐⭐The Real One⭐⭐⭐⭐⭐
GalataSarayı Efendileri
İşim gereği marasa taşındım, eşim Antep'te kaldı. Haftada 3 gün marastayim, 4 gün Antep'e dönüyorum. Eşim yalnız kalmaktan çok korkuyordu, bende birşey olmaz belediyenin hemen karşısında oturuyoruz, heryer guvenlik kamerası, 7/24 belediyede bekçi oluyor falan diye ikna etmiştim.

Yine marastayken, gündüz vakti saat 3 civarı eşim spora gitmiş. 4te geri dondugunde derste telefonum çaldı. Baktım eşim, dersteyken aramaz, bilir benim derste aranmamak istedigimi, açtım, eve birileri girmiş heryer heryerde yatak odasında dedi. Elim ayağım boşandı, dedim hemen anahtarı al dışarı çık. Polisi ara. Yöneticiyi ve bina sakinlerini aradım yardımcı olmaları için. Polis gelmiş, eve girmişler. Evde eşimin 5 taşını ve güneş gozlugunu almışlar. iPad, PC, tektaş, pırlanta kolye dokunmamislar.(belki bulamadilar) Çalınan önemli değil ama bu kadar rahat olmaları canımı sıktı. Polis arkadaşımı aradım, parmak izi 1 hafta 10 günde çıkar, kamera görüntüleride keza öyle dedi, ama ben hızlandırıp yarın baktirayim dedi. Bakmış, 4 kişilik bir kadın grubu gelip 6 eve girmişler. Geçen ayda Adana'da 2 milyonluk vurgun yapmış aynı ekip. 2 sokak aşağıdaki evden çocuklarının altinlarinin hepsini çalmışlar. Bugün savcı ve hakim arkadaşlarımla görüştüm, adliye lojmanlarına gidip. Hepsine durumu anlattım, dedim giden önemli değil ama ne yapabiliriz diye. Hakim arkadas, hocam biz katlanarak cezayı veriyoruz ama 5 yil, 8 yıl 10 yıl alan bile var ama infaz yasamizda sıkıntı olduğu için yatmadan çıkıyorlar dedi. Zaten tamamen doluymuş hapisaneler çok kalabalık, saliveriyorlar dedi. Yakalansalarda maskeyle sunla bunla giriyorlar, parmak izlerini siliyorlar dedi. Bu yüzden güvenliği artırmakta fayda var sadece, kolluk kuvvetlerinden ve adaletten birşey beklemeyin ne yazık ki dedi.

Hal böyleyken üzüldüm, realist yaklaşımlarından dolayı teşekkür ettim. PVC pencereler çok kolay aciliyormus. Dün kendim denedim, kendim açtım tek elimle sıfır PVC pencereyi. Balkon kapıları 1 dkda açılıyor. Dış kapı 3 kez ya da 1 kez kilitli olsa bile rahatlıkla açılıyor. Hal böyleyken evin güvenliğini artırmak istiyorum, özellikle ben yokken evime birisi girerse eşim yanlız olacak, milyon lirayı calsinlar umrumda değil ama eşime psikolojik ya da fizyolojik bir zarar gelirse onları oldursem sogumam. Nasılsa yatari yok. Neler önerirsiniz? Alarmlı pencere kilitleri gördüm, en azından alarm çalarsa hırsız belki korkar kaçar, ama dışa açılan balkon kapısı vs onlara çözüm bulamadım. Altımızda market var, tentesine çıkan bı elemanla göz göze gelecek şekilde tente var. Rahatlıkla çıkılabilir üstüne. Yurunurde. Neler önerirsiniz?

IMG_20231021_150407.jpg

Saçma tentemiz. Evin 3 tarafını cevreliyor.

Geçmiş olsun Murat abi pencereleri demirlesen daha güvenli olur..

geçmiş olsun daha dün akrabamın apartmanında (yakında oturuyor bana epey) komşunun evinin tamamını talan etmişler - gene 3lü 4lü kadın tayfa. girmişler binaya 50 tane zile basıp ("kim o" diyen kalmadı memlekette)

Bu yasalarla bir bok olmaz kendin önlem almak zorundasın renktas. Zaten yukarida savcinin vs dediğini yazmışsın. Örnek vermem gerekirse 2 sene önce Martı scooter ile giderken postaci çantamı seyir halindeyken çekip beni sürükleyerek çaldılar. Bu yaşanan olay karakolun 15m ötesinde oldu. Suclular 7-8 olaya daha karışmış ve yakalandı. Fakat benim olay anında kafalarında kask olduğu için beraat ettiler ki adamlar ayni motor ve aynı montlarla yakalanmalarina rağmen. Savcı karara itiraz etti ona bile red çektiler.

Anlayacağın bu ülkeden bir bok olmaz adaletinden. Tekrardan çok geçmiş olsun. Eve bubi tuzağı bile kurabiliyorsan kur bu devirde anca karşı tarafin canını alacaksin ki bir daha gelmesinler

Ev benim değil, olsa belki yaptirirdim ama deprem sonrası demir yaptirmaya da 2 kez düşünüyorum. 1. Kat olduğu için olası bir deprem anında çıkabiliriz diye.

Bu yasalarla bir bok olmaz kendin önlem almak zorundasın renktas. Zaten yukarida savcinin vs dediğini yazmışsın. Örnek vermem gerekirse 2 sene önce Martı scooter ile giderken postaci çantamı seyir halindeyken çekip beni sürükleyerek çaldılar. Bu yaşanan olay karakolun 15m ötesinde oldu. Suclular 7-8 olaya daha karışmış ve yakalandı. Fakat benim olay anında kafalarında kask olduğu için beraat ettiler ki adamlar ayni motor ve aynı montlarla yakalanmalarina rağmen. Savcı karara itiraz etti ona bile red çektiler.

Anlayacağın bu ülkeden bir bok olmaz adaletinden. Tekrardan çok geçmiş olsun. Eve bubi tuzağı bile kurabiliyorsan kur bu devirde anca karşı tarafin canını alacaksin ki bir daha gelmesinler
Tente üstüne dikenli tel düşündüm, düşünmedim değil ama kediler falan dolaşıyor, üzülurum biri falan takılırsa diye, ondan es gectim

Tamamen insan kaynağı israfi. Polisler ifade alıyor, parmak izi alınıyor, elemanlar yakalanıyor, adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor, mahkeme oluyor, ceza alıyor, yatmadan çıkıyorlar. E madem prosedüre ne gerek var, direk hırsızlık serbest diyin gecin

Son düzenleme:
Suclular 7-8 olaya daha karışmış

bizim apartmanın kapalı otopark kapsının zorlayıp kaldırarak açmışlardı - biz duyunca ikisi kaçmış diğeri içerde kalmıştı.

Çocuğu yakaladık 17 yaşında. iki korkuttuk itip kakmadan - polise verdik , 4 saat çokcuk büroya ifade,karakola ifade vs. zaten bir gittik "La muhammed gene mi geldin" dedi polisler çocuğua 22 vakası daha çıktı.

davanın sonucu 4 sayfalık bildiri ile geldi - 3 sayfası sadece indirimler - 1100 TL para cezası ile geçişmiş.

bizim apartmanın kapalı otopark kapsının zorlayıp kaldırarak açmışlardı - biz duyunca ikisi kaçmış diğeri içerde kalmıştı.

Çocuğu yakaladık 17 yaşında. iki korkuttuk itip kakmadan - polise verdik , 4 saat çokcuk büroya ifade,karakola ifade vs. zaten bir gittik "La muhammed gene mi geldin" dedi polisler çocuğua 22 vakası daha çıktı.

davanın sonucu 4 sayfalık bildiri ile geldi - 3 sayfası sadece indirimler - 1100 TL para cezası ile geçişmiş.
Al işte bu düzende neyin cezasını çekecekler ki. Adamlarin iki kolunu kes bakayim diğeri yapıyor mu

Tente üstüne dikenli tel düşündüm, düşünmedim değil ama kediler falan dolaşıyor, üzülurum biri falan takılırsa diye, ondan es gectim

Tamamen insan kaynağı israfi. Polisler ifade alıyor, parmak izi alınıyor, elemanlar yakalanıyor, adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor, mahkeme oluyor, ceza alıyor, yatmadan çıkıyorlar. E madem prosedüre ne gerek var, direk hırsızlık serbest diyin gecin
Kapıdan mi girmişler bilmiyorum ama bir konuşma ses kaydi veya kanallari sürekli değiştiren bir program bulup kurmak mantıklı olabilir. Çünkü genelde zillere basiyorlar sonra kapiyi biraz dinleyip icerde ses var mi yok mu yapip daliyorlar içeri. Tv sesi olmaması da ulan içerde konuşan insanlar var demelerine sebep olacaktir bu sebeple de belki tirsarlar girmezler

Al işte bu düzende neyin cezasını çekecekler ki. Adamlarin iki kolunu kes bakayim diğeri yapıyor mu
sırf oda değil - sağlık kontrolünden geçiriyorlar detaylı - yakalayıp iki patlatsan izi kalsa sen suçlu çıkıyorsun bide işin sonunda.

yolunu tezgahını kurmuşlardır bu işlerinde hiç şüphem yok. memlekette herkes kendi yoluna bakmakta olduğundan düzeni olan bir şey beklemiyorum , özellikle güvenlik konularında

Geri
Üst Alt