Evlerin Kapısına Para Dolu Zarf Bırakıyor!

Murat Saylak

Muhasip Üye
Yönetici
Süper Moderatör
İstanbul Beyoğlu'na bağlı Hasköy'de gecekonduların çoğunlukta olduğu bir mahallede 1 ay içerisinde, birçok kişi sabah uyandığında ya da işe giderken kapılarından içeri atılmış içinde bin TL bulunan bir zarfla karşılaştı. Şimdi herkes "Hızır" adını koydukları bu hayırseveri merak ediyor.

mahalle1.jpg

Hasköy’de çoğunluğu gecekondudan oluşan mahallede hemen herkes 1 aydır gece kapılarının arasından bırakılan para dolu zarfları ve bunu kimin yaptığını konuşuyor. Bazı kişiler sabaha karşı mahalleye giriyor ve önceden belirledikleri maddi durumu kötü ailelerin kapıları arasından içeriye zarf bırakıyor. Bazı eve tek, bazılarına ise 2 ya da 3 zarf. Zarfların her birinden bin TL çıkıyor. Sabah kalktıklarında zarfları görenler, içine açtıklarında da büyük şaşkınlık yaşıyor. Her zarfta bin TL bulunuyor. Aynı zarfların başka evlere de bırakıldığını öğrenenler, daha sonra bunun bir yardım zarfı olduğunu anlayarak rahatlıyor.

Şimdi herkesi ‘Hızır” adını verdikleri bu hayırseveri merak ediyor. Mahalle sakinlerinden Paşa Ali Bilgin, “Sabah namaz vakti kalktım evde tespih çekiyorum. Abdest aldım. Bir ses oldu dışarı çıktım. Baktım bacımla konuşuyorlar. Ne oluyor, dedim. ‘Amca bir zarf bıraktım pazar parası yaparsınız’ dedi. Dedim ki ‘Burada bir hane yok. Bacım da var’ dedim. Yukarılarda ona da vermişler. Dağıtarak gelmişler. Sonra gittiler. Zarfta ya 100 ya da 200 lira var sandım. Baktım bin TL var. 3 zarf aldık. ‘Nereden geldi bu para?’ dedim. ‘Amca karıştırma bu söylenmez. Patronumuz sağ olsun’ dediler.” diye konuştu.

‘BÖYLE İNSANLARA İHTİYAÇ VAR’
Bir başka mahalle sakini Mustafa Bilgin de, “Buradan geçerken ışığı görüyorlar. Burada duruyorlar. Abimi görüyorlar. Zarf veriyorlar 2-3 tane. Bin lira varmış zarfta. Sonra da gidiyorlar.” dedi. Metin Canbolat ise, “Gerçekten durumu iyi olmayan evleri görerek kapı altlarından zarfı attıklarını söylüyorlar. Alanlar da ‘aldık’ diyorlar. Ama kim olduğunu, ne için yapıldığını bilmiyorum. 10- 15 kişiden duyduk para alan. Ama mahallede çok fazla alan var. Daha önce bir sefer daha söylenmişti. Şimdi yakınımızdaki insanlar alınca biliyoruz. Allah razı olsun bu insandan. Bize gelen olmadı ama bu kadar evi neşelendirdi, şenlendirdi. Böyle insanlara ihtiyaç var.” diye konuştu.

’40 SENEDİR BURADAYIM, BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM’

Bir diğer mahalle sakini Yaşar Bilgin de “Geçen hafta ve ondan önceki hafta oldu. 2 defa oldu bu ay içerisinde. Birinde sabah 06.30 da diğerini de gece 23.30’dan sonra dağıtmışlar. Bizde babam almış. Sabah dağıtıldığında. Zarflardan bin lira çıktı. 40 senedir bu mahalledeyim böyle bir şey görmedim. Allah razı olsun. Diğer iş adamlarına da örnek olsun. Herkes bir mutlu oldu. Babam da ihtiyacı olan akrabalarına da dağıttı. duyduğumuz 15, 20 ev var. Ama daha fazlası var. Kimse söylemiyor.” diye konuştu.

‘ZENGİN OLUP BURAYI UNUTMAYAN BİRİ OLABİLİR’

Bir başka mahalle sakini Oğuzhan Erzurumlu da, “Bize gelmedi ama mahallede ihtiyacı olan evlere vermişler. Bir sonraki gelmelerinde verdiklerine vermemişler. Araştırmışlar ihtiyacı olanlara vermişler. Allah razı olsun abi. Atladıkları da olmuş ama birçok aileye vermişler. Bizi atlamışlar. Allah razı olsun. Benim tahminim burada eskiden oturan daha sonra zengin olup burayı unutmayan biri olabilir parayı dağıtan kişi. Çünkü bu kadar ihtiyacı olan evleri bilmesi imkansız.” dedi.

DHA

Yarın ben hızırım diye dolandirmaya başlarlar o mahalleyi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Buraya para bıraktık gördünüz mü diyen biri çıkarsa ne olacak?

yalnız böyle açık etmeleri kötü olmuş.şimdi bütün hırsızlar dadanır o mahalleye.

siyasi işlere bağlamamak lazım öyle olsa bile güzel şeyler bunlar. konusanlardan anlasıldığı gibi bir karşılıkta beklenmiyor. haber tamamıyla doğruysa insanlık adına güzel şeyler de olabiliyomuş.

Bagli oldugu mahalleye bakacak olursak hayirsever bir reisci olma ihtimali yüksek zira son secimde oy dagilimi:

6035 Baskan
2762 Mince
463 Meral
294 Slho
146 Temel
20 Perincek

Siyaset konusu olsa çoktan haber olmuştu piyasada herhalde.

Ayrıca hadi diyelim siyaset parti bunu yaptı. Sen vatandaş olarak gidip bundan dolayı oyunu verirsen o oartiye6 tanıtımı ne olur bunun biliyorlar umarım.

Vatanı satın o vakit ! Bin tl ye vatanı sattılar söylerim.

sahte olmak ihtimali olabilir. Çok iyi sahte basılmış paralar dolaşıyor Avrupa'da.

Son olarak.... Robin hood is inda House ...

Ne güzel işte. İyilik böyle yapılır.

Fakirleri paraya ne alıştırıyosun ki şimdi evde oturup birilerinin balkonuna para atmasını bekleyecekler.

Bence bu iyilik değil.

Bu insanlara para kazandıracak kapılar açmak yerine parayı eline zarfla vermek kötülüktür.

Bir ara forumda özelden benden ve büyük olasılıkla bazı başka kışilerden bin tl dilenen birisini hatırlattı konu nedense.

İhraç yemişti ışık hızıyla zaten....

Yani bu haberde kim olduğunu bilmiyorum ama gsc yönetimden birisi olması düşük bir ihtimal

Bir ara forumda özelden benden ve büyük olasılıkla bazı başka kışilerden bin tl dilenen birisini hatırlattı konu nedense.

İhraç yemişti ışık hızıyla zaten....

Yani bu haberde kim olduğunu bilmiyorum ama gsc yönetimden birisi olması düşük bir ihtimal

haksızsın diyemem

Geri
Üst Alt