Evliliğe Giden Yolda İlk Adımlar

Durumun iyise erken evlen genç dinen de iyidir hem hangi dine inandığını bilemiyorum tabi islam dini için konuştum.

Ne kadardır birliktesiniz ? Genelde 19 lu yaşlarda aşk sandığınız şey heves olabiliyor. Önce bi askerliğini yap , hayatı tanı , insanları öğren. Herkese erkenden güvenme.

Kafanı topla , senin yaşta evlenip 1 sene dolmadan boşanan çok genç arkadaş var.

Evin varmı ? Gelirin ne düzeyde ? Evlenmek demek x2 masraf demek.

Çikolata ve çiçek yapdır kızı isteyin.
Ha ondan.önce teyzeler üzeri bi yoklama yapılması gereklidir. Haber göndermek lazım ...iş ciddi diye...Kadınlar cemaati kendi aralarında konuşurlar.

Bu ne acele aga 19 yasindasin daha.

Hay ayaklarım kopaydı da o adımı atmayaydım dememen dileğiyle... :D

Madem kendi ayaklarınla gidiyorsun sıralamayı anlatalım o zaman;

1. Evlilik teklif edilir,
  2. Cevap olumlu ise, erkek kızın ailesiyle tanışır... Olumsuz ise kurtulmuş olunur...
  3. Kızın ailesiyle tanıştıktan sonra olumlu ise kız erkeğin ailesi ile tanıştırılır... Olumsuz ise kurtulmuş olunur...
  4. Kız erkeğin ailesi ile tanıştırıldıktan sonra olumlu ise iki aile (Kız evinde) tanışır... Olumsuz ise kurtulmuş olunur...
  5. Tanışma sonrası bir arıza çıkmadıysa çiçek çikolata ile söz kesilmeye gidilir... Arıza çıktıysa kurtulmuş olunur...
  6. Kimisi bu söz kesme olayında nişanı da bir arada çıkartır. Şayet bu yükten kurtulunmadıysa nişan yapılır... Bu kimi zaman kız evinde kimi zaman da lüks bir lokantada yapılır... İlk etapta eşyalar alınmaya başlamadığı için masraf çok göze gelmez ancak sonrasında vay ben böyle işin diyerek sövülür...
  7. Nişan sonrası ev dizilmeye başlanılır ve düğün tarihi ve salonu ayarlanır... Gelinlik kiralanırsa daha iyi olur derken bakılır ki 4-5 bin TL ye bir gelinlik alınmış olur...
  8. Bu süreç sıkıntısız atalatılmış ise ki çok zordur bu, düğün ve ardından balayı yapılır...

Tabiki unutmuş olduğum birçok şey vardır... Bu yazdıklarımın çoğunu yapmadığım için biraz şanslıyım sanırım...

Tanışma, söz, nişan aynı gün masrafsız bir şekilde tamamlandı... Eşyalar tarafımdan, farklı bir şehirde olduğum için kendi keseme göre alındı... Kına kız tarafınca yapıldı... Düğün Malatya'da olduğu için ucuza geldi... Arada sıkıntılar çıkmadı mı? Tabi ki çıktı ama dik duruş hiç bozulmadan kendi isteklerim yapıldı...

:D

Yalnız yaşın henüz çok genç... Bir müddet daha beklemeni tavsiye ederim. :) Her evli erkeğin görevi evlenecek olana bunu yapma demektir. Görevimizi yapmış olalım. :D

31cek sonra bi moda pmden başlıgın yok edilmesini iste

Yalnız adam başlığı açmış daha da kimseyle muhattap olmamış. Ayrıca bunları bize niye soruyorsun nerden bilelim milletin adetini herkes kafasına göre takılıyor işte

evlenmeye atılan ilk adımlar yolda o nasıl başlık lan
Baslikta hata var dedigim gibi, ozur dilerim.

Yaşın 19 erken değil mi ev,işin herseyin var mi bakabilecek kapasiten var mi?
Suan evlilige dusunmuyoruz, sadece evlilige giden yolda atilan adimlari merak ediyorum, soz nisan felan desek okul bittiginde evlenmek istiyorum.
kanepecilik diyorsun yani
Saygisizlik yapma Berat.
Bu yaşta ne evliliği renkdaş. :D

Ama illa ki evleneceğim diyorsan önce aileleri tanıştırmak şart tabi. Tabi o da bu duruma sıcak bakıyorsa.

Evlenme kararini beraber aldik.

Adeti ibadet olarak okudum en iyisi uyumak.

Sağlamsa Lassa
Anlamadim.

Sen aradigin kisiyi bulduktan sonra yas ne fark eder ki ?

Keşke bu konuyu bugün açmasaydın :)
Neden acmasaydim?

kando abi kötü şey oldu ya . Bu hafta goy goy yok :(
Hem moderatorsun hem konuda offtopic gidiyorsun, olmamis.

Simdi adama sorarlar evin,işin var mi? Eşine bakabilecek misin diye sen yapabilecek durumda misin???
Suanlik sadece soz ve nisan dusunuyorum 3/4 sene sonra evlenmek istiyorum okul bittiginde ve bir meslek sahibi oldugumda, Hukuk ogrencisiyim ilerdi yengenize bakabilecek kadar param olacaktir.

Allahın emri peygamberin kavli deyip gir
Bu islerin nasil yapildigini pek bilmedigimiz icin sorduydum, yoksa allahin emri bizde biliyoruz, onceki procedure ile ilgili soru zaten.

Aslında arkadaş 28-30 yaşında olsa bu konuyu açmaz zaten birde olayın bu tarafı var..
Dogru, o yas'ta evlenip cocuk sahibi olmak lazim zaten.

Ne kadardır birliktesiniz ? Genelde 19 lu yaşlarda aşk sandığınız şey heves olabiliyor. Önce bi askerliğini yap , hayatı tanı , insanları öğren. Herkese erkenden güvenme.

Kafanı topla , senin yaşta evlenip 1 sene dolmadan boşanan çok genç arkadaş var.

Evin varmı ? Gelirin ne düzeyde ? Evlenmek demek x2 masraf demek.

Askerlik cok buyuk problem degil, gurbette yasadigim icin en fazla 1 ay surer Askerlik.

Benden sana tavsiye evlenme.

BlueTapa
Her gece baska bir kizla takilmak bana gore degil.

Çikolata ve çiçek yapdır kızı isteyin.
Ha ondan.önce teyzeler üzeri bi yoklama yapılması gereklidir. Haber göndermek lazım ...iş ciddi diye...Kadınlar cemaati kendi aralarında konuşurlar.
O baska bir sehir'de kaliyor bende baska bir sehir'de kaliyorum, teyzelerin beni tanimasi mumkun degil.

internetten mi tanıştın
Hayir, gercek hayattan taniyorum, ikimizde hukuk ogrencisiyiz orda tanistik.

Yapman gereken ilk iş 30 unu beklemek. ;)
30 yasinda insan evli ve cocuklu olmasi gerekir bence.

Aklın varsa evlenme benden tavsiye sana tecrube konuşuyo
Bos laflar bunlar.

Hazırda bir miktar paran yoksa hic bulasma.
Kendi capimda tabi biriktirdigim para var zaten sadece soz ve nisan yapmak istiyorum gelecek 3/4 yil icerisinde ondan sonra evlenmek,

QUOTE=Alper Altun;7177016]Erken degilmi ;)[/QUOTE]
Degil, soz ve nisan icin degil kanimca.
Durumun iyise erken evlen genç dinen de iyidir hem hangi dine inandığını bilemiyorum tabi islam dini için konuştum.
Muslumanim evet.
Veya Vegasa gidip, 300 dolara filan 1 günde evlenin

Gerikalan paralari da kumara harca
ailesi beraber vegas gitmemize izin verir sanki.....

haydar dümene sponsorluk fln mı verildi
baslıklar yakıo
Sacma sapan konusma.

evlenme aga, en iyisi. :)
Hayatta sevdigini buldugunda pek beklememek lazim.

kıskanmasana
adam 20 yaşında kanepecilik yapıyo
Fazla saygisizlastin sen Berat, haddini bil.

Bu ne acele aga 19 yasindasin daha.
Soz nisan icin uygun yas diye biliyorum.

Sana mi kaldi fransiz facisti

Hay ayaklarım kopaydı da o adımı atmayaydım dememen dileğiyle... :D

Madem kendi ayaklarınla gidiyorsun sıralamayı anlatalım o zaman;

1. Evlilik teklif edilir,
  2. Cevap olumlu ise, erkek kızın ailesiyle tanışır... Olumsuz ise kurtulmuş olunur...
  3. Kızın ailesiyle tanıştıktan sonra olumlu ise kız erkeğin ailesi ile tanıştırılır... Olumsuz ise kurtulmuş olunur...
  4. Kız erkeğin ailesi ile tanıştırıldıktan sonra olumlu ise iki aile (Kız evinde) tanışır... Olumsuz ise kurtulmuş olunur...
  5. Tanışma sonrası bir arıza çıkmadıysa çiçek çikolata ile söz kesilmeye gidilir... Arıza çıktıysa kurtulmuş olunur...
  6. Kimisi bu söz kesme olayında nişanı da bir arada çıkartır. Şayet bu yükten kurtulunmadıysa nişan yapılır... Bu kimi zaman kız evinde kimi zaman da lüks bir lokantada yapılır... İlk etapta eşyalar alınmaya başlamadığı için masraf çok göze gelmez ancak sonrasında vay ben böyle işin diyerek sövülür...
  7. Nişan sonrası ev dizilmeye başlanılır ve düğün tarihi ve salonu ayarlanır... Gelinlik kiralanırsa daha iyi olur derken bakılır ki 4-5 bin TL ye bir gelinlik alınmış olur...
  8. Bu süreç sıkıntısız atalatılmış ise ki çok zordur bu, düğün ve ardından balayı yapılır...

Tabiki unutmuş olduğum birçok şey vardır... Bu yazdıklarımın çoğunu yapmadığım için biraz şanslıyım sanırım...

Tanışma, söz, nişan aynı gün masrafsız bir şekilde tamamlandı... Eşyalar tarafımdan, farklı bir şehirde olduğum için kendi keseme göre alındı... Kına kız tarafınca yapıldı... Düğün Malatya'da olduğu için ucuza geldi... Arada sıkıntılar çıkmadı mı? Tabi ki çıktı ama dik duruş hiç bozulmadan kendi isteklerim yapıldı...

:D

Yalnız yaşın henüz çok genç... Bir müddet daha beklemeni tavsiye ederim. :) Her evli erkeğin görevi evlenecek olana bunu yapma demektir. Görevimizi yapmış olalım. :D
Yazdiklarin icin sagol, baya yardimci oldun.
31cek sonra bi moda pmden başlıgın yok edilmesini iste
Iste bundan dolayi hayatin boyunca elizabeth kalip millete internetten 31 cekmelerini soyliceksin.

Yalnız adam başlığı açmış daha da kimseyle muhattap olmamış. Ayrıca bunları bize niye soruyorsun nerden bilelim milletin adetini herkes kafasına göre takılıyor işte
Is guc felan zamani simdi buldum.

Askerlik cok buyuk problem degil, gurbette yasadigim icin en fazla 1 ay surer Askerlik.

Not: askerlik yok sana, haberin varmi yok mu bilmiyorum. Sadece bi 6000 Euro biriktirmen lazim :(

Eger düğün icin 3-4 yil sonra diyorsan bence biraz daha bekle :)
Aileler işin icine girerse 2 yil icinde düğün olur .. :D

Evlenmek isteyen adam gidip anasina babasina akrabasina arkadasina sorar bu isler nasil yurudugune dair.

Bu arada Karamanliya kiz mi verilir :asd:, kesin gurbet derken Hollanda'da kaliyorsundur her yer Karamanli kaynadigindan dolayi.

Geri
Üst Alt