yeter yahu doğruyu kabul etmek erdemdir. bak sana eğip bükemeyeceğin ayetler hadisler vermişim .
net elinin altında aç araştır bakalım yanlış mıymış ?
tasavvufu Peygamber bilmiyormuş sahabe bilmiyormuş :)
arkadaşım tasavvufi erbabı suf denen yünden elbiseler giymeleri ile meşhurdular. bu insanlar taaa ashab-ı suffa denilen Peygamber zamanında bile vardı.
neden yün ?
hem kışın sıcak yazın serin tutar hem tevazu işareti hem damarları canlı tutmaya yarar. zikir fikir üzerinde etkisi var.

neyse kendin inanmadığın hezeyanlara başkasını şahit tutamazsın .

yeter yahu doğruyu kabul etmek erdemdir. bak sana eğip bükemeyeceğin ayetler hadisler vermişim .
net elinin altında aç araştır bakalım yanlış mıymış ?
tasavvufu Peygamber bilmiyormuş sahabe bilmiyormuş :)
arkadaşım tasavvufi erbabı suf denen yünden elbiseler giymeleri ile meşhurdular. bu insanlar taaa ashab-ı suffa denilen Peygamber zamanında bile vardı.
neden yün ?
hem kışın sıcak yazın serin tutar hem tevazu işareti hem damarları canlı tutmaya yarar. zikir fikir üzerinde etkisi var.

neyse kendin inanmadığın hezeyanlara başkasını şahit tutamazsın .
Nasılsın evliya kardesim

Tasavvufu peygamber bilmiyordu Erhan, halifeler de bilmiyordu. Sahabler de taabin de. Senin tasavvufu öğrendiğin gibi islam dünyasının da öğrendiği zamanlar çöküşün başladığı tarihler oldu. İslamın yüzlerce kez uyardığı ve öğütlediği akıl, bilim, üretme gitti ve yerini dünya işlerinden elini eteğini çekip çilehanelerde gün doldurup ömür tüketen, böylelikle benliğinden kurtulup Allah ile bir olacağına inanan şuursuzluk hali geldi.

Ayetleri alet etme bu safsataya bari.

Batiniliğin ne olduğunu, Hasan Sabbah'ı da ben mi anlatayım sana?

Evliyalar konusunda mutabık olsak da tüm evliya bilinenlere de iftira atmayalım Mevlana eşcinsel diye Abdülkadir geylaniyi göz ardı etmek olmaz

yazılanı okumadan cevap veriyorsun.

meryem'i soyuna göre çağıracaksan dahi 'imran kızı' diyemezsin çünkü meryem imran'ın soyundan gelmiyor diyorum.. meryem'i soyuna göre çağıracaksan bu anca yusuf, davud ya da süleyman vesaire ya da onların gen havuzundan isimler olabilir. harun ya da imran dediğin zaman ise kothat'tan ishak'a / ibrahim'e uzanan soyu takip ediyorsun..

demem o ki musa, harun ya da imran'ın, isa'nın annesi meryemle olan akrabalıkları , senin herhangi biriyle olan akrabalığın kadar, yani tamamen başka bir soydan imran. kaldı ki, "ey harun'un kız kardeşi" zaten soya gönderme yapan bir çağırma da değildir, çünkü soysal bi sıfatlamada kardeşlik kavramı kullanılmaz..
Emir sabaha karşı bu postu attık sonra bari bir sabah namazı kılsaydın:(

Evliyalar konusunda mutabık olsak da tüm evliya bilinenlere de iftira atmayalım Mevlana eşcinsel diye Abdülkadir geylaniyi göz ardı etmek olmaz
Tüm evliya bilinenler..
Ben en başından beri Evliya denen rütbenin bir istismar unsuru olduğunu anlatıyorum. Kuran'da kullanılan veli ve evliya tabirleri müslüman dünyasının kabul ettiğinden çok farklı. Tıpkı hadis kelimesi gibi.
Ayrıca Abdulkadir Geylani de bu silsilenin içindedir.

Tüm evliya bilinenler..
Ben en başından beri Evliya denen rütbenin bir istismar unsurunu olduğunu anlatıyorum. Kuran'da kullanılan veli ve evliya tabirleri müslüman dünyasının kabul ettiğinden çok farklı.
Ayrıca Abdulkadir Geylani de bu silsilenin içindedir.
Adam arkasından söylenenden nasıl mesul oluyor ki? Hallacı Mansur ile Abdülkadir geylani bir tutamazsın Sezar’ın hakkı Sezar’a

Said’i nursi bile Mevlana’ya göre daha masum yani göreceli toptan değerlendirme ilmi olamaz en sapık olanı Mevlana tabi domates salatası yedirenler tabii ki övecekler kitapları da elif Şafak da biseksüelmiş ama fetöcü :)

Adam arkasından söylenenden nasıl mesul oluyor ki? Hallacı Mansur ile Abdülkadir geylani bir tutamazsın Sezar’ın hakkı Sezar’a

Said’i nursi bile Mevlana’ya göre daha masum yani göreceli toptan değerlendirme ilmi olamaz en sapık olanı Mevlana tabi domates salatası yedirenler tabii ki övecekler kitapları da elif Şafak da biseksüelmiş ama fetöcü :)
Şirk'in azı çoğu olur mu Enver?

Abdülkadir Geylani hakkında yazılanlar, anlatılanlar ve onun sevilen sözüm ona kerametleri belli. Ona duyulan sevginin ve itaatin kaynağı zaten o saçmalıklar. Ortada Geylani diye bilinen bir sapıklık abidesi var. Bu gerçek Geylani midir, değil midir burası ne kadar önemli olabilir ki? Eğer farklı bir Geylani var ise, biz ondan bahsetmiyoruz, konumuz dahilinde olan da o değil.

En sapık olanı Mevlana diyorsun mesela, evet zira popüler ve mesnevisi, fihi ma fih'i görece daha çok biliniyor.
Ama aynı sapıklığı İbni Arabisi de, Molla Cami'si de, İmam Rabbani'si de gösteriyor.

Şirk'in azı çoğu olur mu Enver?

Abdülkadir Geylani hakkında yazılanlar, anlatılanlar ve onun sevilen sözüm ona kerametleri belli. Ona duyulan sevginin ve itaatin kaynağı zaten o saçmalıklar. Ortada Geylani diye bilinen bir sapıklık abidesi var. Bu gerçek Geylani midir, değil midir burası ne kadar önemli olabilir ki? Eğer farklı bir Geylani var ise, biz ondan bahsetmiyoruz, konumuz dahilinde olan da o değil.

En sapık olanı Mevlana diyorsun mesela, evet zira popüler ve mesnevisi, fihi ma fih'i görece daha çok biliniyor.
Ama aynı sapıklığı İbni Arabisi de, Molla Cami'si de, İmam Rabbani'si de gösteriyor.
Ama muhyiddini arabi filan makul safsatalar söylüyor uçuyorum bir oradayım gibi bir burada Mevlana kendi sapkınlıkları unutulmasın diye kaleme almış :) o değil de adamda ne iştah varmış 40 gün 40 gece Anadolu işgal edilirken elin İranlı adamıyla yiyip sonra da şems tanrıydı de yani hallacı Mansur en azından ben allahım diyordu bu yiyiştiğine diyor :( tövbe estağfurullah şimdi bunlara allah aynı cezayı mı verecek sanıyorsun ;)
Not: Monica bellucci olsa insan 40 gün yemeden içmeden kanter içinde ne bileyim tüyler ürpertici hint seks gurusu gibi ki Horasan’ın güneydoğusu aslında hinttir allah Konya’yı korumuş:(

Sato bir okyanus gibidir, ona dökülen bir iki kadeh şarap hiçbir şey yapmaz
Ama sen Enver, bir bardak su gibisin, bir yudum şarap bile rengini bozar.

namaz nazariyatta yaşayan sizler için evladım , bizim mertebemizdeki evliya için münasib olmaz
Ooo sen de evliya olmuşsun şirk dışında var mı başka günahların yedi kebairden ;)

Evlat mı :( yaşın kaç ki üstat benim koltuk altı kıllarım bile ağarmış eğer ergensen çekeceğin var :) büyüksen hürmetler ederim... yatsıyı da kılalım bilahare :)

Son düzenleme:
Sato bir okyanus gibidir, ona dökülen bir iki kadeh şarap hiçbir şey yapmaz
Ama sen Enver, bir bardak su gibisin, bir yudum şarap bile rengini bozar.

Şarap marap be ayak kanka şeriatçı değil miydi panpa yoksa bu başlık batıni bir islam eleştirisi de beni mi alet ettin :( neyse biz hem müşriklere hem de münafıklara yeteriz allah bize yeter 👍

Geri
Üst Alt