Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Cevap: Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Sorun o değil ki.. Sonuçta Hz. Muhammed'e çok çektiren bir sürü kişi var..Ama böyle bir sure olması hakkında garip geliyor bana..Yani Allah bir kuluna niye bu kadar öfke duysun..Bir marangoz yaptığı masaya kızabilir mi? Çok mu sığ düşünüyorum Adem?:)

Sığ değil tam tersi çok derin düşünmeye çalışıyorsun ama ben senin az felsefe yaptığını düşünüyorum. Şimdi diyeceksin ki derin düşünüyorsun ama az felsefe yapıyorsun bu nasıl olur? diye.. Unutma felsefe olaylara derin değil, geniş bakabilmektir.

Bak bir marangoz masayı yaparken, masaya akıl ve nefiste monte etmiyor. Kendisini geliştirebilme, düşünebilme yetisi vermiyor. Allah insanlara bunları vermiş, onları aydınlatacak kitapta vermiş. Ama o kitabın insanlar tarafından tam manasıyla anlaşılmasına olanak sağlamamış. İnsanlar hiç bir zamanda mutlak akıla sahip olamayacaktır. Bu yüzden Allah'ın neden bunu yaptığını ancak onun aklına ve mantığına sahip olduğumuz zaman düşünebiliriz. Bu da olasılık dışıdır.

Sorun o değil ki.. Sonuçta Hz. Muhammed'e çok çektiren bir sürü kişi var..Ama böyle bir sure olması hakkında garip geliyor bana..Yani Allah bir kuluna niye bu kadar öfke duysun..Bir marangoz yaptığı masaya kızabilir mi? Çok mu sığ düşünüyorum Adem?:)

Hakan marangoz masa konusunda haksızsın. Bir insan ürettiği birşeyi beğenmez ise kızabilir yani, cansız nesnelerden nefret duygusuda vardır alakasız oldu ama.:melek:

ibret olsun diye insanlığa, firavun olsun ebu leheb olsun sadece birer örnek

Afferin sana.. Kandırılmana izin ver.. Harun Yahya'ya devam et.. Evrim teorisi maymundan geldiğimizi söylemez bir kere burası yanlış.. Sadece şunu söyler maymunlarla aynı atadan geldik..

Binlerce ara-geçiş formu vardır zaten ve bulunmaya da devam edilmektedir. Yahu sen ne bekliyorsun yahu yarı timsah yarı at fosili filan mı bekliyorsun? Richard Dawkins'in Harun Yahya'nın numaralarını ve sahteciklerini ortaya çıkardığı konferans vidyolarını internetten bulabilirsin..

https://www.youtube.com/watch?v=0sGxnEmTeaQ Bu videoyu izlemedin galiba.

Umut Fidan @

Bu güne kadar hiç arageçiş formu bulunamamıştır. Bulunsaydı bilim Evrimi başımıza gerçekler diye kakardı emin ol. Ayrıca Harun Yahya'nın kim olduğunu en az senin kadar iyi biliyorum...

Ama gönderdiğim yazıdaki anlatılanların doğruluğunu değiştirmiyor bunlar. Sonuç olarak bugüne kadar BİR TEK arageçiş formu bulunamamıştır...

https://www.youtube.com/watch?v=9pGvNKXln3w

https://www.facebook.com/video/video.php?v=122151217804696&ref=mf Bir de şunu izlerseniz yanlışlarınızı anlarsınız.

Hakan Kur'an değiştirilmiştir diyorsun...

Hayır diyorum Kur'an değiştirilmemiştir...

Bizatihi ALLAH Kur'an-ı Kerimi kendim koruyacağım demiştir yine Kur'an'da...

Ey Muhammed! Senden önce gönderdiğimiz hiçbir peygamber yoktur ki, bir şeyi arzuladığı zaman şeytan onun arzusuna vesvese karıştırmamış olsun. Allah, şeytanın karıştırdığını giderir, sonra Allah kendi âyetlerini (lafız ve mana bakımından) sağlam olarak yerleştirir. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir"

Bak Yukarıdaki Ayeti Kerimenin mealinde böyle yazıyor...

Tabağa şekil veren içindeki boşluktur, insana şekil verecek olan hiçliği bulması, bize kavuşabilme arzusu "ben" duygusundan sıyrılabilmesidir. Hala dolu tarafa bakması, dünyayı hiçe sayıp kendine merkeze endekslemekten başka bişey değildir. Oysa, Mevlana Şemsle aşkından sonra dememişmiydi; "Ne Müslümanım ne Hristiyan ne de Yahudi... Ne mutluki biz kavramını anlayabilene o zaman dünya daha güzel daha anlamlı olur."

...

Anlıyorsunuz ya, büyüklük bizi aşar.:)

Umut Fidan @

Bu güne kadar hiç arageçiş formu bulunamamıştır. Bulunsaydı bilim Evrimi başımıza gerçekler diye kakardı emin ol. Ayrıca Harun Yahya'nın kim olduğunu en az senin kadar iyi biliyorum...

Ama gönderdiğim yazıdaki anlatılanların doğruluğunu değiştirmiyor bunlar. Sonuç olarak bugüne kadar BİR TEK arageçiş formu bulunamamıştır...

https://www.youtube.com/watch?v=9pGvNKXln3w

Videos Posted by Ateizme Cevap: Kur'an-ı Kerimin Türkçesinden İslam Öğrenilmez! [HQ] | Facebook Bir de şunu izlerseniz yanlışlarınızı anlarsınız.

Sen şuan bir ara geçiş formusun.. Bilmem anlatabiliyor muyum? Her canlı evrimin sonucu ve evrimin devam ettirendir.. Ara-geçis formuna binlerce örnek vardır yoktur diye iddia edersen bütün bilim dergilerini en baştan okumanı tavsiye ederim.. Ara-geçiş formu olarak ne bekliyorsunuz onu anlamıyorum ki.. Tek bir uzvun bile evrimleşmesi milyon yıl alıyor. Sanki bir anda evrim geçiriliyormuş sanmanız zaten bu konuda ne kadar bilginiz oldugunu bana gösteriyor.. Yarı balık yarı böcek fln mı bekliyorsunuz ara geçiş formu diye..

Arkadaşım Kur'an-ı Kerimde ALLAH sizi topraktan yarattım diyor...

Sen hala Maymundan geldik diyen bir teoriyi savunuyorsun...

Banane Harun Yahya'dan çok şükür Aklımız yerinde kendi fikirlerimizi öne sürebiliyoruz...

Ayrıca Sinirlensen nolur...

Ateş olsan Cürmüm kadar yer yakarsın...;)

Yahu sinirlendiğim şey anlamak istememen bak büyük yazıyorum anla.. EVRİM TEORİSİ İNSANLARIN MAYMUNDAN GELDİĞİNİ SÖYLEMEZ.. Anladın mı? Evrimi yalanlamak isteyenlerin uydurduğu saçma bir genellemedir bu..

10931.jpg

balık-insan arası geçiş formu :D

Yahu sinirlendiğim şey anlamak istememen bak büyük yazıyorum anla.. EVRİM TEORİSİ İNSANLARIN MAYMUNDAN GELDİĞİNİ SÖYLEMEZ.. Anladın mı? Evrimi yalanlamak isteyenlerin uydurduğu saçma bir genellemedir bu..

siz ne diyorsunuz peki, herşeyin tesadüfenmi meydana geldiğini savunuyosunuz?

siz ne diyorsunuz peki, herşeyin tesadüfenmi meydana geldiğini savunuyosunuz?

Hangi tesadüf.. Hadi tesadüf var diyelim; kardeşim belki o tesadüf dediğimiz şeyi sağlayan Tanrı.. Hani Tanrı'nın gücü herşeye yetiyordu, küçücük bir tesadüfü sağlayamayacak mı? Dostum şartlamışsınız kendinizi.. Okullarımızda Evrim Teorisi anlatılmıyor bile anlatılırsada saçma genellemelerle anlatılıyor.. Evrimi kabul etmek Allahsizlıktır kanısını sağlayan dindarlara lanet olsun..

Evrende herşey atomlardan oluşur. Birleşme oranlarıyla da birbirinden farklılaşır, farklı varlıklar olurlar. Belirli oranları tutturduğunda enerjinin de katılımıyla(yıldırım, güneş vb.) bu iş olur. Yani atmosferde bazı gazlar belli oranlarda bulunuyor. Çok çok çok ufak bir yüzdeyle belli bir bölümde doğru oran yakalanıyor, buraya da elektrik enerjisi etki ederse(örneğin yıldırım düşmesiyle) organizma oluşuyor(Frankestein). Sonra o organizmalar da farkılaşıyor. Sudan çıkıyor, mutasyona uğruyor falan. Benim bildiğim genel anlatımı bu:D Söylenen bu. Basit oldu biraz. Ha, o atmosferi kim yarattı derseniz bunun cevabı yok. Dediğim gibi büyüklük bizi aşar...

Böyle de yüzeysel yaklaşırım işte olaya...

Daha fazla tartışmayacağım bunu sizlerle çünkü bilimsel olarak hiçbir şeyden haberiniz yok yani farklı sikletlerdeyiz.. Sadece diyeceğim şudur sizlere; evrim 2. dünya yuvarlaktır vakasıdır.. Bir gün elbet herkes kabul edecektir evrimi, dünyanın yuvarlak oldugunu kabul etmek zorunda kalan dindar yobazlar gibi. Skolastik düşünceler her zaman yenilgiye mahkumdur..

Dünyanın yuvarlak olmasıyla nasıl aynı kefeye koyabiliyorsun? Uzay mekiklerinin çektikleri resimlerle zaten ispatlanmış bir mevzu bu. Evrime beni inandırabilecek bir kaynak yok.

Yenilgilerini açıkça ifade edemeyen ve sahte evrim teorisini savunmakta ısrar eden Darwinistlerin en önemli ve elbette en etkisiz silahları demagojidir. Richard Dawkins de canlıların tesadüfen meydana gelemeyeceğini açıkça belirttikten sonra, "her şey doğal seleksiyonun becerisidir" açıklamasıyla ünlü Darwinist demagojilere bir yenisini eklemiştir.

Doğal seleksiyon, içinde bulunduğu doğal şartlara uygun olan güçlü canlıların hayatta kalması demektir. Örneğin aslanlar tarafından tehdit edilen bir zebra sürüsünde, daha hızlı koşabilen zebralar hayatta kalacaktır. Ama hızlı koşan zebraların hayatta kalması demek, bu zebraların bir süre sonra bir başka türe dönüşecekleri, örneğin çita haline gelecekleri anlamına gelmez. Doğal seleksiyon sadece bir canlı türü içindeki sakat, zayıf ya da çevre şartlarına uymayan bireyleri ayıklar. Yeni canlı türleri, yeni genetik bilgi ya da yeni organlar yaratamaz.

İngiliz paleontolog evrimci Colin Patterson, bu gerçeği şu itiraf ile dile getirmiştir:

Hiç kimse doğal seleksiyon mekanizmalarıyla yeni bir tür üretememiştir. Hiç kimse böyle bir şeyin yakınına bile yaklaşamamıştır. Bugün neo-Darwinizmin en çok tartışılan konusu da budur. (1)

Bu önemli gerçeğin yanı sıra Darwinistlerin, özellikle de Dawkins'in doğal seleksiyon ile ilgili açıklamalarında ihmal ettiği veya düşünmek istemediği bir gerçek vardır. Bir kaplan, sürüdeki en zayıf geyiği seçerken muazzam bir akıl kullanır. Oradaki zayıf ve güçsüz hayvanı "özel olarak" seçer. Şuursuzca sürünün başına doğru yönelmez, en sonda kalan, en çaresiz olana yönelir. Yani açıkça bilinç kullanır. Richard Dawkins'in burada kaplanı yönlendiren bilincin ne olduğunu açıklaması gerekmektedir. Kaplana en akılcı seçimi yaptıran aklın ve şuurun nereden geldiğini izah etmelidir. Burada doğal seleksiyon gibi sahte mekanizmalar değil, açıkça detaylı değerlendirilmiş ve tek doğru sonuca götüren bilinçli bir tercih vardır. Şu durumda Dawkins'in şu soruya cevap vermesi gerekmektedir: Canlıya şuurlu, akılcı, bilinçli ve en doğru seçimi yaptıran kimdir?

Dawkins'in evrimle yanıt vermeye çalışacağı ve dolayısıyla kesin olarak cevapsız kalacağı bu sorunun tek cevabı vardır: Bu bilinci canlıya Allah verir. Burada hedef alınan canlı, kaplanın ona yaklaşacak en doğru anı seçmesi, ona en zayıf düştüğü anda saldırması ve onu oldukça kısa bir sürede etkisiz hale getirecek muhteşem bir yetenek kullanması gibi unsurların her biri, müthiş bir bilinç gerektirir ve tümü Allah'ın ilhamıyladır.

Doğal seleksiyon denen hayali sisteme bir güç atfederek onu bilinçli bir mekanizma haline getirmeye çalışan bir zihin, oldukça kör bir zihindir. Bir gen, bir organ veya bir canlı hayatta kaldığı için o canlı hiçbir zaman evrimleşmeyecektir. Hayatta kalan geyikler hiçbir zaman hayatta kaldıkları için daha güçlü canlılara örneğin kaplanlara dönüşmeyeceklerdir. Doğal seleksiyon denen hayali mekanizma, bir kolu kanada dönüştürmemiş, yüzgeçleri ayak yapmamıştır. Hiçbir zaman bir canlıyı bir başka canlıya, hatta tek bir geni başka bir gene dönüştürme gibi hayali yetenekleri yoktur.

(1) Colin Patterson, "Cladistics", Brian Leek ile Röportaj, Peter Franz, 4 Mart 1982, BBC

Bu röportaj da mı Harun Yahya'yla yapılmış? :rolleyes:

Sen şuan bir ara geçiş formusun.. Bilmem anlatabiliyor muyum? Her canlı evrimin sonucu ve evrimin devam ettirendir.. Ara-geçis formuna binlerce örnek vardır yoktur diye iddia edersen bütün bilim dergilerini en baştan okumanı tavsiye ederim.. Ara-geçiş formu olarak ne bekliyorsunuz onu anlamıyorum ki.. Tek bir uzvun bile evrimleşmesi milyon yıl alıyor. Sanki bir anda evrim geçiriliyormuş sanmanız zaten bu konuda ne kadar bilginiz oldugunu bana gösteriyor.. Yarı balık yarı böcek fln mı bekliyorsunuz ara geçiş formu diye..

Hangi tesadüf.. Hadi tesadüf var diyelim; kardeşim belki o tesadüf dediğimiz şeyi sağlayan Tanrı.. Hani Tanrı'nın gücü herşeye yetiyordu, küçücük bir tesadüfü sağlayamayacak mı? Dostum şartlamışsınız kendinizi.. Okullarımızda Evrim Teorisi anlatılmıyor bile anlatılırsada saçma genellemelerle anlatılıyor.. Evrimi kabul etmek Allahsizlıktır kanısını sağlayan dindarlara lanet olsun..

Gerçekten ciddi ciddi soruyorum sen nediyorsun arkadaşım ? :eek::confused:

Bence Umut şunu diyor, yanlışsam düzelt:D

"Bir de Kur'an da neden bu şekilde anlatılmamış o zaman deniyor. Öyle anlatılsa o dönem insanlarından hangisi anlayabilir ki? Evrim, yok ara geçiş yok atom, enerji..."

Evrimin birtürlü açıklamayadığı birşey var oda nedir biliyormusun Umut kardeş;duygu ve his.Mesela atıyorum annelik duygusu,insanlarda olduğu gibi hayvanlardada annelik duygusu vardır.Mesela bir aslan aç kaldığında neden kendi yavrusunu yemiyor? yada neden başka hayvanların yavrusunu yiyorda kendi yavrusunu yemiyor?bu annelik duygusu nerden geliyor?.Yada şöyele bir örnek daha veriğim ,bir aslan yakaladığı avını boğarak öldürüyor,neden?neden boğrak öldürüyor?direk parçalasa ya,yoksa hayvan acı çekmesin diyemi boğarak öldürüyor?eğer öleyse bu düşünce nerden geliyor?

Bana bunların cevabını verebilirmisin???????????????????*

Geri
Üst Alt