Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Cevap: Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Bir soru daha, elimizde ayna varken ışık hızına ulaşsak, aynada ne görürüz :D

Elektronların hareketinin belli bir düzeni yokken, gazların da düzeni bir şekilde hareket etmesini beklemek doğru mudur?

Moleküler boyuttaki bir taneciğin zara etki etme ihtimali vardır fakat bu zarı milyon tane nano mm kadar bile etkilemez. Fakat farklı gazlar kullanılırsa yoğunluk farkı ortaya çıkar.

Aslında paralel evren olayı farklı farklı insanlar hayatlar şeklinde falan değil. Sadece zaman bazında. Dünya üzerinde aynı anda pek çok zamanın yaşandığı üzerine.

Şöyle düşün zaman yok. Takvim, saat bunlar hep bizim uydurduğumuz şeyler. Güneşin doğup batması ise sadece bir döngü. Bu durumda zaman yoksa yaptığın her hareketin sonsuza kadar sürmesi gerekir. Yani örneğin kolunu çekmeceye uzatmanı mili saliselere bölsek her biri sonsuza kadar devam eder. Anlatamadım tabii:D

Ahmet, harbiden böyle bir şeyin olabileceğine inanıyor musun :D

Moleküler boyuttaki bir taneciğin zara etki etme ihtimali vardır fakat bu zarı milyon tane nano mm kadar bile etkilemez. Fakat farklı gazlar kullanılırsa yoğunluk farkı ortaya çıkar.

1 metreküp gaz içinde ne kadar molekül vardır ? Tüm toplamı etki etmez mi ? Ayrıca her şey sabitken, küçük bir etki bile sonucu değiştirmez mi (:

1 metreküp gaz içinde ne kadar molekül vardır ? Tüm toplamı etki etmez mi ? Ayrıca her şey sabitken, küçük bir etki bile sonucu değiştirmez mi (:

Hangi gaz olduğuna göre değişir. Ayrıca her molekül zara etki etmicek ve şöyle bir şey de var gazlar en garip fiziksel hallerden biridir ve her fiziksel halde oldugu gibi homojen yayılım vardır molekuller arasında. Sen izole ortamı yarat da gazı boşver gaz senin sürekli düşeş atmanı engellemez.

Işık hızına ulaşırsan zaten ışık olmuşsundur. E=mc2 bunu söyler.

Einstein'ın karısına sorduğu soru ve kendi sorusuna cevabı E=mc2(: Enerji olmak var olmamak mı demektir? yani her taneciğinle hareket ederken, yok musundur ? Ve ışık hızından tekrar yavaşlarken ne olursun ? elekratom külü mü ?

Düşüncesi güzel yahu:D

Peki neden yaşlanıyoruz diye bir soru gelebilir, buna da fiziksel yıpranma olarak kılıf buluyoruz:D

Bağışıklık sisteminin çökmesinden dolayı, hücre çekirdeği hedeflenen organlarda spesifik etkiler yaptığı için yaşlanırızzz Bıdıda bıdıı...Bla bla bla demeyeceğim sen kızıyosun :D:D

Hangi gaz olduğuna göre değişir. Ayrıca her molekül zara etki etmicek ve şöyle bir şey de var gazlar en garip fiziksel hallerden biridir ve her fiziksel halde oldugu gibi homojen yayılım vardır molekuller arasında. Sen izole ortamı yarat da gazı boşver gaz senin sürekli düşeş atmanı engellemez.

Sayısalcısın galiba (: Mutlak var mıdır sorusuna getirmeye çalışıyorum ısrarla (:

Ben soruyorum, gelmez mi ? (:

Bana eğer her zar atılmasında benzer ortam oluşturulursa sürekli aynı zar gelir gibi geliyor, ama emin değilim :)

Uçsuz bucaksız Kozmozda kaplıdığımız alan belkide okyanusta bir damla. Mikro alemiylede, makro alemiylede :)

Ben başka canlıların olduğuna inanmıyorum.

En yüksek hız ışık hızıdır değil mi?. Bu ışık hıza kimse erişemez. Işık hızına erişemesin, çok büyük bir hızla gelsin bu inandığımız, var olduğuna inandığımız canlılar dünyaya. İnsan vücuduunn, bünyesinin kaldıramayacağı bir hızla. Saniyede 250 Bin KM ile gitsin. Dünyanın çevresini 3 saniyede dönsün. Böyle bir hıza sahip olan ileri uygarlık nereden gelecek? bizden uzaktan bir yerden gelecek. En yakın Alfocenter. Işığı bize 4.5 Yılda geliyor. 4,5 yılda ışık hızıyla geliyor. Bu adamların gelmesi için en aşağı bir 40 sene falan gelmesi lazım. 40 sene gelecek, bize merhaba nasılınız iyi misiniz diyecek ve sonra tekrar dönecek.(Ufolar için söylüyorum) Mesela ileri bir uygarlık içinde söylebilirim; Başka yaşayan canlıların olduğuna inanmıyorum. Bunun için kanıt olmadığı gibi, mantıki açıklamalarıda çok, olmadıklar yönünden :)

Bir yerde okumuştum, ışık hızından daha ziyade boyut değiştirme şeklinde bir yolculuk. Bilim ve Teknik'te idi sanırsam mesala bu kara delikler olduğu gibi ak deliklerde varmış. Bu ak deliklerde kendisine doğru gelen her cismi dışarı fırlatıyorlarmış. İşte matematiksel olarak kara delik ve ak delik yanyana idi herhalde olabilirmiş bunların arasında da kurt yolu mu ne varmış, işte oraya girersek çok hızlı yolculuk yapabilirmişiz, yani boyut değiştirme gibi. Ölme eşeğim ölme gibi oldu tabi :asd::asd: Onla ilgili teori vardı yanlış hatırlamıyorsam bir maddeyi ışık hızına yaklaştırdıkça kütlesi mi ne sonsuzlaşıyormuş o yüzden sonsuz enerji mi ne gerekliymiş o yüzden hiç bir madde ışık hızına çıkartılamazmış, çıkartılsa da molekül oluruz herhalde bizi tekrar toparlayamazlar :) Olsun ben gene de inanıyorum bir şekilde boyut değiştirme, manyetik alan yaratma vs. vs. ile çok uzak yerlere yolculuk yapılacağına daha doğrusu inanmak istiyorum :)

Aslında paralel evren olayı farklı farklı insanlar hayatlar şeklinde falan değil. Sadece zaman bazında. Dünya üzerinde aynı anda pek çok zamanın yaşandığı üzerine.

Şöyle düşün zaman yok. Takvim, saat bunlar hep bizim uydurduğumuz şeyler. Güneşin doğup batması ise sadece bir döngü. Bu durumda zaman yoksa yaptığın her hareketin sonsuza kadar sürmesi gerekir. Yani örneğin kolunu çekmeceye uzatmanı mili saliselere bölsek her biri sonsuza kadar devam eder. Anlatamadım tabii:D

Ya onu biliyorum, koşucu örneği de veriyorlardı işte sürekli bölüyorsun ve sonsuza kadar gidiyor fakat koşucu hareket ediyor gibi bir çelişki de var diyorlardı. Dediğini düşünürsek ilginç olur ya birisi kılıcını kaldırdı ortaçağda olay bu evrende fakat zaman anlamında onlarla bir birliktelik kuramıyoruz gibi . Mantık da var herhalde işin içinde bilim olduğu kadar.

Bağışıklık sisteminin çökmesinden dolayı, hücre çekirdeği hedeflenen organlarda spesifik etkiler yaptığı için yaşlanırızzz Bıdıda bıdıı...Bla bla bla demeyeceğim sen kızıyosun :D:D

Hahahahehjakdedba:D:D

Ama o elemana iyi takmıştım harbi:D Sonra gelip benim kutuya yazmış "Ahmet Bey benimle özel bir sorunun mu var" diye:)

Einstein'ın karısına sorduğu soru ve kendi sorusuna cevabı E=mc2(: Enerji olmak var olmamak mı demektir? yani her taneciğinle hareket ederken, yok musundur ? Ve ışık hızından tekrar yavaşlarken ne olursun ? elekratom külü mü ?

Sana şöyle bir şey söyliyeyim. Işık hızına ulaşmak mümkün olmadığı gibi geri dönüşte mümkün değildir çünkü o bir enerji değişimi için barajdır.

Sana şöyle bir şey söyliyeyim. Işık hızına ulaşmak mümkün olmadığı gibi geri dönüşte mümkün değildir çünkü o bir enerji değişimi için barajdır.

Bu boyutlar arası geçiş gibi bir şekilde çok uzak yerlere kısa zamanda gitmek mümkün değil mi ?

Ya onu biliyorum, koşucu örneği de veriyorlardı işte sürekli bölüyorsun ve sonsuza kadar gidiyor fakat koşucu hareket ediyor gibi bir çelişki de var diyorlardı. Dediğini düşünürsek ilginç olur ya birisi kılıcını kaldırdı ortaçağda olay bu evrende fakat zaman anlamında onlarla bir birliktelik kuramıyoruz gibi . Mantık da var herhalde işin içinde bilim olduğu kadar.

Adamın kolu hala havada yani söylediğin gibi:) Bir de ses olayı var. Ama o tamamen enerjiyle alakalı. Kaybolmuyormuş ses dalgaları, belki ilerde teknoloji çok ilerlediğinde bir zamanlar roma sarayında neler konuşulmuş duyabiliriz.

Geri
Üst Alt