Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Cevap: Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Bu forumda buna müsade edilmeli mi? Gencecik 16sında 17sinde bir arkadaş için müsade edilmeli. 32 yazmış yaa neyse, ciddiye alınmak için belki bende o tarz bir yönteme başvurabilirdim belki.

Dini bilip bilmemek konusu gerçekten ilginç, çünkü islam geldiğinden beri Allah ın adaletinin en adaletli olduğu bilinir inananlar tarafından. Dindardım diyorsan dini biliyorsan seninde bilmen gerekir. Bu adalet öyle bir adalettir ki, ne zerre kadar fazla, ne de zerre kadar eksiktir. Bu yüzden öyle kestirip atamazsın sen cehennemlik, sen cennetliksin diye. Bence bir kaç akıl hocasına danış. Önce ilmen öğren dini. Dini en büyük ilahiyat profesörleri bile tam olarak bilmezken senin sizden iyi biliyorum demen bile dini ne kadar yanlış bildiğinin baş göstergesidir.

Ne demek buna musade edilmeli mi?

Gercekleri yazmam dokundu sanirim.

Sizler korpecik beyinleri ucan peygamberle,seytan taslayan yildizlarla,cehennem iskenceleriyle,cennet zevki sefasiyla,balik karninda yasayan peygamberle,insan carpan yildirimlarla,el ayak kesilmesiyle.... gibi hurafelerle sulandirirken sorun olmuyor ama.

Tuğberk Apaydın' Alıntı:
bilimin göreceli oldugunu varsaymak çok mu zor teoriyse gerçekliği kanıtlanmıştır gibi cümleler dönüyo,ışık hızına ulaşan madde enerjiye dönüşür diyor einstein efendi,hani enerji yoktan var edilemezdi? fizik matematikte zaten sürekli varsayımlar üstüne kurulan bişeydir,eğitim hayatım boyunca ne sorduysam öyle kabul ediliyo cevabını aldım ben öğretmenlerden profesörlerden..gerçi fiziğin de komple yalan oldugunu düşünüyorum,bi yerde okumuştum yıllar önce bi bilimadamı protonların ve nötronlarında hareket ettiğini ortaya çıkarmış sonra ortadan kaybolmuş gibi bi komplo teorisi vardı

Bilgin yanlis. Einstein bir madde isik hizina ulasirsa enerji olur demiyor isik enerjisine dogru bir degisime girer diyor. Modern fizik icin tum maddeler enerjiden olusmaktadir ve bu enerji cesitli formlara donusebilir.

Umarim yazdiklarim editlenmez.

Bakin kurandan bazi bilimsel ayetler:

Yildizlarin gorevi neymis bakalim,

Andolsun biz, en yakın göğü kandillerle donattık. Onları şeytanlara atılan taşlar yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık. Mulk-5

Peki kurana gore yildirimin gorevi nedir? Insan carpar,insan...

"Rablerinin emrine karşı geldiler. Bu yüzden, bakıp dururlarken onları yıldırım çarpıverdi." Zariyat 44. ayet

Bir zamanlar: Ey Musa! Biz Allah’ı açıkça görmedikçe asla sana inanmayız, demiştiniz de bakıp durur olduğunuz halde hemen sizi yıldırım çarpmıştı. Bakara 55. ayet

Belki Rabbim bana, senin bağından daha iyisini verir; senin bağına ise gökten yıldırımlar gönderir de bağ kupkuru bir toprak haline gelir. Kehf 40. ayet

Bilmez misiniz ki, Allah bulutları sürer, sonra onları bir araya getirir; üstüste yığar, sen de onların arasından yağmur yağdığını görürsün. Gökten içinde dolu bulunan dağlar gibi bulutlar indirir, Artık onu dilediğine isabet ettirir; dilediğinden de onu uzak tutar. Bu bulutların şimşeğinin parıltısı nerdeyse gözleri alır! Nur 43. ayet

Gök gürültüsü Allah’ı hamd ile tesbih eder. Melekler de O’nun heybetinden dolayı tesbih ederler. Onlar, Allah hakkında mücâdele edip dururken O, yıldırımlar gönderip onlarla dilediğini çarpar. Ve O, azabı pek şiddetli olandır.

Rad 13.

Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Bakara-178

Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı. Nisa-89

Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. Ahzab-50

Ustteki ayette muhammet ne var ne yok tum disileri kendine helal kilmis,ama vardir bir hikmet...

Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın.2 Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur. Nisa-3

Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. Tevbe-5

Onlarla savaşın ki, Allah onlara sizin ellerinizle azap etsin, onları rezil etsin, onlara karşı size yardım etsin, mü'min topluluğun gönüllerini ferahlatsın ve onların kalplerindeki öfkeyi gidersin. Allah dilediğinin tövbesini kabul eder. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. Tevbe-14-15

Yaptıklarına bir karşılık ve Allah'tan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. Maide-38

Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez. Maide-51

Zina eden kadın ve zina eden erkeğin her birine yüzer değnek (celde) vurun. Eğer Allah'a ve ahiret gününe iman ediyorsanız, onlara Allah'ın dini(ni uygulama) konusunda sizi bir acıma tutmasın; onlara uygulanan cezaya mü'minlerden bir grup da şahit bulunsun. Nur-2

Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah'ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam'ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın. Tevbe-29

Ey iman edenler! Ne oldunuz ki, size "Allah yolunda sefere çıkın" denilince, yere çakılıp kaldınız.Yoksa ahiretten vazgeçip dünya hayatını mı seçtiniz? Oysa ahirete göre dünya hayatının yararı, pek az bir şeydir.

Eğer Allah yolunda sefere çıkmazsanız, sizi elem dolu bir azap ile cezalandırır ve yerinize sizden başka bir toplum getirir. Siz ise ona hiçbir zarar veremezsiniz. Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir. Tevbe-38-39

Biz, onlara, iri gözlü güzel hurileri eş olarak vermişizdir. Tur-20

Onlarda huyları güzel, yüzleri güzel dilberler vardır. Rahman-70.

Yanlarında bakışlarını yalnızca kendilerine çevirmiş iri gözlü eşler vardır. Sanki onlar (beyazlıklarıyla), saklanmış (gün yüzü görmemiş) yumurtalardır. Saffat-48-49

Gerçek şu ki, muttakiler için 'bir kurtuluş ve mutluluk' vardır.

Nice bahçeler ve üzüm bağları.

Göğüsleri henüz tomurcuklanmış yaşıt kızlar.

Dopdolu kadehler. Nebe-31-34

Ey iman edenler (rastgele) Peygamberin evlerine girmeyin, (Bir başka iş için girmişseniz ille de) yemek vaktini beklemeyin. (Ama yemeğe) çağrıldığınız zaman girin, yemeği yiyince dağılın ve (uzun) söze dalmayın. Gerçekten bu, peygambere eziyet vermekte ve o da sizden utanmaktadır; oysa Allah, hak (kı açıklamak)tan utanmaz. Onlardan (peygamberin eşlerinden) bir şey isteyeceğiniz zaman, perde arkasından isteyin. Bu, sizin kalpleriniz için de, onların kalpleri için de daha temizdir. Allah'ın Resûlü’ne eziyet vermeniz ve ondan sonra eşlerini nikahlamanız size ebedi olarak (helal) olmaz. Çünkü böyle yapmanız, Allah Katında çok büyük (bir günah)tır. ahzab-53

Hani sen, Allah'ın kendisine nimet verdiği ve senin de kendisine nimet verdiğin kişiye: "Eşini yanında tut ve Allah'tan sakın" diyordun; insanlardan çekinerek Allah'ın açığa vuracağı şeyi kendi nefsinde saklı tutuyordun; oysa Allah, Kendisi'nden çekinmene çok daha layıktı. Artık Zeyd, ondan ilişkisini kesince, Biz onu seninle evlendirdik; ki böylelikle evlatlıklarının kendilerinden ilişkilerini kestikleri (kadınları boşadıkları) zaman, onlarla evlenme konusunda mü'minler üzerine bir güçlük olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir. ahzab-37

Ustteki ayette muhammet evlatliginin karisini aliyor...

Bunlar gibi nice ayetler var,merak eden acar okur.Simdi bu ayetlerin yuce bir makamdan geldigine inananlar sakin ola bilimden,ahlaktan,kutsalliktan,iyilikten,baristan,insan haklarindan,medeniyetten bahsetmesin.

Emre Türk sen misyoner misin?

Bilim-Din ilişkisi ile ilgili konuşman gerekirken sen çıkıp insanların kutsal değerlerine bok atıyorsun. Topiğin amacına uygun mesajlar at.

Emre Türk sen misyoner misin?

Bilim-Din ilişkisi ile ilgili konuşman gerekirken sen çıkıp insanların kutsal değerlerine bok atıyorsun. Topiğin amacına uygun mesajlar at.

Misyoner nedir,once onu ogrenin;ben inancsiz biriyim.

Kutsal degerlere bok atmiyorum;kurandan ayetler yazdim arkadasim ben,o kadar.

Misyoner nedir,once onu ogrenin;ben inancsiz biriyim.

Kutsal degerlere bok atmiyorum;kurandan ayetler yazdim arkadasim ben,o kadar.

Sen de insanları ateistliğe yönlendiriyorsun, fikirlerini çelmeye çalışıyorsun. Hiçbir farkın yok misyonerlerden.

Bu topiği "Tanrı var mı yok mu" topiğine çeviren, insanların kutsal değerlerine bok atan sensin.

4. sayfaya kadar gayet güzel bilim-din ilişkisi tartışılmış, ancak sen çıkıp tüm topiğin içine etmişsin.

Sen de insanları ateistliğe yönlendiriyorsun, fikirlerini çelmeye çalışıyorsun. Hiçbir farkın yok misyonerlerden.

Bu topiği "Tanrı var mı yok mu" topiğine çeviren, insanların kutsal değerlerine bok atan sensin.

4. sayfaya kadar gayet güzel bilim-din ilişkisi tartışılmış, ancak sen çıkıp tüm topiğin içine etmişsin.

Siz kurana inanan birisiniz sanirim.Ben kuran ayetleri yazdim o kadar.

Dun de demistim;kurandan ayetler yazsam tepki alirim diye,ahan da aldim.

Bilim ve din bir arada dusunulemez,bunu da bir kac ayetle aciklamaya calistim.

Ateistligi de ozendirmiyorum,banane;ama dinle bilimi ayni kefeye koyarsaniz boyle cevaplari da alirsiniz.Yildizlar dininize gore seytan taslama usleridir;peki buna cidden inaniyormusunuz?Ya da yildirimlarin insan carpmasina?

Arkadasim bahsettigim ayetlere nasil inanayim;asil ben bunlari bilip de hala nasil inaniliyor ona sasiyorum.

din bilime köstek olur dedin ispat edin dedik ettik 1400 yıl önce indirilmiş ayetleri inkar etmeye başladın ve sallamasyon diyerek kendini komik duruma soktun daha sonra yetmedi misyonerlik faaliyetlerine başladın şimdi tekrar filmi başa sardın

Ben yaraticiya veya bizlerden daha buyuk dengeleyici ve kuvvetli bir guce inanirim, ama dine inanmam. Boyle bir adamim. Din bana faullu geliyor nedense

din bilime köstek olur dedin ispat edin dedik ettik 1400 yıl önce indirilmiş ayetleri inkar etmeye başladın ve sallamasyon diyerek kendini komik duruma soktun daha sonra yetmedi misyonerlik faaliyetlerine başladın şimdi tekrar filmi başa sardın

Siz bir sey anlamiyorsaniz,ne desem bos.Siz devam edin hy sacmaliklariyla avunmaya.

Siz bir sey anlamiyorsaniz,ne desem bos.Siz devam edin hy sacmaliklariyla avunmaya.

lan yeter malmısın sen nesin hala harun yahya diyosun ya lan gerzek kuran ayetleri her yerde aynıdır harun yahya yazmamıstır o ayetleri bizzat Alalhın kelamıdır

Kuranda bir cok ayette muhammetin cinsel hayati ve esleriyle iliskisi duzenlenmistir.Sakin ola hiddetlenmeyin,bu dediklerim iftira degil,bizzat kuran ayetleridir.

E simdi sizlere soruyorum;koskoca allahin isi yok da tum insanlara gonderdigi iddia edilen kitabinda bunlara yer versin? Banane muhammedin ozel hayatindan;nedir bu ayetlerdeki evrensellik,nedir almamiz gereken dersler?

Bunlara cevap verin,ben de aydinlanayim.

Geri
Üst Alt