Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Cevap: Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Siz kurana inanan birisiniz sanirim.Ben kuran ayetleri yazdim o kadar.

Dun de demistim;kurandan ayetler yazsam tepki alirim diye,ahan da aldim.

Bilim ve din bir arada dusunulemez,bunu da bir kac ayetle aciklamaya calistim.

Ateistligi de ozendirmiyorum,banane;ama dinle bilimi ayni kefeye koyarsaniz boyle cevaplari da alirsiniz.Yildizlar dininize gore seytan taslama usleridir;peki buna cidden inaniyormusunuz?Ya da yildirimlarin insan carpmasina?

Sığ düşünce yapınla ayetleri yorumlarsan olacağı bu. Açıkçası ne yazdığın, ayetlerle ilgili ne düşündüğün umrumda değil, hatta ayetlerden örnek verdiğin mesajın yarısını okudum. Ki yarısına kadar okumam yetti senin düşünce yapını çözmem için.

Verdiğin ayetlerdeki mesajları, ayetlerin içeriğini çarpıtmak isteyen senin gibi şahıslar için çeşitli sitelerde cevaplar var. Araştırıp, o yazdığın ayetlerin ne demek istediğini, ayetlerin açıklamasını okuyabilirsin.

Seninle burada Tanrı var mı yok mu diye tartışacak değilim. Ve bu forumda bunun tartışılmasına da sıcak bakmıyorum. Herkesin inancı kendine.

Peki adamım o zaman şöyle yapak.

Daha iyisini yazabilirsin sen.Yazıp buraya yapıştırsana.İstediğin vakit yapıştırabilirsin.

Arkadasim kurani oku,inancaksan yine de inan ama oku lutfen,korkmadan,dusunerek,elestirerek oku.

Kurani kutsal yapan biraz da anlasilmamasi,turkce okuyun sunu,o zaman cogu sey anlasilacaktir.

Arkadasim kurani oku,inancaksan yine de inan ama oku lutfen,korkmadan,dusunerek,elestirerek oku.

Kurani kutsal yapan biraz da anlasilmamasi,turkce okuyun sunu,o zaman cogu sey anlasilacaktir.

Benim dediğimle ne alakası var.Sana diyorum ki,madem bu kitapı adamın tekinin yaptığını düşünüyorsun,o zaman sende yaz.Yaz ve buraya yapıştır.Rica ediyorum.

ya yeter suna cevap vermeyin iyice prim veriyosunuz adam amacına ulaşıyor, inançsız olduguna bişey dediğimz yok saygı duyarızda çok saçmalıyosun sen arkadaşım herşeyi inkar ediyosun

lan yeter malmısın sen nesin hala harun yahya diyosun ya lan gerzek kuran ayetleri her yerde aynıdır harun yahya yazmamıstır o ayetleri bizzat Alalhın kelamıdır

Tipik bir inanclisin,hakaretler falan,afferin.

Dedigimi anlamiyorsun;tabi ki kuran ayetleri her yerde ayni ama hy denen sarlatan o ayetleri bilimselmis gibi gosteriyor,bunu yaparken de sacmalamanin doruguna cikiyor.

Ben de bazi kuran ayetlerini yazdim,ne dusunuyorsun onlar hakkinda?

Kur'an'ı Türkçe okuyarak %100 anlayamazsın. Ayetlerde neleri kastettiğini anlamak için bir sürü bilim dalı kuruldu zaten.

Tipik bir inanclisin,hakaretler falan,afferin.

Dedigimi anlamiyorsun;tabi ki kuran ayetleri her yerde ayni ama hy denen sarlatan o ayetleri bilimselmis gibi gosteriyor,bunu yaparken de sacmalamanin doruguna cikiyor.

Ben de bazi kuran ayetlerini yazdim,ne dusunuyorsun onlar hakkinda?

bilimsel değilmi o ayetler, iyi oku hepsini , sen inanmak istemediğin için işine gelmiyor , herşeyi yaratan Allah sonuçta bilimide insanlığıda kainatıda herşeyi O bilir! ve kitabındada bunlardan bahsetmiş

Kuranda bir cok ayette muhammetin cinsel hayati ve esleriyle iliskisi duzenlenmistir.Sakin ola hiddetlenmeyin,bu dediklerim iftira degil,bizzat kuran ayetleridir.

E simdi sizlere soruyorum;koskoca allahin isi yok da tum insanlara gonderdigi iddia edilen kitabinda bunlara yer versin? Banane muhammedin ozel hayatindan;nedir bu ayetlerdeki evrensellik,nedir almamiz gereken dersler?

Bunlara cevap verin,ben de aydinlanayim.

Sen ondan ders al, feyz al diye tabii ki. Senin yaşamını düzenleyen, sana yaşamında yol gösteren, bu dünyadan göçtüğünde neye göre nasıl yargılanacağını anlatan bir kitap Kuranı Kerim.

Bunu idrak edemeyen biriyle polemiğe girdiğim için kendimden utanıyorum. :o

Sığ düşünce yapınla ayetleri yorumlarsan olacağı bu. Açıkçası ne yazdığın, ayetlerle ilgili ne düşündüğün umrumda değil, hatta ayetlerden örnek verdiğin mesajın yarısını okudum. Ki yarısına kadar okumam yetti senin düşünce yapını çözmem için.

Verdiğin ayetlerdeki mesajları, ayetlerin içeriğini çarpıtmak isteyen senin gibi şahıslar için çeşitli sitelerde cevaplar var. Araştırıp, o yazdığın ayetlerin ne demek istediğini, ayetlerin açıklamasını okuyabilirsin.

Seninle burada Tanrı var mı yok mu diye tartışacak değilim. Ve bu forumda bunun tartışılmasına da sıcak bakmıyorum. Herkesin inancı kendine.

Tamam arkadasim,hepsine tamam da;sunu tekrar belirtmek isterim,ben sadece kuran ayetleri yazdim;bunlar benim degil,sizin inanciniza gore allah kelami.

Kuranda bir cok ayette muhammetin cinsel hayati ve esleriyle iliskisi duzenlenmistir.Sakin ola hiddetlenmeyin,bu dediklerim iftira degil,bizzat kuran ayetleridir.

E simdi sizlere soruyorum;koskoca allahin isi yok da tum insanlara gonderdigi iddia edilen kitabinda bunlara yer versin? Banane muhammedin ozel hayatindan;nedir bu ayetlerdeki evrensellik,nedir almamiz gereken dersler?

Bunlara cevap verin,ben de aydinlanayim.

tipik ateist.

Hz.Muhammed'in (sav) hayati Hadislerde yazar, Kuranda degil.

Gerci fnerlisin normaldir *kuch* mal * kuch*

Benim dediğimle ne alakası var.Sana diyorum ki,madem bu kitapı adamın tekinin yaptığını düşünüyorsun,o zaman sende yaz.Yaz ve buraya yapıştır.Rica ediyorum.

Sulandirma be arkadasim.

Kuranda belli basli konular vardir:

muhammetin esleriyle iliskilerinin duzenlendigi,bunlara cozum bulundugu ayetler

savaslar,yagmalamalar,katliamlar,ganimetler

tevrattan bir takim esinlenmeler

allahin kendi kendini ovmesi

allahin ve muhammedin tehditleri

tipik ateist.

Ateistim ve Galatasaraylıyım koçum nolmuş? Saçmasapan saptırmayın. Bazı şeyleri çekemiyorsanız tartışmayın açmayın konuyu. Hayatında Kuran okumayanlar müslümanım der savunur, hepsini okumuş ateistlere laf atar.

Kur'an'ı Türkçe okuyarak %100 anlayamazsın. Ayetlerde neleri kastettiğini anlamak için bir sürü bilim dalı kuruldu zaten.

Buna cidden inaniyorsan,cehennemde benim yanimdasin, haberin olsun.

Cunku kuran ayetlerini inkar etmis oluyorsun;kuranin bir cok ayetinde kuranin apacik oldugu ve ozellikle herkesce anlasilmasi icin boyle yapildigi yazilidir.

Bahsettiginiz bilim(!) dallari da allahin dediklerine pek itibar etmeyenlerce varedilmistir.

Sulandirma be arkadasim.

Kuranda belli basli konular vardir:

muhammetin esleriyle iliskilerinin duzenlendigi,bunlara cozum bulundugu ayetler

savaslar,yagmalamalar,katliamlar,ganimetler

tevrattan bir takim esinlenmeler

allahin kendi kendini ovmesi

allahin ve muhammedin tehditleri

Ne sulandırıcam ya.Yazmaya kalksan saçma birşeyler çıkacağını sende biliyorsun.Yaz diyorum çünkü saçmaladığını görürsen belki bişeyler olabilir pis gomünüst.

bilimsel değilmi o ayetler, iyi oku hepsini , sen inanmak istemediğin için işine gelmiyor , herşeyi yaratan Allah sonuçta bilimide insanlığıda kainatıda herşeyi O bilir! ve kitabındada bunlardan bahsetmiş

Yildizlarin gorevi seytan taslamaktir diyor kuran;ne diyorsun?

Sen ondan ders al, feyz al diye tabii ki. Senin yaşamını düzenleyen, sana yaşamında yol gösteren, bu dünyadan göçtüğünde neye göre nasıl yargılanacağını anlatan bir kitap Kuranı Kerim.

Bunu idrak edemeyen biriyle polemiğe girdiğim için kendimden utanıyorum. :o

Bence utanmaktan ziyade cevap verecek sey bulamiyorsunuz.

Ateistim ve Galatasaraylıyım koçum nolmuş? Saçmasapan saptırmayın. Bazı şeyleri çekemiyorsanız tartışmayın açmayın konuyu. Hayatında Kuran okumayanlar müslümanım der savunur, hepsini okumuş ateistlere laf atar.

Konuyu saptıran sensin şu an.Ne gerek var ki atlamana,ateistsen ateistsin.

tipik ateist.

Benim bir çok ateist tanıdıklarım oldu, onlarla uzun uzun muhabbetlerim oldu ama hiç biri bu arkadaş gibi değildi. Adamlar en azından mantıklı konuşuyorlar, bu arkadaşta her şeyi Kur'an da gördüm diyor he bir de arada sırada ne alakası varsa evrim diyor başka da bir şey demiyor.

Bu arkadaş ateizmi hava atma aracı olarak, özenti ruhunu tatmin etmek için kullanıyor.

Geri
Üst Alt