Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Cevap: Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Ben de bilimsel deneylerden bahsediyorum Şahin 1-2 tane değil binlerce deney evrimi doğrulamakta..

Umut,Evrim geçirdiği %100 kanıtlanmış bir hayvan söylersen bizide aydınlatmış olursun :). (Kutup ayılarının renginin beyaz olması çölde yaşayan hayvanlarının renginin sarı olması vs bunlardan bahsetmiyorum,bunlar adaptasyon çünkü.)

Umut,Evrim geçirdiği %100 kanıtlanmış bir hayvan söylersen bizide aydınlatmış olursun :). (Kutup ayılarının renginin beyaz olması çölde yaşayan hayvanlarının renginin sarı olması vs bunlardan bahsetmiyorum,bunlar adaptasyon çünkü.)

Çok çok basit ve günümüzden bir örnek vereyim.. H1N1 virüsü :) Diceksin bu hayvan değil, o zaman çok basit bir örnek daha mağara hayvanlarının gözlerini ve renklerini kaybetmeleri..

Çok çok basit ve günümüzden bir örnek vereyim.. H1N1 virüsü :) Diceksin bu hayvan değil, o zaman çok basit bir örnek daha mağara hayvanlarının gözlerini ve renklerini kaybetmeleri..

Mağara hayvanlarıda adaptasyona girer,Karanlık ortamdan dolayı renklerinin siyah olması ve gözlerinin kör olması gibi.Buna köstebek de dahil yer altında yaşadığı için karanlıkta gözlere ihtiyacı yoktur.

Virüsler tam olarak canlı değildir zaten ;)

Canlı sınıfına girmezler

Ben de bilimsel deneylerden bahsediyorum Şahin 1-2 tane değil binlerce deney evrimi doğrulamakta..

Evrim teorisi günümüzde 'bilimsel' olarak sunulmasına rağmen daha çok semavi dinlerdeki yaratılış inancına karşılık materyalizmin canlıların oluşumu sorusuna aradığı cevap olması yönüyle felsefi bir konudur, Umut. Geçerliği falan yoktur. Aslada olmamıştır. Yeryüzünde türlerin biribirlerine geçişi şeklinde bir evrimin hiç bir zaman gerçekleşmediği, bu güne kadar fosil bulgularında hiç bir ara forma rastlanmaması (kesinlikle türlerin geçişini gösteren hiç bir ara form bulunmamaktadır) teorinin çok önceden bilimsel yönünün çöktüğünü göstermektedir. Bu sebeple evrim teorisi veya Darwinizim aslında ateizmin varoluş inancıdır. :)

Evrim teorisi, yaratılışı reddettiği, hiçbir doğaüstü müdahaleyi kabul etmediği için, o "ilk hücre"nin, hiçbir tasarım, plan ve düzenleme olmadan, doğa kanunları içinde rastlantısal olarak meydana geldiğini iddia eder. Yani, teoriye göre, cansız madde tesadüfler sonucunda ortaya canlı bir hücre çıkarmış olmalıdır. Ancak bu, bilinen en temel biyoloji kanunlarına aykırı bir iddiadır böyle bir şey olması mümkün değildir sevgili Umut.

Darwin'in türlerin kökeni adlı kitabını yazdığı dönemde ise, bakterilerin cansız maddeden oluşabildikleri inancı, bilim dünyasında yaygın bir kabul görüyordu.

oysa Darwin'in kitabının yayınlanmasından beş yıl sonra, ünlü fransız Biyolog Louis Postur, evrime temel oluşturan bu inancı kesin olarak çürüttü, bilgin var mı?. Pasteur yaptığı uzun çalışma ve deneyler sonucunda vardığı sonucu şöyle özetlemişti:

"Cansız maddelerin hayat oluşturabileceği iddiası artık kesin olarak tarihe gömülmüştür." (Sidney fox, Klaus dose, Molecular evolution and the origin of life, new york: marcel dekker, 1977, s. 2)

2) Teorinin öne sürdüğü "Evrim mekanizmaları"nın, gerçekte evrimleştirici bir etkiye sahip olduğunu gösteren hiçbir bilimsel bulgu yoktur.

Bu böyle biline. :yenieek::)

Mağara hayvanlarıda adaptasyona girer,Karanlık ortamdan dolayı renklerinin siyah olması ve gözlerinin kör olması gibi.Buna köstebek de dahil yer altında yaşadığı için karanlıkta gözlere ihtiyacı yoktur.

Mağara hayvanları kararmaz aksine saydamlaşmışlardır.. İnsan embriyosu, kurbağa larvası bunlar evrimin küçük prototipleridir ayrıca..

Evrim teorisi günümüzde 'bilimsel' olarak sunulmasına rağmen daha çok semavi dinlerdeki yaratılış inancına karşılık materyalizmin canlıların oluşumu sorusuna aradığı cevap olması yönüyle felsefi bir konudur, Umut. Geçerliği falan yoktur. Aslada olmamıştır. Yeryüzünde türlerin biribirlerine geçişi şeklinde bir evrimin hiç bir zaman gerçekleşmediği, bu güne kadar fosil bulgularında hiç bir ara forma rastlanmaması (kesinlikle türlerin geçişini gösteren hiç bir ara form bulunmamaktadır) teorinin çok önceden bilimsel yönünün çöktüğünü göstermektedir. Bu sebeple evrim teorisi veya Darwinizim aslında ateizmin varoluş inancıdır. :)

Evrim teorisi, yaratılışı reddettiği, hiçbir doğaüstü müdahaleyi kabul etmediği için, o "ilk hücre"nin, hiçbir tasarım, plan ve düzenleme olmadan, doğa kanunları içinde rastlantısal olarak meydana geldiğini iddia eder. Yani, teoriye göre, cansız madde tesadüfler sonucunda ortaya canlı bir hücre çıkarmış olmalıdır. Ancak bu, bilinen en temel biyoloji kanunlarına aykırı bir iddiadır böyle bir şey olması mümkün değildir sevgili Umut.

Darwin'in türlerin kökeni adlı kitabını yazdığı dönemde ise, bakterilerin cansız maddeden oluşabildikleri inancı, bilim dünyasında yaygın bir kabul görüyordu.

oysa Darwin'in kitabının yayınlanmasından beş yıl sonra, ünlü fransız Biyolog Louis Postur, evrime temel oluşturan bu inancı kesin olarak çürüttü, bilgin var mı?. Pasteur yaptığı uzun çalışma ve deneyler sonucunda vardığı sonucu şöyle özetlemişti:

"Cansız maddelerin hayat oluşturabileceği iddiası artık kesin olarak tarihe gömülmüştür." (Sidney fox, Klaus dose, Molecular evolution and the origin of life, new york: marcel dekker, 1977, s. 2)

2) Teorinin öne sürdüğü "Evrim mekanizmaları"nın, gerçekte evrimleştirici bir etkiye sahip olduğunu gösteren hiçbir bilimsel bulgu yoktur.

Bu böyle biline. :yenieek::)

Neye üzülüyorum biliyor musun? Bu bilgileri bir yerlerden okuyup hiç bir deney yapmadan hiç bir gözlemde bulunmadan hiç koşulsuz şartsız inanmanız.. Ayrıca evrim teorisi ilk canlının nasıl oluştuğu konusna değinmez bu Harun Yahya ve benzeri, insanların cahilliğini kullanan, hırboların evrimi yalanmak uğruna uydurduğu bir eklemedir.. O apayri bir mecradır.. Ara-geçiş formu yok demeniz hala konuya hakim olmadan tek yönlü araştırı yaptığınızın da kanıtıdır ayrıca..

71.NUH suresi 14. ayet Elmalılı hamdi yazır meali;

14. Oysa O, sizi bu aşamaya kadar aşama aşama yaratmıştır

Diyanet meali;

14. Halbuki, o sizi evrelerden geçirerek yaratmıştır.’

Ali Bulaç meali;

14- “Oysa O, sizi gerçekten tavır tavır yaratmıştır.”

Y.N.Öztürk meali;

14. “O ki, sizi halden hale/evreden evreye geçirerek yarattı

Neye üzülüyorum biliyor musun? Bu bilgileri bir yerlerden okuyup hiç bir deney yapmadan hiç bir gözlemde bulunmadan hiç koşulsuz şartsız inanmanız.. Ayrıca evrim teorisi ilk canlının nasıl oluştuğu konusna değinmez bu Harun Yahya ve benzeri, insanların cahilliğini kullanan, hırboların evrimi yalanmak uğruna uydurduğu bir eklemedir.. O apayri bir mecradır.. Ara-geçiş formu yok demeniz hala konuya hakim olmadan tek yönlü araştırı yaptığınızın da kanıtıdır ayrıca..

Arkadaşım ne Harun Yahya'sı? Sizin başka bir savunmanız yok mu. Harun Yahya deyip duruyorsunuz. Sidney dergilerinden, ünlü bilim adamlarından söyleşilerini veriyorum, sen Harun Yahya diyorsun.

Endüstri devrimi, uzay ve bilgisayar çağında, saçma sapan hadisleri kırpıp, en kanlı bölümleri yanlış çeviri, en güzel evrim söyleşilerini kendi kalemlerinize bulaştırmanızı, yanlış tefsir diye ayıklasan bile ortaya garip bir şey çıkıyor bunu böyle bil sen.

Nacizane sübjektif görüşüme göre esas olan bilincin evrimidir, Ruhun evrimidir. "Görünen her şey görünmeyenin tezahürüdür" (kadim) Aksiyomundan yola çıkarak esasında bilincin mükemmele doğru evrildiğini ve bütün madde düzeninin buna ayak uydurduğunu söyleyebilirim. Nitekim söyledim ve oldu.

Mutasyonla evrimi bir tutamassın. Biraz daha felsefik bir konudur. :)

Shakespera diyor ya To be or not To be.

...

Bende diyorum ki "To know or not know, that this whole issue." (Bilmek ya da bilmemek işte bütün mesele bu. )

Umut Fidan @

Seni kendi haline bırakıyorum artık, git ateist - darwinist sitelerinde gez toz eğlen.. Biz bağnaz müslümanlarız(ım) bak, hiç bi dediğini anlamayız. Yazık ediyosun kendine.

Burada kimse ateist değil buna eminim. En azından sonsuz bir güce sahip bir yaratıcıya inanan vardır.

Ateist falan belden aşağı vurmayalım.

Bende diyorum ki...

Umut kardeşim...

Evrim geçirmiş bir tane yaşamsal form gösterirmisin...

aha eskiden buydu şimdi bu diye...

bir tane gösteririmisin...?

Evrim teorisi Darwin'in ortaya attığı bir yalandır...

Atesit değilim ama zorla yapıcaksınız yahu :) :p

https://www.biyolojiegitim.yyu.edu.tr/f/prensip/prensip.swf

Bu da güzel bir mini belgesel..

Eğer hem Allah'a inanıp hemde evrimciysen zaten o dahada komik.

Ateist falan belden aşağı vurmayalım.

Ateist, müslüman, yahudi vs.. Bunlar belden aşağısını değil üstünü ilgilendiriyor kardeş.

Can bu konularda çok hassastır haa üstüne gitmeyin çok. :asd:

Can Akkaya' Alıntı:
Bende diyorum ki...

Eğer hem Allah'a inanıp hemde evrimciysen zaten o dahada komik.

Evrim Teorisi yaşamın başlangıcı hakkında bir fikir yada iddia öne sürmez.. Ben ilk canlı yaşam formunun oluşumunun ve evrim sürecinin bir üstün varlık yada olgu tarafından kontrol edildiğini düşünüyorum.. Komik mi?

Bende diyorum ki...

Umut kardeşim...

Evrim geçirmiş bir tane yaşamsal form gösterirmisin...

aha eskiden buydu şimdi bu diye...

bir tane gösteririmisin...?

Evrim teorisi Darwin'in ortaya attığı bir yalandır...

Proconsul Africanus ve Modern Homo Sapiens güzel bir örnek olabilir sana Alemdar..

Geri
Üst Alt