Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Cevap: Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Evrim Teorisi yaşamın başlangıcı hakkında bir fikir yada iddia öne sürmez.. Ben ilk canlı yaşam formunun oluşumunun ve evrim sürecinin bir üstün varlık yada olgu tarafından kontrol edildiğini düşünüyorum.. Komik mi?

Eğer müslüman biriysen komik olduğunu düşünüyorum.

Proconsul Africanus ve Modern Homo Sapiens güzel bir örnek olabilir sana Alemdar..

Homo Sapiens'mi...=))

Bak senin evrim geçirdiği söylenen Homo Sapiens'in...

Homo sapiens archaic, hayali evrim şemasının günümüz insanından bir önceki basamağını oluşturur. Aslında bu insanlar hakkında evrimciler açısından söylenecek bir şey yoktur, zira bunlar günümüz insanından ancak çok küçük farklılıklarla ayrılırlar. Hatta bazı araştırmacılar, bu ırkın temsilcilerinin günümüzde hala yaşamakta olduklarını söyleyerek Avustralyalı Aborijin yerlilerini örnek gösterirler. Aborijin yerlileri de aynı bu ırk gibi kalın kaş çıkıntılarına, içeri doğru eğik bir çene yapısına ve biraz daha küçük bir beyin hacmine sahiptirler. Ayrıca çok yakın bir geçmişte Macaristan'da ve İtalya'nın bazı köylerinde bu insanların yaşamış olduklarına dair çok ciddi bulgular ele geçirilmiştir.

Evrimci literatürde Homo heilderbergensis olarak tanımlanan sınıflandırma ise, aslında Homo sapiens archaic'le aynı şeydir. Aynı insan ırkını tanımlamak için bu iki ayrı kavramın da kullanılmasının nedeni, evrimciler arasındaki görüş farklılıklarıdır. Homo heilderbergensis sınıflamasına dahil edilen tüm fosiller ise, anatomik olarak günümüz Avrupalı'larına çok benzeyen insanların günümüzden 500 bin, hatta 740 bin yıl önce İngiltere'de ve İspanya'da yaşadıklarını göstermektedir.

Cro-magnon sınıflaması ise, 30.000 yıl önceye kadar yaşadığı tahmin edilen bir ırktır. Kubbe şeklinde bir kafatasına, geniş bir alına sahiptir. 1600 cc.'lik kafatası hacmi, günümüz insanının ortalamasından fazladır. Kafatasında kalın kaş çıkıntıları vardır ve arka kısımda, Neandertal adamının ve Homo erectus'un karakteristik özelliği olan kemiksi çıkıntı bulunmaktadır.

Avrupalı bir ırk olarak kabul edilmesine karşın, Cro-magnon kafatasının yapısı ve hacmi, günümüzde Afrika ve tropik iklimlerde yaşayan bazı ırklara fazlasıyla benzemektedir. Bu benzerliğe dayanarak, Cro-magnon'un Afrika kökenli eski bir ırk olduğu tahmin edilir. Diğer bazı paleoantropolojik bulgular, Cro-magnon ve Neandertal ırklarının birbirleri ile kaynaşarak, günümüzdeki bazı ırklara temel oluşturduklarını göstermektedir. Dahası günümüzde Cro-magnon ırkına benzer etnik grupların Afrika kıtasının farklı bölgelerinde ve Fransa'nın Salute ve Dordonya bölgelerinde hala yaşadığı kabul edilmektedir. Polonya ve Macaristan'da da aynı özelliklere sahip insanlara rastlanmıştır.

Sonuç itibariyle, bu insanların hiçbiri "ilkel tür"ler değildir. Tarih içinde yaşamış veya diğer ırklara karışıp asimile olarak ya da soyları tükenip yok olarak tarih sahnesinden çekilmiş farklı insan ırklarıdır.

Buyur Sana Homo Sapien'sin...

guya-insanin-atasi.jpg

Ayrıca Harun Yahya'dan değil bizatihi başka bilim adamlarından sana evrim ile ilgili görüşlerini aktarıyorum...!!!

“Evrimin tasarlanmamış olduğunu ve bunun sonucu olarak insan varlığının salt bir tesadüf olduğunu savunan doktrin, deneysel bilimden ziyade materyalist felsefeden kaynaklanmaktadır. Biyoloji öğrencilerine materyalist felsefe, ‘deneysel bilim’ kisvesi altında verilmektedir” (J. Wells).

“Yayınlanan kitaplar şunu söylemeye çekiniyorlar ki, ben de dâhil olmak üzere kuşaklar boyu insan evrimini araştıran kişiler, karanlık içinde çırpınıyorlar! Elimizde olan bilgiler, teorilerimizi şekillendirmek için son derece güvenilmez ve yetersizdir” (D. Pilbeam).

“İnsanın geçmişiyle ilgili, içimize yerleşmiş bulunan ön kabullerin farkındayım. Bunları zihnimden çıkarmak için gerçekten çaba gösteriyorum. Geçmişteki teorilerimiz, elde olan gerçek bilgimizden çok, bizim o andaki ideolojimizi yansıtıyordu!”(David Pilbeam).

“Bir asırdan fazla bir süredir bilim adamları, modern insanın kökenleri konusunda bir uzlaşmaya varmaya çalışıyorlar. Niçin başarılı olamadılar? Çünkü paleoantropologlar farklı eğilimlerden, ön yargılardan ve varsayımlardan yola çıkmaktadırlar. Bu nedenle insanın evrimini açıklayan modeller sırt sırta binmiş iskambil kâğıtlarına benzemektedirler. Bir kâğıdı hareket ettirdiğinizde, tüm yapı çökme tehlikesiyle karşı karşıya gelir” (Geoffrey Clark)

“İnsan evriminin peşin hükümlü açıklamalarının içinde genelde, ‘bizlerin hayvandan farklı olmadığımız’ mesajı saklıdır. Ne var ki bu mesaj, hikâyeleri bilimsel kılmak için şimdilerde onlara sokulan cılız delillerden çok uzun zaman önce ileri sürülmüştü. En son ikon, ister bir resim isterse bir hikâye içinde sunulsun, o, modern ampirik bilim kisvesi altında sunulan eski materyalist felsefedir (J. Wells).

Homo Sapiens'mi...=))

Bak senin evrim geçirdiği söylenen Homo Sapiens'in...

Buyur Sana Homo Sapien'sin...

guya-insanin-atasi.jpg

Çok fazla farkları vardır.. Farklılık sadece kafatasında değil vücuda yayılmıştır.. Vucut biraz daha eğri ve tırmanıcı-yürüyücü görünümdedir.. Modern Homo Sapiens ise yürüyücü ve koşucudur.. Biri ağaçlardan beslenirken diğeri tarım yapmaya müsaittir kabataslak bakarsak.. Ayrıca kafatası daha büyük ve beyin ağırlığı daha fazladır.. Ağız yapısını zaten es geçiyorum.. Tabikide hala İzleri bulunabilir fakat Modern HS ile döllenmesi sonucu safkan bir HS olduğunu iddia etmek yanlışa düşmek olur.. Sadece kafalarına bakmakla olur mu yahu :)

Çok fazla farkları vardır.. Farklılık sadece kafatasında değil vücuda yayılmıştır.. Vucut biraz daha eğri ve tırmanıcı-yürüyücü görünümdedir.. Modern Homo Sapiens ise yürüyücü ve koşucudur.. Biri ağaçlardan beslenirken diğeri tarım yapmaya müsaittir kabataslak bakarsak.. Ayrıca kafatası daha büyük ve beyin ağırlığı daha fazladır.. Ağız yapısını zaten es geçiyorum.. Tabikide hala İzleri bulunabilir fakat Modern HS ile döllenmesi sonucu safkan bir HS olduğunu iddia etmek yanlışa düşmek olur..

Evrimle Adaptasyonu birbirinden ayıralım...

Zira Adaptasyon farklıdır...

Misal Kutup Ayısı örneğidir...=))

Bence Homo Sapiens ile Cro-Magnon arasında bir fark yoktur...

ikiside insandır...=)

Ayrıca Birde Nebraska adamı diye...

Buldukları kafatasına maymun çenesinin eğelerek yapıştırma çabalarına verilecek cevabın nedir...

Evet Evrim hala idda ediyorum...

Materyalistlerin Yaratıcı varlığını red etmek için yaydığı koca bir yalandır...

ikiside insandır...=)

Buldukları kafatasına maymun çenesinin eğelerek yapıştırma çabalarına verilecek cevabın nedir...

İnsandır tabikide fakat taklitçidir, senin kadar zeki değildir.. Biliyorsun ki insan neslinin gittikçe beyin kıvrımları artıyor.. Kutup ayısı adaptasyonal bir evrimdir.. Evrim değildir demek saçmalık değil mi? Sonuçta yaşadığı ortama ayak uydurmak zorunda.. Eğer kutup ayısını göz önüne alırsak daha iyi avlanabilmek için beyaz olması gerekliydi ve binlerce yıl içinde bu genlerine işlendi, çünkü boz olanlar besin bulamadığından hayatta kalamıyor doğal seleksiyona uğruyordu ve beyaz posta evrimlenmesi kaçınılmazdı..

ikiside insandır...=)

Adaptasyon da bir evrim çeşididir. Adaptasyonu kabul eden bir nevi evrimi de kabul etmiş sayılır.

Adaptasyon da bir evrim çeşididir. Adaptasyonu kabul eden bir nevi evrimi de kabul etmiş sayılır.

Madem öyle Adaptasyon diyorsunuzda...

Benim demek istediğim şu...

Fiziksel özellik olarak söylüyorum...

Yani neden Ekvatora yakın kimselerin ten renkleri daha koyudur da...

Diğer yerlerde yaşayanların ten rengi daha açıktır...?

Şimdi Afrikada yaşayanlar evrim mi geçirdi...?

Yoksa Güneş ışınlarını dik olarak aldıklarından dolayı tenleri soldumu...?

Şimdi Afrikada yaşayanlar evrim mi geçirdi...?

Yoksa Güneş ışınlarını dik olarak aldıklarından dolayı tenleri soldumu...?

Ten renkleri soldu eyvallahta sen modifikasyonla adaptasyonu karıştırıyorsun.. Avrupalı beyaz bir kişi ekvatora gidip bütün hayatını orada geçirsede torununun torunu bile beyaz olacaktır yani genlerine bir etkisi olmaycaktır.. Genlerine etkisi olduğu an orada evrim vardır demektir..

İşte evrime göre bu olay bir adaptasyondur. Ama ben ten renginin adaptasyon olduğunu düşünmüyorum. Başka bir ismi vardır onun.

Ten renkleri soldu eyvallahta sen modifikasyonla adaptasyonu karıştırıyorsun.. Avrupalı beyaz bir kişi ekvatora gidip bütün hayatını orada geçirsede torununun torunu bile beyaz olacaktır yani genlerine bir etkisi olmaycaktır.. Genlerine etkisi olduğu an orada evrim vardır demektir..

Evet, modifikasyondu. Terimi aklıma gelmedi.

Adaptasyondur.. Hatta Uzak Doğuluların küçük burunlu küçük gözlü olmaları da bir adatasyondur..

Hayır senin dediğine bir şey demedim. Alemdar üstadın belirttiği ten rengi değişiminin terimi aklıma gelmemişti. Onu belirtmek istemiştim.

Beyaz mı olacak...?

Eminmisin...=))

Genlerden diyorsunda istersen bunu inceleyen bilim adamlarına bir kulak verelim...

Ben Zenci olacak demedim...

Ayrıca...

Soğukta ve Güneş ışığından mahrum kalmış bir tene nazaran daha koyu ve sert olacağını söyledim...

Her neyse Sen inanmaya devam et...

Zira görüşüne saygım sonsuz...

Ama Hem Müslümanım diyip hem Evrim'e inanıyorum demek bir bağnaz...=)

Peki ne gibi bir özellikten dolayı küçük gözlü ve küçük burunludur...?

Adapte olacak ne gibi bir özellik vardır Uzakdoğu'da...

Hava çok daha sert ve soğuk orada ve yaşamak için yüzey alanını yani substrat yüzeyini küçültmek durumundadır bu yüzden burun delikleri vb. daha küçüktür.. Ekvatorda yaşıyanlarda ise durum tam tersi burun delikleri, gözler ve ağızlar daha büyük çünkü nem oranı çok fazla ve çok miktarda hava alması gerekiyorki yeterli O2'yi sağlayabilsin..

Evet eminim beyaz olacak.. Sen eğer beyaz tenli bir insansan git dene bakalım ne olacak.. Senin torunun torunu da senin gibi beyaz olacak tabi orda bi hatun bulup evlenmezsen :D

Hava çok daha sert ve soğuk orada ve yaşamak için yüzey alanını yani substrat yüzeyini küçültmek durumundadır bu yüzden burun delikleri vb. daha küçüktür.. Ekvatorda yaşıyanlarda ise durum tam tersi burun delikleri, gözler ve ağızlar daha büyük çünkü nem oranı çok fazla ve çok miktarda hava alması gerekiyorki yeterli O2'yi sağlayabilsin..

Evet eminim beyaz olacak.. Sen eğer beyaz tenli bir insansan git dene bakalım ne olacak.. Senin torunun torunu da senin gibi beyaz olacak tabi orda bi hatun bulup evlenmezsen :D

Bu senin dediğin IRK lar ayrımından kaynaklanıyor...

Evrimle alakalı bir şey değil ki...

Mantığına göre Japonlar Türkiyede veya dünyanın bir başka coğrafyasında yaşamakta zorluk çekmeliler...

Ama Libyada da gördüm...

Sudan'da da gördüm...=)

Bu Evrimden değil IRK ayrımından dolayıdır...

Farklı Irklardan olduklarından dolayı...

Evet Hava değişik olabilir ama bu burnu küçük diye daha iyi nefes alır diye değil ki...=))

Bu senin dediğin IRK lar ayrımından kaynaklanıyor...

Evrimle alakalı bir şey değil ki...

Mantığına göre Japonlar Türkiyede veya dünyanın bir başka coğrafyasında yaşamakta zorluk çekmeliler...

Ama Libyada da gördüm...

Sudan'da da gördüm...=)

Bu Evrimden değil IRK ayrımından dolayıdır...

Farklı Irklardan olduklarından dolayı...

Evet Hava değişik olabilir ama bu burnu küçük diye daha iyi nefes alır diye değil ki...=))

Yaşabilirler tabikide yaşamalarına engel bir adaptasyon değil çünkü.. Adaptasyonu belirleyen çevre koşullarıdır ve bir Çinli orta asyada yaşamaya adapte olmuştur oranın çevre koşullarına göre bir değişime uğramıştır fakat bu onun ekvatorda yaşamasına hiç bir engel teşkil etmez yada aynı durum bir ekvatorlu için de geçerli.. Bu durum sadece onların atalarının orada bin yıllarca yaşarak geçirdiği adaptasyonun genlerini taşımasından dolayı görülür başka hiç bir şey değil..

Geri
Üst Alt