Eyvah Eyvah! Kimlik Bilgilerimiz İnternette Geziyor!

Bundan daha acı durum binali yıldırımın iletişimden sorumlu bakan olması.

Olayı başka bir partiye yıkacaklar açıklamalardan böyle görünüyor. Banane hangi parti veya kişi yaydıysa yaydı bana sordun mu sen devlet olarak o bilgileri partilere verirken? Ben istesem gider bu bilgileri partilere veririm, ama devlette istesem de, istemesem de var. Bu gizli ve zorunlu bilgileri korumak senin görevin.

Son düzenleme:
2009 seçimi olayı ne kadar doğru ? Çünkü baktım da bizim aileden kimse yok (Allaha Şükür) ve hepsi de seçime katılmıştı.

Yalnız benim tanımadığım uzaktan akrabalar var listede herhalde aynı şehirde aynı doğum yeri vs. olan.

Vallah yurt dışında yaşadığım için bana dokunan pek birşey yok ama sakın ha dikkati elden vermeyin eğer isminiz geçiyorsa bunun peşini bırakmayın. Yani en azından ne bilim avukata polise falan gidin, başınız ağrırsa en azından elinizde bir belge olur.

Ne boktan bir ülkemiz var ya, ayırt etmeden her alanı bok götürüyor.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Vatan hainleri TC Baskanimi cekemiyor. Hepsi Baskanima karsi olanlarin isi.

Bu virus olayi nedir? Thanksgiving diye eski bir virus var zaten o biliniyor ama bu site ile ne alakasi var?

Acmayın pcm cöktü

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu konu 3 vakte kadar '' azcıkta hackerlara laf söyleyin '' kıvamına gelir.

Geçenlerde de konuşmuştuk bu ülkede ülkenin göbeğinde bombalar patladı bir bakan istifa etti mi ? Hadi istifa etsin istifa kabul edilmesin oda olumlu.

Onlarca cocuğun istismar edilmesi üzerine ''bir kereden birşey olmaz'' deme pişkinliğine sahibiz. Ülkeye hangi açıdan bakarsak kokuşmuşluk hakim.

Dediklerine katılıyorum biraz devleti devlete şikayet etmek gibi olacak ama yapılması gerekli çok daha önceleri gerekliydi. Devletin asli görevlerinden biri nedir vatandaşını iç ve dış tehlikelere karşı korumak şuan malesef ne canımı ne malımı ne bilgilerimi nede namusumu koruyamıyor bu devlet.

Bomba patlamakla veya bilgiler çalınmakla bakan istifa etmez, dünyanın neresinde görülmüş, New York'un göbeğinde canlı yayında ikiz kulelere uçakla girdiler bakan veya George Bush istifa etti mi? Niye etsin o mu bomba patlattı.. Paris'in göbeğinde makinalı tüfeklerle katliam yaptılar istifa eden olmadı, olmaz da. Hack olayları da malesef her devletin başına da geliyor.

Burda devletin hatalı olduğu şey olayın üzerine gitmemek, üstüne şekerle çocuk kandırır gibi "girmeyin o siteye virüs bulaşır" gibi yalanlarla siteyi engellemeye çalışmak, ulan zaten sen engellesen de Türkiye dışından veya vpn kullanan adam giriyor, sanal suçu işleyecek adam da vpn kullanmayı zaten bilen adam sen engellesen ne olacak engellemesen ne olacak?

Olay şu, bu çalınıp ortaya dökülen bilgiler aynı Amerika'da vatandaşların social security numaraları ve diğer gizli bilgilerinin ortaya dökülmesi gibi. Öyle bir durumda Amerikan/İngiliz/Alman vs devleti bu olayın üzerine gider, mesela uluorta hostinglerde yayınlanmasını engeller, aynı telif haklarını ihlal eden torrent sitesi sahiplerini hapse atıp sitelerini kapattıkları, reddit/youtube vs bilumum sitede telif hakkı ihlallerini yasakladıkları gibi.

Bunlar kişisel bilgiler ve her ne kadar kötü bir devlet de olsa sonuçta bu ülkelerle çeşitli hukuksal anlaşmaları var Türkiye'nin, ve ortada bazı kurallar var.

Mesela bu sayfanın sahibi reddit'te r/Turkey dahil bir sürü foruma dün bunları post edip dalga geçmiş. Moderatorlerle bir dizi yazışma yaptım, başkaları da yapmıştır eminim çünkü orda şikayetçi olan başkaları da vardı, sonuçta çoğu alt forumdan kaldırdılar herifin postlarını, muhtemelen o alt forumlarda ban da vermişlerdir. Adminlere de yazdım, başkaları da yazmıştır, sizler de yazın, komple ban yiyebilir.

Önemli olan bunların bu tarz yasal ve takip edilen siteler üzerinden yayılmasını engellemek. Bu iş Amerika'da Almanya'da olsa açılacak davalar sonucu bu siteden bu postları yapan kişinin IP bilgileri vs elde edilip peşine düşülürdü. Yapılması gerekenler bu, karakolu arayınca karakol ne diyecek? Hem bilgileri ortalığa dökülen şahısların hem devletin bu işin peşine bu tarz yasak yollardan düşmesi gerek.

Ha, herif Rusya veya Çin'deyse işin yaş, yine darknet'e post edebilirler, orda da işin yaş. Ama orda da bu Rusya, Çin gibi ülkelerle ilişkileri bozan adam düşünecek. Bugün kimlik bilgileri çalan yarın devlet sırlarını da çalar.

Bak Amerika'nın F-35 dahil uçak ve silah planlarını çalıp duruyor Çin, J-20'yi birebir çalıntı planlarla yaptılar.

Son düzenleme:
Bu virus olayi nedir? Thanksgiving diye eski bir virus var zaten o biliniyor ama bu site ile ne alakasi var?

Hiçbir alakası yok, olayın üzerine gideceklerine virüs var gibi yalanlarla şekerle çocuk kandırıp erişimi engelleyince önlem almış olduklarını zannediyorlar.

Hiçbir alakası yok, olayın üzerine gideceklerine virüs var diye şekerle çocuk kandırıp erişimi engelleyince önlem almış olduklarını zannediyorlar.

Ben de oyle dusundum senin dedigin gibi. Galiba boyle milleti uzak tutalim diye haber cikartmislar.

Ben de oyle dusundum senin dedigin gibi. Galiba boyle milleti uzak tutalim diye haber cikartmislar.

Ya zaten internet reddit dahil akp'nin sanal elemanlarıyla kaynıyor, redditte bile gir mesela worldnews'a, Erdoğan'la alakalı bir kötü haberde hemen görüyorsun bunların ordularını. Ben anlamıyorum bu enteresan çabayı, bunun yerine yanlış şeyleri düzeltmek çok daha az çaba alır, olayın üstüne yasal yollarla gitmek daha doğru sonuç alır, bunları belli eğitim de almış adamlar, ellerinde para ve devlet desteği de var, anlamıyorum hakikaten.

Adım çıkmıyor diye sevinmiştim ama orta adı yazınca kabak gibi çıktı, yalnız benim oturduğum yer ile ilgili bilgi baya eski 14 sene önce oturduğum yer gözüküyor.

Geri
Üst Alt