Cevap: Ezel

Kafayi yedirdiler bize yahu :D Yalniz Day'nin su yuzuk ile Ezel'e son bir oyun oynamasi gayet mantikli yani zehir degil de ne bilim baska birsey'in icmis olmasi mantikli eger su son sahnedeki Ömer ise.

Fakat birde soyle birsey var, Fragmanlarda Ezel'in mezar tasi yapiliyordu. O ne oldu yahu? Goremedim onu?? :S

ekşide bir yazarın yazdığı bu cümleler beni kesinlikle tatmin etmiştir.

şimdi bu can fenere geldiğinde elinde dayının ölmeden önce yazarak anlattığı ömerin ya da ezelin * hikayesinin yazılı olduğu kağıtlarla gelmedi mi? ezel, azad'dan bunları alırken sadece ilk sayfasını okudu. sonunu okumadı. yani o yüzükteki ilacın zehir olduğunu düşünüyordu. ama dayının son oyunu onu öldürmek değil, yaşatmaktı. can da o kağıtta yazılanları okuyarak deniz fenerine ulaştı. hatta son sayfasını oraya vardığında okudu. yani dayı, ezelin ölmeyeceğini, hatta eyşan'dan sonra hayatının geri kalanını deniz fenerinde geçireceğini önceden biliyordu. biliyordu ki can'a verilen o kağıtlara yazmıştı. böylece can babasının orada olduğunu öğrenecekti. her şey açık ve net. farklı senaryolar üretmeye gerek yok.

ekşide bir yazarın yazdığı bu cümleler beni kesinlikle tatmin etmiştir.

şimdi bu can fenere geldiğinde elinde dayının ölmeden önce yazarak anlattığı ömerin ya da ezelin * hikayesinin yazılı olduğu kağıtlarla gelmedi mi? ezel, azad'dan bunları alırken sadece ilk sayfasını okudu. sonunu okumadı. yani o yüzükteki ilacın zehir olduğunu düşünüyordu. ama dayının son oyunu onu öldürmek değil, yaşatmaktı. can da o kağıtta yazılanları okuyarak deniz fenerine ulaştı. hatta son sayfasını oraya vardığında okudu. yani dayı, ezelin ölmeyeceğini, hatta eyşan'dan sonra hayatının geri kalanını deniz fenerinde geçireceğini önceden biliyordu. biliyordu ki can'a verilen o kağıtlara yazmıştı. böylece can babasının orada olduğunu öğrenecekti. her şey açık ve net. farklı senaryolar üretmeye gerek yok.

Mantikli ama o ilac neydi ozaman? Ve Ezel neden deniz fenerinde yasamaya basladi? Neden tekrar kendi mahallesine donmedi? Bence senaryoyu yazanlar bi aciklama yapsin yoksa kesinlik kazanmayacak bu durum.

Birde Ezel'in mezar tasi noldu? Fragmanlarda o gozukurken dizi'de gostermediler?

ayrıca tren sahnesinde daha önce ölen karakterlerden ezelin yakınları mutsuz bir şekilde dururken, sadece bahar ayakta ve yüzü gülüyordu. çünkü yanlarına gelen sadece eyşandı.

.

Mantikli ama o ilac neydi ozaman? Ve Ezel neden deniz fenerinde yasamaya basladi? Neden tekrar kendi mahallesine donmedi? Bence senaryoyu yazanlar bi aciklama yapsin yoksa kesinlik kazanmayacak bu durum.

Birde Ezel'in mezar tasi noldu? Fragmanlarda o gozukurken dizi'de gostermediler?

O bölümle ilgili bir bakış açısı kazandırmak içindi muhtemelen.

Bu arada dediğim gibi tren sahnesinden sonrası hikayenin bittikten sonraki kısmı yani hiç olmayan şeyler. Yoruma açık bırakmaları bir bakıma iyi bir bakıma kötü oldu.

Neyse dizi bitti artık, dağılın. :p

[video=youtube;VwDwE9F0Vbs]https://www.youtube.com/watch?v=VwDwE9F0Vbs[/video]

Final yorumum şöyle, farklı da olabilir tabi bin tane şey çıkarılabilir. Yarın farklı bir final yazabilirim ;

"Herşey bittiğinde Ezel aşkın kazanacağını, adaletin yerini bulacağını zannediyordu."

Yüzükteki zehir sandığı şeyi içtikten sonra öbür dünyada Eyşan'la beraber olacağını sanıyordu.

"Ama mutlu sonlar hikayelere mahsus..."

"Benim anlattığım hikaye ise çoktan bitti, sonra yaşananlar hiç olmadı.."

Dayının hikayesi çoktan bitti, nerde bittiğini söyleyeceğim..

"Çünkü gerçek hayatta ölüler bizlerle konuşmaz, aşk intikamdan güçlü değildir."

Ömer'in öldü bilindikten sonra Ezel olarak yeni bir kimliğe büründüğünü hatırlayalım en sonda yazacağım..

Aşk intikamdan güçlü değildir diyerek, Ömer'in aşkı için intikam duygusunu kenara bırakıp Eyşan için ölüme gitmediğini söylüyor.

"Herşeyi affedecek güçte arkadaşlıklar yoktur yaşadığımız yerlerde"

YouTube - ‪Ezel 70.Bölum 7.Kisim - 13.06.2011‬‏

00:50

Ali'yi affetti.

Eyşan'ı affetti.

"Gerçek hayatta babalar ve oğullar ölümü yenip kavuşamazlar birbirlerine.."

Ömer'in babası hep Ömer'e karşı çıkarken son bölümde affediyor.

Fener'de Ömer oğluyla buluşuyor.

- YouTube - ‪Ezel 1.Bölüm 9.Kısım (9/9)‬‏

03:46 Fener'in kapısındaki Ezel. Kafa kaşıma hareketi Ezel'in tiki.

Yani herşey mutlu son için tasarlanmış..

Ama Dayı'nın dediği gibi mutlu sonlar hikayelere mahsus...

Bütün bunlar Ömer'in hikayesiydi. Hikayeye göre Ömer Fener'de oğluyla buluşup mutlu mesut yaşadı. Ama gerçek öyle değildi..

Her cümlede "Gerçek hayatta" diye vurguladığı gibi Dayı'nın hikayesi Ömer öldüğünde bitti.

[video=youtube;xWlR7QpTIN4]https://www.youtube.com/watch?v=xWlR7QpTIN4[/video]

adam ezel beyler :D

o adam ezeldi

daha iyi bi final olabilirdi ama yinede iyiydi kenan imirzalioglu döktürdü resmen

Final yorumum şöyle, farklı da olabilir tabi bin tane şey çıkarılabilir. Yarın farklı bir final yazabilirim ;

"Herşey bittiğinde Ezel aşkın kazanacağını, adaletin yerini bulacağını zannediyordu."

Yüzükteki zehir sandığı şeyi içtikten sonra öbür dünyada Eyşan'la beraber olacağını sanıyordu.

"Ama mutlu sonlar hikayelere mahsus..."

"Benim anlattığım hikaye ise çoktan bitti, sonra yaşananlar hiç olmadı.."

Dayının hikayesi çoktan bitti, nerde bittiğini söyleyeceğim..

"Çünkü gerçek hayatta ölüler bizlerle konuşmaz, aşk intikamdan güçlü değildir."

Ömer'in öldü bilindikten sonra Ezel olarak yeni bir kimliğe büründüğünü hatırlayalım en sonda yazacağım..

Aşk intikamdan güçlü değildir diyerek, Ömer'in aşkı için intikam duygusunu kenara bırakıp Eyşan için ölüme gitmediğini söylüyor.

"Herşeyi affedecek güçte arkadaşlıklar yoktur yaşadığımız yerlerde"

YouTube - ‪Ezel 70.Bölum 7.Kisim - 13.06.2011‬‏

00:50

Ali'yi affetti.

Eyşan'ı affetti.

"Gerçek hayatta babalar ve oğullar ölümü yenip kavuşamazlar birbirlerine.."

Ömer'in babası hep Ömer'e karşı çıkarken son bölümde affediyor.

Fener'de Ömer oğluyla buluşuyor.

- YouTube - ‪Ezel 1.Bölüm 9.Kısım (9/9)‬‏

03:46 Fener'in kapısındaki Ezel. Kafa kaşıma hareketi Ezel'in tiki.

Yani herşey mutlu son için tasarlanmış..

Ama Dayı'nın dediği gibi mutlu sonlar hikayelere mahsus...

Bütün bunlar Ömer'in hikayesiydi. Hikayeye göre Ömer Fener'de oğluyla buluşup mutlu mesut yaşadı. Ama gerçek öyle değildi..

Her cümlede "Gerçek hayatta" diye vurguladığı gibi Dayı'nın hikayesi Ömer öldüğünde bitti.

Vallah bundan daha iyi bir aciklama olamaz herhalde. :D

Final güzeldi,yoruma açık bırakmak istemişler.

Ama dizide duygusalı arttırmak için inceden amerikan dizilerindende aşırma yapmayı ihmal etmemişler.

Ezel'in can denen velete her yaş gününde bir hediye olayı,18. yaş gününde arabayı altına çekmesi falan The Big C dizisinden güzel araklanmış bravo valla.

Son Oyun=Dayı'nın Ezel'e oyunu.

Dayı baştan beri, Ezel intikamını tamamlarsa, yaşama anlamını kaybedip yüzüğü kullanarak kendini öldürmeyi deneyeceğini biliyordu.

Burada, dizinin gerek temel konusu ile gerek şirket isimleri ile bağ kurduğu Monte Kristo Kontu'nun sonunu bilmek fayda sağlar. Orada da, ölmek için ilaç içiyordu biri ama ölmüyor, ölüme yaklaşıp geri geliyordu.

Yani Ezel kendini öldürmek istedi, ölümü tattı ama ölemedi.

Bölüm adı: ..ama herkes öldürdü diye ölmez.

Mutlu sonla bitmedi, mutlu son, Ezel&Eyşan birlikteliğiydi. Ezel ölümde onunla bir olmak istedi olmadı.

İntikam, aşktan güçlüdür. Bir defa ölüme yaklaştıktan sonra bir daha denemedi. İntikamını tamamladı ve bu duyguları aşka üstün geldi.

Zaten Can'ın soyadının Uçar olması ve babamı görmeye geldim demesi de bunu gösterir.

Ezel yüzüğü takarak Ezel Bayraktar'ı öldürdü, tekrar Ömer Uçar oldu.

Bence böyle yani.. :D

Dayı baştan beri, Ezel intikamını tamamlarsa, yaşama anlamını kaybedip yüzüğü kullanarak kendini öldürmeyi deneyeceğini biliyordu.

Burada, dizinin gerek temel konusu ile gerek şirket isimleri ile bağ kurduğu Monte Kristo Kontu'nun sonunu bilmek fayda sağlar. Orada da, ölmek için ilaç içiyordu biri ama ölmüyor, ölüme yaklaşıp geri geliyordu.

Mutlu sonla bitmedi, mutlu son, Ezel&Eyşan birlikteliğiydi. Ezel ölümde onunla bir olmak istedi olmadı.

İntikam, aşktan güçlüdür. Bir defa ölüme yaklaştıktan sonra bir daha denemedi. İntikamını tamamladı ve bu duyguları aşka üstün geldi.

Zaten Can'ın soyadının Uçar olması ve babamı görmeye geldim demesi de bunu gösterir.

:) helal

ben daha izlemedim akşam uyudum şimdi netten izlicem tahminim ilginç bi son ezel dizisine böylesi yakışır neyse ben 2 saat yokum :)

üstad bana yorum yap dedin ama bu yazıyı okuduktan sonra yazılacak son şeyin helal olsun demek olduğunu anladım.

üstad aslında benim teorim daha başkaydı ama yazı beni başka yerlere götürdü neyse bu çok uzun hikaye...bi cümlede ezel dizisinin yapımcısından en düşük rütbeli çalışanına böyle bir dizi yapılır mı be kardeşim :tiphat: sonsuz teşekkürler

ali-ömer sahnesinde gözlerim doldu la.muhteşem bir dizi yaptılar bütün ekibi kutlamak lazım

Sana şu yorumu yazarken ağlıcam nerdeyse :D

Çok dokandı la :(

Finale gelince,içerdeki Ezel

Ama niye kendini oraya kapadı,onca sene,anasından babasından çocuğundan uzak kaldı

Fikri olan varmı

Geri
Üst Alt