F1 2014 | Avustralya GP | 1.Rosberg 2.Ricciardo 3.Magnussen

Eren Arslan

10 Numara!
Formula 1 Avusturalya'ya ilk olarak 1985 yılında yapılan Adelaide Grand Prix'i ile girdi. Fakat eski yarış pilotu olan Bob Jane adında bir girişimci yarışın Melbourne'de yapılmasını istiyordu. Jane, NASCAR heyecanını Avusturalya'ya taşıyarak AUSCAR serisini başlatmıştı.

Jane'nin girişimlerinin ardından Melbourne'de bir yarış düzenlenmesi hayali iyice güçlendi. Adelaide'ın sevilen ve popüler bir pist olmasına rağmen Melbourne motor sporları komitesi yarışın taşınması için baskı yapıyordu. 1992'de Jeff Kennett, Victoria eyaletinin başkanı seçildikten sonra yarışı Melbourne'e taşımak için çalışmalara başladı.

Nihayet 1993 yılında yapılan anlaşma ile 1995'den sonra Avusturalya GP'sinin Melbourne'de yapılmasına karar verildi. Pist doğal güzellikleri ile büyüleyen Albert Park'da inşa edildi. Pistin bir kısmında şehir içi yollar kullanıldı ve ilk yarışına 1996 yılında ev sahipliği yaptı. O günden sonra pist sürekli daha da popüler bir hale geldi ve hem seyirciler hem de pilotlar için sevilen bir durak oldu.

Pist adı: Albert Park

Tur sayısı: 58

Pist uzunluğu: 5.303 km

Pist mesafesi: 307.574 km

Tur rekoru: 1:24.125 - M Schumacher (2004)

800px-Albert_Lake_Park_Street_Circuit_in_Melbourne%2C_Australia.svg.png

Alonso - Raikkonen başarılar..

Alo reis rastgele

Tapatalk

Go Jenson, Go Kevin...

Go McLaren

BERkay&eKİN&Berkin

İlk yarışları izlemek lazım. Son 2-3 sene gibi olursa yarısından sonra izlemem yine. Kimi Reyiz vurduğun gol olsun

Bu arada F1'daşlar burdayken söyleyim, Rush filmini mutlaka izleyin.

Felipe Massa bu yarışı alır benden söylemesi...
Likeları verin bak sonra tamam mı renkdaşlar
:D:D:D

İki adamımda aynı takımda Alonso ve raikonen'e güveniyorum bu sene vettel bebesine toz tutturacak kar dır.

Gereksiz istanbul park da izleme gafletinede dusmustum

izleyenlere takip edenlere saygım var sonuçta zevk meselesi ama bana göre hiç izlenecek bir tarafı yok

Sezonun ilk serbest antrenmanında lider Alonso

eNQG9O.png

Şükür yarın sıralama turları var, başarılar Ferrari.

izleyenlere takip edenlere saygım var sonuçta zevk meselesi ama bana göre hiç izlenecek bir tarafı yok

Sana kötü yarışlar denk gelmiş.Evet bazı yarışların hiç izlenesi olmuyor ama şöyle sağlam bir yarış izlersen anlarsın.Son turda şampiyon pilotun değiştiği bir yarış(2008 Massa-Hamilton)

Yine yeni yeniden Alonso

Oo 2 gün kalmış sezon başlangıcına

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geri
Üst Alt