Tier 1 Fabián Ruiz İçin PSG'ye İlk Teklif Yapıldı

Ruiz muhteşem bir orta saha oyuncusu
Bir 8 den fazlası 8.5 Yunus Toreira Ruiz orta sahası tadından yenmez olur

Normalde imkansız derdim ama dursun başkanın olduğu yerde imkansız yoktur.

24-25 yaşında Lemina derken.. Gerçekten 24 yaşındaki Lemina mı? Çünkü bugünkü Lemina'dan tamamen farklı bir oyuncuydu kendisi.

Eğer bugünkü Lemina'nın 24 yaşındaki halini arıyorsan diyorsun ki tecrübe eksikliğine rağmen böylesine muhteşem bi savunmacı olacak her anlamda üstüne çok iyi pasör olacak vs. Zor.
Yahu Lemina olmadıysa Melo diyeyim sen anla rengim

Neden böyle oyuncularin pesinde kosuyoruz? Bunun maasine ne kadar bonservisi ne kadar? Birde neden daha genci almaya calismiyoruz? Eger cok kosan bir oyuncu degilse zaten bizim oyunu kaldiramaz
Koşan bir oyuncu değil oyun kurucu bağlantı oyuncusu ve şutları etkili oyuncu yani okanlık oyuncu değil.

Kendisi dünyadaki sayılı orta sahalardandır AMA bize daha 6-8 oynayacak tarzda adam lazım. Fabian Ruiz ile ara ile yaşanan sorunların benzerini yine yaşarız. Torreira'nın yanına biri 8 biri 10 teknik kapasitesi önde adamlar koyunca sıkı dinamik geçiş takımlarına karşı zorlanıyoruz işte. Yani tamam Fabian Ruiz belki Sara'dan falan da bir iki tık iyidir tempo ve ikili mücadele, pres falan konusunda (o da belki) ama işte iyiyse bile bir iki tık iyidir. Üstelik bizim antrenmanlardan sonra o bir tık fark da kapanmaya başlıyor 29+ adamlar için. Yaştan dolayı ekonomik olarak da doğru yatırım değil. Atıyorum Sara'yı satıp upgrade ediyorum desen, belki upgrade ama işte para eden asset'i satıp para döndürmeyecek son ürün almış oluyorsun...

Üstelik eğer 8-10 numaralar böyle ekstra tempolu presçi falan olmazsa yine Torreira öne çıksın gelsin pres yapsın falan istiyoruz. Yine arkayı toparlayacak adam eksilmiş oluyor. Elbette ayaksız presçi 6 numara alalım demiyorum ama o presin arkasındaki alanları kapatma ve rakip hızlı hücumları durdurma işini yapsın topu da makul derecede iyi kullanabilsin, pres altındayken biraz taşıyabilsin sürebilsin falan yeter işte... Öyle birini alınca bekleri de çok daha rahat göndericez ileri... Lemina bile eski Lemina temposunda olmamasına rağmen biraz diri olunca çok fark ettirmişti...

Bir ugarte ile ilgileniyoruz bir gueye ile birde ruizle 3üde farklı tip oyuncu sırf kim gelirse gelsin transferi yapıyorlar plan program hak getire.

Yahu Lemina olmadıysa Melo diyeyim sen anla rengim

Melo tabii ki olsa da keşke gelse :) Ama Melo da özel bir oyuncu idi.

Galatasaray'ın geldiği noktada bence kadro mühendisliğini ekstra dikkatlice öğrenmesi gereken bir sürece girdi. Biz gerçekten takım olarak -nazar değmesin- çok büyüdük. Çok güçlendik.

Bak devre arası transfer dönemi oldu, takımda sakat cezalı vs yok hiç. İlk 11 ve alternatiflerini düşün. Hiçbir mevki için bu oyuncunun gidip yenisinin gelmesi lazım acil demezsin. Bu takımın ilk 11'i ve hatta alternatif 3-4 oyuncusu da taş gibi.

İşte bu noktada mesela Lookman gelsin ister miyim? İsterim. Ama Barış'ı mı kesecek? Ben ne Barış'ı keserim Lookman için ne Yunus'u. Neyse konudan sapmayayım, 6 numara isteğinde hemfikir olmakla beraber bir yandan da bu takımda Lemina haricinde diğer oyuncuları düşününce mesela Torreira-Fabian-Yunus veya Torrik-İlkay-Fabian gibi bi üçlü düşününce bile vay babayın kemiğine diyorum. Daha Sara var onu saymadım.

Müthiş bir adam ya imkan vermiyorum.

Melo tabii ki olsa da keşke gelse :) Ama Melo da özel bir oyuncu idi.

Galatasaray'ın geldiği noktada bence kadro mühendisliğini ekstra dikkatlice öğrenmesi gereken bir sürece girdi. Biz gerçekten takım olarak -nazar değmesin- çok büyüdük. Çok güçlendik.

Bak devre arası transfer dönemi oldu, takımda sakat cezalı vs yok hiç. İlk 11 ve alternatiflerini düşün. Hiçbir mevki için bu oyuncunun gidip yenisinin gelmesi lazım acil demezsin. Bu takımın ilk 11'i ve hatta alternatif 3-4 oyuncusu da taş gibi.

İşte bu noktada mesela Lookman gelsin ister miyim? İsterim. Ama Barış'ı mı kesecek? Ben ne Barış'ı keserim Lookman için ne Yunus'u. Neyse konudan sapmayayım, 6 numara isteğinde hemfikir olmakla beraber bir yandan da bu takımda Lemina haricinde diğer oyuncuları düşününce mesela Torreira-Fabian-Yunus veya Torrik-İlkay-Fabian gibi bi üçlü düşününce bile vay babayın kemiğine diyorum. Daha Sara var onu saymadım.
Torreria(veya Lemina) - İlkay - Fabian üçlüsü ligin içinden geçer de CL için pek emin olamadım. CL için orta saha tandemi Lemina - Torreria gibi defansif anlamda daha sağlam ve atletik iki oyuncudan oluşursa bizim oyunumuza pozitif etki ediyor. Hatta geçen sene ligin ikinci yarısında Lemina takıma girdikten sonra hoca Torreria'yı biraz öne atmıştı 8 numara gibi. Adam takımın en golcü oyuncularından biri oldu. Daha doğrusu sürpriz golcü oldu. CL için bu tarz bir formül şart bence. Hatta Lemina tipinde ama Lemina'dan daha genç ve diri bir oyuncu bulabilirsek 10 numara 5 yıldız olur bence. O yüzden diyorum Melo tipi falan diye ama dediğin gibi Melo çok özel bir oyuncuydu ve o yaşında şans eseri düştü buralara tıpkı Osimhen gibi.

Torreria(veya Lemina) - İlkay - Fabian üçlüsü ligin içinden geçer de CL için pek emin olamadım. CL için orta saha tandemi Lemina - Torreria gibi defansif anlamda daha sağlam ve atletik iki oyuncudan oluşursa bizim oyunumuza pozitif etki ediyor. Hatta geçen sene ligin ikinci yarısında Lemina takıma girdikten sonra hoca Torreria'yı biraz öne atmıştı 8 numara gibi. Adam takımın en golcü oyuncularından biri oldu. Daha doğrusu sürpriz golcü oldu. CL için bu tarz bir formül şart bence. Hatta Lemina tipinde ama Lemina'dan daha genç ve diri bir oyuncu bulabilirsek 10 numara 5 yıldız olur bence. O yüzden diyorum Melo tipi falan diye ama dediğin gibi Melo çok özel bir oyuncuydu ve o yaşında şans eseri düştü buralara tıpkı Osimhen gibi.

Evet aynı fikirdeyim senle renktaş.
Fakat bir yandan ben hala doğru oyun + doğru oyuncu profili buluştuğunda geri kalan her şeyin önemsiz olduğunu, ya da en azından o kadar önemli olmadığını düşünüyorum.
Mesela insanlar PL, La Liga falan der ama taktik savaşlarının en alası Seri A'da döner bana göre.

Inter gibi (evet çok çooook iyi futbolcular kesinlikle) kağıt üzerinde asla finale çıkmasına olanak vermeyeceğin bir takım 2 sene üst üste ŞL'de final yaptı. Bunun en büyük sebebi ise gerçekten o oyuncularla oynanabilecek en doğru oyun + elbette tecrübe.

ŞL vs bu kulvarlar öyle yerler ki, bak getirelim Oluai'yi mesela, çocuk ateş atıyor di mi. ŞL'de 2 sene boyunca gtüne teneke bağlarlar. Kötü diye mi hayır, tecrübe çok çok önemli. Bugün fiziksel sıkıntısına rağmen sadece tecrübesi sayesinde İlkay sana çok daha fayda getirir ŞL'de Oluai vb isimlere göre.

Edit: İzleyenlerin geneli mesela diyor ki 1998 yılındaki Galatasaray daha da iyiydi, Juventus'la kora kor kapıştığı sezon. Ama avrupa kupasını kazanan 2000'deki Galatasaray oldu... Bir tarafta 1-2 yıllık tecrübe, diğer tarafta 4 yıllık tecrübe... Bence bu bile çok önemli bir faktör.

Geri
Üst Alt