Fabrizio Romano: ''Galatasaray ve Fenerbahçe, Waldemar Anton ile ilgileniyor''

Burak Karaduman

Büyük Kaptan
Türk Statüsü yazmış sanırım Özbek mevzusundan.
Fenerbahçe almaz.

1689926527181.webp

Ayrıca biz nasıl alacağız ? kerem demirbay gelecek deniyor kontenjan için

nelssonu gönderip bunu mu oynatacaz.

Kaan oynasın

Böyle sacmaliklarla ugrasmayiz diye düsünüyorum

Emin Bayram duruyor iste oynar

Yabancı sınırının neden olmaması gerektiğinin kanıtı aslında. Kimse kendi oyuncusunu yetiştirmiyor zaten. Yerli statüsüne uyan ithal adamlar alınıyor.
ben çok arada kalıyorum bu konuda. mesela yabancı full sınırsız olsa kerem diye bir oyuncu şu anda asla olamazdı gibi geliyor ya da abdulkerim yerine luyindama gibi birine 8m bayılabilirdik. sırf türk diye beğenmeme sendromunu da aşmak lazım bu kuralla beraber

ben çok arada kalıyorum bu konuda. mesela yabancı full sınırsız olsa kerem diye bir oyuncu şu anda asla olamazdı gibi geliyor ya da abdulkerim yerine luyindama gibi birine 8m bayılabilirdik. sırf türk diye beğenmeme sendromunu da aşmak lazım bu kuralla beraber

yerli kuralı olması lazım türk kuralı filan değil

tr altyapılı 2 adam kendi alt yapından 1 adam gibi

oyuncularımız en çok sınırın olmadığı dönemde avrupaya gidip kendilerini geliştirebildiler

mesela sınır olmasa kerem muhtemelen satılır çok daha iyi bi oyuncu olurdu

oyuncularımız en çok sınırın olmadığı dönemde avrupaya gidip kendilerini geliştirebildiler

mesela sınır olmasa kerem muhtemelen satılır çok daha iyi bi oyuncu olurdu
ama sınır olmasa 3.ligden alınıp ilk 11e koyulur muydu ya da abdulkerim geçen sezon ilk 11 oynar mıydı alınsa bile

ama sınır olmasa 3.ligden alınıp ilk 11e koyulur muydu ya da abdulkerim geçen sezon ilk 11 oynar mıydı alınsa bile
Sinir olmasa da fazlaca alt liglerden çok cüzi miktara oyuncu alınıp denenebilir. Sinir türk futbolu için kanserdir. Yetenekli oyuncu sahada her türlü formayı alır. Kimse yabancı hastası değil. Sırf sinir vb kurallar var diye yıllarca kalite olarak düşük oyuncuları kulüpler kambur gibi sırtından indiremiyor.

yetenekli adam gider yaw çağlar direkt altınordudan avrupa yapmadı mı mesela?
işte iki türlü de çok örnek verilebilir gibi geliyor o yüzden kararsız kalıyorum bu konuda. ülke futbolunun mantalitesi düzgün olduktan sonra tabii ki de serbestlikten zarar gelmez diğer büyük liglerde görüldüğü gibi

Rekabetten daha geliştirici şey yok bence. İlk 11'i eşit rekabete açarsan yerliler de kendini daha çok geliştirmek zorunda kalacak. Kerem, Abdülkerim, Barış gibi isimler ek bireysel çalışmalarıyla, azimleriyle diğer yerlilerin önünde mesela. Başka yabancılar gelse bile takımda yer bulabilecek seviyedeler. Sınır olmadığında oyuncular sırf yerli diye takımda tutulmaz. Bu oyuncular gibilerini ise takımda tutarsın. Seviyen daha da yükselir.

Geri
Üst Alt