Faruk Süren:" Galatasaray'a transfer yasağı gelebilir"

Hayri Cund

expert üye
GSC Efsanesi
Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Galatasaray'ın eski başkanı Faruk Süren, sarı kırmızılı ekibin transfer yasağı ile karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Galatasaray’ın eski başkanı Faruk Süren, A Spor’a özel açıklamalarda bulundu. Süren, sarı kırmızılılardaki kendi dönemi, sonraki dönem başkanları, başarıları ve birçok konuda çarpıcı ifadeler kullandı.

Galatasaray’a transfer yasağı gelebileceğini söyleyen Süren, “Transfer yasağı gelebilir ancak Galatasaray’ın iyi bir takımı var. Belki altyapıdan gelen de olur. Fatih hoca idare eder. Bu takım şampiyon olur” şeklinde konuştu.

Sarı kırmızı kulübün borçlarıyla ilgili konuşan eski başkan, “Her zaman bir çıkış yolu vardır. Dursun Özbek’in Mayıs işareti kendisinin yaratmış olduğu bir problem. UEFA ile uzlaşma anlaşması yapıyor. 30 milyon Euro’dan fazla zarar etmeyeceğim diyor ama 120 milyon euro zarar ediyor” dedi.

İşte Süren’in açıklamalarından satır başları;

“Ünal Aysal yönetim ve idari kadrosuna çok fazla profesyonel aldı ve profesyoneller tarafından yanlış yönlendirildi. Galatasaray benden sonraki dönemde ileriye gitmedi. Benim dönemimden sonra da ligde şampiyonluklar geldi tamam ama Avrupa’da bir başarı elde edemedik. ”

“Tudor’un varlığı başlangıçta yanlıştı. Son dönemde sık hoca değişikliği yapıldı.Bu da çok yanlış. Altyapı hocası (Riekerink) bile teknik direktörlük yaptı Galatasaray’da”

“ARDA’NIN GELMESİNİ İSTERDİM”

“Arda’nın Galatasaray’a gelmesini isterdim.Evet şu an formsuz, bizim bıraktığımız Arda değil ancak yetenekleri muhakkak var ve form tutarsa Galatasaray’a dönebilir. Uzun zamandır maç ritmi yok. Başakşehir bir proje takımı. Arda’nın eski günlerine dönmesine yardımcı olacaktır.”

“AZİZ YILDIRIM GİBİ YAPAMAZDIM”

“Fenerbahçe her zaman büyük takımdır. Aziz Yıldırım 20 sene sıkılmadı mı bilmiyorum. Ben Aziz Başkan gibi 20 yıl başkanlık yapamazdım. Zamanı geldiğinde bırakmak gerekir ama Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’yi çok seviyor, aşkla bağlı.”

Moderatör tarafında düzenlendi:
İrlandalı

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dursun denilen seref yoksununu ibra eden her kisinin allah bin turlu belasini versin, galatasaray'dan caldigi paralar inshallah cocuklarindan cikar.

Serefsizler ordusu, koskoca camia'yi bitirdiniz egonuz ugruna.

bari satabildigimiz kadar transfer yapabilsek sözleşmesi biten adam dolu, avrupadan men yersek zaten kepenkleri indirelim

Şimdiden ön protokol falan imzalasak bi kaç kişiyle bari yoksa biteriz seneye ilk 4 e girmemiz bile zor olur.

Avrupadan men cezasi almasina ragmen ayni anlasmalari tekrar yapip dalga gecercesine tekrar uymayan bir kuruma men cezasinin daha altinda bir ceza belirlenmesi anlamsiz olur

bunu mantigimla soyluyorum , mesele Gs meselesi degil . Uefa nin inandiriciligini yitirmemesi acisindan biz ve benzer durumda olan kluplere , evvelce verdigi cezadan daha azini vermesi anlamsiz geliyor kulaga

Bu adam ne diyorsa oluyor yav resmen baron. Mustafa Cengiz'i destekliyorum dedi kazandı, 3 4 hafta önce de Gs ve Başakşehir çekişir dedi oraya doğru gidiyor lig.

Avrupadan men cezasi almasina ragmen ayni anlasmalari tekrar yapip dalga gecercesine tekrar uymayan bir kuruma men cezasinin daha altinda bir ceza belirlenmesi anlamsiz olur

bunu mantigimla soyluyorum , mesele Gs meselesi degil . Uefa nin inandiriciligini yitirmemesi acisindan biz ve benzer durumda olan kluplere , evvelce verdigi cezadan daha azini vermesi anlamsiz geliyor kulaga

Ndiayenin satışına kadar dediğin doğru olabilir ama Ndiaye satışı sonrası transfer gelir-gider dengesinde çok fark olduğunu sanmıyorum. Son 2-3 senede aşırı para verdiğimiz bir transfer olmadı bana göre. En azından aldığımız oyunculardan bir şekilde verim alabiliyoruz ve geri satabileceğimiz oyuncular. İyi bir rapor ve planlama ile cezadan yırtabiliriz.

Ndiayenin satışına kadar dediğin doğru olabilir ama Ndiaye satışı sonrası transfer gelir-gider dengesinde çok fark olduğunu sanmıyorum. Son 2-3 senede aşırı para verdiğimiz bir transfer olmadı bana göre. En azından aldığımız oyunculardan bir şekilde verim alabiliyoruz ve geri satabileceğimiz oyuncular. İyi bir rapor ve planlama ile cezadan yırtabiliriz.

Boyle bir denge varsa nasil 30 milyon yerine 60 hatta daha yuksek rakamda zarar olusabiliyor ?

eger rakamlar dogru ise baska palavra ise baska

zannediyorum senelik toplam maaslar ve gelirler filan da hesaba katilarak kar/zarar rakamlarina ulasiliyor

sadece bonservis gelir/gideri farki elbette bu kadar degildir

Boyle bir denge varsa nasil 30 milyon yerine 60 hatta daha yuksek rakamda zarar olusabiliyor ?

zannediyorum senelik toplam maaslar ve gelirler filan da hesaba katilarak kar/zarar rakamlarina ulasiliyor

Piyasaya açıklanan rakamlar belli. Bu rakamlar üzerinden konuşulduğunda bu kadar zarar olmaması gerek. Bu kadar zarar oluşuyorsa derinlemesine araştırılmalı ve ortaya çıkarılmalı. En basitinden Ndiaye transferinde oluşan fazla bonservis bedeli falan doğru ise o zaman 60 değil 100 de olur o zarar.

Tabii ki maaşların etkisi mevcuttur. Özellikle geçen sene itibariyle gelirler dibe vurdu. Bu seneki gelirin çok daha yüksek olacağını öngörebiliyorum. Hem başarı hem stad gelirleri anlamında. Hele şampiyon olup Ş.Ligine gitmemiz garantilenirse oradan gelecek gelirle beraber elimiz rahatlayacaktır.

Bence UEFA'ya bu anlamda bir plan çizerek rapor sunulabilirse ve ek süre istenirse cezayı teğet geçebiliriz. Lakin geçsek bile artık sıkı bir mali disipline geçmemiz ve akıllı hamleler yapmamız gerektiği gerçeği değişmiyor.

Evet sıkıntı maaşlarda şu anki kurla 200 milyon lira civarında maaş ödüyoruz, önceki 2 sene ise 65 milyon euro civarında maaş ödedik, Avrupa'da olmayan bir takım için çok fazlaydı özellikle geçen sene için.

Evet sıkıntı maaşlarda şu anki kurla 200 milyon lira civarında maaş ödüyoruz, önceki 2 sene ise 65 milyon euro civarında maaş ödedik, Avrupa'da olmayan bir takım için çok fazlaydı özellikle geçen sene için.

Iste o yuzden diyorum ki men cezasi mantiklidir ve yerli yerindedir

neden buna karsi cikiliyor anlamiyorum ? Bu bir istek talep ya da temenni olabilir mi ?

ama gercekler kagit uzerinde ... eger bize aksettirilen rakamlar dogru ise men cezasi haketmisizdir

transfer yasağı 5 sene önce gelseydi bugün bu durumda olmazdık.

Dursun yerim garanti demek için kulübü bubi tuzaklarına bağladı ama yine fark etmedi tekmeyi yedi. Şimdi bubi tuzakları tek tek patlayacak.

Dursun'un acilen Galatasaray'dan ihraç edilmesi gerekiyor.

Ayrıca Fenerbahçe ceza alacak kimse yine konuşmuyor. Bankalardan en çok kredi çeken takım şuan.

Iste o yuzden diyorum ki men cezasi mantiklidir ve yerli yerindedir

neden buna karsi cikiliyor anlamiyorum ? Bu bir istek talep ya da temenni olabilir mi ?

ama gercekler kagit uzerinde ... eger bize aksettirilen rakamlar dogru ise men cezasi haketmisizdir

Her hak edene ceza verilse dünya da kulüp kalmaz başta PSG,City vs olmak üzere. Bu kulüplerin nasıl kar açıkladığını da biliyorlar.

Bence bu FFP işi fazlası ile adaletten uzak. Ceza alabiliriz o ayrı ama savunma iyi yapılır ve lobi sağlam tutulursa ceza olmaz eminim.

Geri
Üst Alt