Üye Görüşü Fatih Terim Geri Dönmeli

Galatasaray'in Terim'e ihyiyavi vardir kabul ediyorum.Ayrica emegine saglik renktas butun yazdiklarina katiliyorum.O Fatih Terim donemindeki heyecan konusuna gelecek olursak malum gecen hafta Arsenal ile macimiz vardi.İnanin sampiyonlar ligi heyecaniyla degilde kesin fark yeriz diye izledim.Ama Fatih Terim varken o maclar bitmesin isterdim.Gidis doneminde Aysal da Fatih Terim de hata yapti.Taraftar zaten biliyor kimin hatali oldugunu.

Geri dönmesi gerektiğine katılmıyorum.Siyasi baskı ve para uğruna gitti.Eğer Galatasaray aşkı fazla olsaydı ,herşeye rağmen Galatasaray'da kalırdı,bizde bağrımıza basardık.Ne yazık ki gitti derken şuan iyi ki gitti diyorum.

Er olan tükürdüğünü yalamayacak.Şike konusunda konuşacaktı noldu.Konuşamıyorsa ,baskı var ben TDliği bırakıyorum deseydi.Kalbime gömer kimse de çıkartamazdı

İnşallah da bir daha gelmez..

Not:Galatasaray'daki başarılarını unutamam ama bu hatasının affedilebilir olduğunu göstermiyor.

Son düzenleme:
Katılmadığım çok nokta mevcut ,
öncelikle Fatih hocanın bizimle olan sportif olan herşeyi başarısıda başarısızlığıda benim için makbuldür benim kabulümdür ,
ama biz F.T. ile Galatasaray olmadık , O'nsuz kazandığımız şampiyonlukları yaşandıkları tarihler itibariyle irdelemeden eleştirmek en başta Galatasaray'a hakarettir ,
92-93 sezonunda averajla şampiyon olduk doğrudur ama zamanın şartlarında kimin önünde bitirdiğimizi ve o dönem tüm kupalarda nasıl bir dominasyon kurduğumuzu unutmamak lazım belkide tarihimizin en iyi sezonlarındandır ,
93-94 sezonunda ilk ŞL sezonumuzu ve çeyrek final oynayışımızı , kupadada final oynadığımızı ve 3 kulvara rağmen şampiyon olduğumuzu unuttuk mu ?
2001-2001 sezonunu şuan nasıl küçümsersiniz , 2001 yazını nasılda herkes unuttu başkanının dahi evine haciz gelen , 5. bitirirse başarılı olarak bakılacak bir kadronun , ŞL de 12 maç yapan ve çeyrek finali son maçta Barçaya karşı ofsayt golle kaçıran sezon sonundada 1 hafta evvelden şampiyon olup aziz'e ve fenerasyonuna karşın 3. yıldızı taktığını nasılda unuttuk !!!!!!!
2005-2006 sezonunda son hafta şampiyon olduk fenerin hatasıyla ama o sezon oynanan oyunu toplanan neredeyse rekor seviyede puanı nereye koyacağız , fenerin oynadığı topla 3. bile olamaması gerekirken nasıl ne maçlar kazandığını nasılda unuttuk o sezon !!! ( evet bir avrupa faciası yaşadık onuda unutmadık . )

2007-08 de şampiyon olduğumuzu nereye koyacağız hangi rakibin hatasıyla idi 8taş'ınmı yoksa fenerinmiydi avrupa nedeniyle , nereye nasıl koyalım bu şampiyonluğu Volkan'a giren kafayı nereye koyalım !!!
Fatih terimsiz bizim şampiyonluklarımız hep başkasının hatası ise yani şans ve tesadüf ise o zaman 4 senelik ilk döneminde yer alan 96-97 sezonunu ne yapacağız fener ve başiktaşın kendi içlerindeki sorunlarıyla mı şampiyon olduk ,
yada 97-98 sezonunda 9 puan geriye düşüp evindede yenemediğin feneri nasıl geçtinde şampiyon oldun fenerin eşşekliği sayesindemiydi oda !
98-99 sezonununda 1 puan farkla şampiyon olduğumuzu hatırlıyormusunuz , o sezon 2. beşiktaşın TD'nün kaçtığını , fenerin belki tarihinin en iyi futbollarından birini oynarken bir sakatlıktan sonra nasıl ve ne şekilde tepetaklak gittiğini hatırlıyormuyuz , o sezonda bizi kim şampiyon yaptı kaçan TD mü yoksa kırılan ayak mı söyleyin !
2012-13 te yani son şampiyonluğumuzda fenerdeki Alex krizini ve avrupa ligi nedeniyle bitişlerini nereye koyacağız o sezonki rezil futbolumuzla Alex krizi ve avrupa ligi olmasaydı Aykut'a rağmen şampiyon olurmuyduk , aynen geçen seneki bizim durumumuz gibi !

Fatih Terim sportif açıdan bizi küme bile düşürse önemli değil , yine 4. seferde 5. seferde olsa geri dönerdi seveniylede sevmeyeniylede başımızın üstünde yeri vardı , ama artık bitti , Terim gerçek bir efsane olabilirdi geçen sene ve burada Aysal'ın adını bile anan olmayabilirdi ama O yanlış iş yaptı ,
Terim'in yaptığı yanlışın artık geri dönüşü yoktur kanmıca ve olmamalıdır , her klübün bir hafizası vardır kişilerden bağımsız buna rağmen zorlamaylada olsa Terim'in dönmesi demek sadece felaket olacaktır .

Bence kendi etrafinda 365 kere donerken teyyipin etrafinda 1 turu tamamlamali .

demissin ya terim disinda hic ezerek sampiyon olamiyoz diye. sebebini dusundun mu hic

terim zamansiz kacislariyla kulubu batirarak terk ettigi icin genelde kaosa surukleniyoruz ya da aldirdigi sacma oyuncular yuzunden borca. iste terim gittikten en az 5-6 sene duzluge cikamiyoz. tam cikiyoruz derken terim gelir o yari duzluge cikmis takimi zirvede alir o butceyle 2 sampiyonluk kazanir 3. ya da 4. sezonda sivar ve takim tekrar batmaya baslar bunu farkettigi an milli takim elden gidiyo havasina girerek, ya da kimse istedi diye imza atmam diyerek ya italya ya kacar ya da milli takima. nede olsa yari duzluge cikan takimin kaymagini yedi bitirdi. yerine gelenlerde 6 sene onun pisligini temizleme gayreti icerisinde olacaktir, takim ise basarisiz sonuclar alacaktir.

taraftar ise futbol bilmedigi icin tabloya baktiginda fatih terim basarili, digerleri basarisiz tablosunu gorecektir. terim mevcut tabloda GS'a gelmez. cunku gelirse basarisiz olacagini biliyor (kacis sebebide bu) once bi duzluge cikmasi lazim galatasarayin o zaman gelir.

terimin oturtmak istedigi duzen budur camiada. "terimsiz galatasaray hic biseydir imaji"

Bu görüşe katılmıyorum.

Terim ne zaman düzlüğe çıkmış takım aldı ve bunun kaymağını yeyip batırdı?

İlk geldiği dönem zaten yükselişte bir trend vardı, 4 sene üst üste şampiyon olup UEFA kupasını kazandı. Zirvede bıraktı dersek yanlış olmaz, bırakmalı mıydı diye sorarsanız bence hayır ama kaçma durumu yok ortada. Bıraktığında enkaz falan yoktu ortada ayrıca, bıraktıktan süper kupayı aldık ve çeyrek final oynadık.

İkinci geldiği dönem herhangi bir başarı sağlayamadı ve gitti zaten, genel olarak başarısız bir dönem o. Kaldı ki yönetim arkasında dursaydı gitmeyecekti.

Üçüncü dönemde ise takım bir önceki sezon 8.'ydi. Üstüne üstlük sezon başında en önemli silah Arda satıldı. Elmander ile, Necati ile şampiyon oldu adam. Gönderildiğinde de enkaz falan yoktu ortada, TFF salça olana kadar herkes %100 şampiyon olacağız gözüyle bakıyordu. O olay ortaya çıktıktan sonra her şey tepe taklak oldu.

3. ve 4. sezonda sıvayıp Terim'in kaçtığı bir dönem yok, son gidişinin sebebi takımın başarısız olması değil.

Dönmesini istemem ama şayet dönerse;

herşeyden evvel artık herkese gına getirdiği o YÜRÜYEN EGOSUNU bırakmalı...

Vizyonu geniş, taktisyen italyanlar ile üniversite okumak varken Terim ile ne yapabiliriz? Gelmesin!

Galatasarayli Fatih terimi seven ve sayan ve her zaman destekleyen birisi olarak bu dönemde geri dönmesi mucize gibi bir sey olur galiba.
Hata antrenör olarak bidaha gelmez tahminen.

Katılmadığım çok nokta mevcut ,
öncelikle Fatih hocanın bizimle olan sportif olan herşeyi başarısıda başarısızlığıda benim için makbuldür benim kabulümdür ,
ama biz F.T. ile Galatasaray olmadık , O'nsuz kazandığımız şampiyonlukları yaşandıkları tarihler itibariyle irdelemeden eleştirmek en başta Galatasaray'a hakarettir ,
92-93 sezonunda averajla şampiyon olduk doğrudur ama zamanın şartlarında kimin önünde bitirdiğimizi ve o dönem tüm kupalarda nasıl bir dominasyon kurduğumuzu unutmamak lazım belkide tarihimizin en iyi sezonlarındandır ,
93-94 sezonunda ilk ŞL sezonumuzu ve çeyrek final oynayışımızı , kupadada final oynadığımızı ve 3 kulvara rağmen şampiyon olduğumuzu unuttuk mu ?
2001-2001 sezonunu şuan nasıl küçümsersiniz , 2001 yazını nasılda herkes unuttu başkanının dahi evine haciz gelen , 5. bitirirse başarılı olarak bakılacak bir kadronun , ŞL de 12 maç yapan ve çeyrek finali son maçta Barçaya karşı ofsayt golle kaçıran sezon sonundada 1 hafta evvelden şampiyon olup aziz'e ve fenerasyonuna karşın 3. yıldızı taktığını nasılda unuttuk !!!!!!!
2005-2006 sezonunda son hafta şampiyon olduk fenerin hatasıyla ama o sezon oynanan oyunu toplanan neredeyse rekor seviyede puanı nereye koyacağız , fenerin oynadığı topla 3. bile olamaması gerekirken nasıl ne maçlar kazandığını nasılda unuttuk o sezon !!! ( evet bir avrupa faciası yaşadık onuda unutmadık . )

2007-08 de şampiyon olduğumuzu nereye koyacağız hangi rakibin hatasıyla idi 8taş'ınmı yoksa fenerinmiydi avrupa nedeniyle , nereye nasıl koyalım bu şampiyonluğu Volkan'a giren kafayı nereye koyalım !!!
Fatih terimsiz bizim şampiyonluklarımız hep başkasının hatası ise yani şans ve tesadüf ise o zaman 4 senelik ilk döneminde yer alan 96-97 sezonunu ne yapacağız fener ve başiktaşın kendi içlerindeki sorunlarıyla mı şampiyon olduk ,
yada 97-98 sezonunda 9 puan geriye düşüp evindede yenemediğin feneri nasıl geçtinde şampiyon oldun fenerin eşşekliği sayesindemiydi oda !
98-99 sezonununda 1 puan farkla şampiyon olduğumuzu hatırlıyormusunuz , o sezon 2. beşiktaşın TD'nün kaçtığını , fenerin belki tarihinin en iyi futbollarından birini oynarken bir sakatlıktan sonra nasıl ve ne şekilde tepetaklak gittiğini hatırlıyormuyuz , o sezonda bizi kim şampiyon yaptı kaçan TD mü yoksa kırılan ayak mı söyleyin !
2012-13 te yani son şampiyonluğumuzda fenerdeki Alex krizini ve avrupa ligi nedeniyle bitişlerini nereye koyacağız o sezonki rezil futbolumuzla Alex krizi ve avrupa ligi olmasaydı Aykut'a rağmen şampiyon olurmuyduk , aynen geçen seneki bizim durumumuz gibi !

Fatih Terim sportif açıdan bizi küme bile düşürse önemli değil , yine 4. seferde 5. seferde olsa geri dönerdi seveniylede sevmeyeniylede başımızın üstünde yeri vardı , ama artık bitti , Terim gerçek bir efsane olabilirdi geçen sene ve burada Aysal'ın adını bile anan olmayabilirdi ama O yanlış iş yaptı ,
Terim'in yaptığı yanlışın artık geri dönüşü yoktur kanmıca ve olmamalıdır , her klübün bir hafizası vardır kişilerden bağımsız buna rağmen zorlamaylada olsa Terim'in dönmesi demek sadece felaket olacaktır .

Biz Fatih Terim ile Galatasaray olduk demiyorum asla.

Eski şampiyonlukları aşağılamak gibi bir düşüncem de yok, yazımda son 20 sene derken aslında Fatih Terim'in ilk geldiği dönemden sonraki dönemi kast etmiştim, kabaca 20 sene dedim. Daha önceki şampiyonluklara bir sözüm yok, zaten oldukça eski zamanlar.

Ancak 96'dan sonraki döneme bakarsak Fatih Terim'in başımızda olduğu sezonlarda her zaman 1 numaralı favori olduk herkesin gözünde. Diğer sezonlarda ise senin de dediğin gibi kimse şampiyonluk beklemezsek şampiyon olmayı becerdik bir şekilde. Lucescu'lu sezonda çok kötü bir futbol vardı, buna rağmen şampiyon olduk. Diğer şampiyonlukların biri Denizli maçı, zaten Fener verdi bize şampiyonluğu. Diğerinde ise hocamız Cevat Güler'di, kısacası hocamız yoktu; bu şekilde şampiyon olmamız da diğer takımların beceriksizliği, kimse kusura bakmasın.

Mevcut durum ve zaman itibari ile başarılı olma ihtimali en yüksek kişi Fatih Terim demeye çalışıyorum.

En büyük başarısı olduğu zamana bakarsak 1996-2000 arası diyelim. Çekirdek kadro :

Bülent Korkmaz : Derwall zamanından altyapıdan gelme
Hagi, Popescu : Kendisiyle beraber geldiler de pek de scouting yada teknik bilgi isteyecek tipte oyuncular değil.
Hakan Şükür : Feldkamp,Hollman zamanından gelme.
Arif Erdem : Mustafa Denizli zamanından gelme ama tam emin olamayabilirim.
Suat Kaya : Feldkamp,Hollman zamanında geri çağrıldı
Ergün Penbe :Feldkamp,Hollman zamanından tam olarak Saftig zamanında takıma katıldı
Okan Buruk : Mustafa Denizli zamanında altyapıdan gelme
Ümit Davala : F.Terimle beraber katıldı takıma
Fatih Akyel : F.Terimle beraber katıldı takıma

Baktığımız zaman bu takım bizim efsane kadromuz UEFA kupasını aldığı 4 sene şampiyon olduğu zamanda takımdaki 6-7 oyuncu en az 5-6 yıldır GS'de oynuyordu. Fatih Terim'in bu takıma getirdiği oyuncuları hatırlayalım.

Vedat İnceefe : Büyük umutlar bağlanıp çok vasat performans gösteren bir oyuncu.
Orhan Ak : Bahsetmeye değmez
Aykut Erçetin : Boş küme kaleci
Nordin Amrabat :
Hamit Altıntop : Aslında bir şampiyonluğa katkısı oldu ama maliyetini de çekiyoruz
Cihan Haspolatlı : Ne müthiş bir oyuncuydu dimi ?
Hasan Şaş : Nispeten başarılı örneklerden ama kariyerinin tamamına baktığmızda Arif'in yarısı etmez

Çok daha detaya indiğimizde bize kazandırdığı acaip genç Türk yeteneklerden senelerce yaka silktik. Varolan jenerasyonla ilk başlarda başarılı gibi olsada daha sonraki yıllarda bu başarılı takımı yenileyemeyip tuhaf tercihlerle çürük bir jenerasyon yaratıyor. 2003'de Cihan'lı Orhan'lı takımından kurtulmak için neler çektik. Gelmesin lütfen GS onun keşiflerinden uzak dursun. Yönetimden de uzak dursun.

Ben fatih terimin gönderilmesine birşey demiyorum Ünal aysala anlasamadi ve gitti derdik ama galatasaray düşmanı tüpçü ile anlaşması bitirmistir fatih terimi

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En büyük başarısı olduğu zamana bakarsak 1996-2000 arası diyelim. Çekirdek kadro :

Bülent Korkmaz : Derwall zamanından altyapıdan gelme
Hagi, Popescu : Kendisiyle beraber geldiler de pek de scouting yada teknik bilgi isteyecek tipte oyuncular değil.
Hakan Şükür : Feldkamp,Hollman zamanından gelme.
Arif Erdem : Mustafa Denizli zamanından gelme ama tam emin olamayabilirim.
Suat Kaya : Feldkamp,Hollman zamanında geri çağrıldı
Ergün Penbe :Feldkamp,Hollman zamanından tam olarak Saftig zamanında takıma katıldı
Okan Buruk : Mustafa Denizli zamanında altyapıdan gelme
Ümit Davala : F.Terimle beraber katıldı takıma
Fatih Akyel : F.Terimle beraber katıldı takıma

Baktığımız zaman bu takım bizim efsane kadromuz UEFA kupasını aldığı 4 sene şampiyon olduğu zamanda takımdaki 6-7 oyuncu en az 5-6 yıldır GS'de oynuyordu. Fatih Terim'in bu takıma getirdiği oyuncuları hatırlayalım.

Vedat İnceefe : Büyük umutlar bağlanıp çok vasat performans gösteren bir oyuncu.
Orhan Ak : Bahsetmeye değmez
Aykut Erçetin : Boş küme kaleci
Nordin Amrabat :
Hamit Altıntop : Aslında bir şampiyonluğa katkısı oldu ama maliyetini de çekiyoruz
Cihan Haspolatlı : Ne müthiş bir oyuncuydu dimi ?
Hasan Şaş : Nispeten başarılı örneklerden ama kariyerinin tamamına baktığmızda Arif'in yarısı etmez

Çok daha detaya indiğimizde bize kazandırdığı acaip genç Türk yeteneklerden senelerce yaka silktik. Varolan jenerasyonla ilk başlarda başarılı gibi olsada daha sonraki yıllarda bu başarılı takımı yenileyemeyip tuhaf tercihlerle çürük bir jenerasyon yaratıyor. 2003'de Cihan'lı Orhan'lı takımından kurtulmak için neler çektik. Gelmesin lütfen GS onun keşiflerinden uzak dursun. Yönetimden de uzak dursun.

Fatih Terim gitti Yıldırım Demirören ile iş birliği yaptı, bunu içime sindiremem dersen hak veririm. Benim için de zor bunu sindirmek ama eski başarılarını yok saymak komik olmuyor mu biraz? 6 şampiyonluk ve 1 UEFA kupası kazandırdı Fatih Terim. O saydığın oyuncular Fatih Terim olmasaydı aynı performansı gösterip UEFA kupasını alabilirler miydi sence, veya 4 sene üst üste şampiyon olabilirler miydi? Kusura bakma ama pek ihtimal vermiyorum buna.

Fatih Terim gitti Yıldırım Demirören ile iş birliği yaptı, bunu içime sindiremem dersen hak veririm. Benim için de zor bunu sindirmek ama eski başarılarını yok saymak komik olmuyor mu biraz? 6 şampiyonluk ve 1 UEFA kupası kazandırdı Fatih Terim. O saydığın oyuncular Fatih Terim olmasaydı aynı performansı gösterip UEFA kupasını alabilirler miydi sence, veya 4 sene üst üste şampiyon olabilirler miydi? Kusura bakma ama pek ihtimal vermiyorum buna.

Ama işte doğru bile olsa zaman geçtikçe o oyuncuların yerine yenisini koymak lazım. Bunu yapamıyor bu apaçık ortada. O zaman başkası gelsin takımı kursun F.Terim oynatsın mı diyelim ? Normal şartlarda kendisi o kadar iyi bir teknik adamsa son 15 sene içersinde takıma yerleştirdiği bir Bülent Korkmaz gibi adamımız olmalıydı ama yok. En eski oyuncumuz şu anda Sabri o da takımda değil , sonra Hakan Balta. Dahası takıma kattığı oyuncular sıkıntı oldu elden çıkaramıyorsun, şimdi Burak, Selçuk bu senede oynarlar şöyle böyle sonra daha 3-4 sene sözleşmeleri var yüksek bedelle. Takımın elini kolunu bağlıyor tercihleri.

Son düzenleme:
Ama işte doğru bile olsa zaman geçtikçe o oyuncuların yerine yenisini koymak lazım. Bunu yapamıyor bu apaçık ortada. O zaman başkası gelsin takımı kursun F.Terim oynatsın mı diyelim ? Normal şartlarda kendisi o kadar iyi bir teknik adamsa son 15 sene içersinde takıma yerleştirdiği bir Bülent Korkmaz gibi adamımız olmalıydı ama yok. En eski oyuncumuz şu anda Sabri o da takımda değil , sonra Hakan Balta.

Fatih Terim 2000'den sonra en fazla 2 sene kaldı takımda. Bu kadarlık bir dönemde nasıl yapabilir bunu? Eski takımları başkası kurmadı ayrıca, bizzat Fatih Terim kurdu. Eskiden bazı mevcut oyuncular olacak tabi ama bunlardan verim almak önemli. Ayrıca son geldiği sene takım mı vardı ortada, sıfırdan kurdu resmen.

Dönmesini istemem ama şayet dönerse;

herşeyden evvel artık herkese gına getirdiği o YÜRÜYEN EGOSUNU bırakmalı...
Ben yaş çevremden görülmeyecek düzeyde değişime açık biriyim. Benim bile hiç değişmediğimi (yontamadığını :D) söyler eşim.

Terim 60 yaşında, artık o karakter oturmaktan da öte kemiklemiştir. Can çıkar huy çıkmaz. Terim değişmez. Kabul edecekseniz bu şekilde edin. :)

Ancak 96'dan sonraki döneme bakarsak Fatih Terim'in başımızda olduğu sezonlarda her zaman 1 numaralı favori olduk herkesin gözünde. Diğer sezonlarda ise senin de dediğin gibi kimse şampiyonluk beklemezsek şampiyon olmayı becerdik bir şekilde. Lucescu'lu sezonda çok kötü bir futbol vardı, buna rağmen şampiyon olduk. Diğer şampiyonlukların biri Denizli maçı, zaten Fener verdi bize şampiyonluğu. Diğerinde ise hocamız Cevat Güler'di, kısacası hocamız yoktu; bu şekilde şampiyon olmamız da diğer takımların beceriksizliği, kimse kusura bakmasın.
Önceki mesajımda bunada değindim , 2001-02 sezonunda kötü oynadık deniliyor ama o kadro yapısıyla acaba kötümü oynadık yoksa " doğrumu " oynadık , kötü oynayan takım ŞL de iki tane ölüm grubunun ilkinden çıkıp diğerinden son maça kadar getirmiydi kötü oyunla nereye kadar dı ama biz yaptık kötü değil doğru oyunla yaptık ,
2001-02 kadrosumu yoksa Terim'in sezon ortası ayrıldığı 2003-04 kadrosumu daha kötüdür , harcanan paralarla alınan gelen giden oyuncularla karşılaştırırsak ?
Ve eğer evvelde yazdığım gibi bizim 2000 sonrası şampiyonluklarımız tesadüf ve ikram ise o zaman kimse kusura bakmasın ama 96-97 , 97-98 , 98-99 yani F.T.nin ilk üç ve 2012-13 yani son şampiyonluğumuzda fener/fener-beşiktaşın bize ikramıdır .
Bu saatten sonrası gelmesi felaket ve başarısılıktan başka birşey getirmeyecektir ve olay sportif bir durumu aşmıştır .

Geri
Üst Alt