Fatih Terim Sonrası İç Saha ve Deplasman Performanslarımız

Umut Işık

Tek Yumruk
2180827_810x458.webp

İç sahada son 13 maçta:
Alınan puan: 39
Ortalama maç başına alınan puan: 3.00
Atılan gol sayısı: 35
Ortalama maçı başı atılan gol: 2.69
Yenilen gol: 4(Kasımpaşa ve Göztepe penaltı, Kucka'nın orta sahadan attığı golleri çıkarsak sadece akan oyunda 1 gol yedik)
Ortalama maç başı yenilen gol: 0.30

Dış sahada son 13 maçta:
Alınan puan: 22
Ortalama maç başına alınan puan: 1.69
Atılan gol sayısı: 22
Ortalama maç başı atılan gol: 2.00
Yenilen gol: 17(Trabzon + Akhisar = 7 gol kalan 11 maçta 10 gol yedik ortalama 0.90)
Ortalama maçı başı yenilen gol sayısı: 1.30

Bu sezon muhtemelen Fatih Terim geldiğinden beri iç saha(3.00) ve dış sahada(1.69) ortalamalarından yola çıkarsak 3.00 + 1.69 = 4.69 / 2 = 2.34 puan ortalaması olur. 34 maç sonunda 79.73(80.00) puan yapar. Muhtemelen de 30-31'nci haftalarda şampiyonluğu alacağımızı düşünüyorum.

Buradan yola çıkarsak deplasman performansımız eleştiriliyor olabilir ama sezonda bir takım 1.69 ortalamayla alacağı puan 57.50 yani 58 puandır bu da lig de iç saha oynamadan minimum en kötü senaryo da bile ilk 4 içinde yer alınabiliyor 70-75 puanların şampiyon yapacağını düşünürsek zaten iç sahada bunu da çok rahatlıkla sağlayabiliriz. Bazı şeylerin abartıldığını düşünüyorum özellikle deplasmanda alınan sonuçlar sonrası sürekli deplasman fobisi olduğu söyleniyor. Başakşehir ve Beşiktaş'ın da ortalamaları bize göre düşük kalıyorlar. Forvetsiz kaldık diye rakipler seviniyordu ona rağmen durduramıyorlar :D

İÇ SAHA.webp

DIŞ SAHA.webp

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arena'da akan oyunda gol yemedik Konya maçında serbest vuruştan geldi gol.

Arena'da akan oyunda gol yemedik Konya maçında serbest vuruştan geldi gol.
Aynen öyle aslında çok iyi bir kaleci, defans hattı ve orta sahamız var ama nedense deplasmanda bir panik havasında oynuyoruz sakin oynadıktan sonra ligde kolay kolay gol yemeyiz diye düşünüyorum :D

Aynen öyle aslında çok iyi bir kaleci, defans hattı ve orta sahamız var ama nedense deplasmanda bir panik havasında oynuyoruz sakin oynadıktan sonra ligde kolay kolay gol yemeyiz diye düşünüyorum :D

Loko maçında da gördük Arena'da hepsi azman oluyor topçuların.

Deplasman maçlarında çok yaptığımız Arena futbolunu oynamamak lazım ama rakip kim olursa olsun kendi sahasında iyi oynar, Antalya maçı mesela bu anlamda çok iyidi öyle devam edersek puan ortalamamız daha da yukarı çıkar deplasmanlarda.

Loko maçında da gördük Arena'da hepsi azman oluyor topçuların.

Deplasman maçlarında çok yaptığımız Arena futbolunu oynamamak lazım ama rakip kim olursa olsun kendi sahasında iyi oynar, Antalya maçı mesela bu anlamda çok iyidi öyle devam edersek puan ortalamamız daha da yukarı çıkar deplasmanlarda.
Antalya maçında gerçekten farklı bir skor olmasa da hem defansif hem ofansif anlamda çok güzel işler yaptık zaten deplasmanda mümkünse %70-75 topa sahip olmalıyız gerisi bir şekilde oluyor iç sahada da direk bam güm bam rakip kaleye gitmeliyiz. Loko maçından çok Porto maçı beni çok sevindirmişti ne kadar mağlubiyet olsa da oynanan futbol acayip ama acayip ümit vermişti.

Antalya maçında gerçekten farklı bir skor olmasa da hem defansif hem ofansif anlamda çok güzel işler yaptık zaten deplasmanda mümkünse %70-75 topa sahip olmalıyız gerisi bir şekilde oluyor iç sahada da direk bam güm bam rakip kaleye gitmeliyiz.

İçerde o golü taraftar attırır rakipler de bunu biliyor, bir takım Arena'ya gelip galip gelecekse en az 3 gol atmalı ya da maçın başında 2 tane atacak anca öyle ondan dolayı rakipler artık isteseler de kafa olarak sağlam gelemiyorlar bizim sahadaki maça.

Mesela Kadıköy'e giden Fb ölmüş Kayseri bile 3 gol attı diyor takım kötü bile olsa motivasyonla gidiyor bizde durum tersi bu çok iyi bir şey.

Ant maçındaki oyunu ben çok beğendim gol geç gelmiş vs ona hiç bakmıyorum 0 0 bitse bile farketmezdi bir şeylerin değiştiğini gösterdi o maç.

İçerde o golü taraftar attırır rakipler de bunu biliyor, bir takım Arena'ya gelip galip gelecekse en az 3 gol atmalı ya da maçın başında 2 tane atacak anca öyle ondan dolayı rakipler artık isteseler de kafa olarak sağlam gelemiyorlar bizim sahadaki maça.

Mesela Kadıköy'e giden Fb ölmüş Kayseri bile 3 gol attı diyor takım kötü bile olsa motivasyonla gidiyor bizde durum tersi bu çok iyi bir şey.

Ant maçındaki oyunu ben çok beğendim gol geç gelmiş vs ona hiç bakmıyorum 0 0 bitse bile farketmezdi bir şeylerin değiştiğini gösterdi o maç.
Rakiplere bu psikolojiyi hissettirmek çok önemli gerçekten gelirken rahat oynayamazlar. Ben iç sahada 3 gol yesek de maçı kaybedeceğimizi düşünmüyorum taraftarla beraber o maçı da kazanabiliriz.

Antalya maçı da benim için 0-0 bitse üzülmeyeceğim bir maçtı Akhisar ve Trabzon maçlarından sonra oynanan oyun ve yapısı hoşuma gitti kontrollü şekilde bilinçsizce hücum etmedik ama tek sıkıntılı nokta Garry Rodrigues topları çok ezdi onun haricinde çok eleştirilen Belhanda bile bir şekilde etkili oldu en azından minimum hata yaparak takımı ileriye taşımaya çalıştı. Umarım Garry'de toparlar ve takım daha da etkili olur.

Devre arası 2 tane forvet transferi gelecek o zamana kadar böyle giderse puan farkını açarak gideriz ilk yarıyı 5-6 puanla lider kaparsak harika ötesi olur

Forvet olsaydi Akhisar macini kesin kazanirdik.

Deplasman sıkıntımız olduğunu düşünüyorum.

Şu açıdan düşünüyorum. İlk golü yedikten sonra reaksiyon vermek yerine takımımız iyice maçtan kopuyor. Futbolcularımızın profiliyle mi alakalı bilmiyorum. İlk golü yedikten sonra bir dağılma yaşıyoruz nedense.

Puantaj olarak yansimamasi ya da daha doğrusu hala ezeli rakiplerin önünde olmak güzel ama eğer geriye düşünce pes etmeme konusunda ileri bir adım atabilirsek hem fener hem tiner sağlam toz yutar.

Psikolojik olarak bi baskı yaratıldı geçen seneden beri oyuncular üzerinde gerek medya gerek taraftar tarafından. Bjk yle aynı dış saha puanına sahiptik ama hiç medyada bjk deplasmanlarda dökülüyor diye haber çıkmıyordu. Şu psikolojik baskıyı atlatırsak sıkıntı olacağını sanmıyorum.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Deplasman sıkıntısı diye bir şeyimiz yok. Deplasman topçusu sıkıntımız mevcut. Oyuna karakter koyacak oyuncu azlığından deplasmanlarda çopu zaman tepki veremiyoruz. İç sahada bu tepkiyi taraftar hallediyor zaten. Melo ve elmander tarzı 2 adam olsa deplasmanda 2 katı performans gösteririz. Ben tamamen oyunculara bağlıyorum bu durumu

Puan ortalamaları yanıltıcı olabilir.İç sahada 51 puan kolay bir şey değil,hele ki bu sene bocalayarak gittiğimiz gözönüne alınırsa muhakkak sürpriz puan kayıpları olacaktır.İç sahada 45 puan bile çok iyi olur bence.Dışarda da geçen seneki kadar olsak,26 puan toplasak 71 puan eder.Bu sene 71 şampiyon yapar bence.

Puan ortalamaları yanıltıcı olabilir.İç sahada 51 puan kolay bir şey değil,hele ki bu sene bocalayarak gittiğimiz gözönüne alınırsa muhakkak sürpriz puan kayıpları olacaktır.İç sahada 45 puan bile çok iyi olur bence.Dışarda da geçen seneki kadar olsak,26 puan toplasak 71 puan eder.Bu sene 71 şampiyon yapar bence.

Iç sahada taraftara çok iş düşüyor bizim. Geçen sene şampiyonluğun yarısını taraftara yazarım gene. Iç sahada mağlubiyete tahammülü olmayan bir takım yaratabildik, surpriz puan kayıpları olabilir mi olabilir. Geçen sene içerde kimse o leş fenerle golsüz berabere kalacağımızi düşünmemişti ama oldu. :)

İç sahada yenilmemeliyiz beraberlik yine olur ama yenilgi olmamalı bitmemeli bu seri.

Geri
Üst Alt