Fatih Terim | Teknik Direktör (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Fatih Terim' i koruyacak ya da eleştirecek değilim. Maç içerisindeki oyuna ne kadar sinirlendiği ortada. Elindeki isimleri değerlendirmeye çalışıyor. Cris' i alması konusunda da eleştiremem. Kimse hiç planda yokken 3 gün içerisinde Pique ayarında bir oyuncu bulamaz. Ayrıca eldeki kadronun Süper lig için yeteceğini düşünmesi de çok doğal. Geçen sezon bu kadronun daha eksiği ligi domine etti.

Eleştirilecek yanları yok mu hocanın? Tabiki var. Ben Emre' yi dövmediği için eleştiriyorum mesela. Eşşek sudan gelene kadar döverdim Fatih Hoca' nın yerinde olsam. Daha başka bir kaç şey daha söylenebilir.

Yanlız eldeki kadronun kağıt üzerinde güçlü olduğunu kabul etmeniz gerekiyor. Geçen sezonun flaş isimlerinin bu sezon zevke sefaya dalması bu takımı bu hale getirdi. Yeni gelen oyuncuların da verimsiz oluşu üstüne tuz biber oldu.

Kim derdi ki Elmander bu sezon yokları oynayacak? Ya da kim Engin Baytar' ın performansı bu kadar düşecek. Herşeyi geçtim Selçuk gibi futbolu iki yönlü bu kadar muhteşem oynayabilen bir futbolcunun performansının bu kadar düşebileceğini kim öngörebilirdi? Ya da Melo' nun? Kim Hamit Altıntop' un böylesine etkisiz bir oyun oynayabileceğini düşünebilirdi? Geçen sezon Süper ligin en iyi oyuncularından biri olan Amrabat' ın ikinci lig topçusu gibi oynayabileceğini? Yedek kadroyu saymıyorum bile.

Fatih Terim' i eleştirdiğim tek şey, bu oyunculara posta koymaması. Bir şekilde kafalarının içerisine girip birşeyleri değiştirmesi gerekiyor.

yorumları okumadan tepetaklak dalayım fikrimi söyliyim... Öncelikle Terim kendi hatasını kabul edebiliyor görebiliyor ama yine yansıtmıyor... yukarda arkadaşın dediği gibi kağıt üstünde hepsi üst düzey oyuncu bunların bir şekilde maçı almaları lazımdı ne olursa olsun.. rakip kolay rakip değil samsunu yenip geldiler..

Terimin hatası ise topçularına çok güvenmesi iyi niyetli hoca bu iyi niyeti başına bela oluyor.. Özellikle emre çolaktaki inadını bitiremedi illa alt yapıdan adam çıkarttım diye tarihe geçmek istiyor olmuyorsa olmuyor gönder bir sene kiralık oynasın adam bir yer arda turan gitmedimi emrede gitsin.. hocamızı seviyioruz ama eleştirmekte hakkımız

aynı derede iki defa yıkanılmaz derler biz 3. deniyoruz.avrupa da başarı fatih terim'le gelmez bu açık.yaptığı bütün transferler fiyasko takım bu sene dökülüyor bide şu argümanla savunuluyor şampiyonlar liginde 2. tura çıktık takım ligde lider, şampiyonlar liginde iki köy takımını geçtik diye bayram yapılıyor bu gruptan çıkmak başarı değil ligde o kadar yenilip berabere kalmasına rağmen hala liderse bu diğer takımların acziyetinden ben ne yönetimin ne de fatih terim'in bir planı olduğuna inanmıyorum transfer dönemi kendilerine futbolcu itelemeye gelen menajerlerden birinin getirdiklerini alıyorlar fatih terim derin ilişkileri olmasa şu an hector cuper gibi olurdu hector cuper'de zamanında iyi takımları çalıştırıp başarılar elde etmişti ama şimdi orduspor'a kadar düştü adam

aynı derede iki defa yıkanılmaz derler biz 3. deniyoruz.avrupa da başarı fatih terim'le gelmez bu açık.yaptığı bütün transferler fiyasko takım bu sene dökülüyor bide şu argümanla savunuluyor şampiyonlar liginde 2. tura çıktık takım ligde lider, şampiyonlar liginde iki köy takımını geçtik diye bayram yapılıyor bu gruptan çıkmak başarı değil ligde o kadar yenilip berabere kalmasına rağmen hala liderse bu diğer takımların acziyetinden ben ne yönetimin ne de fatih terim'in bir planı olduğuna inanmıyorum transfer dönemi kendilerine futbolcu itelemeye gelen menajerlerden birinin getirdiklerini alıyorlar fatih terim derin ilişkileri olmasa şu an hector cuper gibi olurdu hector cuper'de zamanında iyi takımları çalıştırıp başarılar elde etmişti ama şimdi orduspor'a kadar düştü adam

Aynı derede ilk yıkanmamızı unutmuşsun galiba.

Sallayacağım diye biraz fazla abartmışsın olayı. Türkiye' ye Avrupa' da başarı getiren ilk ve tek Teknik direktörden bahsediyorsun ve Avrupa da başarı gelmez diyorsun. Milli takımı Avrupa şampiyonasında yarı final oynatan adama söylüyorsun bu lafları. Bu lafları söylediğin adam geçen sene ligi domine ederek 9 puan farklı normal ligi şampiyon olarak tamamlayan adam.

Kimse hataları yok diyemez. Ama bu kadar da aşağılamanın anlamı yok. Dünya' nın saydığı, kabiliyetine inandığı, beraber çalıştığı hangi futbolcuya sorsan ilk olarak O' nun adını verdiği bir adam bu kadar aşağılanmaz.

1461 maçında elendik mi? Arsenal dün akşam Bradford' a 3-2 yenildi. Futbol bu. Olabilir böyle sonuçlar. Yukarıda da belirttim bazı şeyleri değiştirmesi gerekiyor belki. Ama dün akşamki skor O' nun bunca yıllık başarılarını yok saymamıza sebep teşkil edemez.

Sende Galatasaraylısın hemi?

Bırak Galatasaray'ı Türkiye'de hangi teknik direktör bir takımı toplam 7 sezonda 5 Kez şampiyon yapmıştır 2 kez Türkiye Kupası'nı almıştır 1 kez Türkiye Süper kupasını 7 sezonda 8 yerel kupa almıştır? Avrupada başarılı olamaz dediğin adam Avrupa'da Türk futbolunu en ileriye taşıyan isim.. İsimlerden biri demiyorum isim... Tamam Şampiyonlar liginde 2 köy takımını yendik geldik öyle mi? UEFA kupasını da alırkende mi köy takımlarını yendik.. UEFA kupasını almadan önce Türk takımlarının o köy takımlarına elenip geldiğini yaşından dolayı hatırlamıyorsun sanırım.

Ulan başka bir yerde olmaz böyle salaklık var ya adam ülkenin Avrupa çapındaki 2 kupasından 1'ini kazanmış diğerinin de oynanması yine onun sayesinde(süper kupa) gelmiş burada Avrupada Fatih Terimle başarı gelmez diyerek o adamı eleştirmek cürretinde bulunan densizler var.. Ve bunu Galatasaraylı sıfatı altında yapıyorlar..

Fatih Terim, milli takımın başına gelmeden önce Türkiye 5. torbadan kuraya giriyordu ve o torbadan tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na götürdü takımı. Bunu bile bilmeden Avrupa'da başarılı olamaz diyen aklı evveller çıkıyor. İki ihtimal var, ya bilmiyor o zaman bu adam niye konuşuyor? Ya da amacı başka.

Kendisi bizim Ulu reisimiz..

:016::016::016::016::016::016::016::016::016:

Şunu sormak istiyorum ama yanlış anlamayın..

Fatih Terim'in başarısının arkasında gerek milli takım gerekse Galatasaray'da Derwall'in payının olduğunu düşünüyormusunuz??

Fatih Terim'in başarısının arkasında gerek milli takım gerekse Galatasaray'da Derwall'in payının olduğunu düşünüyormusunuz??

Bundan doğal ne olabilirki? Sen bugüne kadar hayatında başarılı olduğun şeyleri başkalarından öğrenmedin mi? Bu arada Terim' e katkı sağlayan Derwall değil Piontek' dir. Önemli olan öğrendiklerini hayata geçirebilmek.

Şöyle düşün. İleride Ümit Davala ve Hasan Şaş başarılı olursa bu kimin eseri olacak? O zaman' da diyeceksinizki Ümit davala Fatih Terim tarafından bir yerlere geldi.

Bundan doğal ne olabilirki? Sen bugüne kadar hayatında başarılı olduğun şeyleri başkalarından öğrenmedin mi? Bu arada Terim' e katkı sağlayan Derwall değil Piontek' dir. Önemli olan öğrendiklerini hayata geçirebilmek.

Şöyle düşün. İleride Ümit Davala ve Hasan Şaş başarılı olursa bu kimin eseri olacak? O zaman' da diyeceksinizki Ümit davala Fatih Terim tarafından bir yerlere geldi.

Tabii ki önemli olan o kadroyu kullanmak ancak bu konuda Galatasaray'ın tüm başarılarını da Fatih Terim'e yüklemek biraz hata gibi geliyor bana..

Dediğiniz üzere Fatih Terim Ümit Davala'ya bir jenerasyon ve sistem bırakır ise Ümit'in başarısında da Terim'in büyük payı olduğunu düşünürüm..Nasılsa Barca şu an hala Guardiola'nın mirasını yiyorsa..

Hocanın davranışlarından ve konuşmalarından oyuncularla arasında ne kadar kopukluk olduğunu anlıyorum.Öyle şeyler söylüyorki sanki bu takımın teknik direktörü değil.Hayret ediyorum.Umarım derbide ve kalan maçlarda fazla tökezlemeyiz.Eğer liderliği kaptırırsak biraz zor geri geri alırız.

Tabii ki önemli olan o kadroyu kullanmak ancak bu konuda Galatasaray'ın tüm başarılarını da Fatih Terim'e yüklemek biraz hata gibi geliyor bana..

Dediğiniz üzere Fatih Terim Ümit Davala'ya bir jenerasyon ve sistem bırakır ise Ümit'in başarısında da Terim'in büyük payı olduğunu düşünürüm..Nasılsa Barca şu an hala Guardiola'nın mirasını yiyorsa..

Guardiola' da Reijkard' ın ekmeğini yedi o zaman. Önemli olan aldığın mirası yukarılara çıkarmak. Piontek' in milli takımda bir başarısı yoktu, Derwall' in avrupa kuparlarında bir başarısı yoktu ama sırasıyla Terim ve Denizli bu kulvarlarda başarı getirdiler. Demekki öğrendiklerinin üzerine koymuşlar bu adamlar, öğretmenlerinin hatalarını iyi analiz etmişler. Kendilerinden birşeyler katmışlar.

Tabiki emekleri olduğu doğrudur. Ama bu insanların potansiyelleri olmasa cacık olmazdı diğerleri gibi. Mesela ben anlamam Yılmaz Vural denen adamın çalıştırmadığı takım yoktur. Niçin bir başarı yakalayamadı şimdiye kadar. Çünkü içi fos.

Bak Ertuğrul' a. Adam geldi şampiyon yaptı takımını ve sürekli bir istikrar yaşıyor. Böyle adamlar lazım bize. Ender gelen böyle yetenekleri de harcamanın anlamı yok.

tabi illaki birinden kadroyu alacaksın, ama aldığın kadroyu bide oynatması var. 2000lerdeki futbol göze çok hoş geliyodu.

mesela aykutta bu yok. adamın çok iyi kadrosu var ama oynatamiyor:lol:

Eğer liderliği kaptırırsak biraz zor geri geri alırız.

Ondan çok emin değilim. Tam aksine sanki takımda ligi ciddiye almayan, koşmadan, oynamadan kazanırız, kaybetsek de nasılsa rakiplerimiz de kaybediyor gibi bir hava var. Bazı oyuncuların kişisel hırsları dışında açıkcası takım olarak kazanma azmi ve hırsını sahada göremiyorum. Belki liderliği kaybedersek bunu geri kazanırız.

Derwallden önce Brian Birch var o kondisyona önem vermiş, Derwall her şeyde değişiklikler yaptı altyapıdan tesislere kadar sonra Mustafa Denizli takımı devraldı ve Şampiyon Klüplerde yarı final oynattı. Fatih Hoca Piontekten çok şey öğrendiğini söyler, Derwall ve Mustafa Denizliyle gelen Avrupada da başarılı olmalıyız düşüncesini daha üst seviyeye çıkaran Fatih Hoca. Saymadığımız diğer tüm isimlerinde katkıları vardır mesela Reiner Hollmannla Manchesteri eleyip ilk kez düzenlenen Şampiyonlar Ligine kaldık.

Demek istediğim herkes bir şeyler koymuş, o herşeyi yaptı diğeri onun yaptıklarını cepten yedi gibi bir durum yok. Bazı gelen hocalar isimlerinden beklenenden daha az katkı yaptılar, bazıları ise çok beklenmediği halde çok iyi şeyler yaptılar.

Ondan çok emin değilim. Tam aksine sanki takımda ligi ciddiye almayan, koşmadan, oynamadan kazanırız, kaybetsek de nasılsa rakiplerimiz de kaybediyor gibi bir hava var. Bazı oyuncuların kişisel hırsları dışında açıkcası takım olarak kazanma azmi ve hırsını sahada göremiyorum. Belki liderliği kaybedersek bunu geri kazanırız.

Bende tersini düşünüyorum.Çünkü takımda o gücü göremiyorum.Su an bu kaliteli kadroya rağmen sadece gazla ilerlemeye çalışan bir Galatasaray var.Tarih bize göstermiştir ki TERİM in gazı bitince takım birden dibe vuruyor. Şu ana kadar hiç geri düşmedik eğer düşersek fener bu ligde zor maç kaybeder arkalarında federasyon var ama bizde her an bi camia içi karışıklığın çıkmasına çok müsait bi ortam var.Bi iki galibiyet bunu geciktirsede bu böyle yürümez çok açık.

Fatih Terim | Teknik Direktör

Levent hocam bir dakika simdi.Diyorsun oyuncularin tumu formsuz ve suclu bu oyuncular.Ben Fatih Terimi severim insan olarak ve klup adina sembollesmis bir isim burda ben ve ben gibi elestirenler bir tarafini yirtsada.Ama sencede bir gariplik yokmu?Neden tum oyuncular formsuz?Hemde kisa sureli degil bu formsuzluk.Tek tek futbolcularin suclu olmasi bence mumkun degil.Oyun yapisi boyle birseye sebep oluyor.Yada ikinci soyledigim daha mantikli.Sistemi degistir bakalim yine bu oyuncular potansiyellerinin altinda kalacak mi?Evetse zaten herkes hoca hakli diyecek.Ama bu sekilde bence hoca hatali.Ataturkun bile elestrildigi durumlar varken hocayi elestirmeyin demek cok makul degil zannimca.

Levent hocam bir dakika simdi.Diyorsun oyuncularin tumu formsuz ve suclu bu oyuncular.Ben Fatih Terimi severim insan olarak ve klup adina sembollesmis bir isim burda ben ve ben gibi elestirenler bir tarafini yirtsada.Ama sencede bir gariplik yokmu?Neden tum oyuncular formsuz?Hemde kisa sureli degil bu formsuzluk.Tek tek futbolcularin suclu olmasi bence mumkun degil.Oyun yapisi boyle birseye sebep oluyor.Yada ikinci soyledigim daha mantikli.Sistemi degistir bakalim yine bu oyuncular potansiyellerinin altinda kalacak mi?Evetse zaten herkes hoca hakli diyecek.Ama bu sekilde bence hoca hatali.Ataturkun bile elestrildigi durumlar varken hocayi elestirmeyin demek cok makul degil zannimca.

Okan öncelikle fazla zamanım yok o yüzden kısa yazacağım kusura bakma. Ben eleştirelim diyorum zaten. Ama yerden yere vurmanın bir anlamı olmadığını söylüyorum.

Sistem değişikliği olabilir tabiki. Dün akşamki maç için konuşacağım, Sercan sakatlandıktan sonra zaten sistem değişikliği oldu oyunun içerisinde. Takım 75 ile 90 arasında iyi oynamasa herşeyiyle katılırım. Ama 75 ile 90 arasında yapılan baskı, oynanan oyun çok farklıydı. Demekki oyuncular oynamak isteyince oynuyorlar. Fatih Hoca' nın yapması gereken de oyunculara oynama isteğini aşılamak. Geçen sezon daha kötü bir kadro ile oynanan mükemmel bir oyun var ve şu anda beğenmediğimiz sistemle oynuyorduk. Bir Necati ve Ujfa mıdır performansın bu kadar düşük olmasının sebebi. Geri kalan oyuncuların hepsi aynı. Ancak oyuncuların performansları geçen senekini mumla aratır cinsten.

Sonuç Terim' in eleştirilecek yanları var ama aşağılamak için hiçbir sebep yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt