Fatih Terim | Teknik Direktör (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Aykut Kocaman'ı korkak diye eleştiriyorsak Fatih hocanın da gerekli maçlarda şu hücum sistemine bir düzenleme getirmesi lazım. İnatçılık yaparsa işler istediğimiz gibi gitmez. Yanlış anlamayın, 2 teknik direktörü kesinlikle bir tutmuyorum.

Okadar kupa kazanmış,UEFA elit TD ler arasında gösterilen hocaya teknik taktik bilgisi yok diyorsunuz.Nasıl başarıyorsunuz bunu?Ha ayrıca çift forvet oynayalım diye ağlayanlar simdi tek forvet diyor Buda enteresan.

Şampiyonlar Ligi'nde böyle ben aslanım ben kaplanım dersen boyunun ölçüsünü alırsın böyle.4-4-1-1 veya 4-5-1 çıkmalıyız Şampiyonlar Ligi'nde.

nasıl dizildiğimizden ziyade özellikle cl maçı oynarken gol yememek için top rakipteyken 11 kişi topun arkasına geçip rakibe boş alan bırakmamalıyız. yani önce gol yememek sonra gol atmak düşünülmeli. başka türlü cl de başarılı olamayız.

Manchester macından sonrada aynı yorumu yaptınmı merak ediyorum

Öncelikle o zaman cezalıydım 1 hafta önce geldim.Manu maçına da aynı yorumu yaptım 4-4-1-1 veya 5-4-1 çıkmalıydık o maça.Manchester da golü atıp yattığı için öyle göründük,rakip geri çekildiği için rakip sahada top oynuyoruz.Ama pozisyon zenginliğimiz yok.İstediğin kadar top çevir rakip sahada gerisinin ne önemi var pozisyona giremedikten sonra?

Bence hocamızın tek hatası, oyuncu değişikliklerinde Engin BAYTARı düşünmemesi.

Sonuçta yektanında Enginden fazla maç kondisyonu yok...

302637_479905568715691_206227413_n.jpg

Yanlış hatırlamıyorsam, "Allah belanı versin" dediği andı..

Ligde, hele evde kolay kolay yenilmeyiz, orda artik yeni taktikler denenmeli. 442 cok zorlaniyoruz, posisyon bulmaya, ve 2-3 dakika pas edip sonra geriye dönüyoruz, yada topu kaybediyoruz ve atak yiyoruz.

Ligde, hele evde kolay kolay yenilmeyiz, orda artik yeni taktikler denenmeli. 442 cok zorlaniyoruz, posisyon bulmaya, ve 2-3 dakika pas edip sonra geriye dönüyoruz, yada topu kaybediyoruz ve atak yiyoruz.

valla ne yalan söliim Riera' yı en çok eleştirenlerden birisi bendim. dün hücuma yaptığı katkısından sonra formayı kaptı gibi geliyor bana solbek te. Kademe hataları, defansif anlayış zamanla kazanacağı olgular. onun harici kadroyu sevdim.

Valla defansı iyi pas yapan bizim hücum presini kıran takımlar bizi parçalar.

valla ne yalan söliim Riera' yı en çok eleştirenlerden birisi bendim. dün hücuma yaptığı katkısından sonra formayı kaptı gibi geliyor bana solbek te. Kademe hataları, defansif anlayış zamanla kazanacağı olgular. onun harici kadroyu sevdim.

Tabiki bireysel degisikler olabilir, Dany cikar Cris oynar, yada Burak atamaz, Elmander baslar. Bana görede Riera dün cok hos du. Tabi defans olarak okadar iyi degil, ama napcan bu saaten sonra, Hakan Balta da okadar fazla yapamiyor

Bence bireysel değişiklik olmasın. Süreklilik olsun, istikrar olsun, o zaman başarı geliyor işte.

Takımda kimin oynayacağı belli olsun, geçen senenin kadrosunu söyleyin desem herkes söyler çünkü aynı oyuncular ve aynı sistemle hep oynadık, başarılı olduk. Bu sene çok değişken oynuyoruz, istikrarı yakalamamız lazım.

Fatih Hocanın bu sistemiyle Türkiye Ligini büyük bir aksilik olmazsa domine etmemiz gerekiyor.Fakat CLde bu sistem hiçbir zaman işe yaramadı.Avrupada Lucescu'nunkine benzer bir taktikle oynamamız gerektiğini düşünüyorum.Zira bu sistemle CL'de hiç gruptan çıkamazken Lucescu'nun taktiğiyle 1 kez 2.tur 1 kez çeyrek final oynadık.Türk takımlarının kapasitesi Avrupa'yla yarışamıyor.Oyunu rakip yarısahaya yıkarak gol bulmamız da ligden çok daha zor.Bu yüzden hocanın Avrupa'da sistem değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Hocam neredyse pozisyon vermeden maç kaybettik Braga'ya.Eski maçlarda olduğu gibi hırsı yetenekleriyle birleştiren bir on bir ile geri kalan 4 maçı kazasız belasız atlatmamız lazım.Bu sene gruptan çıkmak misyonumuz açısından çok önemli.Böylelikle edinilen tecrübenin haddi hesabı olmayacak.Takım ilerleyen zamanlarda adını söz ettirecek kıvamın ilk adımını atmış olacak.

Hocam neredyse pozisyon vermeden maç kaybettik Braga'ya.Eski maçlarda olduğu gibi hırsı yetenekleriyle birleştiren bir on bir ile geri kalan 4 maçı kazasız belasız atlatmamız lazım.Bu sene gruptan çıkmak misyonumuz açısından çok önemli.Böylelikle edinilen tecrübenin haddi hesabı olmayacak.Takım ilerleyen zamanlarda adını söz ettirecek kıvamın ilk adımını atmış olacak.

3 net pozisyon verdik

3 net pozisyon verdik

Bizim girdiklerimizin yarısı kadar pozisyon verdik.Bu yüzden "nerdeyse" kelimesini Muslera'nın kurtarmış olduğu iki pozisyona ithafen kullandım.Sen de iyi biliyorsun ki ikinci yarı bal yapmayan arı gibi adamları kendi alanlarına hapsettik.Ama başarılı olamadık.

Bizim girdiklerimizin yarısı kadar pozisyon verdik.Bu yüzden "nerdeyse" kelimesini Muslera'nın kurtarmış olduğu iki pozisyona ithafen kullandım.Sen de iyi biliyorsun ki ikinci yarı bal yapmayan arı gibi adamları kendi alanlarına hapsettik.Ama başarılı olamadık.

topu net bir sekilde tutup org. bir sekilde ataga cikma yetileri vardi. + biz pozisyona girmedik, umut girebilirdi girmedi. burak girdi bir tane o da cok caprazdi

topu net bir sekilde tutup org. bir sekilde ataga cikma yetileri vardi. + biz pozisyona girmedik, umut girebilirdi girmedi. burak girdi bir tane o da cok caprazdi

Burak Selçuk'un etkili olduğu frikiklere burnunu sokacağına iki tane net pzisyona girdiği kafa vuruşlarını geliştirse daha iyi olacak:))).Ayrıca Aydın'ın direkten dönen şutunu da unutmamak gerek.O pozisyon maçın kaderini değiştirebilirdi.Ayrıca son dakikalarda Burak'ın karşı karşıya önünde kalan topa mukayet olamayıp rakip takım oyuncusunun ayağını topa uzatıp atağı savuşturması da vardı.

Hocam, geçen sezon 30 maçtır değişmeyen ilk 11 ile, galibiyet serisi rekoru kırıp 9 puan farkla ligi bitiren, playoffu geçip şampiyon olan takım aslında CL' de oynamayı hakediyordu, milyonlar verilip, tepeden takıma inen futbolcular değil. Her şeyin başı adalet hocam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt