Fatih Terim | Teknik Direktör (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Formayı hakedene verecek arkadaş. Kaç haftadır ''bu oyuncular oynadıkça forma girecek'' deyip deyip duruyor, beynimizi yiyor. Olmuyor işte, Hamit ve Melo gibi adamların 11'de işi ne? Yekta niye oynamıyor? Bunları bir açıklasın hoca. Formayı adaletli dağıttığını düşünmüyorum.

Uğur Meleke'nin söylediklerini yazmışsın. Programı izliyorsun sanırım. Aynı ağızdan konuşmuşsunuz. Ama öncelik Uğur'da...

Hocam bal,şans laflarını kullanarak futbol olmaz.2-1'lik Fener maçından sonra her şeye şans diyoruz,her maç şanssızlık olmaz.Şans mans değil,tamamen beceriksizlik.Sen o adama orda vurduruyorsan şans mans değil bu,senin hatan.

Tamam hadi şans demeyelim beceriksizlik diyelim ama kendin söylüyorsun futbolcunun kendi beceriksizliği.Yani takım savunması denen şey oyuncunun defanstaki pozisyonunu almasıdır.Oyuncular pozisyonunu aldığı halde vurduyorsa topa bireysel hatadır.Yediğimiz gollerde orta saha-defans yerleşik.

Uğur Meleke'nin söylediklerini yazmışsın. Programı izliyorsun sanırım. Aynı ağızdan konuşmuşsunuz. Ama öncelik Uğur'da...

Ntvspor'daki basket maçlarını izliyordum, bahsettiğin programı izlemedim. Bunları söylemek için de Uğur Meleke olmaya gerek yok, bunları herkes görüyor zaten. Sadece Uğur Meleke mi görüyor bunu?

Tamam hadi şans demeyelim beceriksizlik diyelim ama kendin söylüyorsun futbolcunun kendi beceriksizliği.Yani takım savunması denen şey oyuncunun defanstaki pozisyonunu almasıdır.Oyuncular pozisyonunu aldığı halde vurduyorsa topa bireysel hatadır.Yediğimiz gollerde orta saha-defans yerleşik.

O ayrı bir konu.Ben yediğimiz bu golle ilgili bir şey söylemedim.Takım savunmamız rezalet bu yıl,orta sahadan yeteri kadar destek gelmiyor dediğim gibi Melo faktörü yok,Selçuk da Melo'nun işini yapmaya çalışsa da onun kadar iyi yapamıyor.Hamit zaten bitmiş,Amrabat defansa gelmiyor.Geçen yıl Engin hem defansta hem ofansta bel kemiğiydi sağ kanadın.

O ayrı bir konu.Ben yediğimiz bu golle ilgili bir şey söylemedim.Takım savunmamız rezalet bu yıl,orta sahadan yeteri kadar destek gelmiyor dediğim gibi Melo faktörü yok,Selçuk da Melo'nun işini yapmaya çalışsa da onun kadar iyi yapamıyor.Hamit zaten bitmiş,Amrabat defansa gelmiyor.Geçen yıl Engin hem defansta hem ofansta bel kemiğiydi sağ kanadın.

Bana göre takım savunmasında bir problem yok.Herkes pozisyonu alıyor ama bireysel hatalardan dolayı goller yiyoruz bence.Neyse renkdaş biz anlaşamayacağız.:D Farklı düşünüyorsan da saygı duyarım.

3lü orta saha denememiz sart artik rakiplerimiz bize karsi nasil oynayacagini biliyor o yüzden terim artik bi b plani hazirlamasi lazim... artik 4-3-3 mü olur yoksa 4-2-3-1 mi bilemicem...

4-3-3

Muslera

Eboue Semih Dany Riera

Selcuk Melo Engin

Umut Elmander Amrabat

4-2-3-1

Muslera

Eboue Semih Dany Riera

Melo Hamit

Engin Selcuk Amrabat

Elmander

ismlerin üstünde fazla durmayin sadece öneri...

Muslera

Eboue - Semih - Dany - Hakan

Melo

Hamit - Selçuk

Aydın - Elmander - Riera

Bir sonra ki maça böyle çıkmalıyız ve bu düzende ısrar etmeliyiz bence. Çünkü en iyi düzen budur bizimkilere. Hamit için de en iyisi budur. Hamit sürekli dribbling yapabilecek bir oyuncu değil ama arada iyi çıkışları var, sağ iç için yeterli. Oyunu çift yönlü oynayabiliyor ve akıllı oynamaya çalışıyor, tam tarzına göre bir pozisyon. Kanatta sürekli oynayamaz çünkü dribbling yeteneği sürekli yapabilecek düzeyde değil, haliyle sıkıntı çekiyor. Takıma tam alışamadığı için ve kendi de çok iyi olmadığı için kötü oynuyor.

Riera'da tam bir sol kanat bence ve çok akıllı bir oyuncu. Selçuk'un yardımlarıyla iyi performans sergileyebilir.

Muslera

Melo

Hamit - Selçuk

Aydın - Elmander - Riera

Bir sonra ki maça böyle çıkmalıyız ve bu düzende ısrar etmeliyiz bence. Çünkü en iyi düzen budur bizimkilere. Hamit için de en iyisi budur. Hamit sürekli dribbling yapabilecek bir oyuncu değil ama arada iyi çıkışları var, sağ iç için yeterli. Oyunu çift yönlü oynayabiliyor ve akıllı oynamaya çalışıyor, tam tarzına göre bir pozisyon. Kanatta sürekli oynayamaz çünkü dribbling yeteneği sürekli yapabilecek düzeyde değil, haliyle sıkıntı çekiyor. Takıma tam alışamadığı için ve kendi de çok iyi olmadığı için kötü oynuyor.

Riera'da tam bir sol kanat bence ve çok akıllı bir oyuncu. Selçuk'un yardımlarıyla iyi performans sergileyebilir.

dizilise lafim yok ama oyuncu tercihleri hic olmamis... bence böyle oynamamiz lazim...

Muslera

Melo

Engin - Selçuk

Umut - Elmander - Amrabat

dizilise lafim yok ama oyuncu tercihleri hic olmamis... bence böyle oynamamiz lazim...

Muslera

Melo

Engin - Selçuk

Umut - Elmander - Amrabat

Engin'in cezası bitmedi, bitse bile hazır değil o yüzden yazmadım, ayrıca benim yazdığım kadro bir sonra ki maç içindi.

Engin'in cezası bitmedi, bitse bile hazır değil o yüzden yazmadım, ayrıca benim yazdığım kadro bir sonra ki maç içindi.

engin hazir degil kelimesi bence dogru degil adam cezali sakat degil ki sonucta takimla birlikte idmanlarda...

Hocam gözünü seveyim taktiği boşver, kontrollü futbolu öğret. Maçın temposunu düşürmeyi top dolaştırmayı oyunu soğutmayı vs. Yoksa bir sene heba olacak.

engin hazir degil kelimesi bence dogru degil adam cezali sakat degil ki sonucta takimla birlikte idmanlarda...

Konuş hocam. Ben söylediğim zaman skor taraftarı oluyorum. Engin Hazır değilmiş. Hazır olmadığını sanmıyorum ama diyelim ki öyle. Hamit ve melo çok mu hazır diye sorarlar adama. Sen belki de adam eksiltebilen tek oyuncunu Ş.ligi gibi bir arenada ilk 18'e bile almıyorsan ben buna inat derim.

Konuş hocam. Ben söylediğim zaman skor taraftarı oluyorum. Engin Hazır değilmiş. Hazır olmadığını sanmıyorum ama diyelim ki öyle. Hamit ve melo çok mu hazır diye sorarlar adama. Sen belki de adam eksiltebilen tek oyuncunu Ş.ligi gibi bir arenada ilk 18'e bile almıyorsan ben buna inat derim.

varsin hazir olmasin be bu adamin hirsi yeter kim ne derse desin...

Fatih Hoca' nın 4-4-2 de ısrar etmesini doğru buluyorum. 4-3-3 gibi maceralar bize çok puan ve zaman kaybettirdi Rijkaard ve Hagi döneminde. Eğer hocamız Amrabat, Aydın, Hamit, Riera gibi isimleri kadro dışı bırakırsa, tekrar uzun bir galibiyet serisi yakalayacağımızı düşünüyorum. Engin, Emre, Yekta ve Sabri gibi futboclular as kadroya alınmalılar.

Hoca niye ısrar ediyosun ya sistemi değiştir formsuzları yedeğe al yapma gözünü seveyim

FT ; Hocam ne bu acele ? Mac 90 Dakika degilmi ? Takim controlsuz , kafasiz tavuk gibi kosuyorda kosuyor ? Ama bos bos kosuyor !! Az press yapsak , daha cok pas yapsak . Biz rakiplerimize , contra ataklarla vuracakken onlar bizi vuruyor !!

Defans Bloku ; Ne ariyor , ortasahanin gobeginde ? Uzun top yiyoruz , kos allah kos kossss

Sag & Sol bek ; Ne yapiyor taa rakip cezasahasinin etrafinda ? H.Balta , Eboue rakip takim sol&sag bekini gecemiyorki

Orta Saha ; Niye sag ve sol tarafa kayiyor ortayi bos birakiyor ? Top almaya bos alana kacmiyor ?

Forvet ; Defansin icine niye gomuluyor ? Biraz geri dursa ?

Fatih hocam anla artık bu takımın forveti umut elmanderdir...Gelme medya gazına çoluk çocuk klavyesine Burak murak skoru yakalıdığımız lig maçları dışında oynayamaz...umut ve elmanderi dinlendirmek için skoru yakaladğımızda burak sokulur başka türlü asla ilk 11 oynayamaz.....Birde Balta mevzuu var.Hakan Balta dünyadaki en iyi türk pasaportlu sol bek acıda olsa durum bu o yüzden mutlaka o oynamalı..Sol beki de mi yabancı yapacaz kale stoper sağ bek sol bek oldu sorun bitecekmi sorun balta mı??? Hamit ne yapar? Balta kademeye girer çıkabildiği kadar hücum yapar ama şlu bi gerçek bi türk takımı olarak şanslıyız en iyi türk sol bek bizim ister beğenin ister beğenmeyin..Hamit in yerine Engini emre çolak yerine selçuk girerse takım tamamdır.Hamit ve Emre sonradan girip yorgun rakibi zorlamamalılar..

Hoca'nın en sevmediğim tarafı sırf kendi transferleri diye bazı futbolcuları oynatma hastalığı.Buna örnek olarak ise Hamit ve Amrabat diyebiliriz..

Amrabat resmen eziyet bu takım için şu ana kadar ve koca bir hayal kırıklığı ancak her maç 11 başlamaya devam edecektir..Keza Hamit aynı şekilde...Şunu diyim Sabri oynasa daha faydalı olur...Hamit evet iyi futbolcu ama formsuz işte bu bariz bir şekilde belli....2.yarı sağ beke bir geçti yol geçen hanı oldu orası resmen....

Bunları göz önüne aldığımızda Baros neden kadroya alınmaz??İnanıyorum ki Baros Burak kadar oynar en kötü hali ile....

Umarım Hoca bu forma adaletinde bir yol bulur yoksa çok canımız yanıcak bu sene...

Hoca'nın en sevmediğim tarafı sırf kendi transferleri diye bazı futbolcuları oynatma hastalığı.Buna örnek olarak ise Hamit ve Amrabat diyebiliriz..

Amrabat resmen eziyet bu takım için şu ana kadar ve koca bir hayal kırıklığı ancak her maç 11 başlamaya devam edecektir..Keza Hamit aynı şekilde...Şunu diyim Sabri oynasa daha faydalı olur...Hamit evet iyi futbolcu ama formsuz işte bu bariz bir şekilde belli....2.yarı sağ beke bir geçti yol geçen hanı oldu orası resmen....

Bunları göz önüne aldığımızda Baros neden kadroya alınmaz??İnanıyorum ki Baros Burak kadar oynar en kötü hali ile....

Umarım Hoca bu forma adaletinde bir yol bulur yoksa çok canımız yanıcak bu sene...

hamit konusunda katılıyorum ama amrabat kesinlikle dün en iyi maçını oynadı ve umut verdi..Kapalı defansa zorlanan bi oyuncu olarak en çok koşan ikinci oyuncuydu sahada..Ve çok zorladı heyecanını atmıştı.Bence bundan sonra çok daha iyi olur amrabat..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt