Fatih Terim | Teknik Direktör (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Sneijderın çıktığını görünce yaşadığım şoku anlatamam. Forvetlerden birini, muhtemelen Burak'ı çıkarıp amrabatı almalıydı. Ya da hamiti çıkarıp amrabatı alacaktı, burak'ı sağ kanada atıp sola amrabatı koyacaktı. Burak sağ kanatta hamitten kötü oynayamaz. Adamlar öyle rahat pas yaptılar ki, 4 orta sahayla yetersiz kalıyoruz. İmparator hatalarından ders çıkarır, 4-2-3-1 oynayıp rövanşta rahatlıkla turu atlarız.

Bir beraberlikte hocaya sallayanları da anlamak mümkün değil, gören yıllarca chelsea'yi man utd'yi yönettiler çok tecrübeliler sanar.

şu maç gösterdiki fatih terim şampiyonlar ligi hocası değil net.çağdışı 4-4-2 ile hem ortasahayı rakibe verdi hemde sneijder gibi adamı sol çizgide öldürdü.sezon sonunda verdiği emeklerden ötürü kendisine teşekkür edilip topclass bir hoca ile anlaşılmalı.

Vay be. Demek sezon sonu hocayı gönderelim noktasına kadar geldik. Ne kadar balık hafızalı, ne kadar kadir kıymet bilmez bir taraftar grubu olduk yahu.

Daha iki sene öncesine kadar fenerliler "öğrenilmiş çaresizlik" diye bizle dalga geçiyorlardı, küme düşme diye tezahurat yapıyorlardı. Ne çabuk unuttunuz.

Bir tarafınız bu kadar çabuk kalktıysa onu kaldıran da hocadır, indirecek olan da merak etmeyin.

Maça gelince... Yok efendim Sneijder çıkar mıymış, solda oynar mıymış. Dün Burak, Drogba, Sneijder üçlüsünden en etkisizi hangisiydi? Sneijder.

Defansa hiç yardım etmeyen, gölge koşular yapan kimdi? Sneijder. İlk yarı sol kanadımızdan kaç tehlike yaşadık? İkinci yarı Amrabat girdikten sonra kaç tane yaşadık? Amrabat futbolcu olarak Sneijder'in tırnağı olamaz ama en azından kendisine verilen görevi yerine getirip adamların kanat akınlarını kesmeyi başardı.

Kimse kusura bakmasın Sneijder şu haliyle ilk 11 oynamaz. Ben hocayı ancak bu haldeki Sneijder'i ilk 11 oynattığı için eleştiririm, çıkarttığı için değil.

Kalkıp yok efendim Sneijder'in olayı farklı demesin kimse, adamlar 11 kişi, 90 dakika koştular sahanın her yerine bastılar. Melo'nun, Sneijder'in ve özellikle Hamit'in yürüyerek oynamalarını kaldıracak lüksümüz yok.

Ayrıca konuşacaksak Dany'nin kaptırdığı topu, hadi onu geçtim kaptırdıktan sonra Melo'yla birlikte orada mal gibi dikilmelerini, rakibi takip etmeyip gol yememize sebep olmalarını konuşalım.

Sabri neden oynamış, Eboue neden oynamamış. 15-20 dakikalık kondisyonu kalmış adamın görmüyor musunuz? Kulübede Philip Lahm var da hoca mı oynatmıyor?

Hoca eleştirilmez mi? Eleştirilir. İşte geliyor..

Hocam bu takım şu an generaller takımı oldu. Asker kalmadı. Bu şekilde avrupada maç kazanamayız. Geçen sezon it gibi koşan bir Engin, Elmander ve Melo vardı. Bu sezon ikisi yok üçüncüsü bitik durumda.

Hamit: general, Selçuk zaten generaldi, Riera: general, Sneijder: orgeneral. Melo: asker kaçağı. Dany: El bombası, Sabri&Amrabat: zayiat, .

Takımda general çok, asker yok. Yani işimiz zor.

Vay be. Demek sezon sonu hocayı gönderelim noktasına kadar geldik. Ne kadar balık hafızalı, ne kadar kadir kıymet bilmez bir taraftar grubu olduk yahu.

Daha iki sene öncesine kadar fenerliler "öğrenilmiş çaresizlik" diye bizle dalga geçiyorlardı, küme düşme diye tezahurat yapıyorlardı. Ne çabuk unuttunuz.

Bir tarafınız bu kadar çabuk kalktıysa onu kaldıran da hocadır, indirecek olan da merak etmeyin.

Maça gelince... Yok efendim Sneijder çıkar mıymış, solda oynar mıymış. Dün Burak, Drogba, Sneijder üçlüsünden en etkisizi hangisiydi? Sneijder.

Defansa hiç yardım etmeyen, gölge koşular yapan kimdi? Sneijder. İlk yarı sol kanadımızdan kaç tehlike yaşadık? İkinci yarı Amrabat girdikten sonra kaç tane yaşadık? Amrabat futbolcu olarak Sneijder'in tırnağı olamaz ama en azından kendisine verilen görevi yerine getirip adamların kanat akınlarını kesmeyi başardı.

Kimse kusura bakmasın Sneijder şu haliyle ilk 11 oynamaz. Ben hocayı ancak bu haldeki Sneijder'i ilk 11 oynattığı için eleştiririm, çıkarttığı için değil.

Kalkıp yok efendim Sneijder'in olayı farklı demesin kimse, adamlar 11 kişi, 90 dakika koştular sahanın her yerine bastılar. Melo'nun, Sneijder'in ve özellikle Hamit'in yürüyerek oynamalarını kaldıracak lüksümüz yok.

Ayrıca konuşacaksak Dany'nin kaptırdığı topu, hadi onu geçtim kaptırdıktan sonra Melo'yla birlikte orada mal gibi dikilmelerini, rakibi takip etmeyip gol yememize sebep olmalarını konuşalım.

Sabri neden oynamış, Eboue neden oynamamış. 15-20 dakikalık kondisyonu kalmış adamın görmüyor musunuz? Kulübede Philip Lahm var da hoca mı oynatmıyor?

Hoca eleştirilmez mi? Eleştirilir. İşte geliyor..

Hocam bu takım şu an generaller takımı oldu. Asker kalmadı. Bu şekilde avrupada maç kazanamayız. Geçen sezon it gibi koşan bir Engin, Elmander ve Melo vardı. Bu sezon ikisi yok üçüncüsü bitik durumda.

Hamit: general, Selçuk zaten generaldi, Riera: general, Sneijder: orgeneral. Melo: asker kaçağı. Dany: El bombası, Sabri&Amrabat: zayiat, .

Takımda general çok, asker yok. Yani işimiz zor.

Allah Allah niye acaba:o

Sneijder ofansif orta saha, Amrabat sol kanat oyuncusu olduğu için Sneijder Amrabat'tan kötü gözükmüş olabilir mi?.. Hmm olabilir...

Takımın deli dana gibi koşmasına gerek yok, ne yaptığını bilmesine gerek var ama Fatih Terim'de de futbolculara ne yaptığını bildiklerini aktarabileceği bi taktik bilgisi yok. Anca Engin, Elmander gibi oyuncuları gazla oynatır, deli dana gibi koşturur. İşin içine teknik, taktik girdi mi zorlanır.

Sneijder ofansif orta saha, Amrabat sol kanat oyuncusu olduğu için Sneijder Amrabat'tan kötü gözükmüş olabilir mi?.. Hmm olabilir...

Takımın deli dana gibi koşmasına gerek yok, ne yaptığını bilmesine gerek var ama Fatih Terim'de de futbolculara ne yaptığını bildiklerini aktarabileceği bi taktik bilgisi yok. Anca Engin, Elmander gibi oyuncuları gazla oynatır, deli dana gibi koşturur. İşin içine teknik, taktik girdi mi zorlanır.

Sneijder'in solda oynamasi degil tek neden. Adam Ajax altyapisinda yetismis, Terim bambambam oynayacaksiniz diyince anlamiyordur ne yapmasi gerektigini. Ayri futbol dunyalarinin insanlari Sneijder ve Terim.

Sneijder'in solda oynamasi degil tek neden. Adam Ajax altyapisinda yetismis, Terim bambambam oynayacaksiniz diyince anlamiyordur ne yapmasi gerektigini. Ayri futbol dunyalarinin insanlari Sneijder ve Terim.

"Bam bam bam" demişken...

Şu videonun 4. dakika 15. saniyesinde Fatih Terim Drogba'ya hangi taktiği veriyor dersiniz?.. :rolleyes:

Varsa yoksa Drogba! - Ligtv.com.tr

Madem hocanın taktik bilgisi yok, nasıl bu adam tarihin en başarılı Türk teknik direktörü? Bu kadar başarı gazla mı geldi Talha? Şu yazdığını tekrar oku bence.

Madem hocanın taktik bilgisi yok, nasıl bu adam tarihin en başarılı Türk teknik direktörü? Bu kadar başarı gazla mı geldi Talha? Şu yazdığını tekrar oku bence.

Modern futbola adapte olmakta zorlanıyor diyeyim o zaman.

Bu arada "taktik bilgisi yok" demedim, cümleyi bütün olarak değerlendirerince "taktik bilgisi zayıf" anlamı çıkıyor.

şampiyonlar liginde nasıl oynamamalısınız diye bir ders olsa bizim takımı örnek göstermeli tüm hocalar. elinizde sneijder, selçuk, melo, hamit, burak ve drogba gibi oyuncular varken 3 tane pası üst üste nasıl yapamazsınız, rakibe tonla pozisyonu nasıl verirsiniz, kontratağa 5 dakikada nasıl çıkarsınız konu başlıkları açılsa direk bizim takım gösterilmeli ve sağolsun hocamız tabi. ben onu ilerleyen zamanda yani mesela seneye sportif direktör olarak hayal ediyorum, onun altında çalışabilecek iyi bir taktisyen hoca şart oldu artık bize.

Eziyet gibi maçlar izletiyor skoru geçtim. Sado mazo terimciler biraz kendinize gelin

Saha icinde oyuncular nerde durmalari gerektigini, ne yapmalari gerektigini Popescu ve Hagi'den ogrendiler o dort yillik donemde. Hagi gelmeden once Terim yedek kulubesinde dua ediyordu TSYD kupasi maclarinda daha fazla gol yememek icin. Oyuna mudahelesi oyleydi yani.

Kadro o zaman iyi değildi diyeceksiniz ama Rijkaardı, Geretsi, Skibbeyide gördük. Fatih Hocayı eleştirmek kolay.

Modern futbol diye bir şey yoktur. Gördük total futbolcu kıvırcığın bizi düşürdüğü kepazelikleri. Demode denilen 4-4-2 ile şampiyon oldu bu takım geçen sene. Elindeki oyunculara en uygun sistemle oynarsın. Mesela forumun nedense saplantısı haline gelen 4-2-3-1, 4-3-3 gibi taktikleri bizdeki kanat oyuncularıyla verimli oynayamazsın. Bu taktikte kanat oyuncuları hem skorer olacak, hem de beklere yardımcı edecek. İkisinden birini yapsalar bugün çok iyi oynadı diyoruz. Barış ve Mustafa Sarp'la 4-3-3 oynayamazsın, oynarsan kıvırcık adamın düştüğü durumla karşılaşırsın. Ama Hollanda milli takımı çatır çatır oynar.

Hoca da şu an, yönetim bana iki tane yıldız aldı ama ne yapsam da hepsini bir arada oynatabilsem diye kıvranıyor maalesef. O yüzden dün geceki çorba gibi kimin nerede olduğu belli olmayan bir şey oynamaya çalıştık. Hoca, deneye deneye en ideal yapıyı bulacaktır. Bu arada Şampiyonlar Ligi'nden de elenebiliriz. Onun hesabını da stoper ve solbek yerine yıldız peşinde koşan yönetim verecek. Hoca değil. Sihirli değnek yok nihayetinde hocada, gelir gelmez hepsini bir arada uyumlu oynatabilsin.

Modern futbol diye bir şey yoktur. Gördük total futbolcu kıvırcığın bizi düşürdüğü kepazelikleri. Demode denilen 4-4-2 ile şampiyon oldu bu takım geçen sene. Elindeki oyunculara en uygun sistemle oynarsın. Mesela forumun nedense saplantısı haline gelen 4-2-3-1, 4-3-3 gibi taktikleri bizdeki kanat oyuncularıyla verimli oynayamazsın. Bu taktikte kanat oyuncuları hem skorer olacak, hem de beklere yardımcı edecek. İkisinden birini yapsalar bugün çok iyi oynadı diyoruz. Barış ve Mustafa Sarp'la 4-3-3 oynayamazsın, oynarsan kıvırcık adamın düştüğü durumla karşılaşırsın. Ama Hollanda milli takımı çatır çatır oynar.

Hoca da şu an, yönetim bana iki tane yıldız aldı ama ne yapsam da hepsini bir arada oynatabilsem diye kıvranıyor maalesef. O yüzden dün geceki çorba gibi kimin nerede olduğu belli olmayan bir şey oynamaya çalıştık. Hoca, deneye deneye en ideal yapıyı bulacaktır. Bu arada Şampiyonlar Ligi'nden de elenebiliriz. Onun hesabını da stoper ve solbek yerine yıldız peşinde koşan yönetim verecek. Hoca değil. Sihirli değnek yok nihayetinde hocada, gelir gelmez hepsini bir arada uyumlu oynatabilsin.

442 bu sene olmuyor zira elmander yok. 40 maç geçti görsün artık bir zahmet. Kıvırcık adamdan da iyidir ona laf yok

Ynt: Fatih Terim | Teknik Direktör

Kimse eleştirilemez değildir, olamazda. Tabi makul sınırlar içersinde kalmak kaydıyla...

Fakat Fatih hocanın bazen anlamsız ısrarları var, malesef bazı egoları var.

Sahadaki isim kim olursa olsun iyi oynamiyorsa çıkar abi, ister hamit olsun ister selçuk, isterse drogba olsun... (Drogba dün müthişti yanlız ileride harika top tutuyor ve isabetli pas oranı çok yüksek.)

Kendi ipimizi kendimiz çekiyoruz.

Eger bir adam sene başından bu yana hiç bir maçta varlık gösteremiyorsa alma ilk 11'e, bu işin şakası yok. Adamlar dün bizden daha net pozisyonları kaçırdılar ki malesef bunu üzülerek yazıyorum.

Nasıl Burak'ı 2 maç kesdiysen, sene başından beri orta açamayan, adam geçemeyen, köşe gönderine topu sürüp orda bekleyen, köşe gönderine gelip içeri orta açacağına geriye oynayan bu adamı Allah aşkına göremiyormusun hoca.

O beğenmedigimiz Aydın bundan daha iyi adam geçiyor.

Malesef Amrabat ve Hamit bize bu senenin kazığı oldu. Tabiki bunda senin bir suçun yok. Kimse böyle olacağını bilemezdi. Tutmayinca tutmuyor işte bazen. Önemli olan artık hatamizdan vazgeçmemiz. Sene başından beri bir umut adamın form tutmasını bekliyoruz, hey Allahım ne günlere kaldık.

Bir teknik direktörün elinde snijder ve amrabat gibi iki futbolcu olsun. Snijder in yerine hiç bir zaman amrabat giremez. Sadece sakatlık olur, böyle bir şeye mecbur kalırsın. Bizim kurtarıcımız amrabat değil, Snijder olur. Adamı hem mevkisi dışında oynatıyorsun,bu seferde oyununu beğenmeyip çıkarıyorsun. Peki ya sene başından beri Form tutacak diye katlandigimiz adam,...

Onun ne artısı varda o daha fazla şans buluyor?

Snijder çıkarılıp amrabat giremez. mevkisine çek madem snijder'i onun yerindeki adamları değiştir.

Bir sözümde sabri için olacak. Allah aşkına şunu sene Sonu gönderin ne olur. Bunu yüzünden taraftar birbirine girecek. Biri reiz der bir top oynamıyor diye küfür eder. Bize futbolcu lazım. Amigo değil, tamam kendisi çok iyi bir Galatasaraylı olabilir lafım yok ama Galatasaray'ın çıkarları için artık gitsin ne olur. Senelerden beri katlandigimiz yeter. Sanki ömürlük sözleşme imzalamışlar.

GT-I9070 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Hagi madem bu kadar iyiydi oyunculara futbolu öğretmekte TD iken neden olmuyor? Fatih Hocanın hakkını yememek gerekir.

Saha icinde oyuncular nerde durmalari gerektigini, ne yapmalari gerektigini Popescu ve Hagi'den ogrendiler o dort yillik donemde. Hagi gelmeden once Terim yedek kulubesinde dua ediyordu TSYD kupasi maclarinda daha fazla gol yememek icin. Oyuna mudahelesi oyleydi yani.

%100 katılıyorum.

Vardır. Ama Galatasaray'ın oynaması gereken futbolu değil Fatih Terim'in takımın başında durması gerektiğini savunanlar için yoktur.

Kıvırcık bizi kepaze etmiş olabilir, o adam üst düzey oyuncular hariç kimseyle iş yapamaz çünkü. Elinde Sarp, Barış, bitik bi Ayhan, Servet falan vardı. Fatih Terim'e ver onları ligde 3. zor yapar.

Demode denilen 4-4-2 ile ANAMIZIN LİGİNDE, şikeden darbe almış takımların çokça olduğu (başta Fener olmak üzere) bi ligde şampiyon oldu. Ki bizim ligde de modern futbol oynanmıyor :)

4-2-3-1'i çok rahat oynarsın, skorer olmak zorunda değil kanatların. Skora yardım etmeleri yeter. Burak da tek forvet oynuyordu Trabzon'da, şampiyon yaptı takımını nerdeyse.

Yönetimin stoper ve sol bek yerine yıldız peşinde koştuğunu nerden çıkardın? Haberlere göre hocaya Drogba önerilince "Gerekirse stoper almayın" demiş kendisi... Buna inanmazsın ama.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt