fc sheriff

Örnek alacağımız Sherif değil burada. Hocayı beğenmiyorum saha içinde ama başkan ile birlikte transfer profili konusunda mükemmele yakın politika izliyorlar. Genç oyuncuları maç özelinde boklamayi bırakmak lazım. Açın, izleyin bugün orta sınıf topçuların genç versiyonlarını; yarısının yüzüne bakmazsınız. Kendimiz örnek olabilcek potansiyeldeyiz, gelen gençlerin hiç birisi "aaa bu genç, alalım" değil.
Bizim en büyük sıkıntılarımız:
*hiç bir rasyonel argümanı olmayan yabancı sınırı
*bağımsız ve adil olmayan karar merciileri
*Malûm ekonomimizin mükemmel(!) olması.
Bugün hoca gider/kalır ya da düzelir/düzelmez ama transfer ve kadro politikası bu dönem gibi devam ederse orta-uzun vadede biz kazanacağız.
Seneye ve devamında belki 1 takım gidebilecek CL ye; ortalama 30m avro gelir. Sen bu para için aslında ölüp bitiyorsun, her sene düzenli olarak 1 futbolcunu minimum +15 satacak duruma geldiğin zaman CL ye gidersen bu senin piyangon olacak. Belki 1 takım gidecek ve bunun için 3-4 seneyi ipotek altına alacak sözleşmeler yapmaktansa bu dönem uygulanmaya başlanan daha verimli bir plan.
Galiba ilk defa bu kadar uzun yazdım

Emrah?

Şerifin reali yendiği gün şerif konusunda bu gibi takımlar çatır çatır oynadı yazıyosun sonra okuduğunu anla diyosun sen daha kendin nereye ne yazdığını bilmiyosun
Gurur meselesi yapma. Mesajlari bastan okudum sonra da tum mesajlara cevap niteliginde yazdim. Ayrica konu sadece Serif degil, makas ve diger takimlar. Yani ne demek istedigimi bana anlatmaya calismayan komik oluyor.

Ilk defa actigim bir konu 4 sayfayi yakaladi. Duygulanmamak elde degil
s-e9739607ca0a0c7eec25efa222bb28c29fbff91d.gif

Gurur meselesi yapma. Mesajlari bastan okudum sonra da tum mesajlara cevap niteliginde yazdim. Ayrica konu sadece Serif degil, makas ve diger takimlar. Yani ne demek istedigimi bana anlatmaya calismayan komik oluyor.
Ne gruru yaw ;D sen yapıyosun da farkında değilsin
Neyse şerif gibi takımlar çatır çatır top oynayınca olur böyle şeyler

Adını duyduğumuzda dalga geçtiğimiz, elenince yer gök inlettiğimiz Ostersunds o sene çeyrek final yapmıştı.

Kim bilir belki bunlar da yapar

bu arada mesele sadece transfer değil brugge konusunda

alıp satmak kadar yetiştirip satmak da önemli

çünkü kur artık çıldırdığı için kur baskısına maruz kalmayacağın alt yapıdan her sene en az 1 adamı da piyasaya sürmek veya takımda önemli hale getirmek lazım

çünkü bu stratejinin bir ayağı transferden karsa diğer ayağı da bu

belçika futbolu bunu da yapıyor

Aslında alttan çıkardığın veya düşük bonservisle transfer ettiğin 3-4 adamı aynı anda bir yere getirebilirsen, 15-20’ye satabileceğin seviyeye getirirsen kur artışından etkilenmeden bir döngü oluşturabiliriz. Sonuçta dolarla veya euroyla alıp dolarla/euroyla satıyorsun. Ama oyuncu geliştirmek şart.

Misal Marcao, Nelsson, Morutan, Berkan, Cicaldau var elinde. Bunlara değer kattın seneye Marcao’yu ve Morutan’ı satıp 30 milyon gelir elde edip 4, 5’e 3 tane adam alıp genç oyuncuyla yerini dolsursan(1 tane de altyapıdan koyarsın) kalanıyla borç bile ödersin. Tabi bir yere getirdiğin adamın yerine aldığın 20 yaşındaki topçudan hemen aynı katkıyı beklemeyeceksin, ona da sabredeceksin 2-3 sene.

Kolay değil; altyapı,scouting(bence bunu iyi bir seviyeye getirdik), oyuncu geliştirme hepsini yapmak lazım.

Hocalari yabanci sinirina sövmüs. Vizyonlu herif sayilir o zaman. Kural kalkti diye SLe kaldik demis dogruysa

Devamlılık burada insanların dediği. Kaç defa üstüste avrupada en azından bir üst tura çıktı bu şekilde parlayan takımlar? Bu sene gitti diyelim Sherif, seneye kadrosu dağılacak zaten o makası açanlar tarafından.
En bariz örnek Dnipro. 2015 yılında UEFA'da final oynadılar. Sonrası serbest düşüş oldu.

Makas’in acildigi falan yok. Bir tek finansal olarak makas acildi ama futbol sahada oynaniyor. Futbol’da sadece milyonlari harcayarak ve yetenekli oyunculari kadroya dahil ederek basarili olamazsin, bir cok etken var, dogru planlama, sistem, taktik, disiplin, mantalite, oyuncu gelistirme. Arsenal ve Man United dunyalari harcadi ama ne PL’i kazanabildiler ne de CL’de basarili olabildiler. Arsenal bu sezon transferlere 165 milyon euro harcadi ve buna ragmen sezona iyi baslamadilar. Fulham bir kac sene once PL’e ciktiklarinda transferlere 100 milyon euro’dan fazla harcadilar ve ayni sezon kume dustuler. Parma da gecen sezon transferlere 100 milyondan fazla harcadilar ve kume dustuler.

Hocamiz daha maclardan once bahaneleri siraliyor. Rakipleri bu kadar buyutmemek lazim. Bunlari sadece Sheriff dun Real Madrid’i deplasmanda yendi diye yazmiyorum, Sheriff’in yaptigi anlik bir olay. Ben hocanin bu makas acildi aciklamasina daha ilk gunden beri katilmiyorum. Bir cok dusuk butceli takimlar veya rakiplerine gore daha dusuk butceye sahip olan takimlar avrupa maclarinda iyi sonuclar alabiliyor ve basarili olabiliyor. Bunun bir cok ornegi var. Dogru planlama ve yapilanma onemli.

Makas’in acildigi falan yok. Bir tek finansal olarak makas acildi ama futbol sahada oynaniyor. Futbol’da sadece milyonlari harcayarak ve yetenekli oyunculari kadroya dahil ederek basarili olamazsin, bir cok etken var, dogru planlama, sistem, taktik, disiplin, mantalite, oyuncu gelistirme. Arsenal ve Man United dunyalari harcadi ama ne PL’i kazanabildiler ne de CL’de basarili olabildiler. Arsenal bu sezon transferlere 165 milyon euro harcadi ve buna ragmen sezona iyi baslamadilar. Fulham bir kac sene once PL’e ciktiklarinda transferlere 100 milyon euro’dan fazla harcadilar ve ayni sezon kume dustuler. Parma da gecen sezon transferlere 100 milyondan fazla harcadilar ve kume dustuler.

Hocamiz daha maclardan once bahaneleri siraliyor. Rakipleri bu kadar buyutmemek lazim. Bunlari sadece Sheriff dun Real Madrid’i deplasmanda yendi diye yazmiyorum, Sheriff’in yaptigi anlik bir olay. Ben hocanin bu makas acildi aciklamasina daha ilk gunden beri katilmiyorum. Bir cok dusuk butceli takimlar veya rakiplerine gore daha dusuk butceye sahip olan takimlar avrupa maclarinda iyi sonuclar alabiliyor ve basarili olabiliyor. Bunun bir cok ornegi var. Dogru planlama ve yapilanma onemli.

Son 5 senede kim var yav sürpriz

Son sürpriz Leicester'ın EPL şampiyonluğuydu.

Son 16lara sürekli 5 büyük ligden kalıyorlar.

Arsenal örneği vermişsin de, 165 harcadılar da maaş düşük, Willian tek başına 10 m euro alıyordu, maaşı dikkate almamayı anlamak güç.

Bu döngüyü kırma ihtimali olan 2 takım vardı birisi Zagreb diğeri Slavia, onlar da erken geri düştüler.

Süpriz falan yok artık dünya futbolunda, biri bir maç kazanıyor o kadar, makas da sonuna kadar açık. Hele Türkiye bu kurlarla 20 milyon eurodan fazla maaş ödememeli.

Doğru yapılanma da 3 günlük iş değildir, Türkiye gibi yabancı sınırının 5 senede 10 kez değiştiği yerde ne yapılanması.

Son 5 senede kim var yav sürpriz

Son sürpriz Leicester'ın EPL şampiyonluğuydu.

Son 16lara sürekli 5 büyük ligden kalıyorlar.

Arsenal örneği vermişsin de, 165 harcadılar da maaş düşük, Willian tek başına 10 m euro alıyordu, maaşı dikkate almamayı anlamak güç.

Bu döngüyü kırma ihtimali olan 2 takım vardı birisi Zagreb diğeri Slavia, onlar da erken geri düştüler.

Süpriz falan yok artık dünya futbolunda, biri bir maç kazanıyor o kadar, makas da sonuna kadar açık. Hele Türkiye bu kurlarla 20 milyon eurodan fazla maaş ödememeli.

Doğru yapılanma da 3 günlük iş değildir, Türkiye gibi yabancı sınırının 5 senede 10 kez değiştiği yerde ne yapılanması.
Adminim reisim tamam elit takımlarla finansal farkı, oyuncu kalitesi farkını kimse inkar edemez, zaten avrupa liginde yarı final vs beklediğimiz de yok, onu geçtik de lige ne demeli. Kayseri, kasımpaşa alanya da mı bizden zengin ve kaliteli. Kadro seçimini, oyuncu değişikliklerini, oyun plansızlığını napcaz peki adminim.

Geri
Üst Alt