GSC Portal Felipe Melo Sakatlandı!

Nuri Aslantas

Büyük Kaptan

melo2.jpg

Galatasaray’a Başakşehir maçında sakatlanan Melo’nun Kasımpaşa maçına yetişmesinin zor olduğu öğrenildi.

Haberin Devami GSC Portal'da

Hamit-Selçuk-Dzemaili yapar orta sahayı taktik dehamız Prandelli

Şu an oynayan ortasahalardan hiç birinin yokluğunu hissetmeyiz. Melo da dahil. berbatlar.

Hamit-Emre Çolak yapsın bari.

Çolak dinamizmi şart orta sahaya, Selçuk artık verim sağlamaz, Hamit o pozisyonda oynamalı. Melo pozisyonunda herhalde Yekta yada Dzemaili oynar.

çolak-furkan
sneijder

dicem ama boy ortalaması 1.50

kasımpaşa ve dortmund maçlarında olmazsa iyi olur böylelikle mağlubiyet kesin olur ve prandelli go home olur. (Bizi bu düşünceye yöneltenleri Allah bildiği gibi yapsın.)

önümüzdeki maçı izlemeye gerek yok o zaman. Mücadeleye girmeyen, rakibe müdahele ederken hiç bir zaman riske girmeyenler hiç sakatlık geçirmiyor.

Emre Colak ve Hamit oynar..

Emre-Furkan oynasa keske.

Zaten kötü olan takimin en iyi oyuncusu olmayacak. Maglubiyet iyice kesinlesti. En gec Dortmund maci sonrasi "Arrivederci Prandelli" deriz diye umuyorum.

Genel anlamda Melo yine iyi oynayan en azından en iyi savaşanlardan birisidir takımda. Bu aralar takımda bir futbol adına bir tepki, bir isyan başlayacaksa bu ateşi yakacak olan kişi Melo olur.

Oynamaması ya da oynaması bu ivmedeki takıma bir katkısı şu günlerde olmaz. Hoca aynı tas aynı hamam derse yokluğu gözden kaçmaz.

Melo 8 km de koşsa bu takımın en önemli defansif direnç sağlayan oyuncusu durumunda, FB maçında 19/21 ikili mücadele kazandığına dair bir istatistiki veriden bahsedilmişti, daha ne olsun?...Selçuk ise hemen her maç 11 km koşuyorda neye yarıyor?...Melo stoperlerin önünde sınırlı bir alanda oynadığı zaman Dünyada ilk 5 içine girecek bir futbolcu, daha geniş alanda sürekli ileri-geri oynamaya çalıştığında ise enerjisini ekonomik kullanamadığından maç içinde giderek oyundan düşüyor ve telafisi güç hatalar yapmaya başlıyor...Geniş alanda çift yönlü oynayacak bir orta saha oyuncusu tercih edilecekse, Melo yerine başka bir futbolcu düşünmek gerekir de buna sıra gelmeden önce takımın yarısından fazlasının değişmesi kaçınılmazdır...

Kesinlikle haklısın...Leş ve Dzemaili çok göze battıklarından Melo dikkat çekmiyor ama maç başı 9.5 km koşuyor...Böyle orta saha olmaz...
Koşu mesafesine çok takiyoruz. Selcuk'un 12km koşup yapamadığını Melo 9km koşup yapabiliyor. Ben Melo'nun performansından tamamen mutlu olduğumu iddia etmiyorum ancak Melo oyun içindeki görevini büyük oranda yerine getiriyor.

N5

Koşu mesafesine çok takiyoruz. Selcuk'un 12km koşup yapamadığını Melo 9km koşup yapabiliyor. Ben Melo'nun performansından tamamen mutlu olduğumu iddia etmiyorum ancak Melo oyun içindeki görevini büyük oranda yerine getiriyor.

N5

Fenerbahçe maçında 21 ikili mücadeleden 19 tanesini kazanmış , muazzam bir oyuncu...

Ama 9-9.5 km koşmak bir orta saha için çok az...Temposunu artırmalı , zaten savunma önünde oynuyor 10.5 km bir tempo yeterli olur...

Geri
Üst Alt