Fenerbahçe Futbol AŞ'nin Borcu Açıklandı!

Stadyum ismi ile ilgili neden bu kadar ümitli siniz? Göğüs sponsorluğu bile düşük bedel ile alıcı buluyor, maç oynanır iken devamlı görüntüde olmasına rağmen.

Ayrıca komple lig olarak marka değeri çok kötü bir seviye de olmasına rağmen, sponsor bulunmaz sponsor olunur mantığı ile hareket etmeye devam ediyor kulüplerimiz.

Takım, oyun ve başarı olarak böyle devam edersek de pek bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Lig şampiyonluğu ile dolgun bütçeli bir sponsor bulmanın pek mümkün olacağını sanmıyorum. Şampiyonlar ligi ise malum, daha şöyle bir gruptan çıkacağımız bile muamma, hatta bayağı zor.

Bütün bunların bir birini etkileyen bir dişli olduğunu kabul edip ona göre yatırım ve hamleler yapmadıkça da yol alabileceğimizi düşünmüyorum.

Yapılması gereken çok iş var.

Cengiz yapabilir mi bilmiyorum ama Dursun kalsaydı şu an batmıştık hem de ciddi ciddi batmıştık.

Stadyum ismi ile ilgili neden bu kadar ümitli siniz? Göğüs sponsorluğu bile düşük bedel ile alıcı buluyor, maç oynanır iken devamlı görüntüde olmasına rağmen.

Ayrıca komple lig olarak marka değeri çok kötü bir seviye de olmasına rağmen, sponsor bulunmaz sponsor olunur mantığı ile hareket etmeye devam ediyor kulüplerimiz.

Takım, oyun ve başarı olarak böyle devam edersek de pek bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Lig şampiyonluğu ile dolgun bütçeli bir sponsor bulmanın pek mümkün olacağını sanmıyorum. Şampiyonlar ligi ise malum, daha şöyle bir gruptan çıkacağımız bile muamma, hatta bayağı zor.

Bütün bunların bir birini etkileyen bir dişli olduğunu kabul edip ona göre yatırım ve hamleler yapmadıkça da yol alabileceğimizi düşünmüyorum.

Ali Sami Yen Nef Arena olur bu gidisle.

Pardon Arena'yi yasaklamisti uzun adam degil mi. Yani daha igrenc Nef Stadyumu Ali Sami Yen Spor kompleksi falan olur.

Yapılması gereken çok iş var.

Cengiz yapabilir mi bilmiyorum ama Dursun kalsaydı şu an batmıştık hem de ciddi ciddi batmıştık.
Ben henüz kurtulduğumuzu düşünmüyorum. Daha çok uzağız o noktadan ve beklenenin üzerinde ekstra gelirler sağlamadıkca da durumumuzu pek iç açıcı görmüyorum doğrusu.

Bir tanıdığımın şirketi var. Adam kriz olan 2008, 2009 yıllarında şirketinin lojistik alt yapısına yatırım yaptı. Bir çok kişi deli misin, bu krizde böylesi yüksek ölçekli bir yatırım yapılır mı dediler. Kriz dönemini en çabuk atlatan kendisi oldu, çünkü piyasa hareketlenmeye başladığında daha fazla iş almak için alt yapısı hazırdı. Belki bire bir futbol takımı ile uyuşmuyor ama biz hala daha günü kurtarma peşindeyiz, hem alt yapıda hem de üst yapıda.

Üstelik en uyuz olduğum durum ise kendimizi rakiplerin de kötü olması ile avutuyor oluşumuz.

Son düzenleme:
Ben henüz kurtulduğumuzu düşünmüyorum. Daha çok uzağız o noktadan ve beklenenin üzerinde ekstra gelirler sağlamadıkca da durumumuzu pek iç açıcı görmüyorum doğrusu.

Bir tanıdığımın şirketi var. Adam kriz olan 2008, 2009 yıllarında şirketinin lojistik alt yapısına yatırım yaptı. Bir çok kişi deli misin, bu krizde böylesi yüksek ölçekli bir yatırım yapılır mı dediler. Kriz dönemini en çabuk atlatan kendisi oldu, çünkü piyasa hareketlenmeye başladığında daha fazla iş almak için alt yapısı hazırdı. Belki bire bir futbol takımı ile uyuşmuyor ama biz hala daha günü kurtarma peşindeyiz, hem alt yapıda hem de üst yapıda.

Bir şeyden kurtulduğumuz yok ki zaten değişen bir şey olmadı daha.

Kafadan 3 yıl geçmesi lazım önce şu Dursun'un pisliklerinden kurtulalım sonra ki 3 yıl bir şeyler değişmeye başlar.

Üstelik en uyuz olduğum durum ise kendimizi rakiplerin de kötü olması ile avutuyor oluşumuz.
Bunu değerlendire bile bilmemiz için şu anki yönetimin yönetim tarzını veyahut neler yapılıyor yapılmıyor bilmemiz gerekir bence.

Hiç birimiz de olumlu veya olumsuz kulüpte şu an neler döndüğünü bilmiyoruz.

Kol isim sponsorunu bile hiç kimsenin haberi yoktu.

Stad isim konusu okadar zor değil. En az 100 milyon Dollar girer kasaya. Türkiyeden olmazsa yurt dışından olur. Türk telekom ile anlaşılır bence yeniden. On yılda iyi temsil ettik sonuçta kulübü Türkiyede ve Avrupa da. Memnun kalmışlardır

Olurmu renktas bizim borcu geçen açıkladılar 2 milyar filandi.
Onlarda 2 milyar açıklamışlar.

Birileri zengin olurken GALATASARAY fakirleşiyor!

Lanet gelsin, transferde emeği geçip pay alanlara!
Biri futbol aş biri total borç

Üstüne bizim konsolide borç alacak farkımız 1 milyar lira

Onların muhtemelen 3 milyar lira

Bunu değerlendire bile bilmemiz için şu anki yönetimin yönetim tarzını veyahut neler yapılıyor yapılmıyor bilmemiz gerekir bence.

Hiç birimiz de olumlu veya olumsuz kulüpte şu an neler döndüğünü bilmiyoruz.

Kol isim sponsorunu bile hiç kimsenin haberi yoktu.

Stad isim konusu okadar zor değil. En az 100 milyon Dollar girer kasaya. Türkiyeden olmazsa yurt dışından olur. Türk telekom ile anlaşılır bence yeniden. On yılda iyi temsil ettik sonuçta kulübü Türkiyede ve Avrupa da. Memnun kalmışlardır
Bazı şeyleri bilmek o kadar da zor değil aslında çünkü gözümüzün önünde yaşanan durumlar var, açıklamalar, bilançolar ve benzeri bilgi kaynakları. Kol sponsoru mesela meblağ olarak eskisine nazaran daha iyi olsa bile şampiyonlar liginde çarşamba akşamı galip gelmeyi başarabilse idik daha fazla gelir elde etmiş olacaktık. Yani pek de boyumuzu uzatacak meblağlar değil bunlar.

Ben o kadar bir gelir olacağına ihtimal vermiyorum. Yüz milyon dolar için beş senelik bir anlaşma için senelik yirmi milyon dolar, on yıllık anlaşma için senelik on milyon dolar almamız gerekiyor. Bunun olması için, özellikle yurt dışı bağlantılı bir sponsor ile şampiyonlar liginde ses getirmemiz gerekir düşüncesindeyim. Yurt içinden mevcut şartlarda o paraları verebilecek bir sponsor çıkacağını sanmıyorum.

Bazı şeyleri bilmek de o kadar zor değil aslında çünkü gözümüzün önünde yaşanan durumlar var, açıklamalar, bilançolar, vs.

Ben o kadar bir gelir olacağına ihtimal vermiyorum. Yüz milyon dolar için beş senelik bir anlaşma için senelik yirmi milyon dolar, on yıllık anlaşma için senelik on milyon dolar. Bunun olması için, özellikle yurt dışı bağlantılı bir sponsor ile şampiyonlar liginde ses getirmemiz gerekir düşüncesindeyim. Yurt içinden mevcut şartlarda o paraları verebilecek bir sponsor çıkacağını sanmıyorum.
Iyi olmadığımız dönemde yıllık 10 milyon dolarlık ile 10 senelik anlaşma yapıldı.

Kulübün yapısı bu aralar ayrıca çok değişken yüzü var mali tablo olarak.

Bunun Riva ve floryadan... Sermaye artırımımdan tekrar girecek ve şampiyonlar ligi gibi gelirler değişken göstere biliyor.

Bunu işin içinde olmadığın vakit bilmem imkansız. Sadece tahmin ede bilirsin açıkçası. Ben konuya olumlu bakmaya çalışıyorum açıkçası. Normal şartlarda da az çok olumlu sonuçlanacak zaten mali konular ama bu sadece benim yine kişisel tahminim diye biliriz

Iyi olmadığımız dönemde yıllık 10 milyon dolarlık ile 10 senelik anlaşma yapıldı.

Kulübün yapısı bu aralar ayrıca çok değişken yüzü var mali tablo olarak.

Bunun Riva ve floryadan... Sermaye artırımımdan tekrar girecek ve şampiyonlar ligi gibi gelirler değişken göstere biliyor.

Bunu işin içinde olmadığın vakit bilmem imkansız. Sadece tahmin ede bilirsin açıkçası. Ben konuya olumlu bakmaya çalışıyorum açıkçası. Normal şartlarda da az çok olumlu sonuçlanacak zaten mali konular ama bu sadece benim yine kişisel tahminim diye biliriz
Kulüp için en hayırlısı olsun.

Umarım öyledir renktaş.
Düzgün yonetilirsek toparlaniriz.
Ancak kimse yememeli.

Birileri zengin olurken GALATASARAY fakirleşiyor!

Lanet gelsin, transferde emeği geçip pay alanlara!
ali koc acikladi toplam borclari 622. Bu SADECE Futbol as borcu. Bildigin ayvayi yediler

Bazı şeyleri bilmek o kadar da zor değil aslında çünkü gözümüzün önünde yaşanan durumlar var, açıklamalar, bilançolar ve benzeri bilgi kaynakları. Kol sponsoru mesela meblağ olarak eskisine nazaran daha iyi olsa bile şampiyonlar liginde çarşamba akşamı galip gelmeyi başarabilse idik daha fazla gelir elde etmiş olacaktık. Yani pek de boyumuzu uzatacak meblağlar değil bunlar.

Ben o kadar bir gelir olacağına ihtimal vermiyorum. Yüz milyon dolar için beş senelik bir anlaşma için senelik yirmi milyon dolar, on yıllık anlaşma için senelik on milyon dolar almamız gerekiyor. Bunun olması için, özellikle yurt dışı bağlantılı bir sponsor ile şampiyonlar liginde ses getirmemiz gerekir düşüncesindeyim. Yurt içinden mevcut şartlarda o paraları verebilecek bir sponsor çıkacağını sanmıyorum.

Nike bile 7 milyon euro veriyor senelik formalar için üstüne forma satışında belli bir yüzde veriyor.

Dursun malı sponsorlukları ucuza yaptı diye hep öyle devam edecek değil ya isim için de sağlam bir şey çıkar hele seneye de Cl'ye gidersek kesin çıkar biraz ön planda olmalıyız.

Bir de şu var çoğu gelir temlikli geldiği gibi gidiyordu sıcak para lazım olunca kredi falan çekiliyordu bu da olumsuz yansıyordu yakın zaman da bitiyor bunlar da.

TFF bu durumda nasil lisans verebiliyor bukadar borclu olan külüplere, bizde buna dahil ? baska bir ülkede olsa heralde ikinci lige gönderilirdi büyük takimlar.
Bu konuda bir genelge yok borç olmayacak diye. Zaten Uefa beklentisi de yıllık gelir gider dengelerine yönelik, Manchester United'ın bizden fazla borcu var mesela ama yönetilebilir paralar onlar için.

Gerçi bu kurlarda satış yapabilsek bizim için de yönetilebilir paralar.

Son 7 senede transfer pazarında 119 Milyon Euro zarar etmişiz bonservis verdiğimiz isimlerden.

Bunlara imza paraları dahil değil. Aslında Drogba'ya 4, Gomis'e 2.5, Sneijder'e 6.5 (5 yıl için) vs var.

Kur şu an ki durumunda değildi tabi ama gelirleri sabit kur veya TL üzerinden olan bir kulüp için son 1 senede bu kadar artmış olması büyük kayıp.

Euro

2013 Ortalaması 2.53
2014 Ortalaması 2.91
2015 Ortalaması 3.02
2016 Ortalaması 3.34
2017 Ortalaması 4.12
2018 Ortalaması 5.57 (6.39 Güncel)

Şu şartlarda nerede ise 1'e 6'lık ortalama bir oran varken kolay dğeil. 3 sene önce 3 Milyon Euro verdiğin oyuncu senede 9 Milyon TL kazanırken bugün sözleşmesinin son senesinde olan bir isim 16.5 Milyon TL alıyor. Nerede ise 2 kat fark var.

Finans giderleri EURO, gelirlerin %50-70 arası TL üzerinden olmaya devam ettikçe CL'den uzak kaldığımız her sene büyük zarar elde ederiz.

Şu kur ile senede 3.5 Milyon Euro verip oyuncu falan alamazsın. Zira senin şampiyon olsan gelirin 2-3 tane 3.5 Milyon Euro ediyor. Eskiden bu rakam 7-8 idi.

@Alpay Asma Cl'ye gidemiyorsak Uefa'ya gidip en azından çeyrek final yapmadığımız her sezon zarar yaparız yok Oster yok Tromso elenişleri artık olmamalı.

Başakşehir geçen yıl gruplarda elenmesine rağmen 14 milyon euro kazandı gayet güzel bir rakam.

@Alpay Asma Cl'ye gidemiyorsak Uefa'ya gidip en azından çeyrek final yapmadığımız her sezon zarar yaparız yok Oster yok Tromso elenişleri artık olmamalı.

Başakşehir geçen yıl gruplarda elenmesine rağmen 14 milyon euro kazandı gayet güzel bir rakam.

GS-FB'nin de market-pool parasını aldıkları için 14 aldılar.Yoksa alamazlardı.

Geri
Üst Alt