Fenerbahçe Hakkındaki Tüm Konular [Lütfen Başka Başlık Açmayınız!]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ilhan Parlak'a kesinlikle yazık ettiler.İnşallah Sercan ve Özer'i de alıp yazık etmezler.

Gökhan ise öyle abartılacak oyuncu değil.

Fenerbahçe günlüğü

7_236882_azizy%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m_414_232.jpg

İlk yarının son maçını oynamak için Konya´ya gelen Fenerbahçe kafilesini karşılayan taraftarlardan bir grup Başkan Aziz Yıldırım aleyhine bağırdı.

Başkan’a protesto

İlk yarının son maçını oynamak için Konya’ya gelen Fenerbahçe kafilesini karşılayan taraftarlardan bir grup Başkan Aziz Yıldırım aleyhine bağırdı. GFB Grubu, futbolculardan Emre Belözoğlu’na sevgi gösterisinde bulunurken, kaleci Volkan Demirel’e ise çiçek verildi. Sarı-Lacivertli ekip, daha sonra maç saatini beklemek üzere otelde kampa girdi.

Artık çıkış zamanı

Sezona iyi başlayan ancak son oynadığı 3 maçta Beşiktaş’a yenilip, Denizli ve Antalyaspor’la berabere kalan Fenerbahçe PAF Takımı, Konya’da yeni bir başlangıç yapmak istiyor. PAF Ligi’nde halen topladığı 31. puanla 5. sırada bulunan Sarı-Lacivertliler, olası puan kaybında zirveden oldukça geri düşme tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor.

Burak izin istedi

Bu sezon transfer edilen ancak fazla forma şansı bulamayan Burak, yönetimin izin vermesi halinde sürekli oynayabileceği bir Süper Lig takımına gitmek istediğini dile getirdi. Fenerbahçe’ye büyük ümitlerle geldiğini ancak yeterince şans bulamadığını belirten Burak, “Kiraya gönderilmem hem benim, hem de kulübüm için daha hayırlı olur” dedi.

Küresel kriz taraftarı vurdu

Dünyayı kasıp kavuran, ülkemizde de ağır şekilde hissedilen ekonomik kriz taraftarları da vurdu. Bilet fiyatlarının 60 YTL olması nedeniyle İstanbul’dan çok az taraftarın Konya’daki maça gideceği belirtildi. Sarı-Lacivertliler, “Yol ve yemek parası da hesap edildiğinde, bu deplasman kişi başına en az 200 YTL’ye mâl olur. Aynı nedenden ötürü İstanbul’dan Denizli’ye de sadece 15 taraftar gitmişti” görüşünü belirttiler.

Yasin için kader sınavı

Aragones’in gönderilecekler arasına koyduğu Yasin, Konyaspor maçı için yakaladığı oynama fırsatını iyi değerlendirmeyi hedefliyor. Genç futbolcu, “Lugano ve Edu’nun yokluğunda görev almam elbette kolay değil. Gözler üzerimde olacak. Ama bu şansı iyi kullanmak için ne gerekiyorsa yapacağım” dedi. Yasin, Trabzon’a gideceği yolundaki haberler üzerine ise “Yönetimin alacağı her karara saygı gösteririm” demekle yetindi.

Fener'de korku tatili!

Aragones, "30 Aralık´ta Samandıra´da olmayanı yakarım" mesajını verince, yabancılar Noel´i İstanbul´da kutlamaya karar verdi.

Çalışmalar sürüyor

Büyük hedefler belirlenerek çıkılan Avrupa yolculuğundan şok bir şekilde erken geri dönen ve bu sezon tüm dikkatini Turkcell Süper Lig ile Fortis Türkiye Kupası şampiyonluklarına çeviren Fenerbahçe takviye peşinde... Aurelio’nun ayrılmasından sonra bu bölgedeki sorunu aşamayan, forvet bölgesinde de Semih’in sakatlanmasıyla büyük sıkıntı çeken Kanarya, ekonomik krize rağmen transfer arayışlarını sürdürüyor. Getafe’li Uche için düğmeye basan yönetime bir müjde de İngiltere’den geldi.

Scolari oynatmıyor

Zaman zaman Fenerbahçe’nin gündemine gelen Premier Lig ekiplerinden Chelsea’nin Brezilyalı savunmacısı Alex, teknik direktör Scolari’nin o bölgede Terry ve Carvalho’yu tercih etmesine bir itirazı olmadığını, ama artık sürekli oynayacak bir takıma gitme zamanının geldiğini söyledi. Kadro darlığı nedeniyle bu sezon sık sık sıkıntı yaşayan ve bazı yabancı futbolcularından istediği verimi alamayan Sarı-Lacivertli ekibin, şartlar uygun olursa Alex için masaya oturabileceği belirtildi.

Emreciksin beklemede

Sadece yabancı değil, Türk oyuncu da transfer etmek isteyen Fenerbahçe, daha önce anlaşmaya vardığı Gökhan Emreciksin´i beklemeye aldı.

Sadece yabancı değil, Türk oyuncu da transfer etmek isteyen Fenerbahçe, daha önce anlaşmaya vardığı Gökhan Emreciksin’i beklemeye aldı. Ankaragücü taraftarlarının yoğunlaşan tepkisinin dinmesi için böyle bir karar alındığı ifade edildi. Bu arada Bursaspor’un genç oyuncusu Sercan için de Bursaspor yönetiminin tavrı bekleniyor. Sarı-Lacivertliler’in yerli listesinde ayrıca Kayserisporlu Mehmet Topuz ile Ankarasporlu Özer Hurmacı bulunuyor.

Dede’den uyarılar

Samandıra´da dün sabah yapılan son antrenman öncesinde bir toplantı düzenleyen Aragones, oyuncularına ligin ilk yarısının son haftasını kayıpsız geçirmek zorunda olduklarını söyledi.

Samandıra’da dün sabah yapılan son antrenman öncesinde bir toplantı düzenleyen Aragones, oyuncularına ligin ilk yarısının son haftasını kayıpsız geçirmek zorunda olduklarını söyledi. İspanyol çalıştırıcı, “Konyaspor karşısında alacağımız üç puan bizi ligin tepesine çıkarabilir. Beşiktaş Galatasaray ile hafta sonu oynayacak ve buradan işimize yarayan sonuç çıkabilir. Konya’da kesinlikle puan kaybı yapmamalıyız. Çünkü sezonun ikinci yarısının başlangıç haftasına da bakarsanız, biz Trabzonspor ile oynayacağız, Galatasaray da Sivasspor’la... Çok kritik bir döneme girdik, herkes ona göre hazırlansın” dedi.

Transferde son durum

Getafe´nin forveti Uche´yi mercek altına alan Fenerbahçe, Chelsea´den ayrılma isteğini açıkça belirten Alex için de nabız yoklamaya başladı.

Çalışmalar sürüyor

Büyük hedefler belirlenerek çıkılan Avrupa yolculuğundan şok bir şekilde erken geri dönen ve bu sezon tüm dikkatini Turkcell Süper Lig ile Fortis Türkiye Kupası şampiyonluklarına çeviren Fenerbahçe takviye peşinde... Aurelio’nun ayrılmasından sonra bu bölgedeki sorunu aşamayan, forvet bölgesinde de Semih’in sakatlanmasıyla büyük sıkıntı çeken Kanarya, ekonomik krize rağmen transfer arayışlarını sürdürüyor. Getafe’li Uche için düğmeye basan yönetime bir müjde de İngiltere’den geldi.

Scolari oynatmıyor

Zaman zaman Fenerbahçe’nin gündemine gelen Premier Lig ekiplerinden Chelsea’nin Brezilyalı savunmacısı Alex, teknik direktör Scolari’nin o bölgede Terry ve Carvalho’yu tercih etmesine bir itirazı olmadığını, ama artık sürekli oynayacak bir takıma gitme zamanının geldiğini söyledi. Kadro darlığı nedeniyle bu sezon sık sık sıkıntı yaşayan ve bazı yabancı futbolcularından istediği verimi alamayan Sarı-Lacivertli ekibin, şartlar uygun olursa Alex için masaya oturabileceği belirtildi.

"Fenerbahçe'de devam etmek istiyorum"

Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, Konyaspor maçının ardından, kendisine maçta yaşanan enteresan pozisyonlar ile ilgili sorulan soruya "Aslında çok fazla tartışmaya değer pozisyonlar değil. Bence Önder'in pozisyonu goldü. Kaleci topu uzaklaştırmak istedi, Önder'e çarptı ve girdi. Öteki pozisyonda ise top filelerden dışarı çıktı. Bunlar normal şeyler" dedi.

Alex, sözlerini "Maçın ilk yarısında olumlu bir görüntü ortaya koyduk. Doğru şeyleri yaptık. Buldugumuz iki gol vardı. İkinci yarıda ilk yarıya nazaran biraz daha kötüydük. Sonuç olarak baktığımızda ilk yarıdaki futbol bize yetti. Artık rakiplerimizin neler yaptığına bakacağız. Maçı kazandığımız için mutluyuz" şeklinde sürdürdü.

Alex, ligde Pazar günü Galatasaray ile Beşiktaş derbi ile ilgili olarak da derbinin berabere bitmesini istediğini ancak Galatasaray'ın kendi sahasında oynaması nedeniyle de favori gösterilebileceğini söyledi. Alex, içinden geçen skorun da 1-1 olduğunu söyledi.

Sezonun ilk yarısını da değerlendiren Alex, "Lige iyi bir başlangıç yapamadık ama evimizdeki Kayseri maçından sonra kendimizi toparladık ve iyi maçlar çıkarmaya başladık. Ligin son maçında kazandık ve ilk yarıyı iyi bir yerde bitirdik. İkinci yarı daha iyi olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu..

Sözleşmesini uzatarak Fenerbahçe'de kalmak istediğini belirten yıldız oyuncu, "Net bir şekilde söylemek gerekirse, ben Fenerbahçe'de devam etmek istiyorum. Bu konuda bir çok şey konuşuldu ama, burada kalmak istediğimi kulübüm de biliyor. Zaten görüşmeler başladı ve bir çok konuda anlaşmalar oldu. Ancak Başkanımız kendisi için çok önemli olan bir yakınını kaybettiği için, görüşmeler şimdilik kesildi. Sanırım Ocak'ta yeniden görüşmelere başlayacağız. Önemli olan; benin Fenerbahçe'de devam etmek istemem ve kulübümün de bunu bilmesi" dedi.

Kaynak : Sporx.com ve DHA

Fenerbahçe'de tatil başladı

595517151.jpg

Turkcell Süper Lig'de Konyaspor maçıyla ligin ilk yarısını tamamlayan Fenerbahçeli futbolcular 10 günlük tatile çıktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, dün akşam deplasmanda yaptıkları mücadelenin ardından, lige verilen ara nedeniyle futbolcularına 30 Aralık Salı gününe kadar izin verdi.

Sarı-lacivertliler tatilin ardından salı günü akşam Samandıra Kamp Merkezi'nde bir araya gelerek Fortis Türkiye Kupası (D) Grubu'nda yapacakları maçların hazırlıklarına başlayacak.

Fenerbahçe, kupada, 7 Ocak Çarşamba günü Kadıköy'de Bursaspor, 11 Ocak Pazar günü deplasmanda Tokatspor ve 18 Ocak Pazar günü de Kadıköy'de Eskişehirspor ile karşı karşıya gelecek.

'Oynamadan kazandık'

Teknik direktör Aragones´ten oyuncularına eleştiri: "Her ne kadar kazanmış olsak da, ikinci yarıdaki isteksizlikten ve oyundan memnun olmam mümkün değil"

‘Yürüyerek oynarsanız...’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones, Konyaspor karşısında ortaya konan futbola kızdı. İlk yarıda iyi oynadıklarını, çok iyi paslaşıp, 2 gol bulduklarını ifade eden tecrübeli hoca, “Ama ikinci yarıya gereksiz bir sinirle çıkıp, çok top kaybettik. Çok fazla yürüyerek oynadık. Yürüyerek oynarsanız, ortaya böyle bir tablo çıkıyor. Her ne kadar kazanmış olsak da, ikinci yarıdaki isteksizlik ve oyundan memnun olmak mümkün değil. Galibiyeti elde ettik ama karşı takıma göre iyi oynamadan kazandık” dedi.

Transfer konusunda çark

Sezonun ilk yarısını değerlendirirken, şu anda zirvede yer almanın sevindirici olduğunu vurgulayan Aragones, şunları söyledi: “İlk başlarda çok sakatımız vardı ve sıkıntı yaşadık. Yeni gelen bir hocayla uyum sorunu da 2-3 ay sürer. Biz de bunu yaşadık. Sonra toparlanıp, yukarılara çıktık. Tecrübelerime dayanarak, devre arasında yapılan transferlerin tam verime ulaşamayacağını düşünüyorum. Ama yönetim farklı düşünebilir. Eğer getirebilecekleri oyuncular varsa, bizim için iyi olur.”

'Elle atıldı'

Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Önder’in golü elle attığını iddia etti. Tecrübeli hoca, “Carlos gibi uluslararası üne sahip bir oyuncunun, hakemi yanıltması beni şaşırttı. Böyle oyuncuların centilmen olması ve uyarması lazımdı. Bizim kulübeden gördüğümüzü hakemin görmemesi de üzdü. Fenerbahçe’ye karşı 2-0 geri düşünce durumu düzeltmek zor oluyor” açıklamasını yaptı.

Alex Fenerbahçe'den vazgeçmiyor!

Fenerbahçe´deki performansıyla sarı-lacivertli takımın tarihine damgasını vuran Alex de Souza, sezon sonu bitecek sözleşmesini uzatırsa sarı-lacivertli ekipte en uzun süre forma giyen yabancılar arasında üste çıkabilir.

Konyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, Fenerbahçe’de devam etmek istediğini bildiren Brezilyalı futbolcu, 5. sezonunu geçirdiği sarı-lacivertli ekiple sözleşme yenilediği takdirde, takımıyla birlikteliğini daha uzun yıllara taşıyacak.

Sarı-lacivertli formayla geride bıraktığı 4 dönemde, bir sezonda ortalama 48 maçta sahada yer alan Alex, en az 2 yıllık sözleşme yenilemesi durumunda, şu anda 218 olan maç sayısını 300’ün üzerine çıkaracak.

Son 4 sezondur ortaya koyduğu performansla Fenerbahçe’ye damgasını vuran Brezilyalı futbolcu, 293 maça çıkan Nijeryalı futbolcu Uche (Deniz Uygar) ve 260 maça çıkan Aurelio’nun ardından 3. sırada yer alıyor.

Fenerbahçe’ye 2004-2005 sezonunda transfer edilen Alex, 3 yıllık sözleşmesini tamamladıktan sonra sarı-lacivertli kulüple 2007-2008 sezonu öncesi 2 yıllık daha mukavele yapmıştı.

Çalışmalar başladı

Ligin ilk yarısını iyi bir yerde bitiren Fenerbahçe’de tatil başlarken, yöneticiler de kadroyu güçlendirmek için harekete geçti. Ankaragücü ile Gökhan Emreciksin için el sıkışan Sarı-Lacivertliler, Ankarasporlu Özer, Bursalı Sercan, Sivaslı Mehmet Yıldız ve Musa için de girişimlere başladı. Yöneticilerin ayrıca gurbetçiler Mesut Özil, Mevlüt, Halil-Hamit Altıntop kardeşlerin yanısıra Rusya’da oynayan Gökdeniz için nabız yokladığı belirlendi.

Belki bir yabancı

Volkan'a alternatif yerli kaleci için de çalışmada bulunan yöneticilerin hedefi, Türk vatandaşlığı başvurusuna yanıt bekleyen Belediye kalecisi Hasagiç. Yabancılardan sadece Maldonado’yu gözden çıkaran Fenerbahçeli yöneticiler, Aragones ve menacerlerin önereceği yabancılar arasından, takımın yapısına uygun olanı kadroya dahil edecek. Yöneticiler, Başkan Aziz Yıldırım’ın talimatıyla özellikle yerli oyuncular üzerine yoğunlaştı.

Fanatik

Hoşgörülü Emre!

Konyaspor maçı öncesi Fenerbahçeli futbolculardan bazıları Cuma namazına gittiler. Namaz sonrasında Mevlana Türbesi’ni ziyaret eden futbolcular ile gazeteciler arasında tartışma çıktı.

Denizli deplasmanında bir taraftar ile kavga eden Emre Belözoğlu bu kez de kendisini görüntülemek isteyen medyaya çattı.

"Seni sabaha kadar döverim"

Önce Kanaltürk muhabirine omuz atan Emre, ardından Anadolu Ajansı muhabirini tehdit etti. Çekim yapan gazeteciye sinirlenen Emre, "Seni sabaha kadar döverim" dedi.

Dün öğle saatlerinde, içinde Büyük Türk Mutasavvıfı Mevlana Celaleddin Rumi’nin türbesinin de yer aldığı Mevlana Müzesi’ni ziyaret eden sarı lacivertli oyuncular daha sonra uzun bir süre hayranları ile birlikte fotoğraf çektirdi.

(Vatan)

Arsenal, Juve istedi Fener kaptı!

F.Bahçe ile anlaştığı öğrenilen 17’lik Abdülkadir, ünlü teknik adamlar tarafından "süper" olarak değerlendirildi. Ankaragücü ile yollarını tamamen ayıran genç futbolcu, geçen yıl Antalya’da yapılan 17 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası ünlü teknik adamlar tarafından "en iyi ön libero" seçildi.

Futbola 6 yıl önce A.Gücü futbol okulunda başlayan ve merdivenleri hızla tırmanan genç oyuncunun, güçlü fiziği, üstün oyun zekası ve müthiş tekniği ile önümüzdeki sezon Fenerbahçe’de çok rahat oynayabileceği vurgulandı.

Geçen yıl Manchester City’nin davetlisi olarak İngiltere’ye giden genç oyuncu, "Daha önce de Juventus, Bolton Wanderers, Totthenam ve Arsenal’den teklif almıştım. Teklifler devam ediyor. Hedefim Avrupa’da futbol oynamak. Kendime Chelseali Deco’yu örnek aldım. Öyle ki günün birinde Deco’nun yerinde ben oynayacağım" dedi.

Ankaragücü eski başkanı Cemal Aydın’ın 5 yıllık sözleşme teklifini kabul etmediği için iki ay önce PAF takımına gönderilen genç oyuncu, kendisini yetiştiren Arif Peçenek’e şükran borcu bulunduğunu vurguladı.

(Hürriyet)

Volkan, Panathinaikos'a evet dedi

F.Bahçe ile sözleşmesi sezon sonu bitecek olan milli kaleci, Yunanistan’ın güçlü ekibi Panathinaikos’un 5 yılda 15 milyon Euro’luk teklifine prensipte ‘Evet’ dedi.

Yunanistan’ın güçlü kulübü Panathinaikos, Türkiye’de büyük eleştiriler alan F.Bahçe’nin kalecisi Volkan Demirel’le anlaşmak üzere... Sezon sonunda bonservisi olmadığı için oyuncuya yıllık 3 milyon Euro öneren Yunanlar, ’Gelirim’ cevabı aldı ve milli kaleci 5 yıllık sözleşmeyle 15 milyon Euro’luk bir gelirin kapısına dayandı.

Panathinaikos’un 5 yıllık teklifine prensipte ’Evet’ diyen Volkan, Konya maçından sonra sarı-lacivertli yönetimle son kez masaya oturacak. F.Bahçe’den aldığı 1 milyon 100 bin Euro’da iyileştirme isteyecek olan Demirel, teklif istediği oranda olmazsa Konya maçından sonra hem Yunanistan’a tatile gidecek hem de imza atacak. 2002’de Kartal’dan geldiği F.Bahçe’de 183 maça çıkan Volkan, 192 gol yerken 2 de asisti bulunuyor. (2005-06 kupada G.Saray rövanş maçı Tuncay’ın golü ve son Beşiktaş maçında Güiza’nın sayısı)

YERİNE 4 ADAY VAR

Volkan'ın gitme ihtimalini göz önünde bulunduran yönetim, yerine şimdiden 4 aday belirledi. İstanbul BŞ’li Hasagiç, Genk’te oynayan Sinan Bolat, Hoffenheim’lı Ramazan Özcan ve Manisa’nın kalecisi Ufuk listedeki isimler.

Fener'in 'ikinci Alex' yolu açıldı

Fenerbahçe'nin önü transferde açıldı.

Alex yaptığı açıklamada kısa süre içerisnde Chelsea'den ayrılmak istediğini ifade etti.

Htspor.com'un haberine göre. Brezilyalı defans oyuncusu “Ocak'ta transfer olmanın iyi bir zamanlama olmadığını ben de biliyorum. Sezon ortası ve iyi bir zamanlama değil. Ama benim farklı şeyleri düşünmem lazım. Kendi çıkarlarımı düşünmem lazım. Ben sezon başlamadan önce de Chelsea'den ayrılmaya çalıştım ama Scolari geldiğinde beni bırakmak istemedi. Ben o gelmeden önce kulüp yönetimiyle konuşarak anlaşmıştım. Şimdi yeni transfer dönemi Ocak'ta açılıyor. Artık olması lazım. Buradan gitmem lazım" dedi.

Özellikle Türk basınında adı sürekli olarak Fenerbahçe ile geçen Brezilyalı, Chelsea Menajeri Scolari'ye daha fazla sorun çıkartmak niyetinde olmadığını ifade ederek, düzenli bir şekilde ilk 11'e geri dönmesi gerektiğini ve ancak bu sayede Brezilya Milli Takımı'ndaki yerini yeniden kazanabileceğini belirtti.

Alex açıklamalarının sonunda da, "Zor bir durumdayım. Ama Scolari ile bir sıkıntım olmadığını herkes bilsin. Elinde Terry ve Carvalho gibi iki muhteşem defans oyuncusu var. Onlarla da aram çok iyi. Ama artık benim de zamanım geldi" ifadelerini kullandı.

(Vatan)

Alex kalmak istiyor

Brezilyalı yıldız, ilk yarıdaki oyunlarının galibiyet için kendilerine yettiğini söyledi, “Bana göre Önder’in pozisyonu goldü. Top Önder’e çarptı ve kaleye girdi. Bu sezona kötü başlamamıza rağmen Kayserispor yenilgisi sonrası toparlandık” diye konuştu.

Galatasaray - Beşiktaş derbisinin berabere bitmesini dileyen Brezilyalı oyuncu, Fenerbahçe’deki geleceği ile ilgili de şunları söyledi:

“Ben Fenerbahçe’de devam etmek istiyorum. Bu isteğimi kulübüm de biliyor. Onların da benimle birlikte devam etme isteğini biliyorum. Hatta yeni kontrat için birçok konuda anlaşmaya da vardık. Fakat başkanımız bu sırada onun için çok önemli olan bir insanı kaybetti. Bundan dolayı biraz ara verdik. Ocak ayında görüşmelere tekrar başlarız ve anlaşma sağlarız.”

(Milliyet)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt